Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών

Τμήματα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών

Πανελλήνιες 2014 | 22/04/2014 - 09:50
Τμήματα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών
Ανάλυση των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Κρήτης (Ηράκλειο)
•    Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Ιωαννίνων
•    Επιστήμης των Υλικών (Πάτρας)

Περιγραφή

Τα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών ασχολούνται με την κατανόηση της σχέσης της σύστασης της δομής και επεξεργασίας των ιδιοτήτων των υλικών, με σκοπό να καταρτίσουν επιστήμονες ικανούς να μελετούν, να σχεδιάζουν, να ελέγχουν και να συνθέτουν από μηχανικές κατασκευές - μηχανήματα ή χιλιάδες καταναλωτικά προϊόντα μέχρι και προηγμένα ηλεκτρονικά, νέου τύπου φάρμακα ή υλικά βιοτεχνολογίας.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που παρακολουθούν οι φοιτητές των τμημάτων είναι:
Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Γενική Επιστήμη Υλικών, Φυσική Στερεάς Καταστάσεως, Μηχανική Υλικών, Μετασχηματισμοί Φάσεων, Διάχυση / Φαινόμενα Μεταφοράς, Φυσικές και Χημικές Διεργασίες σε Υλικά, Ηλεκτρικές – Μαγνητικές – Οπτικές Ιδιότητες κ.ά.  …συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Τα παραπάνω μαθήματα αναφέρονται ενδεικτικά για να δώσουν ένα στίγμα των τμημάτων. Για λεπτομέρειες και διαφορές των τμημάτων μεταξύ τους πρέπει να αναζητήσετε τους οδηγούς σπουδών των τμημάτων, κυρίως στις ιστοσελίδες τους.


Εργασιακά

Σύμφωνα με το Π.Δ. 45/2009 (ΦΕΚ 58/2-4-2009),  οι πτυχιούχοι των παραπάνω τμημάτων  μπορούν να απασχολούνται είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως μισθωτοί ενδεικτικά στους παρακάτω τομείς:
    με την έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, τυποποίηση, ποιοτικό έλεγχο, πιστοποίηση και εμπορία υλικών όπως (α) κεραμικά, πολυμερή, ύαλοι, μέταλλα, υγροκρυσταλλικά υλικά, σύνθετα υλικά, υλικά κατασκευών, ευφυή υλικά, (β) ημιαγώγιμα υλικά, υπεραγώγιμα υλικά, μαγνητικά υλικά, νανοϋλικά και νανοδομημένα υλικά, οπτικά, οπτοηλεκτρονικά, φωτονικά υλικά, πολυμερικά και γενικότερα μοριακά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρονική, οπτοηλεκτρονική και στις τηλεπικοινωνίες, (γ) βιοϋλικά, βιοσυμβατά υλικά, υλικά βιολογικών εφαρμογών και άλλων υλικών με εφαρμογές στη φαρμακευτική, οδοντιατρική και ιατρική. Οι παραπάνω δραστηριότητες νοούνται τόσο σε εργαστηριακή όσο και σε βιομηχανική κλίμακα και περιλαμβάνουν τη σύνθεση, μορφοποίηση, επεξεργασία, χαρακτηρισμό, μοντελοποίηση και προσομοίωση υλικών,
    σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς παραγωγής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, και όπου η έρευνα και η ανάπτυξη νέων προηγμένων υλικών είναι απαραίτητες για την πρόοδο σε κάθε δραστηριότητα παραγωγής και διανομής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών,
    ως επιστήμονες σε οργανισμούς και υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης ή ιδιωτικά εργαστήρια που έχουν την ευθύνη του επισήμου ελέγχου, ανάπτυξης και σχεδιασμού υλικών
  Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Τα τμήματα της Πάτρας και της Κρήτης είναι τετραετούς πανεπιστημιακής φοίτησης, σε αντίθεση με αυτό των Ιωαννίνων που είναι πενταετούς.
    Τα τμήματα των Ιωαννίνων και της Πάτρας για τη λήψη πτυχίου απαιτούν και την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας ενώ της Κρήτης η πτυχιακή εργασία είναι προαιρετική.
    Το τμήμα της Κρήτης συνεργάζεται με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), (www.ite.gr, Τηλ.: 2810 391.500, e-mail: central@admin.forth.gr).
    Στο τμήμα της Κρήτης λειτουργούν τα εξής εργαστήρια: Laser και εφαρμογών, Mικροηλεκτρονικής, Πολυμερών, Φωτοβολταϊκής μετατροπής της ηλιακής ενέργειας, Δομής πρωτεϊνών, Ενζυμικής τεχνολογίας, Μικροχημείας.
  Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

 

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 300 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.