Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΗ απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και όλα τα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση με τους Βουλευτές

Η απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και όλα τα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση με τους Βουλευτές

Ηράκλειο | 21/01/2018 - 08:18
Η απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και όλα τα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση με τους Βουλευτές
Σύσκεψη με τη συμμετοχή των Βουλευτών Σωκράτη Βαρδάκη, του εκπροσώπου του Λευτέρη Αυγενάκη, Δημήτρη Κουτεντάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Σπύρου Δανέλη και Μανώλη Συντυχάκη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, με θέμα τις ενεργειακές αλλαγές της Κρήτης που αφορούν το Μαλεβίζι.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης καλωσόρισε του Βουλευτές και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον Δήμο, τονίζοντας το γεγονός ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων. Επεσήμανε επίσης το ότι η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στην αρχική της θέση, να μην επιτρέψει δηλαδή καμία απολύτως επέμβαση στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, προκειμένου να ενταθεί ακόμα περισσότερο η πίεση για την απομάκρυνσή του. «Θέλουμε τη συμπαράσταση και τη βοήθειά σας, ώστε να γίνουν σεβαστές οι θέσεις μας από τα αρμόδια υπουργεία, από τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΔΔΥΕ, τη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ» τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ζητώντας παράλληλα από τους Βουλευτές να μεσολαβήσουν για να κλειστούν συναντήσεις των εκπροσώπων του Δήμου με τους αρμόδιους υπουργούς και τους διοικητές – προέδρους των προαναφερομένων φορέων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη τους για τις αναγκαίες διορθώσεις και συμπληρώσεις του μεγάλου έργου της καλωδιακής διασύνδεσης.

Από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Τριγώνης ανέπτυξε τις συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και απόλυτα σαφείς θέσεις της Δημοτικής Αρχής, θέσεις που αφενός διασφαλίζουν το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης, αφετέρου εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κατοίκων του Μαλεβιζίου και αφορούν στο θέμα της καλωδιακής διασύνδεσης της Κρήτης, στο μέλλον του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και της γύρω περιοχής. Ανέφερε επίσης το γεγονός, πως από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι συζητήσεις για την καλωδιακή σύνδεση, ο Δήμος Μαλεβιζίου, με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, ακύρωσε τον αρχικό σχεδιασμό που ήθελε την προσαιγιάλωση του καλωδίου απευθείας στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, αντιπροτείνοντας τη θέση της Κορακιάς, κάτι που έγινε αποδεκτό. Όπως επίσης και το ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου εξασφάλισε ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, να προωθηθεί το χωροταξικό σχέδιο του νησιού όπου να αναφέρεται η Κορακιά ως ενεργειακός κόμβος της Κρήτης. Κι αυτό επιτεύχθηκε και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Επεσήμανε τέλος ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μαλεβιζίου προωθεί με γρήγορους ρυθμούς τον καθορισμό γης στην Κορακιά, με βάση τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, ώστε να προωθηθούν τα έργα για το καλώδιο από τον ΑΔΜΗΕ, αλλά και να κατασκευαστεί βιομηχανικό λιμάνι στην Κορακιά, όπου:

1.                Οι εγκαταστάσεις για τη μετεγκατάσταση των αεριοστροβίλων της ΔΕΗ, οι οποίοι θα αποτελούν την παραγωγική εφεδρεία της επιχείρησης.

2.                Μελλοντικά να μεταφερθούν εκεί όλες οι οχλούσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Ληνοπεραμάτων (τσιμέντα, καύσιμα, υγραέρια, κλπ).

Αναλυτικά το υπόμνημα που δόθηκε στους Βουλευτές με σκοπό να εξαντλήσουν από την πλευρά τους κάθε διαθέσιμο τρόπο για την υλοποίηση του σχεδιασμού:

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ΑΔΜΗΕ προωθεί τις μελέτες για τη διασύνδεση της Κρήτης μέσω μιας διπλής, υποθαλάσσιας γραμμής συνεχούς ρεύματος 2x500ΜW=1.000ΜW (μεγάλη διασύνδεση), που αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων και να φέρει μιαν άλλη εποχή στην ενεργειακή υποδομή του νησιού μας. Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι το σημείο προσαιγιάλωσης της γραμμής αυτής θα είναι η περιοχή της Κορακιάς, γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου, και στο μέλλον καλείται να αναλάβει ένα ακόμη μεγαλύτερο βάρος για την τροφοδότηση με ηλεκτρική ενέργεια ολόκληρης της Κρήτης.

