Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΝα γίνει η Κρήτη τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο (pics)

Να γίνει η Κρήτη τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο (pics)

Τουρισμός | 26/09/2014 - 13:48
Να γίνει η Κρήτη τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο (pics)

Με στόχο το Ηράκλειο και η Κρήτη να γίνει τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιστορία τον πολιτισμό τη λαϊκή παράδοση, τα Κρητικά προϊόντα αλλά και τα επιτεύγματα της τεχνολογίας-καινοτομίας, ξεκίνησαν με επιτυχία και συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ημέρες Τουρισμού 2014».

Τις εκδηλώσεις τις πραγματοποιεί για τρίτη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης/ΠΕ Ηρακλείου στις πλατείες Ελευθερίας,  Καλλεργών,  Αγ. Αικατερίνης, Αγ.Τίτου-25ης Αυγούστου. Χιλιάδες κόσμου –Έλληνες και τουρίστες-  κατακλύουν τις πλατείες όπου παρακολουθούν τις πλούσιες  σε πρόγραμμα και ποιότητα εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα εκατοντάδες εκθέτες με τα εκθέματα τους δίνουν ένα ξεχωριστό κλίμα, που σηματοδοτούν και το μήνυμα των εκδηλώσεων.

akriti1

Τους επισκέπτες των εκδηλώσεων εντυπωσιάζουν τα 500 και πλέον περίπτερα της έκθεσης (φορέων και ιδιωτών) που προβάλλουν τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τα Κρητικά προϊόντα, υπηρεσίες, το περίπτερο της Περιφέρειας με τα Κρητικά προϊόντα-τουρισμό, των δήμων κ.α. ενώ παράλληλα ξεχωριστή αίσθηση και τόνο δίνουν τα καλλιτεχνικά συγκροτήματα, μουσικά, χορευτικά (παραδοσιακά και σύγχρονης τέχνης) που αποτελούνται από μικρά παιδιά και μεγάλους.

Η φετινή διοργάνωση σε σύγκριση με την περσινή είναι-σύμφωνα με την ηγεσία της Περιφέρειας- υπερδιπλάσια σε συμμετοχή εκθετών-καλλιτεχνών και επισκεπτών, στοιχεία που την καθιερώνουν ως θεσμό και ως ένα σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός.

Το μήνυμα δε της τοπικής δημιουργίας-ανάπτυξης και εξωστρέφειας το έδωσαν παρουσία χιλιάδων επισκεπτών, στα εγκαίνια της έκθεσης-εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Aντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Η επίσημη έναρξη έγινε στην πλ. Ελευθερίας ενώ ο αγιασμός τελέστηκε νωρίτερα στην πλ. Αγ. Αικατερίνης.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολιτισμικό, τουριστικό αλλά και οικονομικό γεγονός στο οποίο προβάλλονται οι παραγωγικοί τομείς της Κρήτης. Είναι μια ξεχωριστή δράση που οργανώνει η Περιφέρεια μας, η ΠΕ Ηρακλείου, στην οποία συμμετέχουν η Εκκλησία, η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και πάνω από 500 εκθέτες ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούμε και σε όλη την Κρήτη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και κατέληξε: «Με τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύεται η Κρήτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Προσκαλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση, και τα περίπτερα των εκθετών, γνωρίζοντας από κοντά τον  πλούτο του νησιού μας».

akriti2

Από την πλευρά του ο Aντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης στις δηλώσεις του τόνισε: «Οι «Ημέρες Τουρισμού» είναι πλέον ένας επιτυχημένος θεσμός. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, οι εκδηλώσεις αγκαλιάζονται από τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές   είναι ακόμα περισσότερες σε επίπεδο εκθετών σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι συμμετοχές των καλλιτεχνών τους οποίους ευχαριστούμε για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους είναι πολλαπλάσιοι», και κατέληξε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που εξελίσσεται στις πλατείες του Ηρακλείου, δίνοντας μια ιδιαίτερη δυναμική στα προϊόντα, στον τουρισμό και στις υπηρεσίες της Κρήτης μας».

