Τμήματα Διατροφής & Διαιτολογίας
• Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης / Κρήτης (Σητεία) / Θεσσαλίας (Καρδίτσα)
Περιγραφή
Τα Τμήματα Διατροφής και Διαιτολογίας ασχολούνται με τη μελέτη της ανθρώπινης διατροφής και των εξωγενών ή εγγενών παραγόντων που την επηρεάζουν. Παράλληλα, ασχολούνται με την έρευνα τρόπων χρήσης των τροφίμων ως πηγής ενέργειας και τρόπων συνδυασμού τους, με στόχο μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Τέλος, ασχολούνται με τις επιπτώσεις του τρόπου διατροφής στην υγεία των ατόμων, καθώς και με τον τρόπο αντιμετώπισης των νοσολογικών προβλημάτων που δημιουργούνται
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
Μαθήματα
Γενική και Ανόργανη Χημεία, Μικροβιολογία Τροφίμων & Υγιεινή, Πληροφορική, Επιστήμη Τροφίμων, Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής & Διαιτολογίας , Αναλυτική Χημεία & Ενόργανη Ανάλυση, Ανατομία & Φυσιολογία του Ανθρώπου, Οργανική Χημεία, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
Εργασιακά
Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Διατροφής και Διαιτολογίας έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν στα παρακάτω αντικείμενα:
Εξέταση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων.
Κατάρτιση ετικέτας με πληροφορίες για τα περιεχόμενα, θρεπτικά συστατικά και την κάλυψη των ημερησίων αναγκών από αυτά.
Συμμετοχή στην κατάρτιση προδιαγραφών παρασκευής νέων προϊόντων.
Κατάρτιση γενικών και ειδικών διαιτολογίων και επίβλεψη της εφαρμογής τους.
Ανάληψη της υπευθυνότητας και επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων.
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα απασχόλησης στους παρακάτω φορείς και στα αντίστοιχα αντικείμενα εργασίας:
Νοσοκομεία - Ιδιωτικές κλινικές: κατάρτιση διαιτολογίου και επίβλεψη παρασκευής γευμάτων για τους ασθενείς, σύμφωνα με τις θεραπευτικές τους ανάγκες όπως αυτές καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
Κέντρα Υγείας: σχεδιασμός ειδικών διαιτολογίων, παροχή πληροφοριών για ειδικά διαιτολόγια που καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και ελέγχου τροφίμων: έλεγχος της θρεπτικής τους αξίας βάσει των αναλυτικών στοιχείων που παρέχονται από τους αρμόδιους επιστήμονες.
Ινστιτούτα αδυνατίσματος: καθορισμός διαιτολογίων και παρακολούθηση εφαρμογής τους.
Βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων: σχεδιασμός για την παραγωγή ειδικών τροφίμων, παιδικές τροφές, για διαβητικούς κ.λ.π.
Ξενοδοχειακές μονάδες - Κρουαζιερόπλοια - Αλυσίδες εστιατορίων: υπεύθυνοι προμηθειών και κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
Γηροκομεία: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
Παιδικές κατασκηνώσεις και κατασκηνώσεις υπερηλίκων: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου, παρακολούθηση εφαρμογών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.
Ορφανοτροφεία: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
Φοιτητικές Λέσχες και Μαθητικές Εστίες: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
Χρήσιμες Πληροφορίες
Το τμήμα της Καρδίτσας ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2009.
Τα τμήματα περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα σπουδών τους αρκετά μαθήματα χημείας και χρειάζεται προσοχή η επιλογή τους από μαθητές θεωρητικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης.
Για να εργασθεί κάποιος είτε στο δημόσιο τομέα είτε ως ιδιώτης, δεν απαιτείται ειδική άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 400 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr
- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook