Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο

Τα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο

Ηράκλειο | 22/03/2019 - 00:37
Τα καλύτερα ROBOT στην Ελλάδα θα τα φτιάχνει το Ηράκλειο
Σάρωσε η Κρήτη στον μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα

Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου για τα Δημοτικά και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO-Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τέλεσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού.

1η  θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» το 12ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.

Η ομάδα αποτελείται από την αρχηγό της  που είναι η Μαρία Παπαδάκη. Την Εύα Σαπουντζάκη με τον Δημήτρη Κεχαγιά που είναι οι προγραμματιστές στο SCRATCH, την Εμμανουέλα Παπαδάκη μαζί με τον Γιάννη Μαραγκάκη που είναι οι μηχανικοί της ομάδας  και  ο Νίκος Ξυλούρης ένα παιδί φαινόμενο στον προγραμματισμό. Αυτά είναι τα έξι παιδιά που αποτελούν την ομάδα «4 στοιχεία»  από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στον Πόρο, τα οποία διαγωνίστηκαν στη Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πήραν την πρώτη θέση.

Στον διαγωνισμό που διοργανώνει ο WRO-Hellas  στον οποίο συμμετείχαν 1177 ομάδες σε όλη την Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Σε αυτόν το διαγωνισμό τα παιδιά της ομάδας κρίθηκαν στον προγραμματισμό, στην μηχανολογία, στη κατασκευή, στην ιδέα , στους αυτοματισμούς , στην παρουσίαση, στην δημιουργικότητα και στην ομαδικότητα σε αντίθεση με άλλους διαγωνισμούς που περισσότερο με θεατρικό παιχνίδι μοιάζουν παρά με διαγωνισμό ρομποτικής. Συγκρίθηκαν με τα καλύτερα σχολεία από όλη τη χώρα , δημόσια και ιδιωτικά, σχολές και κέντρα ρομποτικής και ήταν καλύτεροι. Είναι Πανελλήνιοι πρωταθλητές. Προπονητής τους και δάσκαλος  που θα ήθελε ο κάθε γονιός να έχει το παιδί του στο δημοτικό, ήταν ο κύριος Ρίγγας Αναστάσιος. Ο οποίος ακόμα και θεωρητικά μαθήματα τα παραδίδει με βιωματικό τρόπο, μέσο κατασκευών και προγραμματισμού, στην γλώσσα προγραμματισμού Scratch, περνώντας καλά με τους μαθητές του, έχοντας τη υποστήριξη του διευθυντή του Γιάννη Γαλανάκη

3η θέση αλλά όχι ανέλπιστη ήρθε από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου με τον Πέτρο Φανιουδάκη, την Νικολέτα Σταματουλάκη και την Μαρία Φανιουδάκη στην κατηγορία OPEN ΛΥΚΕΙΟΥ «SMART CITIES» με όνομα ομάδας «Creative  Destruction». H Νικολέτα στον περυσινό διαγωνισμό συμμετείχε με άλλη ομάδα και είχε πάρει την 5η  θέση. Τα παιδιά με πλακέτες ARDUINO σε επικοινωνία με ένα ρομπότ από EV3 LEGO  με Bluetooth διαβάζανε, με αισθητήρα RFID, την κάρτα ασθενείας, που είχε ο πολίτης, ανεβάζανε τα στοιχεία  σε μια πλατφόρμα, με WIFI από κινητό, καταλαβαίνανε αν ήταν ασφαλισμένος , όλο το ιστορικό και τις συνταγογραφήσεις του ασθενή, τον παίρνανε με το ROBOT και τον εξυπηρετούσαν σύμφωνα με τις ανάγκες που έδινε στην πλατφόρμα. «Απλά πράγματα» δηλαδή από παιδιά της Δευτέρας και της πρώτης Λυκείου που τους έδωσε το Χάλκινο μετάλλιο του διαγωνισμού. Προπονητής των παιδιών αυτών είναι ο Διευθυντής του 5ου Γενικού Λυκείου κ. Σταμάτης Παπαδάκης , ένας νέος άνθρωπος με γνώσεις που πάνω από όλα αγαπάει αυτό που κάνει και αγαπάει τα παιδιά.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα  για την Κρήτη ήταν:

6η Θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το Δημοτικό σχολείο Αξού Ρεθύμνου με την ομάδα «Τα γρανάζια του Ψηλορείτη» του Ηρακλή Κατσάρη, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με την ιδέα του έχοντας μια σταθερά καλή παρουσία στους τελικούς. Μανιά Χρυσοβαλάντου, Σφακιανάκη Μαρία, Πατελάρου Εμμανουέλα, Δαφέρμου Όλγα, Κουντάτου Ροζαλία, Αλεξανδράκη Μαρία.