akriti3

Στο μήνυμα των εκδηλώσεων και στη συστράτευση της Εκκλησίας και των φορέων αναφέρθηκαν διαδοχικά ο Περιφερειάχης Σταύρος Αρναουτάκης στον αγιασμό που τελέστηκε στη πλ. Αγ. Αικατερίνης από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο αλλά και στην έναρξη των εκδηλώσεων στην πλ. Ελευθερίας από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και την εκπρόσωπο του δημάρχου Ηρακλείου αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη. Όλες οι εκδηλώσεις τελούν με τη στήριξη-συνδιοργάνωση του ΕΟΤ και των δήμων της Κρήτης.
Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Ημέρες Τουρισμού 2014» εντάσσονται και οι εκδηλώσεις για το Εορτασμό Ημερών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Days), 26-28 Σεπτεμβρίου, Loggia (ημιυπαίθριος χώρος).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θεσπίστηκε το 1991 και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης, διοργανώνουν μια περιδιάβαση στο παρελθόν της οδού Μαρτύρων 25ης Αυγούστου, του κεντρικότερου οδικού άξονα της πόλης του Ηρακλείου, και επιχειρούν μιαν «ανάγνωση» των μνημείων της, με τίτλο:"Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ"

akriti4

Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο: “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ”  ιστορία της οδού 25ης Αυγούστου.
    26-27/9 ώρα 10:00 -13:00: ξεναγήσεις στα μνημεία της οδού 25ης Αυγούστου για τα σχολεία της πόλης
    27-28/9 10:00 - 19:00: Φωτογραφική έκθεση
    28/9 ώρα 18:00 - 21:00: Ομιλίες
Διοργάνωση από: Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών  Έργων Κρήτης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014
Πλατεία Αγίου Τίτου
Ώρα 19.45- 20.30: Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βώρων «Χορωδία του Νότου»
 Ώρα 20.30- 21.15:  Χορωδία  «Ιωνία Αηδών». Δ/νση Λένα Χατζηγεωργίου
Ώρα 21.15- 22.00:  Συγκρότημα «ΑΛΛΗ ΜΠΑΝΤΑ»: Νίκος Μανιουδάκης (λύρα, φωνή), Δημήτρης Ζωγραφάκης (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Τζωρτζάκης (μπάσο), Ευθύμης Φασουλάκης (τύμπανα).
Ώρα 22.00-22.45: Μουσικό Σχήμα «Ήχοι Ίριδας»: Αγαθή Παντελίδου (πλήκτρα, φωνητικά), Ευάγγελος Λυράκης (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Νathan Λυράκης (ηλεκτρική κιθάρα), Φυλάρετος Ανυφαντάκης (μπάσο),  Gian Andrea P. Garancini (κρουστά)
