Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Πανελλήνιες 2014 | 05/05/2014 - 13:27
Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας

Ανάλυση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Αθήνας / Θεσσαλονίκης

Περιγραφή

Σκοπός των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι θα αποκτήσουν τις γνώσεις της αγγλικής και της αγγλοαμερικανικής γλώσσας, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης, της έρευνας, της μετάφρασης και της επικοινωνίας ως εξειδικευμένο προσωπικό. Τα τμήματα παρέχουν το απαραίτητο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, ώστε οι φοιτητές/τριες να αναπτύξουν τις απαραίτητες γνώσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες, προκειμένου να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα για γενικούς επιστημονικούς σκοπούς.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Γλωσσολογία, Θέατρο, Πεζογραφία, Ποίηση, Φωνητική - Φωνολογία της Αγγλικής Γλώσσας, Ποίηση, Βρετανικός Πολιτισμός, Μορφολογία - Σύνταξη, Μεταφραστικές Σπουδές, Μεθοδολογία της Μετάφρασης, Παιδαγωγικά, Σημασιολογία - Πραγματολογία, Δεξιότητες Επικοινωνίας, Ψυχογλωσσολογία, κ.ά. … συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως καθηγητές αγγλικών στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανάλογα με τις ανάγκες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Οι απόφοιτοι υπάγονται στον Κλάδο Π.Ε. 06, Αγγλικής Γλώσσας. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και ως διερμηνείς ή μεταφραστές. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι επίσημες μεταφράσεις (μεταφράσεις, δηλαδή, που γίνονται δεκτές από δημόσιους φορείς) μπορούν να πιστοποιούν μόνο: α) οι δικηγόροι, β) οι απόφοιτοι του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και γ) η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
Στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κάποιος κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας για να εργαστεί ως καθηγητής αγγλικών (αρκεί η αποδεδειγμένη άριστη γνώση της γλώσσας), κάτι που έχει οδηγήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού στον ιδιωτικό τομέα. Όσον αφορά την ίδρυση Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, μέχρι στιγμής έχουν το δικαίωμα και οι κάτοχοι του τίτλου «Proficiency», ύστερα από την απόκτηση της σχετικής επάρκειας, να προβαίνουν στην ίδρυση τους.
Οι πτυχιούχοι των τμημάτων μπορούν να απασχοληθούν στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στα εξής:
•    Σε τράπεζες, οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς οργανισμούς.
•    Στην ευρύτερη εκπαίδευση και την κατάρτιση, ιδιωτική και δημόσια.
•    Ως ελεύθεροι επαγγελματίες (μεταφραστές / διερμηνείς).
•    Σε επιχειρήσεις και, γενικά, σε θέσεις που χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις της αγγλικής γλώσσας.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε ειδικό μάθημα (αγγλικά) και ο συντελεστής του μαθήματος είναι 2 (ο βαθμός που θα γράψει ο υποψήφιος πολλαπλασιάζεται με το 200).
    Στο τμήμα της Θεσσαλονίκης λειτουργούν δύο εργαστήρια, α) Γλωσσικής Ανάπτυξης και β) Φωνητικής με αντικείμενο την έρευνα της παραγωγής, ακουστικής και αντίληψης της ομιλίας
    Στο ΠΕ 06, καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας μπαίνουν οι απόφοιτοι αυτών των δύο τμημάτων, καθώς και οι απόφοιτοι του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου (Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. Αρ. 3Π/2008, Φ.Ε.Κ. 516, 08/10/2008). Ειδικότερα, για τα πτυχία της Κύπρου, πριν την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1.5.2004) δεν απαιτείται αντιστοιχία (Π.Δ. 299/1977) ενώ για τα πτυχία τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 158 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.