7η Θέση στην κατηγορία STORIES OF TOMORROW το Δημοτικό σχολείο Βασιλειών Ηρακλείου με την ομάδα «Super Robot Girls» του κυρίου Αλέξανδρου Ρονιώτη. Μεγάλη επιτυχία για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Αθανασάκη Όλγα, Ουστομανωλάκη Θάλεια, Κωστάρα Κατερίνα.

11η Θέση στην κατηγορία OPEN ΛΥΚΕΙΟΥ  το Πειραματικό Λυκείου Ηρακλείου με την ομάδα «Traffolution», του κυρίου Γιώργο Χατζησάββα, η οποία έκανε μια αξιοπρεπέστατη παρουσίαση και κατάφερε να γυρίσει τα φώτα των κριτών επάνω τους, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξή τους από εδώ και πέρα. Καλλίγερος Νικόλαος, Ξηραδάκης Ιωάννης, Πρασανάκης Μενέλεος, Εστανισλάο Αλέξης, Παπαδάκης Γεώργιος, Σπυριδάκης Σταύρος.

12η Θέση στην κατηγορία στην Παράλληλη ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη» το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων  με την ομάδα  «Space X»  της κυρίας Παντελάκης Νεκταρίας . Η κυρία Παντελάκη έχει μια υπέρμετρα θετική στάση απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική και αρχίζει να αποκομίζει καρπούς αυτή της η προσπάθεια για τα παιδιά του σχολείου της. Δούκας Γεώργιος, Κονταδάς Αλέξανδρος, Καβαλιεράκης Θαλής, Θεοδωσάκη Ευαγγελία, Τσιμπισκάκης Στυλιανός, Τσουλουχάτζε Γκβάντσα.

14η Θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 47ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με την ομάδα «47 team WRO» του Αλέξανδου Ρονιώτη. Η ομάδα του κυρίου Ρονιώτη πέρασε τρεις προκριματικούς στην δυσκολότερη κατηγορία του διαγωνισμού κάτι εντυπωσιακό για  πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Τσιγγενόπουλος Σπυρίδων,Σταμούλος Δημήτριος,Πελεκανάκης Γεώργιος, Λυδάκης Κωνσταντίνος, Βελλίνης Πέτρος, Φεϊζουλλάου Ματτέο.

Κάτω από την εικοσάδα στις OPEN κατηγορίες δεν υπάρχει κατάταξη αριθμητική αλλά δύο προκριματικές φάσεις. Όσες ομάδες δεν πέρασαν στην πρώτη αξιολόγηση λέμε ότι τερμάτισαν στην 73-40 προκριματική φάση και όσες συνέχισαν αλλά δεν πέρασαν στην δεύτερη αξιολόγηση λέμε ότι τερμάτισαν στην 41-21 προκριματική φάση.

21-41 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, σταμάτησαν οι ROBONERDS του «Κέντρου εκπαίδευσης Ρομποτικής Κρήτης» γιατί είχαν μια ατυχία την ώρα της δεύτερης αξιολόγησης. Καταστράφηκε ένας μηχανισμός λόγο μηχανικής αστοχίας και δεν μπορούσαν οι κριτές να αξιολογήσουν το έργο των παιδιών. Η κυρία Καμνάκη Χαρά έχει μια σταθερή παρουσία στους τελικούς και αυτό της δίνει εμπειρίες. Αγγελάκη Ιωσηφίνα, Αγγελάκης Μιχαήλ, Χαμηλοθώρης Γεώργιος, Κλάδος Γεώργιος, Καπετανάκης Γεώργιος, Αθανασάκης Ευάγγελος.

40-73 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 6ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου με την ομάδα τα «Ρομποτάκια του 6ου» με προπονητές τη κυρία Βαλσαμίδου  και τον κύριο  Παναγιωτίδη. Ξανθός Γιάννης, Κοτρώνη Κατερίνα, Μαρκάκης Κωνσταντίνος, Ραπτάκη Ελπίδα, Πολιουδάκης Μαθιός, Ευθυμίου Νίκος.

40-73 προκριματική φάση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το 31ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με την ομάδα «Blue Defenders» του κυρίου Χαραλαμπάκη. Χαραλαμπάκη Αικατερίνη, Μανιαδάκης Αλκίνοος, Μητροκώστα Εβίτα, Πρωιμάκης Ηλίας, Τσαμάνδουρας Δημήτρης.

Στην κατηγορία REGULAR Γυμνασίου «Οι δρόμοι του κρασιού»,  τα παιδία έπρεπε να κατασκευάσουν ρομπότ που θα συνέλεγαν καλάθια με σταφύλια από συγκεκριμένη πίστα και θα έφτιαχναν κρασί χρώματος αναλόγως τι χρώμα κρασί που θα κληρωνόταν.

