Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η «καρέκλα» τους και όχι το Ηράκλειο

Η «καρέκλα» τους και όχι το Ηράκλειο

Ηράκλειο | 17/10/2018 - 12:04
Η «καρέκλα» τους και όχι το Ηράκλειο
Το παρασκήνιο στο Δήμο Ηρακλείου

Δεν είναι μόνο η κόντρα με τη Ν.Δ. Δεν είναι η απογοήτευση ότι πλέον από το βασικό γερό “μπράτσο” στήριξης από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Δεν είναι καν η πίκρα ότι τους αξιολόγησε αρνητικά το κόμμα με το οποίο μια χαρά συμπορεύτηκαν επί 4,5 χρόνια, με 17 συμβούλους από τη Ν.Δ. σε σύνολο 29... Όλα καλά ήταν με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μέχρις ότου η αξιολόγηση έκοψε την εκ νέου στήριξη για τον Δήμο. Και να σκεφτεί κανείς ότι με αυτό το 28% η Ν.Δ. τούς έφερε στην εξουσία του Δήμου, τότε... Τώρα τους ξίνισε.

Προφανώς στη Ν.Δ. απηύδησαν με το να έχουν τόσα στελέχη στον Δήμο, αλλά το κουμάντο να το κάνουν οι της “πράσινης ομάδας” με όσους “γαλάζιους” πήραν μια θέση εξουσίας και όλοι αυτοί μαζί να δουλεύουν για τον “πράσινο” και τον “γαλάζιο” ευρωβουλευτή, με τον δεύτερο έτσι να ελέγχει ένα σύστημα τοπικά, κόντρα στον βουλευτή και γραμματέα του κόμματος, που ομοίως από την πλευρά του έκανε ό,τι μπορούσε για να σπάσει αυτό το σύστημα και να το ελέγξει, με τη σειρά του...

Όλα αυτά βέβαια τι επιβεβαίωσαν; Ότι ο απερχόμενος δήμαρχος ήταν επικεφαλής μεν, αλλά “όμηρος” μιας συν-διοίκησης ανθρώπων του “γαλάζιου” και του “πράσινου” ευρωβουλευτή και της κόντρας τους με τον βουλευτή και γραμματέα της Ν.Δ. Αυτοί πάλι δεν ενδιαφέρονταν για τίποτα άλλο παρά για την επιβίωση του μηχανισμού τους, που απλά ετεροκαθοριζόταν από το πώς κινούταν έναντί τους ο βουλευτής και γραμματέας της Ν.Δ.

Ο ίδιος πάλι, αντιστρόφως, πώς θα αναδείξει νέα πρόσωπα (που όμως ως φαίνεται δεν έχουν ακόμη προλάβει να “ψηθούν” μια διετία τώρα) και θα μπορέσει να περάσει την άποψή του. Και κάπως έτσι, από όλους μαζί αυτούς, με τον απερχόμενο δήμαρχο επικεφαλής, η πόλη μια 5ετία βούλιαξε στην απραξία, στο τίποτα ουσιαστικό, καν σε μια αξιοπρεπή διαχείριση, και, αν και τέταρτη πόλη στην Ελλάδα, πέρασε στην απόλυτη αφάνεια ισχύος στα κέντρα λήψης αποφάσεων κι ας είχε από τα πιο ηχηρά “ονόματα” ως αύρα δυναμικής πόλης, σε επίπεδο χώρας.

Κι όμως, ούτε σήμερα μιλάνε όλοι αυτοί για αυτά, πολύ περισσότερο για να απολογηθούν, αλλά έχουν επικεντρώσει την κουβέντα στο αν κάνει ή όχι στη Ν.Δ. ή στο ποια στελέχη αυτής στηρίζουν τον απερχόμενο. Λες και το πρόβλημα του Ηρακλείου είναι αυτό, κι όχι το απόλυτο τέλμα σε όλους τους τομείς της πόλης. Ακόμη και το σκεπτικό της ΝΟΔΕ, που απέρριψε τον Λαμπρινό, μιλάει για την απόσταση του απερχόμενου δημάρχου από τις πολιτικές της Ν.Δ. στην Αυτοδιοίκηση και όχι για την πλήρη του αποτυχία στο δημοτικό έργο, που είναι και αυτό για το οποίο οι δημότες θα ήθελαν να δουν την αξιολόγηση, αν τα κόμματα ήταν σοβαρά και τους ενδιέφερε η Αυτοδιοίκηση κι όχι το κομματικό όφελος.

