Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΗ απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και όλα τα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση με τους Βουλευτές

Η απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και όλα τα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση με τους Βουλευτές

Ηράκλειο | 21/01/2018 - 08:18
Η απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και όλα τα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση με τους Βουλευτές
Σύσκεψη με τη συμμετοχή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη, του εκπροσώπου του Λευτέρη Αυγενάκη, Δημήτρη Κουτεντάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Σπύρου Δανέλη και Μανώλη Συντυχάκη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, με θέμα τις ενεργειακές αλλαγές της Κρήτης που αφορούν το Μαλεβίζι.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης καλωσόρισε του Βουλευτές και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον Δήμο, τονίζοντας το γεγονός ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων. Επεσήμανε επίσης το ότι η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στην αρχική της θέση, να μην επιτρέψει δηλαδή καμία απολύτως επέμβαση στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, προκειμένου να ενταθεί ακόμα περισσότερο η πίεση για την απομάκρυνσή του. «Θέλουμε τη συμπαράσταση και τη βοήθειά σας, ώστε να γίνουν σεβαστές οι θέσεις μας από τα αρμόδια υπουργεία, από τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΔΔΥΕ, τη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ» τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ζητώντας παράλληλα από τους Βουλευτές να μεσολαβήσουν για να κλειστούν συναντήσεις των εκπροσώπων του Δήμου με τους αρμόδιους υπουργούς και τους διοικητές – προέδρους των προαναφερομένων φορέων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη τους για τις αναγκαίες διορθώσεις και συμπληρώσεις του μεγάλου έργου της καλωδιακής διασύνδεσης.

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Τριγώνης ανέπτυξε τις συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και απόλυτα σαφείς θέσεις της Δημοτικής Αρχής, θέσεις που αφενός διασφαλίζουν το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης, αφετέρου εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κατοίκων του Μαλεβιζίου και αφορούν στο θέμα της καλωδιακής διασύνδεσης της Κρήτης, στο μέλλον του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και της γύρω περιοχής. Ανέφερε επίσης το γεγονός, πως από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι συζητήσεις για την καλωδιακή σύνδεση, ο Δήμος Μαλεβιζίου, με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, ακύρωσε τον αρχικό σχεδιασμό που ήθελε την προσαιγιάλωση του καλωδίου απευθείας στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, αντιπροτείνοντας τη θέση της Κορακιάς, κάτι που έγινε αποδεκτό. Όπως επίσης και το ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου εξασφάλισε ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, να προωθηθεί το χωροταξικό σχέδιο του νησιού όπου να αναφέρεται η Κορακιά ως ενεργειακός κόμβος της Κρήτης. Κι αυτό επιτεύχθηκε και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Επεσήμανε τέλος ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μαλεβιζίου προωθεί με γρήγορους ρυθμούς τον καθορισμό γης στην Κορακιά, με βάση τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, ώστε να προωθηθούν τα έργα για το καλώδιο από τον ΑΔΜΗΕ, αλλά και να κατασκευαστεί βιομηχανικό λιμάνι στην Κορακιά, όπου:

1.                Οι εγκαταστάσεις για τη μετεγκατάσταση των αεριοστροβίλων της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αποτελούν την παραγωγική εφεδρεία της επιχείρησης.

2.                Μελλοντικά να μεταφερθούν εκεί όλες οι οχλούσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Ληνοπεραμάτων (τσιμέντα, καύσιμα, υγραέρια, κλπ).

Αναλυτικά το υπόμνημα που δόθηκε στους Βουλευτές με σκοπό να εξαντλήσουν από την πλευρά τους κάθε διαθέσιμο τρόπο για την υλοποίηση του σχεδιασμού:

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ΑΔΜΗΕ προωθεί τις μελέτες για τη διασύνδεση της Κρήτης μέσω μιας διπλής, υποθαλάσσιας γραμμής συνεχούς ρεύματος 2x500ΜW=1.000ΜW (μεγάλη διασύνδεση), που αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και να φέρει μιαν άλλη εποχή στην ενεργειακή υποδομή του νησιού μας. Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι το σημείο προσαιγιάλωσης της γραμμής αυτής θα είναι η περιοχή της Κορακιάς, γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου, και στο μέλλον καλείται να αναλάβει ένα ακόμη μεγαλύτερο βάρος για την τροφοδότηση με ηλεκτρική ενέργεια ολόκληρης της Κρήτης.

