Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Φαρμακευτικής

Τμήματα Φαρμακευτικής

Πανελλήνιες 2014 | 25/02/2014 - 02:43
Τμήματα Φαρμακευτικής

Ανάλυση των Τμημάτων Φαρμακευτικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας


•    Πάτρας / Αθήνας / Θεσσαλονίκης

Περιγραφή

Τα Τμήματα Φαρμακευτικής ασχολούνται με τηv εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση vέωv επιστημόνων σε σύγχρoνoυς τoμείς της Φαρμακευτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Έχουν στόχο να καταρτίσουν επιστήμονες ικανούς όχι μόνο να διαθέτουν στο κοινό φάρμακα και φαρμακευτικά σκευάσματα, σύμφωνα με τις ιατρικές συνταγές, αλλά και να τα παράγουν, να τα ελέγχουν για την καταλληλότητά τους και να ερευνούν για νέα σκευάσματα χρήσιμα στον άνθρωπο.

Μαθήματα

Ανατομία του Ανθρώπου, Ανόργανη Χημεία, Φαρμακευτική Νομοθεσία και Δεοντολογία, Γενικά Μαθηματικά, Γενική Φυσική, Ιστορία της Φαρμακευτικής, Γενική Βοτανική, Οργανική Χημεία, Στατιστικές Μέθοδοι, Βιολογία, Βιοχημεία Τοξικολογία, Φαρμακολογία … συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
 
 Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Φαρμακευτικής είναι οι αρμόδιοι επιστήμονες για τη σύνθεση, τις ιδιότητες, τις επιδράσεις και τη χρήση των φαρμάκων. Όλοι οι πτυχιούχοι μπορούν να ασχοληθούν με τον τομέα αυτό, ιδρύοντας το δικό τους φαρμακείο, σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία. Εκτός όμως από αυτή τη δραστηριότητα μπορούν να ασχοληθούν και στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα :
    σε αντιπροσωπείες φαρμακευτικών οίκων, σε πρατήρια φαρμακευτικών βιομηχανιών
    σε νοσοκομεία, σε κλινικές
    στον εθνικό οργανισμό φαρμάκων, σε κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς (Ι.Κ.Α. - Ο.Γ.Α. κ.ά.)
    ως επιστημονικό προσωπικό στους τομείς έρευνας και παραγωγής φαρμάκων.
Ο φαρμακοποιός είναι ο επιστήμονας που γνωρίζει τη σύνθεση, τις ιδιότητες, τις επιδράσεις και τη χρήση των φαρμάκων και τα διαθέτει στην αγορά σύμφωνα με τις ιατρικές συνταγές. Μπορεί επίσης να ασχολείται με την έρευνα στον τομέα παρασκευής φαρμάκων. Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 14, Πτυχιούχων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος και Νοσηλευτικής (Κωδικός: ΠΕ 1410, Ιατρών, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών και Νοσηλευτικής) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Οι φοιτητές όλων των τμημάτων μετά την περάτωση του τετραετούς κύκλου σπουδών πλήρους θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο, υποχρεούνται μέσα στα πλαίσια της Νομοθεσίας της Ε.E. με την οποία έχει εναρμονισθεί η Ελλάδα (οδηγίες 85/432/ΕE, 85/433/ΕE και Απόφαση Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α4/5226/6-11-1987), να κάνουν πρακτική άσκηση επί ένα έτος (4 τρίμηνα) σε:
1.    Φαρμακείο ανοικτό στο κοινό (τουλάχιστον επί 6 μήνες)
2.    Νοσοκομείο (τουλάχιστον επί 3 μήνες)
3.    Φαρμακοβιομηχανία (προαιρετικά).
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

 

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 390 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

 

Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.