Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Καταδικάστηκε ο πατέρας που βασάνιζε την κόρη του– Φρικιαστικές περιγραφές

Καταδικάστηκε ο πατέρας που βασάνιζε την κόρη του– Φρικιαστικές περιγραφές

Κρήτη | 01/02/2020 - 01:55
Καταδικάστηκε ο πατέρας που βασάνιζε την κόρη του– Φρικιαστικές περιγραφές
Στα Χανιά

Οι φρικιαστικές στιγμές που περνούσε μια έφηβη στα χέρια του πατέρα της ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά σε περιαστική περιοχή των Χανίων, αναβίωσαν χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.

Σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, ο κατηγορούμενος που δήλωσε μεταμέλεια για τις πράξεις του, αν και δεν αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες, καταδικάστηκε ομόφωνα ένοχος σε 10 χρόνια κάθειρξη (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη) και θα συνεχίσει να κρατείται στις φυλακές. Μάλιστα δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2017 όταν η 15,5 χρονών κοπέλα και η μητέρα της και συμβία του δράστη προχώρησαν σε καταγγελίες στην αστυνομία. Ο 58χρονος είχε 4 παιδιά από τον πρώτο του γάμο, στη συνέχεια χώρισε και συμβίωνε με μια γυναίκα 23 χρόνια μικρότερη του με την οποία επίσης είχε 4 παιδιά.

Λύγισε η μητέρα στην κατάθεσή της

Η 35χρονη συμβία του κατηγορούμενου ήταν η πρώτη μάρτυρας. Τόνισε πως μέχρι το πρώτο παιδί δεν είχαν προβλήματα στη σχέση τους, στη συνέχεια όμως γίνονταν «πολύ βίαιος, μας ζήλευε και μας κτυπούσε συνέχεια. Με είχε κάψει με τσιγάρο με είχε δέσει με χειροπέδες, μου είχε πετάξει οξύ στα πόδια» είπε στο δικαστήριο.

Η 35χρονη σταμάτησε δύο φορές την κατάθεση της καθώς έκλαιγε συνέχεια και το δικαστήριο προχώρησε σε ισάριθμες δεκάλεπτες διακοπές προκειμένου να ηρεμήσει η μάρτυρας. Μιλώντας για τα γεγονότα της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017 σημείωσε πως ο κατηγορούμενος έφερε την κόρη της από το σχολείο και επειδή νωρίτερα την είχε δει να μιλάει με αγόρι «άρχισε να τις ρίχνει χαστούκια, μπουνιές, κλωτσιές, χοροπηδούσε πάνω της. Όλα αυτά φαίνονται στο βίντεο που είναι στη διάθεση σας κύριοι δικαστές γιατί είχε κάμερες σε όλα τα δωμάτια και στα μπαλκόνια για να μας παρακολουθεί. Στη συνέχεια την έδεσε με χειροπέδες στο καλοριφέρ για μισή ώρα και μετά την κλείδωσε στο υπνοδωματιό της, συνέχισε να την κτυπάει και η εντολή του ήταν να τη πηγαίνω φαγητό μια φορά την ημέρα. Εκεί μου είπε ότι τη Δευτέρα θα τελείωνε μαζί της, ότι θα την έβαζε ή σε ένα παλιό ψυγείο που είχε στο πατρικό του ή θα την πετούσε στη θάλασσα. Κατάλαβα ότι μιλούσε σοβαρά. Όταν το πρωί της Δευτέρας έφυγε για να πάει τα μικρά παιδιά στο σχολείο βρήκα ένα αντικλείδι, ξεκλείδωσα την κόρη μου και πήγαμε στην αστυνομία ». Η 35χρονη σημείωσε πως ο κατηγορούμενος με τον οποίο συμβίωνε κτυπούσε πολύ και το μεγάλο γιο τους, αλλά και τα μικρότερα παιδιά.