Το σύστημα Λαμπρινού και η επόμενη μέρα

Αλλά και όσους έμειναν με τον Λαμπρινό, πλέον, ομοίως το μόνο που δε φαίνεται να τους απασχολεί είναι η πόλη και ο ρόλος της μετά από 5 χρόνια καθίζησης... Αλλά πώς ως σύστημα δε θα διαλύσουν και θα πάνε συντεταγμένα μέχρι τις εκλογές, το πιθανότερο χωρίς τον απερχόμενο επικεφαλής, αλλά ως συγκολλητική ουσία ή ως άλλος πολιτικά “Ελ Σιντ”, μέχρι της εξεύρεσης του νέου “οχήματος” στο οποίο θα επιβιβαστούν, άλλοι για την κανονική τους επιβίωση - αφού έχουν ταυτίσει τις καρέκλες στον Δήμο με την επαγγελματική τους ύπαρξη των ίδιων και των οικογενειών τους - άλλοι για να έχουν ρόλο στο όποιο νέο σύστημα, άλλοι γιατί πουθενά αλλού δε θα είχαν κανονικά ρόλο και άλλοι γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε, μετά από αυτή τη θητεία.

Και γιατί όχι ο Λαμπρινός ξανά επικεφαλής θα πουν κάποιοι; Απλούστατα γιατί, αυτή τη φορά, σε ένα δίμηνο τουλάχιστον σκληρής καθημερινής προεκλογικής αντιπαράθεσης, δε θα είναι απλά ένας υποψήφιος που θα λέει τι... “θα” κάνει, αλλά τι έκανε - κοινώς θα απολογείται για τα “πεπραγμένα”... Και εδώ θα υπάρξει η πίεση, οι απαιτήσεις και τα δεδομένα και κάπου εδώ θα αρχίζουν και τα δύσκολα... Κοινώς, πλέον δεν ξεκινά από το μηδέν, αλλά κυρίαρχα θα κριθεί για όσα είπε και δεν έκανε.

Αν κάποιος δει τη δραστηριότητα και μόνο της προσωπικής σελίδας στο fb του Βασίλη Λαμπρινού, ως δημάρχου Ηρακλείου (θεσμικά δηλαδή), και δει από πότε έχει να ανανεωθεί, θα καταλάβει πόσο από την αρχή δεν υπολόγιζαν σε αυτόν, αλλά μόνο στην “ομπρέλα” του, όλο αυτό το σύστημα που από κάτω του, και εν γνώσει του, κάνει κουμάντο στη Λότζια. Είναι οι ίδιοι που για τη δημόσια δράση τους τελικά στα μόνα που υπάρχουν είναι στα προσωπικά fb και στις σελίδες τους, ως δημοτική εξουσία! Το χρησιμοποιούμε ως μέτρο σύγκρισης, γιατί αυτοί και μόνο ήταν που αποθέωσαν την εικονική τους πραγματικότητα μέσα από το fb.

Να μη συζητήσουμε για το site της “Δύναμης Πολιτών”, απ’ όπου μέχρι και το προεκλογικό της πρόγραμμα του 2014 “αποκαθηλώθηκε”, για να μην μπορούν όλοι να δουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις!

Η μόνη πιθανότητα καθόδου του απερχόμενου δημάρχου

Μόνο μία πιθανότητα υπάρχει να είναι ξανά υποψήφιος ο απερχόμενος δήμαρχος. Πότε; Αν δεν είναι υποψήφιος ο βασικός παίκτης αυτής της εξίσωσης, αυτός για τον οποίο όλοι μιλάνε και καθορίζονται και ετεροκαθορίζονται με το τι θα κάνει ή δε θα κάνει, μιλώντας όλοι στο όνομά του και με βάση αυτό, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει καν ανοίξει το στόμα του: ο Γιάννης Κουράκης.

Όλα τα σενάρια, οι υποψηφιότητες και τα σχέδια ξεκινούν ή καταλήγουν με το τι λένε όλοι τους ότι κάνει ή δεν κάνει, με βάση τα “θέλω” τους, αλλά χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει εμφανιστεί σε οτιδήποτε. Μέχρι και fake συναντήσεις του “είδαν” κάποιοι με αρχηγούς κομμάτων και πολιτικούς παράγοντες, για να τον “σπρώξουν” στη μία ή την άλλη κατεύθυνση, ακόμη και μέρες που ήταν εκτός Ελλάδος και πρακτικά ήταν αδύνατον ακόμη και με διακτινισμό να βρισκόταν σε ευφάνταστα ραντεβού στην Αθήνα.