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΑΔΜΗΕ

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ δεν μας έχουν πείσει για την σοβαρότητα και την ορθότητα των μελετών που προωθούν. Οι μελέτες αυτές, που πρέπει έγκαιρα να γίνουν λεπτομερώς γνωστές στο Δήμο μας, είναι απαραίτητο, εκτός των άλλων, να εξασφαλίσουν τον τερματισμό λειτουργίας του σημερινού ΑΗΣ, την απομάκρυνση όλων των πυλώνων και των δικτύων μεταφοράς ρεύματος που είναι σήμερα διάσπαρτοι γύρω από τα Ληνοπεράματα, μέχρι την οριστική εξαφάνισή του ΑΗΣ από το χάρτη της περιοχής.

Όμως, ο όλος σχεδιασμός του καλωδίου της Κορακιάς επιχειρείται με προχειρότητα. Έτσι, ενώ προωθείται ένα έργο μεγάλης κλίμακας και σύγχρονης τεχνολογίας, τα όσα σχεδιάζονται αποσκοπούν στην παράλληλη διατήρηση των σημερινών απαρχαιωμένων και εχθρικών προς το περιβάλλον εγκαταστάσεων του ΑΗΣ.

 ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΩΝ

Όπως γνωρίζουμε, με την πρώτη διασύνδεση Πελοποννήσου - Χανίων, που υπόσχονται να έχει αποπερατωθεί μέχρι το 2020, το «μικρό» καλώδιο θα μπορεί να τροφοδοτεί την Κρήτη με 260 μεγαβάτ, ενώ η συνολική παραγωγή των Ληνοπεραμάτων δεν ξεπερνά τα 100 μεγαβάτ. Αυτό σημαίνει πως αμέσως μετά τη λειτουργία του «μικρού» καλωδίου, παύει να υπάρχει ανάγκη λειτουργίας του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, αφού η ΔΕΗ θα μπορεί να έχει περίσσευμα ενέργειας. Όταν μάλιστα, το 2023 όπως υπόσχονται, ολοκληρωθεί και λειτουργήσει η «μεγάλη» διασύνδεση της Κορακιάς, που θα μπορεί να μεταφέρει 1000 μεγαβάτ, ο ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

 ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΑΗΣ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΩΝ

Γι’ αυτό, εμείς απαιτούμε γραπτή δέσμευση των αρμόδιων Υπηρεσιών (ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ) ότι δηλαδή, μετά τη λειτουργία της διασύνδεσης εναλλασσομένου ρεύματος μέσω Πελοποννήσου (μικρή διασύνδεση), η οποία θα προηγηθεί χρονικά της μεγάλης διασύνδεσης, και λαμβανομένων υπόψη των αυστηρών περιβαλλοντικών περιορισμών, θα σταματήσουν οριστικά οι ρυπογόνες μονάδες βάσης των Ληνοπεραμάτων, οι οποίες δεν θα χρειάζονται πλέον και οι οποίες ρυπαίνουν βαριά το περιβάλλον.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε γραπτή δέσμευση των αρμόδιων Υπηρεσιών ότι μετά την έναρξη λειτουργίας της μεγάλης διασύνδεσης, θα κλείσει οριστικά ο ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων σύμφωνα με τις πάγιες δεσμεύσεις της Πολιτείας.

 ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΚΙΑ

Για τις τυχόν ανάγκες σε εφεδρεία παραγωγής στην Κρήτη μετά τις δύο διασυνδέσεις (μικρού όγκου ευέλικτες αεριοστροβιλικές μονάδες), μπορεί να χρησιμοποιηθεί η περιοχή της Κορακιάς - και όχι τα Ληνοπεράματα - σύμφωνα με τις πάγιες δεσμεύσεις της Πολιτείας.

 ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ

Επ’ ουδενί λόγο δεν δεχόμαστε, το καλώδιο που θα έρθει στην Κορακιά, να επεκταθεί μέσω Δαμάστας και να φέρει το ρεύμα, ούτε καν προσωρινά, στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, κι από εκεί να διαχέεται στο δίκτυο μεταφοράς, μέσω της σημερινής μονάδας κατανομής που μάλιστα σκοπεύει να αναβαθμίσει η ΔΕΗ. Προκύπτει λοιπόν ανάγκη να γίνει κατάλληλη προσαρμογή των Δικτύων Υψηλής Τάσης και όχι πρόχειρη λύση που θα επιβάρυνε, ως μη όφειλε, και τις δυο περιοχές, Ληνοπεραμάτων και Δαμάστας. Έτσι, τα  Ληνοπεράματα θα πάψουν πλέον, εκ των πραγμάτων, να παίζουν οποιοδήποτε ρόλο στο ηλεκτρικό σύστημα Κρήτης και πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει ο ΑΗΣ και να απαλλαγεί η περιοχή από όλες τις σημερινές, απαρχαιωμένες και σκουριασμένες εγκαταστάσεις που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής. 

 ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΡΑΚΙΑΣ – ΔΑΜΑΣΤΑΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΑΔΜΗΕ προγραμματίζει να κατασκευάσει εναέρια γραμμή, για να μεταφέρει το ρεύμα του καλωδίου, από την Κορακιά μέχρι τη Δαμάστα. Εμείς όμως έχουμε διερευνήσει το θέμα και απαιτούμε το ρεύμα να μεταφερθεί από την Κορακιά στη Δαμάστα με υπογειοποιημένο δίκτυο, τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την αποφυγή υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής, που δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με ένα ακόμη δάσος πυλώνων.

 ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ κλειστού τύπου (GIS), ΣΤΗ  ΔΑΜΑΣΤΑ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Ο Υποσταθμός Υψηλής Τάσης που θα αναπτυχθεί στη Δαμάστα θα πρέπει να είναι Υποσταθμός κλειστού τύπου (GIS), όπως είναι όλοι οι σύγχρονοι Υποσταθμοί που κατασκευάζονται σήμερα στην Αττική, με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ειδικά για τη Δαμάστα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου συμπαρίσταται απόλυτα στο αίτημα των φορέων του ιστορικού αυτού χωριού, οι εγκαταστάσεις της μονάδας μετατροπής που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην περιφέρειά τους, να μην έχει καμία οπτική επαφή με το χωριό. Επίσης, θεωρούμε αναγκαίο, οι εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ να έρθουν το ταχύτερο σε επαφή με εκπροσώπους του Δήμου μας και των φορέων της Δαμάστας, ώστε να γίνει διαπραγμάτευση για τα συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει και δικαιούται να έχει η Δαμάστα από την επιβάρυνση που της επιφυλάσσεται.

 ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ

Ακόμη, απαιτούμε γραπτή δέσμευση των αρμόδιων Υπηρεσιών ότι θα αποξηλωθεί το δάσος των παλαιών γραμμών Υψηλής Τάσης γύρω από τον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων, οι οποίες δεν θα έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης και οι οποίες επιβαρύνουν βάναυσα περιοχές πρώτης και παραθεριστικής κατοικίας, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους.

 ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ

Με όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου, που  αναλαμβάνει το τεράστιο βάρος όχι μόνο της τροφοδότησης της Κρήτης μέσω της μεγάλης διασύνδεσης αλλά και των αναγκών σε ψυχρή εφεδρεία παραγωγής, απαιτεί η όποια λύση υπάρξει, να είναι άρτια και να εγγυάται την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο, να γίνουν τόσες νέες εγκαταστάσεις εντός της γεωγραφικής ενότητας του Δήμου μας και να παραμείνουν και οι άχρηστες παλαιές που πέραν των άλλων, τεχνικά έχουν εξαντλήσει το χρόνο ζωής τους και οικονομικά έχουν κάνει προ πολλού απόσβεση.

 Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Επειδή ενδέχεται κάποιοι να προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι οι απαιτήσεις μας ίσως έχουν δυσβάστακτο κόστος για τη ΔΕΗ, τονίζουμε ότι το κόστος κατασκευής του συνολικού έργου (EuroAsia-Interconnector) ανέρχεται σε 2,3 δις ευρώ και το κόστος του τμήματος διασύνδεσης της Κρήτης (Κορακιά) με την Αττική, φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση των αρμόδιων Υπηρεσιών της Πολιτείας να φροντίσουν ώστε το κόστος των απαραίτητων, ορθών υποδομών και έργων στην Κρήτη να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του συνολικού έργου, το οποίο ως έργο διακρατικό, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη μας και όλους όσοι εργάζονται σήμερα στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, οι οποίοι ενδεχομένως ανησυχούν για το μέλλον της εργασίας τους. Θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, δεν πρέπει να ανησυχούν από τις εξελίξεις, δεδομένου ότι η ΔΕΗ θα τους έχει ανάγκη και στο μέλλον. Πρέπει να απαιτήσουμε, εν προκειμένω, γραπτή δέσμευση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις.