Ώρα 22.45-23.30: Μουσικό Σχήμα «Locrian Brass Band»: Σφακιανάκης Μανώλης (1ο τρομπόνι), Παλιός Κωνσταντίνος (2ο τρομπόνι), Λεοντάκης Θανάσης (3ο τρομπόνι), Παλιός Μπάμπης (τούμπα), Παπαδάκης Μανώλης (κοντραμπάσο),  Παγωμένος Νίκος (ντράμς).
Πλατεία Ελευθερίας
‘Ώρα 18.30-19.15:  Σφακιανάκης Γιάννης (λύρα), Καπελάκης Στέλιος (λαούτο), Σαλούστρος Παντελής (κιθάρα). Χορεύει η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ και τα μέλη από τις σχολές Φουρναράκη Μηνά,  Αγγελικής Παναγιωτάκη και Στέλιου Καφετζάκη
Ώρα 19.15- 20.00: Γιακουμάκης Γιώργος (λύρα, τραγούδι), Παπαδάκης Δημήτρης (λαούτο), Δασκαλάκης Μιχάλης (κιθάρα), Τσακουντάκης Νίκος (μπάσο). Χορεύει το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
Ώρα 20.00- 20.45 :  Συγκρότημα του Αποστόλη και  του Γιώργου Μοσχολάκη
Ώρα 20.45- 21.15: Συναυλία με τον Βασίλη Σκουλά. Χορεύει ο Λαογραφικός Όμιλος Ηρακλείου «ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΑ»
Ώρα 21.15- 22.00: Γιώργης Μανωλάκης (λαούτο, τραγούδι), Γιώργης Σταυρακάκης (λαούτο), Γιάννης Παπατζανής (κρουστά), Παύλος Σπυρόπουλος (κόντρα μπάσο)
 Ώρα 22.00-22.45 Χάρης Φασουλας (μαντολίνο, τραγούδι), Αντώνης Κοντόκαλος (λύρα τραγούδι), Γιώργος Μπαμπατσης (λαούτο),  Θωμάς Μπολάκης (κιθάρα, λαούτο),  Δημήτρης Μανουσάκης (κρουστά, ασκομπαντουρα).
 Ώρα 22.45-23.30: Αλεξάκης Βαγγέλης (λύρα, τραγούδι), Παραγιουδάκης Γρηγόρης (λαούτο, τραγούδι), Δρίμης Μανόλης (κιθάρα), Μπαλτζάκης Φραγκίσκος (κρουστά, ασκομαντούρα), Χαριστάκης Νίκος (κρουστά) .
Πλατεία Αγίας Αικατερίνης
Ώρα 18.00-19.15: "Ανθός της Κρητικής Ποίησης". Ποιητές: Γιώργης Παλαμιανάκης (Γέργερη Ηρακλείου) και Άννα Τακάκη (Σητεία). Παρουσίαση: Γιάννης Κριαράκης (Δημοσιογράφος)
Ώρα 19.30-20.30: Θεατρικό:  «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο» απο τη Θεατρική Ομάδα του Πνευματικού – Νεανικού Κέντρου της Ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Ν. Αλατσάτων Ηρακλείου. Υπεύθυνη: κ. Μάρω Βαλασκατζή.
Ώρα 21.00- 21.45:  Γρινιεζάκης Μιχάλης (λύρα, τραγούδι), Επαμεινώνδας Ερωτοκριτάκης (λαούτο), Σωτήρης Αγγελάκης (κιθάρα). Χορεύει ο  Όμιλος Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς. Χοροδιδάσκαλος Παπαδάκης Στέλιος
Εκθέσεις- Παρουσιάσεις:
25,26,27,28 Σεπτεμβρίου, ώρα  10.00-23.30
 Τοπικά Προϊόντα  & Είδη Λαϊκής Τέχνης
•    Πλατεία Ελευθερίας

