Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Αισθητικής & Κοσμητολογίας

Τμήματα Αισθητικής & Κοσμητολογίας

Πανελλήνιες 2014 | 10/06/2014 - 11:13
Τμήματα Αισθητικής & Κοσμητολογίας

Ανάλυση των Τμημάτων Αισθητικής & Κοσμητολογίας του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Αθήνας / Θεσσαλονίκης

Περιγραφή

Τα τμήματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας ανήκουν στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη θεωρητική και τεχνική κατάρτιση ειδικών που συνδυάζουν τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο της Αισθητικής. Έχουν σκοπό την πρόληψη και την αποκατάσταση δερματικών βλαβών, τη συμπτωματική αποκατάσταση ενδοκρινολογικών προβλημάτων, με τη χρήση των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση θεραπευτικών μέσων και τέλος, τη διατήρηση και βελτίωση της εμφάνισης και φυσικής κατάστασης του ανθρώπου, με τη βοήθεια καλλυντικών παρασκευασμάτων.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»
 
Μαθήματα
Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Κοσμητολογία, Αισθητική Προσώπου, Προσωπολογία-Ψιμυθίωση Προσώπου, Δερματολογία, Ειδικές Φωτοσκιάσεις, Ανεπιθύμητες Ενέργειες από Καλλυντικά, Μέθοδοι Προσωρινής Αποτρίχωσης, Φυσιολογία, Ανατομία, Ανόργανη-Οργανική Χημεία, Ειδικά Θέματα Φυσικής, κ.ά.
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά
Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Αισθητικής και Κοσμητολογίας αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές, τεχνολογικές, καθώς επίσης και τις οικονομοτεχνικές γνώσεις, για να εργαστούν ως Αισθητικοί, σύμφωνα με  Π.Δ. 83/1989 (ΦΕΚ 37/7.2.89 τ.Α.).
Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν σε θέσεις εργασίας όπως:
    Στο θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.
    Στις επιχειρήσεις, που παρασκευάζουν καλλυντικά, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη και παραγωγή νέων καλλυντικών προϊόντων, καθώς και στην ποιοτική απόδοση από αισθητικής πλευράς.
    Στις επιχειρήσεις, όπου πωλούνται καλλυντικά (φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών), ως υπεύθυνα στελέχη.
    Στις νοσοκομειακές μονάδες με δερματολογική ή ενδοκρινολογική ή νευρολογική κλινική σε καθήκοντα συνεργασίας με τους ιατρούς στο τομέα της ειδικότητάς τους (καθαρισμός προσώπου, ριζική αποτρίχωση, απίσχνανση κ.λ.π.).
    Σε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους.
Οι πτυχιούχοι του τμήματος μπορούν να ιδρύουν και να λειτουργούν με βάση την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία, εργαστήρια αισθητικής (αισθητική προσώπου και σώματος, ριζική αποτρίχωση, μασάζ, ενόργανη, ανόργανη γυμναστική).
Επίσης, μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα αισθητικής, σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητας τους.
      Οι παραπάνω πτυχιούχοι ασκούν το επάγγελμα στο πλαίσιο των παραπάνω επαγγελματικών τους δικαιωμάτων μετά την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος αισθητικού  που χορηγείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 18, Πτυχιούχων λοιπών τμημάτων Τ.Ε.Ι. (Κωδικός: ΠΕ 1840, Αισθητικής) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στο διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της  ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης & διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Τα τμήματα κάλυψαν τον αριθμό των εισακτέων που προβλεπόταν από το υπουργείο Παιδείας.


Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 393 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook

 

Περιποιηθείτε το σώμα και το πρόσωπό σας μέσα από όλες τις υπηρεσίες αισθητικών που βρίσονται στο Ηράκλειο και στον κατάλογο του creteplus - Αισθητικοί Ηράκλειο


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.