Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Οργισμένη ανακοίνωση από το Αττικό Πάρκο

Οργισμένη ανακοίνωση από το Αττικό Πάρκο

Ελλάδα | 18/12/2018 - 21:56
Οργισμένη ανακοίνωση από το Αττικό Πάρκο
Κάνει λόγο για «επαγγελματίες φιλόζωους» και «ακτιβιστές του πληκτρολογίου»

Στην αντεπίθεση περνά το «Αττικό Πάρκο» μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η θανάτωση δύο τζάγκουαρ, τα οποία δραπέτευσαν από τον χώρο φύλαξής τους.

Με οργισμένη ανακοίνωση, το «Αττικό Πάρκο» κάνει λόγο για «επαγγελματίες φιλόζωους» και «ακτιβιστές του πληκτρολογίου» οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της απώλειας των δύο τζάγκουαρ, προκειμένου «να προωθήσουν την ατζέντα τους κατά της ίδιας της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι το πάρκο δεν είναι ασφαλές».

Τονίζοντας πως η υποκρισία τους αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο, το Αττικό Πάρκο αναφέρεται στις ανθρώπινες ζωές που θα κινδύνευαν, αν δεν ενεργοποιούταν το πρωτόκολλο ασφαλείας και δεν θανατώνονταν τα δύο τζάγκουαρ που ξέφυγαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Αττικό Πάρκο

Οι επαγγελματίες «φιλόζωοι» και οι ακτιβιστές του πληκτρολογίου δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο το τραγικό γεγονός της απώλειας των δύο μας τζάγκουαρ, εκμεταλλευόμενοι την ειλικρινή λύπη χιλιάδων συμπολιτών μας, για να προωθήσουν την ατζέντα τους κατά της ίδιας της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων. Και αν αυτό ήταν αναμενόμενο η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τους αυτή την φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Για αυτούς στο βωμό του να πληγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν έχει σημασία να κινδυνέψουν ακόμη και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Προφανώς για αυτούς σημασία έχει να πληγεί το Πάρκο και αν υπάρχουν θύματα ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ θα τρομοκρατηθεί περισσότερο ο κόσμος. Το διαπιστώσαμε από τα σχόλια πολλών «φιλόζωων» του διαδικτύου που ευθαρσώς υποστήριζαν ότι η ζωή του προσωπικού του Πάρκου δεν έχει και τόσο σημασία.

Προφανώς για αυτούς σημασία έχει να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι δήθεν το Πάρκο δεν είναι ασφαλές και ότι κινδυνεύει άμεσα και ανά πάσα στιγμή. Στην προσπάθεια τους αυτή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και δεν φείδονται ψεμάτων με την ίδια την Πρόεδρο της ΠΦΠΟ να υποστηρίζει ανερυθρίαστα σε τηλεοπτικό κανάλι ότι τα τζάγκουαρ μας δήθεν «…τα έχουμε πάρει από το φυσικό τους περιβάλλον και ..κυνήγησαν την ελευθερία τους» ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι γεννημένα σε άλλα ζωολογικά πάρκα, όταν μιλούν για πανικό του κόσμου εκείνη την ημέρα (παγκόσμια πρωτοτυπία ο πανικός να αποκαλύπτεται 20 ημέρες μετά), για απόκρυψη της είδησης (παγκόσμια πρωτοτυπία η είδηση να αποκρύπτεται μέσω ανάρτησης στα ΝΕΑ της επίσημης σελίδας του Πάρκου, να έχει ενημερωθεί στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς ο υπεύθυνος για τη διατήρηση του είδους, όπως γίνεται για κάθε γέννηση, μεταφορά και θάνατο απειλούμενου είδους και όταν η ‘αποκάλυψη’ γίνεται σε τηλεφώνημα της ίδιας της Προέδρου της ΠΦΠΟ στον ιδρυτή του Πάρκου που την παραπέμπει στην εν λόγω «κρυμμένη» ανακοίνωση).

Αλλά η υποκρισία έχει και τα όρια της.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο ακραίο περιστατικό το δυσκολότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα ζωολογικό πάρκο – διαφυγή ζώου πρώτου βαθμού επικινδυνότητας – το προσωπικό του Πάρκου λειτούργησε άψογα και εφάρμοσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις, απομονώνοντας τον χώρο και εφαρμόζοντας το πλάνο μετάβασης των επισκεπτών σε ασφαλή περιοχή. Αυτό έγινε γιατί υπάρχει εκπαίδευση, ασκήσεις, επαναληψιμότητα οργάνωση και αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών όπως σε όλα τα σοβαρά ζωολογικά πάρκα του κόσμου πόσο μάλλον σε αυτά όπως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που είναι μέλη της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Πάρκων & Ενυδρείων) που ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και κατευθυντήριες γραμμές για έκτακτα περιστατικά.

