Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Τμήματα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

Πανελλήνιες 2014 | 16/06/2014 - 10:14
Τμήματα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
Ανάλυση των Τμημάτων Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντοςτου 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Αν. Μακ. & Θράκης (Δράμα) / Στερεάς Ελλάδας (Καρπενήσι)

Περιγραφή

Τα Τμήματα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ασχολούνται με την ανάδειξη επιστημόνων ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τεχνικές και μεθόδους για την προστασία, την αύξηση και την ορθολογική εκμετάλλευση του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, όπως επίσης και να εφαρμόζουν περιβαλλοντικά ορθές φυσικές τεχνικές για την αειφορική διαχείριση και προστασία των χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων και τη διατήρηση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Μαθηματικά, τεχνικό Σχέδιο, Μορφολογία- Φυσιολογία Φυτών, Μετεωρολογία- Κλιματολογία, Εφαρμογές Η/Υ στη δασοπονία, Τοπογραφία, Στατιστική, Δασική Βιομετρία και Βοτανική, Βιολογία Άγριας πανίδας, Αποτυπώσεις- Χαράξεις, Δασική Εδαφολογία, Τηλεπισκόπιση, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

 Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Δασοπονίας μπορούν να καλύψουν θέσεις εργασίας σε τομείς ανάλογους με τις σπουδές και την εξειδίκευσή τους. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων Δασοπονίας απορρέουν από τα Π.Δ. 1102/80 και 109/89. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα δύο αυτά Π.Δ. μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα:
    Στη Δασική Υπηρεσία (Δασαρχεία, Δ/νσεις Δασών).
    Σε οργανισμούς σχετικούς με την αγροτική ανάπτυξη της χώρας, όπως ΟΓΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ. ΠΑΣΕΓΕΣ κ.λπ., σε θέσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενό τους.
    Ως ιδιώτες στην εκπόνηση, επίβλεψη ή συμμετοχή στην εκπόνηση δασικών μελετών.
    Ως εργολήπτες δασοτεχνικών έργων (το εργοληπτικό πτυχίο εκδίδεται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Δασών).
Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 18, Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων ΤΕΙ (Κωδικός: Π.Ε. 1830, Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Ιχθυοκομίας - Αλιείας, Γεωργικών Μηχανών & Αρδεύσεων, Δασοπονίας, Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Όλα τα τμήματα έχουν πτυχιακή εργασία και πρακτική άσκηση σε Δασαρχεία, Δασικές Βιομηχανίες, Αγροτικές Τράπεζες, σε βιομηχανίες ξύλου, σε ιδιωτικά γραφεία δασικών μελετών και εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων.
    Σύμφωνα με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας και το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας συγχωνεύονται σε Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Καρπενήσι. Το τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση θα έχει το γνωστικό αντικείμενο των συγχωνευμένων Τμημάτων. (Φ.Ε.Κ.135/τ.Α΄/5-6-2013,Π.Δ.100, Αρ.6).

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 336 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.