30 θέση το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου  με την ομάδα «Bionic Mindstorms» και προπονητή τον κ. Μπριντάκη Ιωάννη .  Οι ήρωες μαθητές Πυτεράκη Σταύρος, Χανιωτάκης Γεώργιος, Βλατάς Βαγγέλης, έκαναν μια αξιοπρεπέστατη δουλειά αφού η φετινή δοκιμασία ήταν η πιο δύσκολη από όλες τις άλλες χρονιές.

Στην κατηγορία Δημοτικού WEDO 2 Ποδόσφαιρο 2Χ2 τα Χανιά και το Λασίθι είχαν τις καλύτερες παρουσίες. Στην κατηγορία αυτή  τρεις μαθητές συγκροτούσαν μια ομάδα και έπρεπε να κατασκευάσουν ένα ρομπότ για να παίζει ποδόσφαιρο. Συνεργάζονταν με μια άλλη ομάδα άγνωστη σε αυτούς και τα ρομπότ τους έπαιζαν εναντίον δύο άλλων ρομπότ  σε μια πίστα ποδοσφαιρικού γηπέδου.  Πιο συγκεκριμένα:

29η Θέση στην προκριματική κατάταξη για την ομάδα «ΚΙΚΟ» του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Κουριδάκη Γεωργία, Διγενάκης Γιώργος, Διγενάκης Παναγιώτης.

40η Θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «ROBOKids» πάλι από το Δημοτικού σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Κάσα Άγγελος, Κουμπιάδη Ματίνα,Σταυρακάρας Σταύρος.

66η Θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «Οι κατακτητές των ROBOT» από το ιδιωτικό κέντρο Edurobots τη κυρίας Χριστίνας Λαμπράκη. Φωνιαδάκη Ευθυμία, Παπάζογλου Νικόλαος, Σερασκέρη Ολυμπία.

73η θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «YUDA» από το Δημοτικού σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων της κυρίας Τριανταφυλίδου Κυριακής. Λιονάκης Παντελής, Δρακακάκη Αγγελική, Νταγκουνάκη Ναταλία.

91η θέση στην προκριματική κατάταξη η ομάδα «Edurobots» » από το ιδιωτικό κέντρο Εdurobots τη κυρίας Χριστίνας Λαμπράκη. Γιακουμάκης Ανδρέας Γαλυμιτάκης Νικόλαος, Αστροπεκάκης Μιχάλης.

Οι περισσότερες ομάδες πήραν ειδικά βραβεία για να επαινεθεί ο κόπος των παιδιών και των δασκάλων τους ανεξαρτήτου σειράς κατάταξης. Ο διαγωνισμός αποτελεί το τέλος ενός εξάμηνου ταξιδιού ενημέρωσης , επιμόρφωσης των δασκάλων και των καθηγητών μέσω webinars, σεμιναρίων, ημερίδων αλλά και χορηγιών, με τα ειδικά κιτς, που προσφέρει η COSMOTE στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με την επωνυμία WRO-Hellas. Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετέχουν, η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνετε με την εγγραφή στην ιστοσελίδας wrohellas.gr.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε της Ναυτιλιακές εταιρίες ANEK LINES, BLUESTAR FERRIES και ΜΙΝΟΑΝ LINES για την έκπτωση που παρείχαν στους κρητικούς διαγωνιζόμενους και έκαναν εφικτό να αποκτήσουν οι μαθητές της Κρήτης όλη αυτή την εμπειρία.

Υπήρχαν συμμετοχές από την Κρήτη που προκρίθηκαν αλλά λόγο οικονομικών προβλημάτων οι γονείς δεν μπορούσαν ούτε το 50 % να διαθέσουν στα εισιτήρια, οπότε τα  παιδιά δεν μπορούσαν να συνεχίσουν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δει η πολιτεία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο WRO-Hellas είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι όλοι εμείς που διοργανώνουμε τον διαγωνισμό, είμαστε εθελοντές, για να μην επιβληθεί κάποιο κόστος συμμετοχής και  να μην επιβαρύνουμε την Ελληνική οικογένεια ούτε ένα ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και για τους δασκάλους-Προπονητές οι οποίοι παίρνουν το ρίσκο να εκτεθούν και να παράγουν όλοι αυτή την ενέργεια, που δεν τους υποχρεώνει κανείς παρά μόνο το καθήκον της συνειδήσεώς τους, για το καλό των μαθητών τους. Έχουμε όραμα να ανεβάσουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνετε  στο τρένο της τεχνολογίας . Αυτό είναι το φιλανθρωπικό μας έργο.

Θέμης Μαρκάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης για τον WRO-Hellas

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.