Θρησκευτικός Τουρισμός- Μοναστηριακά είδη, 16.00-21.00

•    Πλατεία Αγίας Αικατερίνης
Έκθεση Λουλουδιών

•    25ης Αυγούστου

Παρουσίαση Φορέων της Κρήτης

•    Πλατεία Ελευθερίας

Μάθημα Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας & Μπουφές Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας, ώρες 11.30-14.00

•    Πλατεία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Παγκρήτιο Σύλλογο Δ/ντων Ξενοδοχείων, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, ΟΤΕΚ Ηρακλείου.

Παρουσίαση εργαστηρίων, πλατεία Ελευθερίας  
•    Αγγειοπλαστική
•    Ρακοκάζανο

Παρουσίαση δραστηριοτήτων Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), 25-28/9 ώρα 18.00-20.00
•    Ενός ηλεκτροκίνητου δίτροχου οχήματος όρθιας θέσης οδήγησης, segway, το οποίο χρησιμοποιείται για την πληροφόρηση, την εξυπηρέτηση και τη διανομή φυλλαδίων και ενημερωτικού υλικού στους επιβάτες κρουαζιέρας και το  τουριστικό κοινό γενικότερα.
•    Ενός ειδικού 6θέσιου οχήματος με ράμπα και ειδική θέση πρόσδεσης για αναπηρικό αμαξίδιο για τη μεταφορά ΑΜΕΑ,
Επίσης,  άλλες δράσεις του ΟΛΗ που θα είναι εκείνες τις μέρες σε εξέλιξη είναι οι παρακάτω:
•    Ανάδειξη των κατασκευαστικών και ιστορικών στοιχείων χρήσης των Νεωρίων του Ενετικού Λιμένα.
•     Έκθεμα Ελιά για την προώθηση του «κρητικού διατροφικού προτύπου» (επί της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, δίπλα στον σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ).
•    Κινητή έκθεση φωτογραφίας από ταινία "EL GRECO" βασισμένη στην ζωή του σημαντικού ζωγράφου της Κρήτης Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην χερσαία ζώνη του ΟΛΗ (φωτογραφικό υλικό από τον φωτογράφο κ. Μετζάκη Μανόλη)
•     «Μίτος της Αριάδνης» μια δράση  για την εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας και των χρηστών του λιμανιού. Ο επισκέπτης της πόλης, που θα αποφασίσει να περπατήσει από τον επιβατικό σταθμό μέχρι το κέντρο της (Λιοντάρια), καθοδηγείται από μια απλή κίτρινη γραμμή (Follow the Yellow Line).
•     Έκθεση ειδών φυτών & βοτάνων της κρητικής υπαίθρου, αλλά και πληροφορίες για την χρήση τους στην κρητική κουζίνα, την ζαχαροπλαστική και την βιοτεχνία του νησιού στο περιβάλλοντα χώρου του επιβατικού σταθμού του Λιμένα Ηρακλείου (Δράση See…Feel..Smell & Get to know the Cretan Nature).

Παρουσίαση εργαστηρίων από τον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»,  περίπτερο Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ», Πλατεία Ελευθερίας

•    Διαγωνισμοί παραδοσιακών φαγητών & γλυκών 25- 28/9: ώρα 17.00-21.00 & 23.00. Οι όροι του διαγωνισμού στο www.Aetogiannis.gr
•    Εργαστήρι υφαντικής 25-28/9 ώρα 19.00-21.00
•    Εργαστήρι Καλαθοπλεκτικής  26-28/9 17.00-22.00
•    Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακής ενδυμασίας και υποδημάτων (στιβάνια) 26-28/9 19.00-21.00
•    Βιωματικό Εργαστήριο Παραδοσιακού Χορού 26-28/9 ώρα 20.00-22.00
•    Βιωματικό Εργαστήριο Παραδοσιακής Τυροκομικής  28/9 ώρα 18.00-22.00
•    Βιωματικό Εργαστήριο Παραδοσιακού Χορού 26-28/9 ώρα 20.00-22.00
•    Εργαστήριο κατασκευής Κρητικών Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων 25-28/9
•    Εργαστήριο κατασκευής Κρητικού Παραδοσιακού Κοσμήματος 25-28/9
•    Εργαστήριο για την κατασκευή χειροποίητων εργόχειρων – κεντημάτων 25-28/9
Οι μουσικοί και οι χορευτές του Ομίλου "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ" αμέσως μετά την Επίσημη Έναρξη και την παράσταση κάνουν παραδοσιακή κρητική Καντάδα σε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης, 25/9 ώρα 22.00
Έκθεση «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» του Καθ. Ευθύμιου Βαρλάμη, 25-26 Σεπτεμβρίου
•    Βασιλική Αγίου Μάρκου, ώρες λειτουργίες καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 13:30μ.μ και από τις 18:00μ.μ έως τις 21:00μ.μ.  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30/9.
Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης , της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας.
Έκθεση φωτογραφίας «Τοπία και Καθημερινή ζωή στην Κρήτη» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης  (ΕΦΕΚ), 25-28 Σεπτεμβρίου
•    Οδός 25ης Αυγούστου
•    Λεωφόρος Δικαιοσύνης
•    Πάρκο Γεωργιάδη
•    Πλατεία Αγίας Αικατερίνης  
•    Πλατεία Κορνάρου
•    Μπροστά από τα γραφεία του ΕΟΤ  
•    Άγαλμα Βενιζέλου
•    Λεωφόρος Δημοκρατίας  