Ερωτηθείσα από τους δικαστικούς για ποιο λόγο κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν έφυγε από το σπίτι, η 35χρονη απάντησε πως το 2008 το έκανε αλλά ότι ο κατηγορούμενος είχε πιάσει όμηρο τον πατέρα της και την απειλούσε ότι θα του κάνει κακό αν δεν γυρίσει. Η ίδια ανέφερε πως από τον Μάιο του 2017 όλη η οικογένεια δέχεται ψυχολογική υποστήριξη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και τα τρία χρόνια που είναι φυλακή ο κατηγορούμενος νιώθουν ασφάλεια.

Το θύμα

Στο δικαστήριο διαβάστηκε η έγγραφη κατάθεση της κοπέλας που σημείωνε μεταξύ άλλων πως από 8 χρονών ο πατέρας της την κτυπούσε με πλάστη, την κλείδωνε στο σπίτι και από όταν ξεκίνησε να πηγαίνει στο Γυμνάσιο έγινε ακόμα πιο βίαιος. Αναφέρθηκε στα γεγονότα της Παρασκευής 19 Μαΐου 2017, σημειώνοντας πως ο πατέρας της, την έριξε κάτω, την τραβούσε από τα μαλλιά και χοροπηδούσε πάνω της, ενώ στη συνέχεια την έβαλε στο υπνοδωμάτιο της και την κτυπούσε με ένα πλάστη. Τόνισε επίσης πως ήταν πάντα νηφάλιος και ότι του άρεσε να ασκεί βία και σημείωσε πως «δεν θέλω να τον ξαναδώ ποτέ».

Στη συνέχεια κατέθεσε ο μεγάλος γιος του κατηγορούμενου που είπε ότι παλαιότερα ο πατέρας του βιαιοπραγούσε σε βάρος του αλλά τα τελευταία χρόνια επειδή «ήμουν υπάκουος, δεν με κτυπούσε».

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε και η αδελφή του.

Η απολογία

Στην απολογία του ο 58χρονος σημείωσε ότι αρκετές φορές ήταν αυστηρός και νευρικός όχι όμως βίαιος όπως τον κατηγορούν. Ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και ανέφερε πως είχε κάνει προσπάθεια αυτοκτονίας το πρώτο διάστημα που κρατήθηκε στις φυλακές. Ο ίδιος απέδωσε τη νευρικότητα του στα δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς όπως είπε κακοποιούνταν από τον πατέρα του, ο ένας αδελφός του είχε αυτοκτονήσει και ο δεύτερος είχε βρεθεί νεκρός μετά από χρήση ναρκωτικών. Επισήμανε πως με την ψυχιατρική αγωγή που ακολουθεί στη φυλακή έχει βελτιωθεί πολύ η συμπεριφορά του και έδωσε και σχετικό έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Από μεριάς τους οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρθηκαν στα «δύσκολα παιδικά χρόνια του κατηγορούμενου και την βία που ασκούνταν σε βάρος του από τον πατέρα του που τον εγκατέλειψε», στο θάνατο των δύο αδελφών του. Τόνισαν ότι εργάζονταν πολλές ώρες την ημέρα ώστε να έχουν τα πάντα και ότι προσπάθησε και επανασυνδέθηκε με ένα από τα παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Υπογράμμισαν πως με βάση της ψυχιατρικές εξετάσεις που του έγιναν ο κατηγορούμενος αποτελεί «ψυχοπαθολογική προσωπικότητα, που οφείλεται στα δύσκολα βιώματα» ζήτησαν το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού (δεν έχει τη συγκρότηση να καταλάβει το άδικο της πράξης του) και επισήμαναν πως αφού ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή στη φυλακή παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση. «Διαισθάνθηκε το λάθος του, ανταποκρίνεται στη ψυχοθεραπεία και στην αγωγή, έχει βιώσει πράγματα και αλλάζει συμπεριφορά » ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την υπεράσπιση.

Η απόφαση

Την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς ελαφρυντικά πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας που δεν δέχθηκε να του αναγνωριστεί ο μειωμένος καταλογισμός. Η συνήγορος πολιτικής αγωγής επισήμανε πως «τελούσε σε πλήρη επίγνωση και κλιμάκωνε τη βία σε βάρος τους. Οι συγνώμες σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν καμία αξία». Τελικά το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε την ποινή των 10 ετών φυλάκισης. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει και άλλη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του που αφορά άλλη υπόθεση.

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.