Καταλήγοντας, οφείλω να εκφράσω την άποψη πως, αν ο ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων δεν διαλυθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καλωδιακής σύνδεσης του νησιού μας, δεν πρόκειται να απομακρυνθεί ποτέ.

 ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σήμερα, ο Δήμος Μαλεβιζίου ζητά τη συμπαράσταση και βοήθεια των βουλευτών μας, ώστε να γίνουν σεβαστές οι θέσεις μας από τα αρμόδια υπουργεία, από τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΔΔΥΕ, τη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ. Ζητούμε από τους βουλευτές μας να μεσολαβήσουν για να κλειστούν ραντεβού των εκπροσώπων του Δήμου μας με τους αρμόδιους υπουργούς και τους διοικητές – προέδρους των προαναφερομένων φορέων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη τους για τις αναγκαίες διορθώσεις και συμπληρώσεις του μεγάλου έργου της καλωδιακής διασύνδεσης.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Ποια η κατάσταση της υγείας του 27χρονου διανομέα που τραυματίστηκε…

Ήδη έχει υποβληθεί σε ένα χειρουργείο – Αναμένεται και δεύτερη επέμβαση

Βοηθήστε τον 40χρονο Γιώργο που βιώνει περιπέτεια υγείας

Στο πλευρό του 40χρονου οδηγού λεωφορείου τάσσονται οι φορείς

40χρονος οδηγός έχει ανάγκη από αίμα

Έκκληση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Λακκούβες: Και η «μάχη» καλά κρατεί

Το πρώτο οδοιπορικό τις φετινής χρονιάς για τις λακκούβες στο Ηράκλειο

Φοιτητής εκβίαζε 25χρονη ότι θα δημοσιοποιήσει «τολμηρές»…

Η γυναίκα κατήγγειλε νεαρό που σπουδάζει στην Κρήτη

Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο: Το «λάθος» του ληστή

Τι είπε ο ίδιος πριν φύγει από το φαρμακείο

Αεροδρόμιο Καστελίου: Γιατί επέλεξε ο Μητσοτάκης να έρθει…

Τα δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και η πορεία των εργασιών

Μοίρες-Μαρτυρία σοκ από τον 17χρονο εγγονό: «Έψαχνα να βρω…

“Απέδρασε” από τον κλοιό ο 51χρονος - Τον κυνήγησαν συγγενείς του θύματος με... άγριες διαθέσεις

Αγρότες: Στήνεται σήμερα το πρώτο μπλόκο στην Κρήτη

Βιοπαλαιστές αγρότες βγαίνουν μπροστά

Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στο Ηράκλειο

Μπούκαρε στο φαρμακείο και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό και να τραπεί σε φυγή

Τσουχτερά πρόστιμα για τους αγρότες - Έρχεται η λυπητερή…

Από 500 έως 3.000 ευρώ η “λυπητερή” για τους αγρότες που δε δηλώνουν ότι απασχολούν εργάτες

E.I.Y.H: Στη χωματερή η ανακύκλωση στο Ηράκλειο

Δεν γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσει το εργοστάσιο

Έγκλημα στις Μοίρες: Στη φυλακή ο 51χρονος - Ένταση όταν…

Η οικογένεια διερωτάται: Zητάει ζητάει συγνώμη για κάτι που λέει ότι δεν θυμάται;

Ομόφωνα αθώος ο 40χρονος που μαχαίρωσε αμυνόμενος τον μεθυσμένο…

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δικαίωσε τον 40χρονο

Δήμος Ηρακλείου: Με κάρτα από τις 3 Φεβρουαρίου οι συναλλαγές…

Aπλοποιoύνται οι χρηματικές δοσοληψίες

«Θα μας σκότωνε όλους» - Συγκλονίζει ο εγγονός του θύματος…

Νέα καταγγελία για επίθεση του 51χρονου σε γυναίκα

Έγκλημα στις Μοίρες: Με κουκούλα στον ανακριτή ο 51χρονος…

Στον Ανακριτή ο φερόμενος δράστης του άγριου φονικού

To Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί

Προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες σκαφών

Την Τρίτη απολογείται ο 51χρονος

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Απίστευτο «ριφιφί»: Έκλεψαν 250 κιλά λάδι και 50 κιλά ρακή

