Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι Ζακύνθου και αβγοτάραχο τρίμμα

Αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι Ζακύνθου και αβγοτάραχο τρίμμα

Διατροφή | 28/07/2014 - 14:35
Αμπελοφάσουλα με λαδοτύρι Ζακύνθου και αβγοτάραχο τρίμμα
Το «ντόπιο», όπως αποκαλούν το λαδοτύρι στη Ζάκυνθο, είναι τυρί που όταν έχει ωριμάσει αρκετά είναι σκληρό με έντονη μυρωδιά και με έξτρα πικάντικη γεύση.

Τα τρυφερά αμπελοφάσουλα του ταιριάζουν πολύ και το τρίμμα αβγοτάραχου θα δώσει στο πιάτο σας πολύ gourmet… προσωπικότητα.

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά

1 κιλό αμπελοφάσουλα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ξίδι παλαιωμένο
3 - 4 ντομάτες μέτριες, ώριμες, σε κύβους
1½ κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια
200 - 250γρ. λαδοτύρι Ζακύνθου σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας αβγοτάραχο τρίμμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματίζετε τα αμπελοφάσουλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5 - 6 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα ρίχνετε σε νερό με παγάκια να σταματήσετε το βρασμό και να διατηρήσετε το πράσινο χρώμα, τα περνάτε πάλι από το σουρωτήρι και τα αφήνετε εκεί ώσπου να κρυώσουν.

Βήμα 2

Ξαναβάζετε την άδεια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το βασιλικό, τη ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέτετε στο σκεύος τα αμπελοφάσουλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας τα. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος

Βήμα 4

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε και τις κομμένες ντομάτες. Τις σοτάρετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τις ελιές και το ξίδι. Μαγειρεύετε για 3 - 4 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να δέσει.

Βήμα 5

Ρίχνετε το τυρί, ανακατεύετε απαλά μία φορά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από τα αμπελοφάσουλα, ανακατεύετε απαλά και και πασπαλίζετε με το αβγοτάραχο.

Βήμα 7

Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: Το τρίμμα αβγοτάραχου, είναι αφυδατωμένο και τριμμένο αβγοτάραχο. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα παντοπωλεία και σούπερ μάρκετς. Χρησιμοποιήστε το βάζοντας μια πρέζα πριν το σερβίρισμα. Θα δώσει στο πιάτο σας μια πιο εκλεπτυσμένη διάσταση.


Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.