Μόνο σε αυτή την περίπτωση ο Λαμπρινός θα σκεφτεί να είναι και πάλι επικεφαλής: χωρίς Κουράκη απέναντι και με όλα όσα από τα ονόματα έχουν “σκάσει” έως τώρα για τη Λότζια στην πιάτσα, όπως λένε οι δικοί του, θα φαντάζει ως η αναγκαστική επιλογή μεταξύ όλων των άλλων. Εξαίρεση, λένε οι ίδιοι, θα ήταν ο Λυγερός, αλλά γι’ αυτόν φρόντισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και τον “αφόπλισε”!

Με τους υπόλοιπους; Τους μισούς με τον ένα ή άλλο τρόπο τους ελέγχει, κάποιοι πήραν επί των ημερών του δουλειές στον Δήμο, άλλοι κατεβαίνουν ως “λαγοί” της παράταξής του για συνεργασίες στον δεύτερο γύρο και κάποιοι άλλοι θα μπορούσαν να απορροφηθούν. Οι μόνοι μη διαχειρίσιμοι και από το σύστημα αλλά και από βουλευτές και ευρωβουλευτές θα ήταν οι Κουράκης και Λυγερός.

Ξαναθυμήθηκαν την παράταξη και τη λειτουργία της

Ε, όσοι παρέμειναν στο σχήμα Λαμπρινού ξαφνικά θυμήθηκαν και μια παράταξη που λέγεται “Δύναμη Πολιτών” και, ενώ μετά τις εκλογές ποτέ δεν την συγκάλεσαν σε μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων, ως παράταξη, αλλά μόνο τους εκλεγμένους συμβούλους της, καν τους άλλους υποψηφίους, τώρα τους θέλουν και πάλι ως “νεροκουβαλητές” ψήφων, μήπως και κάποιοι διατηρήσουν με κάποιον τρόπο τις έμμισθες θεσούλες τους!

Κάπως έτσι απόψε τούς ζήτησαν ως παράταξη να βρεθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, 7 μήνες πριν τις εκλογές, όταν επί 4,5 χρόνια τους αγνοούσαν εντελώς. Ακόμη και η ΝΟΔΕ, την οποία εγκαλούν για την αξιολόγηση, που τους έκοψε, είχε τουλάχιστον την εξυπνάδα να καλέσει εκλεγμένα και μη στελέχη της με τη “Δύναμη Πολιτών” για την αξιολόγηση.

Οι “ηγέτες” όμως της παράταξης ουδέποτε ήθελαν να λειτουργεί αυτή κανονικά, με όργανα, καταστατικό και αποφάσεις, αλλά μόνο ως χειροκροτητής σε δημόσιες παρλάτες και φυσικά ως “νεροκουβαλητής” για τις καρέκλες όσων διαχειρίστηκαν τη δημοτική εξουσία επί 4,5 χρόνια. Είπαμε για την τύχη και την πραγματικότητα του site της παράταξης, όπου ακόμη και το προεκλογικό πρόγραμμα του 2014... εξαφανίστηκε!

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη πιο ενδεικτικό: Τον Φεβρουάριο του 2015, μήνες μετά την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας, όσοι στη “Δύναμη Πολιτών” ήταν ακόμη ρομαντικοί και πίστευαν σε παραταξιακές λειτουργίες της δημοτικής κίνησης, ενώ ήδη εγκαθίστατο το σύστημα νομής της δημοτικής εξουσίας των “ολίγων” (από τους παράγοντες που πήραν και τις θέσεις), συγκρότησαν μια Επιτροπή. Σκοπός της, η παρουσίαση ενός καταστατικού και δομών λειτουργίας της παράταξης, ώστε να κατοχυρωθεί ως δημοτική κίνηση, έξω από κομματικά πρόσωπα και προσωπικές στρατηγικές νομής της εξουσίας, όπου ο εκτελεστικός βραχίονας της “Δύναμης Πολιτών” στον Δήμο να λογοδοτεί και να λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις για τα ζητήματα της πόλης, μέσα από μαζικές, ανοιχτές και δημοκρατικές λειτουργίες όλων των μελών της παράταξης, και όχι μόνο, κάνοντας τους πολίτες συμμέτοχους και όχι να αποφασίζουν οι κατέχοντες τις θέσεις με τις προσωπικές τους ατζέντες.