Έκθεση κλασικών οχημάτων  από την Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Ηρακλείου (ΛΕΚΟ Ηρακλείου)  σε συνεργασία με το Vespa Club και την Περιφέρεια Κρήτης
    Οδός 25ης Αυγούστου, ώρα  10.00-23.30
Αγώνας κλειστής διαδρομής (Circuit) στο κέντρο του Ηρακλείου με όποια οχήματα θέλουν να συμμετέχουν. Ο αγώνας θα είναι τύπου Regularity. Τα οχήματα που θα συμμετέχουν θα είναι ασφαλισμένα και σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΛΠΑ. Οι ταχύτητες που θα αναπτύσσονται λόγω του ότι ο αγώνας διεξάγεται σε αστικό κέντρο, θα είναι μικρές.
Παιδική έκθεση για τη συμπλήρωση των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (1541-1614), 25-28/9, πλατεία Αγίας Αικατερίνης
Στις εκδηλώσεις του εορτασμού « ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014» που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης τα ΚΔΑΠ Ηρακλείου συμμετέχουν υπό την σκέπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην ενότητα του Θρησκευτικού Τουρισμού στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης από 25 έως και 28 Σεπτέμβρη του 2014. Με την παρούσα παιδική έκθεση για τη συμπλήρωση των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (1541-1614), η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ηρακλείου θέλησε να δώσει την ευκαιρία για ένα μάθημα ανάγνωσης της οπτικής αντίληψης πάνω στη ζωή και το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη, με σκοπό να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές και τους μικρούς φίλους που θα επισκεφθούν την έκθεση, να εντοπίσουν τις εικαστικές αξίες του καλλιτεχνικού έργου του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου αλλά και να διαφωτιστούν με ιστορικά στοιχεία της ενδιαφέρουσας καλλιτεχνικής ζωής του.
Θεατρικές Παραστάσεις στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», ώρα έναρξης: 20.30

26/9: ΔΙΚΤΥΟ GRECO 2014, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ EL GRECO. Μαθητικά Γυμνάσματα 400 χρόνια από το θάνατό του «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ…» (ψηφιακή παρουσίαση / δραματοποίηση /αφήγηση / μουσικό δρώμενο),. Από το  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ υπεύθυνοι καθηγητές: Ζεάκη Παρασκευή και Κατσά Χριστίνα, 45΄
27/9: «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Από το  7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, υπεύθυνοι καθηγητές: Διασκευή -Διδασκαλία: Ελένη Γιαμαλάκη, Αφήγηση -Διασκευή κειμένων: Μανόλης Ουσταμανωλάκης, Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Μαρία Γραικού, 60΄
28/9: «ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ» Τρία μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ. Από το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, υπεύθυνοι καθηγητές: Σκηνοθεσία:  Μπικάκη Ελεάννα Επιμέλεια σκηνικών:  Πινιρτζή Μαρία, 70΄
Διοργάνωση:  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ
 28/9  «ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»    
8ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΝΩΣΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 20χλμ & αγώνας δρόμου 5χλμ
    Ώρα 9.00: Εκκίνηση Κνωσός και τερματισμός πλατεία Ελευθερίας
    Ώρα 11.40 Απονομή επάθλων
Διοργάνωση: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). Δηλώσεις συμμετοχής : www.cretamarathon.gr τηλ. 2810284635 & 6945251883

Παράλληλα:
Πληροφορίες
Γραφείο Πληροφοριών ΕΟΤ: Πέμπτη και Παρασκευή 9.00-  14.30
•    Πλατεία Αρχαιολογικού Μουσείου
Γραφείο πληροφοριών Δήμου Ηρακλείου: Πέμπτη και Παρασκευή 8.30-14.30
•    Πλατεία Λιονταριών