Για αυτό τον λόγο δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Για αυτό το λόγο εδώ και 18 χρόνια το Πάρκο με πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέπτες έχει μηδενικά περιστατικά σοβαρού τραυματισμού πόσο μάλλον απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Τα κροκοδείλια δάκρυα τους αφορούσαν και στο γεγονός ότι τα τζάγκουαρ είναι επαπειλούμενο είδος στην φύση. Αμέλησαν όμως να αναφέρουν ότι τα δύο αυτά τζάγκουαρ έχουν φέρει στον κόσμο 8 μικρά συμβάλλοντας στη διατήρηση του είδους. Είναι σημαντικός ο ρόλος των ζωολογικών πάρκων παγκοσμίως σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν ταιριάζει στην προπαγάνδα τους.

Αντιθέτως, τα προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων και μη ειδών, έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και έχουν οδηγήσει ακόμη και στη διατήρηση ειδών τα οποία έχουν εξαφανιστεί στην φύση. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο συμμετέχει με αξιοσημείωτη επιτυχία σε περισσότερα από 60 τέτοια ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Και φυσικά ως ειδήμονες επί παντός επιστητού αποφάσισαν ότι τα τζάγκουαρ έπρεπε να αναισθητοποιηθούν και μάλιστα ακαριαία. Αγνόησαν φυσικά ότι δεν υπάρχει ΑΚΑΡΙΑΙΑ αναισθησία -δεν είμαστε σε περιβάλλον καρτούν ή ταινίας του Χόλυγουντ. Αγνόησαν το γεγονός ότι η νάρκωση θέλει τουλάχιστον 5 λεπτά για να ξεκινήσει να δρα διάστημα το οποίο για τέτοιου είδους ζώα ενέχει άμεσο κίνδυνο για την ζωή του παρευρισκομένου εκεί προσωπικού που είναι επιφορτισμένο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Και αν για εσάς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ της Π.Φ.Π.Ο. οι ανθρώπινες ζωές του κτηνιάτρου των δύο φροντιστών μας και του ιδρυτή του Πάρκου που ήταν εκεί είναι ασήμαντες για εμάς δεν είναι.

Το βάρος της τραγικής αλλά απόλυτα σωστής απόφασης που πήραμε βάσει των όσων προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας βαραίνει εμάς. Το πόσο εύκολη ήταν μια τέτοια απόφαση το γνωρίζουν οι άνθρωποι που τα μεγάλωσαν για πάνω από μια δεκαετία και βρέθηκαν σε αυτήν τη πολύ δυσάρεστη θέση.

Η Τζένη και ο Σπόττυ ήταν από τους πιο παλιούς και αγαπητούς κατοίκους του Πάρκου μας. Εμείς θα τους θυμόμαστε με αγάπη. Είχαν πολύ από αυτή στην ζωή τους.

Όσο για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ζωολογικών πάρκων είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας και θα συνεχίσουμε να το επιτελούμε με παρρησία ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα όσο και αν αυτό ενοχλεί την ΠΦΠΟ και τους υπόλοιπους «επαγγελματίες» φιλόζωους.

Το προσωπικό και η διοίκηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

ΥΓ. Θα περίμενε κανείς από ένα βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου πριν κάνει μια ερώτηση να ασχοληθεί λίγο παραπάνω, να μελετήσει υπεύθυνα ένα ζήτημα, να απευθυνθεί σε ειδικούς και να ρωτήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους. Φαίνεται όμως ότι στο βωμό της ικανοποίησης μιας μερίδας του εκλογικού του ακροατηρίου (έρχονται και εκλογές) αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Σημασία έχει να φανούμε «φιλόζωοι».

Ο κ. Αμυράς έχει κάθε δικαίωμα προφανώς εκ του θεσμικού του ρόλου να ρωτήσει ότι θέλει τους αρμόδιους φορείς που εποπτεύουν το Πάρκο. Για το τρίτο σκέλος της ερώτησης του όμως «Για ποιο λόγο δεν προτιμήθηκε η τακτική της αναισθησίας για την εξουδετέρωση των ζώων;» τον καλούμε να έρθει στο Πάρκο και να την κάνει κοιτώντας στα μάτια τους 4 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί και των οποίων η ζωή είναι μάλλον δευτερεύουσας σημασίας για αυτόν.

flashnews.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.