Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Βιολογίας

Τμήματα Βιολογίας

Παιδιά & Γονείς | 31/03/2014 - 09:59
Τμήματα Βιολογίας
 Ανάλυση των Τμημάτων Βιολογίας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πάτρας / Κρήτης (Ηράκλειο) / Αθήνας / Θεσσαλονίκης

Περιγραφή

Τα Τμήματα Βιολογίας παρέχουν σπουδές που αφορούν όλες τις πτυχές της επιστήμης της Βιολογίας, από το μοριακό και το κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και εκείνο των οικοσυστημάτων. Σκοπός όλων των τμημάτων είναι η προαγωγή της επιστήμης της Βιολογίας και όλων των σύγχρονων εφαρμογών της, καθώς και η κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν και να ερευνούν τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την εμφάνιση κάθε ζωικού οργανισμού, τους νόμους που διέπουν την ύπαρξή του και τις παραμέτρους που προσδιορίζουν τις λειτουργίες του.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Χημεία (Ανόργανη, Οργανική, Αναλυτική, Τροφίμων, Κλινική), Ζωολογία, Bιολογία (Kυτταρική, Γενετική, Θαλάσσια, Mοριακή, Φυτών), Βιοποικιλότητα, Bιομαθηματικά, Ενζυμική Βιοτεχνολογία, Ιστοχημεία, Ραδιοβιολογία, Εξελικτική Βιολογία, Μοριακή Διάγνωση, Χημεία Περιβάλλοντος, Βιοχημεία, Oικολογία, Βιογεωγραφία κ.ά. …συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς σπουδών των τμημάτων, μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Εργασιακά

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) παρουσιάζει αναλυτικά στην ιστοσελίδα της τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης των αποφοίτων των τμημάτων Βιολογίας. Έτσι λοιπόν, οι απόφοιτοι των τμημάτων μπορούν να απασχοληθούν:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
    Στην εκπαίδευση, όπου υπάγονται στον Κλάδο Π.Ε. 04 Φυσικών με ειδικότητα Βιολόγου (Κωδικός: ΠΕ 0404) και μπορούν να εργαστούν ως καθηγητές στη δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ:
    Ως ελεύθεροι επαγγελματίες (ασφάλιση Τ.Ε.Β.Ε., αυτασφάλιση Ι.Κ.Α.) και να ιδρύσουν ή να είναι συνεργαζόμενοι με γραφεία μελετών με αντικείμενα: μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, μονάδες βιολογικού καθαρισμού, οικολογικές, χωροταξικές μελέτες  κ.τ.λ.
    Στον τομέα της Υγείας, ο Βιολόγος μπορεί να εργαστεί ως εργαστηριακός επιστήμονας σε Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, Εργαστήρια Ελέγχου Νερών, Ελέγχου Ποιότητας, Ελέγχου Τροφίμων και Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών, κ.ά. Επίσης, μπορεί να ιδρύσει ή να συνεργάζεται ή να μετέχει ως υπάλληλος σε Εργαστήρια Αναφοράς (εργαστήρια ελέγχου ποιότητας ή εργαστήρια «παροχής υπηρεσιών προς τρίτους») με αντικείμενο τις βιοχημικές, αιματολογικές, ανοσοβιολογικές, μοριακής βιολογίας ή γενετικές εξετάσεις κ.ά.
    Στον τομέα της Βιομηχανίας, ο Βιολόγος μπορεί να απασχοληθεί σε βιομηχανίες και ειδικότερα σε τομείς, όπως τεχνολογία τροφίμων στα τμήματα παραγωγής και ελέγχου ποιότητας τροφίμων, σε φαρμακοβιομηχανίες, μονάδες βιολογικού καθαρισμού, στον οικολογικό τουρισμό κ.ά. Επίσης, μπορεί να ιδρύσει (ή να συνεργάζεται με) εταιρείες παραγωγής ή εμπορίας αντιδραστηρίων (βιοχημικών, χημικών ή αντιδραστηρίων μοριακής βιολογίας, κ.ά.) ή/και αναλώσιμων υλικών και οργάνων ελληνικών ή/και ξένων εταιρειών.
Η συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. το 2006 για πρώτη φορά ο Κλάδος Π.Ε. 04, Φυσικών διασπάται σε 5 υποκλάδους: α) Π.Ε. 0401, Φυσικών, β) Π.Ε. 0402, Χημικών, γ) Π.Ε. 0403, Φυσιογνωστών, δ) Π.Ε. 0404, Βιολόγων και ε) Π.Ε. 0405, Γεωλόγων. Η διάσπαση αυτή ήταν σημαντική γιατί, πλέον, οι υποψήφιοι εξετάζονταν σε διαφορετικά μαθήματα για κάθε ειδικότητα και όχι στα ίδια, όπως ίσχυε μέχρι τότε.
    Στον Κλάδο Π.Ε. 0404, Βιολόγων εντάσσονται οι απόφοιτοι που έχουν Πτυχίο Βιολογίας (κωδ. 0441) ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (κωδ. 0442) ή Φυσιογνώστου (κωδ. 0443) ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής. (Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. Αρ. 2Π/2008, Φ.Ε.Κ. 515, 8/10/2008).

Η συνέχεια στο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 357 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.