Τι έγιναν όλα αυτά; Αν ρωτήσετε τούς τότε πρωταγωνιστές του εγχειρήματος, με πίκρα, θυμό και αηδία θα σας πουν ότι απλά τους διαμηνύθηκε, την προηγούμενη κιόλας από την υποτιθέμενη μέρα της παρουσίασης ενός τέτοιου εγχειρήματος, να μην το διανοηθούν, ότι ματαιώνεται και πως δε χρειάζεται... Και, όπως έμαθαν τελικά, το “μπλόκο” έγινε από όσους συναποτέλεσαν τον κορμό της δημοτικής εξουσίας, κατά βάση οι άνθρωποι του “πράσινου” και του “γαλάζιου” ευρωβουλευτή, με κυρίαρχο ρόλο στην αποτροπή τους τού προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του αντιδημάρχου Προσωπικού, του αντιδημάρχου των Οικονομικών και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτοί - κι όχι μόνο αυτοί - σήμερα ξαφνικά, 7 μήνες προ των εκλογών, θυμήθηκαν τη δημοτική παράταξη, την ανάγκη λειτουργίας της, τα καταστατικά της και τη μετατροπή της σε ακομμάτιστο φόρουμ, όχι βέβαια για το καλό της πόλης, που επί 4,5 χρόνια την έθαψαν, αλλά για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση.

“Στο όνομα της παράταξης”

Κρούσεις, καταστατικά και δηλώσεις νομιμοφροσύνης-πίστης

Οργισμένος, ένας εκ των πρωταγωνιστών του εγχειρήματος του 2015 είδε το τηλέφωνό του να χτυπάει τώρα, από αυτούς που τότε τον έστειλαν “αδιάβαστο”, και να του ζητούν να στέρξει στη λειτουργία της “Δύναμης Πολιτών” βγάζοντας κι από το αρχείο του όσα είχαν ετοιμάσει αυτός και μερικοί ακόμη αιθεροβάμονες τότε, για μια λειτουργία θεσμικά της παράταξης, και τα οποία αυτοί οι ίδιοι που τώρα του τα ζητούσαν τα έθαψαν.

Έγινε μάλιστα “τούρμπο” όταν του είπαν ότι ετοιμάζονται για να κάνουν πλέον μαζική τη λειτουργία της παράταξης, αυτής που ξέχασαν 4,5 χρόνια, αλλά τη θυμήθηκαν τώρα που έρχεται η κάλπη, και το μόνο που του ζήτησαν ήταν να πάει στη σημερινή, ανοιχτή τους συγκέντρωση και να υπογράψει μια “δήλωση νομιμοφροσύνης και πίστης”... στην παράταξη, που θα δεσμεύει όλους όσους την υπογράψουν ότι θα πάνε, όλοι μαζί και ενιαία (!), στο όνομα της “Δύναμης Πολιτών” (τώρα τη θυμήθηκαν αυτή), να διεκδικήσουν τον Δήμο ξανά.

Όταν μάλιστα τους ρώτησε και με ποιον επικεφαλής, αρκέστηκαν να του πουν ότι η «δήλωση» (από τον Εμφύλιο είχαμε να ακούσουμε για αυτό το είδος) συντάχθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ, διορθώθηκε από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, έχει υπογραφεί ήδη από τους βασικούς αντιδημάρχους και προέδρους Επιχειρήσεων (όσοι έχουν θέση ήδη δηλαδή, αλλά δεν του είπαν αν είναι από όλους αυτούς υπογεγραμμένη) και ήδη υπογράφεται και από άλλους. Δεν αναφέρει με ποιον επικεφαλής (!) - άρα ούτε οι εμπνευστές το έχουν σίγουρο αυτό (;), αλλά τώρα που το διαβάζουν μπορεί να το αλλάξουν για να μην εκτεθούν - αλλά ότι είναι η παράταξη που κέρδισε τον Δήμο, έκανε όσα υποσχέθηκε και ενωμένη θα βαδίσει για νέα διεκδίκηση...

Ο άνθρωπος, εμφανώς εξοργισμένος, απλά έκλεισε το τηλέφωνό του και αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δε μου φτάνει η πίκρα και η απογοήτευση που βούλιαξαν το εγχείρημα για τις θέσεις τους και μόνο, δε μου φτάνει που έτσι η πόλη 5 χρόνια καθηλώθηκε, να έχω τους ίδιους τους “αίτιους” τώρα να μου ζητάνε και “δηλώσεις πίστης” σε μια παράταξη που οι ίδιοι τη χρησιμοποίησαν μόνο ως “νεροκουβαλητή” για τις καρέκλες τους... Αηδία και θλίψη μόνο...».

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.