Άνοιξαν μία τεράστια τρύπα και σήκωσαν την τεράστια ποσότητα λαδιού μαζί με ρακή

Έγκλημα στις Μοίρες: Παρακολουθούσε το σπίτι της πρώην…

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη

Οι «μπαλωθιές» τους έστειλαν στο κρατητήριο

Κατασχέθηκαν όπλα και φυσίγγια

Κακοποίηση: Ο «εφιάλτης» πίσω από τις κλειστές πόρτες -…

Τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στην Κρήτη & η παιδική κακοποίηση

Έγκλημα στις Μοίρες:Με δικηγόρους απέναντι στον 51χρονο…

Παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας (σ.σ. πρόκειται για την μέχρι πρότινος «πολιτική αγωγή») κατά του 51χρονου πρώην γυμναστή θα δηλώσει αύριο Δευτέρα η οικογένεια…

Βρέθηκε το αυτοκίνητο που είχε «κάνει φτερά» δίπλα από…

Αίσιο τέλος φαίνεται πως είχε η υπόθεση

Έγκλημα στις Μοίρες: Ο 17χρονος ήρωας που έσωσε 4 ψυχές -…

Ξέσπασμα της μητέρας του - Γιατί θα κινηθεί νομικά

Έγκλημα στις Μοίρες: Το ξέσπασμα των παιδιών του θύματος…

«Όλα έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε» λέει η κόρη - «Αν έρθει στις Μοίρες θα τον σφάξουμε» φώναζε ο γιος

Έγκλημα στις Μοίρες: Τελευταίο αντίο στον Κώστα Χατζάκη…

Στο Αστυνομικό Μέγαρο ο αγροτοκτηνοτρόφος- Βρέθηκαν 9 κάλυκες στο φονικό σημείο – Γλύτωσε από του «Χάρου τα δόντια», μια γυναίκα και ανήλικοι

Που οφείλεται η τεράστια καταστροφή του ελαιοκάρπου - Δάκος…

Χωρίς τον δάκο οι μύκητες δε θα έκαναν ζημιά

26.555 κλήσεις έκοψε το 2019 η Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο

Ο ετήσιος απολογισμός της υπηρεσίας

Έγκλημα στις Μοίρες – Συνελήφθη ο φερόμενος φονιάς - Πώς…

Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος δράστης

Προχωρούν τα έργα αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου…

Πρόκειται να αντικατασταθούν περισσότερα από 250 χιλιόμετρα πεπαλαιωμένου δικτύου

Τροχαίο με νταλίκα στην εθνική οδό

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για κάποιες ώρες αλλά λίγο πριν τις 7 το πρωί δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Σήμα SOS από Ηρακλειώτη: Πάρκαρε στο περίπτερο και το αυτοκίνητό…

Του έκλεψαν το αυτοκίνητο - κυριολεκτικά - πίσω από την πλάτη του

Γέργερη:Πυροβόλησε συγγενή του και κάθεται στο σκαμνί…

Η πολύκροτη υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό και είχε κριθεί ένοχος ο 34χρονος με ποινή κάθειρξης 14 ετών

Αναστάτωση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Άνδρας έπεσε στη θάλασσα

Οικογένεια ζει σε μία σύγχρονη τρώγλη - Απίστευτη εξαθλίωση!

Σοκαριστικές οι εικόνες που ανάρτησε η ομάδα «Κίτρινη Αποστολή» και οι οποίες αποκαλύπτουν ένα δράμα

Επιτέλους αναβατόριο στο Δικαστικό μέγαρο

Προσβάσιμο το κτίριο για άτομα με αναπηρία

Λυόμενες αίθουσες: Μετά από 2 χρόνια διορία η... εύκολη λύση…

Με 32 λυόμενες αίθουσες ξεκινά η υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Παρανάλωμα του πυρός δύο ΙΧ

"Έτρεχε" η Πυροσβεστική

Καραμπόλα στα φανάρια Καλλιθέας

Στο σημείο ΕΚΑΒ και τροχαία

Κατολισθήσεις στην Αγία Βαρβάρα: Από το κακό στο... χειρότερο…

Εκτεταμένο το πρόβλημα Εκτεταμένο το πρόβλημα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.