Δωρεάν παρκινγκ:
•    25-27 Σεπτεμβρίου : Παρκινγκ ΟΛΗ, Πύλη Λιμένος Ηρακλείου, Λιμεναρχείο 17.00-24.00 & Κυριακή 29/9 δωρεάν όλη μέρα     
Δωρεάν είσοδος 27 και 28 Σεπτεμβρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία του Κράτους στην  Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλειου & ΕΟΤ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ : Ηρακλείου,  Αρχανών- Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας. Μαλεβιζίου,  Μινώα Πεδιάδας, Φαιστού, Χερσονήσου
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:  Συνοδική Επιτροπή επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης,  Ο.Τ.Ε.Κ. Ηρακλειου, Ο.Λ.Η Α.Ε., Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ΟΕΒΕΝΗ,  Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου « Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», Παγκρήτιος Σύλλογος Δ/ντων Ξενοδοχείων, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Αγ. Πελαγίας, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών, ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Σωματείο Λαϊκής & Σύγχρονης Τέχνης Ηρακλείου-Λσιθίου – Ρεθύμνου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΜΜΕ Κρήτης, AEGEAN AIRLINES, CTRS, SUPER MARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, KAPPA STUDIES, Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκοχωρίου «ΛΕΥΚΕΣ»


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Τουρισμός

Τουριστικό και αεροπορικό «φιλέτο» η Ελλάδα για Γερμανία

Πρώτη σε αύξηση αεροπορικής κίνησης η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ όλων των προορισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Destatis για το εντεκάμηνο…

Κρήτη και Ρόδος, «πρωταθλήτριες» σε έσοδα και κρατήσεις…

Κρήτη και Ρόδος αναδείχθηκαν το 2017, σε «πρωταθλήτριες» από πλευράς αύξησης εσόδων και κρατήσεων, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει…

Κουντουρά: Για πρώτη φορά μετεκπαίδευση εργαζομένων…

Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου…

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης συναντήθηκε με το Βασιλικό…

Στη Μαδρίτη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR, για την προώθηση…

Παρουσίαζονται οι Μελετες για την Πρότυπη Οικολογική…

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Δήμαρχοι Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, Πλατανιά, Ιωάννης…

Η οικογένεια της Βαγγελιώς Σχοιναράκη μετέτρεψε το «κονάκι…

Μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου και μάλιστα το σπίτι ενός αγά επί τουρκοκρατίας, είχε η οικογένεια της πρώην νομάρχη και βουλευτή του…

Ημερίδα «The Tourism of Tomorrow»

Το πρόγραμμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT (American College of Thessaloniki), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «The Tourism of Tomorrow» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου…

Κρήτη: Ένα παλάτι ... για λίγους στην Eλουντα- Πόσο κοστίζει…

Το Eclectic Living, όπως είναι το όνομα αυτού του «ανακτόρου», βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια απομονωμένη παραλία στο νησί της Κρήτης. Οι πανέμορφοι κήποι του ακινήτου με την…

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για κορυφαία ξενοδοχειακή…

Το Cactus Royal Spa & Resort στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης έλαβε το διεθνούς κύρους αναγνωρισμένο βραβείο TUI Environmental Champion Award “TUI Umwelt Champion” για το έτος 2018.

Eνα «διαμάντι» στην Κρήτη: Ολοκληρωμένη απάντηση για…

Η υπόσχεση που δίνει στον επισκέπτη του το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Λασιθίου για διαμονή υψηλών απαιτήσεων επιβεβαιώνεται σε όλα τα επίπεδα: πολυτελείς εγκαταστάσεις,…

Mouzenidis Travel: Πτήσεις προς Χανιά από τη Μόσχα τη θερινή περίοδο…

Πτήσεις προς τα Χανιά από τη Μόσχα με την Ellinair για τη θερινή περίοδο του 2018 ανακοίνωσε το Mouzenidis Travel, διατηρώντας πλήρως το πρόγραμμα πτήσεων προς Ηράκλειο.

H Airbnb ετοιμάζει συγκρότημα διαμερισμάτων

Το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων ειδικά σχεδιασμένο για ενοικιαστές που θέλουν να υπομισθώσουν τις μονάδες τους σε βραχυπρόθεσμους πελάτες ετοιμάζεται να ανοίξει…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.