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΑΔΜΗΕ

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ δεν μας έχουν πείσει για την σοβαρότητα και την ορθότητα των μελετών που προωθούν. Οι μελέτες αυτές, που πρέπει έγκαιρα να γίνουν λεπτομερώς γνωστές στο Δήμο μας, είναι απαραίτητο, εκτός των άλλων, να εξασφαλίσουν τον τερματισμό λειτουργίας του σημερινού ΑΗΣ, την απομάκρυνση όλων των πυλώνων και των δικτύων μεταφοράς ρεύματος που είναι σήμερα διάσπαρτοι γύρω από τα Ληνοπεράματα, μέχρι την οριστική εξαφάνισή του ΑΗΣ από το χάρτη της περιοχής.

Όμως, ο όλος σχεδιασμός του καλωδίου της Κορακιάς επιχειρείται με προχειρότητα. Έτσι, ενώ προωθείται ένα έργο μεγάλης κλίμακας και σύγχρονης τεχνολογίας, τα όσα σχεδιάζονται αποσκοπούν στην παράλληλη διατήρηση των σημερινών απαρχαιωμένων και εχθρικών προς το περιβάλλον εγκαταστάσεων του ΑΗΣ.

 ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΩΝ

Όπως γνωρίζουμε, με την πρώτη διασύνδεση Πελοποννήσου - Χανίων, που υπόσχονται να έχει αποπερατωθεί μέχρι το 2020, το «μικρό» καλώδιο θα μπορεί να τροφοδοτεί την Κρήτη με 260 μεγαβάτ, ενώ η συνολική παραγωγή των Ληνοπεραμάτων δεν ξεπερνά τα 100 μεγαβάτ. Αυτό σημαίνει πως αμέσως μετά τη λειτουργία του «μικρού» καλωδίου, παύει να υπάρχει ανάγκη λειτουργίας του ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, αφού η ΔΕΗ θα μπορεί να έχει περίσσευμα ενέργειας. Όταν μάλιστα, το 2023 όπως υπόσχονται, ολοκληρωθεί και λειτουργήσει η «μεγάλη» διασύνδεση της Κορακιάς, που θα μπορεί να μεταφέρει 1000 μεγαβάτ, ο ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

 ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΑΗΣ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΩΝ

Γι’ αυτό, εμείς απαιτούμε γραπτή δέσμευση των αρμόδιων Υπηρεσιών (ΡΑΕ-ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ) ότι δηλαδή, μετά τη λειτουργία της διασύνδεσης εναλλασσομένου ρεύματος μέσω Πελοποννήσου (μικρή διασύνδεση), η οποία θα προηγηθεί χρονικά της μεγάλης διασύνδεσης, και λαμβανομένων υπόψη των αυστηρών περιβαλλοντικών περιορισμών, θα σταματήσουν οριστικά οι ρυπογόνες μονάδες βάσης των Ληνοπεραμάτων, οι οποίες δεν θα χρειάζονται πλέον και οι οποίες ρυπαίνουν βαριά το περιβάλλον.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε γραπτή δέσμευση των αρμόδιων Υπηρεσιών ότι μετά την έναρξη λειτουργίας της μεγάλης διασύνδεσης, θα κλείσει οριστικά ο ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων σύμφωνα με τις πάγιες δεσμεύσεις της Πολιτείας.

 ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΚΙΑ

Για τις τυχόν ανάγκες σε εφεδρεία παραγωγής στην Κρήτη μετά τις δύο διασυνδέσεις (μικρού όγκου ευέλικτες αεριοστροβιλικές μονάδες), μπορεί να χρησιμοποιηθεί η περιοχή της Κορακιάς - και όχι τα Ληνοπεράματα - σύμφωνα με τις πάγιες δεσμεύσεις της Πολιτείας.

 ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΩΔΙΟΥ

Επ’ ουδενί λόγο δεν δεχόμαστε, το καλώδιο που θα έρθει στην Κορακιά, να επεκταθεί μέσω Δαμάστας και να φέρει το ρεύμα, ούτε καν προσωρινά, στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, κι από εκεί να διαχέεται στο δίκτυο μεταφοράς, μέσω της σημερινής μονάδας κατανομής που μάλιστα σκοπεύει να αναβαθμίσει η ΔΕΗ. Προκύπτει λοιπόν ανάγκη να γίνει κατάλληλη προσαρμογή των Δικτύων Υψηλής Τάσης και όχι πρόχειρη λύση που θα επιβάρυνε, ως μη όφειλε, και τις δυο περιοχές, Ληνοπεραμάτων και Δαμάστας. Έτσι, τα  Ληνοπεράματα θα πάψουν πλέον, εκ των πραγμάτων, να παίζουν οποιοδήποτε ρόλο στο ηλεκτρικό σύστημα Κρήτης και πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει ο ΑΗΣ και να απαλλαγεί η περιοχή από όλες τις σημερινές, απαρχαιωμένες και σκουριασμένες εγκαταστάσεις που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής. 

 ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΡΑΚΙΑΣ – ΔΑΜΑΣΤΑΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΑΔΜΗΕ προγραμματίζει να κατασκευάσει εναέρια γραμμή, για να μεταφέρει το ρεύμα του καλωδίου, από την Κορακιά μέχρι τη Δαμάστα. Εμείς όμως έχουμε διερευνήσει το θέμα και απαιτούμε το ρεύμα να μεταφερθεί από την Κορακιά στη Δαμάστα με υπογειοποιημένο δίκτυο, τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την αποφυγή υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής, που δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με ένα ακόμη δάσος πυλώνων.

 ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ κλειστού τύπου (GIS), ΣΤΗ  ΔΑΜΑΣΤΑ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Ο Υποσταθμός Υψηλής Τάσης που θα αναπτυχθεί στη Δαμάστα θα πρέπει να είναι Υποσταθμός κλειστού τύπου (GIS), όπως είναι όλοι οι σύγχρονοι Υποσταθμοί που κατασκευάζονται σήμερα στην Αττική, με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ειδικά για τη Δαμάστα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου συμπαρίσταται απόλυτα στο αίτημα των φορέων του ιστορικού αυτού χωριού, οι εγκαταστάσεις της μονάδας μετατροπής που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην περιφέρειά τους, να μην έχει καμία οπτική επαφή με το χωριό. Επίσης, θεωρούμε αναγκαίο, οι εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ να έρθουν το ταχύτερο σε επαφή με εκπροσώπους του Δήμου μας και των φορέων της Δαμάστας, ώστε να γίνει διαπραγμάτευση για τα συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει και δικαιούται να έχει η Δαμάστα από την επιβάρυνση που της επιφυλάσσεται.

 ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ

Ακόμη, απαιτούμε γραπτή δέσμευση των αρμόδιων Υπηρεσιών ότι θα αποξηλωθεί το δάσος των παλαιών γραμμών Υψηλής Τάσης γύρω από τον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων, οι οποίες δεν θα έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης και οι οποίες επιβαρύνουν βάναυσα περιοχές πρώτης και παραθεριστικής κατοικίας, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους.

 ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ

Με όλα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου, που  αναλαμβάνει το τεράστιο βάρος όχι μόνο της τροφοδότησης της Κρήτης μέσω της μεγάλης διασύνδεσης αλλά και των αναγκών σε ψυχρή εφεδρεία παραγωγής, απαιτεί η όποια λύση υπάρξει, να είναι άρτια και να εγγυάται την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο, να γίνουν τόσες νέες εγκαταστάσεις εντός της γεωγραφικής ενότητας του Δήμου μας και να παραμείνουν και οι άχρηστες παλαιές που πέραν των άλλων, τεχνικά έχουν εξαντλήσει το χρόνο ζωής τους και οικονομικά έχουν κάνει προ πολλού απόσβεση.

 Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Επειδή ενδέχεται κάποιοι να προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι οι απαιτήσεις μας ίσως έχουν δυσβάστακτο κόστος για τη ΔΕΗ, τονίζουμε ότι το κόστος κατασκευής του συνολικού έργου (EuroAsia-Interconnector) ανέρχεται σε 2,3 δις ευρώ και το κόστος του τμήματος διασύνδεσης της Κρήτης (Κορακιά) με την Αττική, φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση των αρμόδιων Υπηρεσιών της Πολιτείας να φροντίσουν ώστε το κόστος των απαραίτητων, ορθών υποδομών και έργων στην Κρήτη να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του συνολικού έργου, το οποίο ως έργο διακρατικό, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη μας και όλους όσοι εργάζονται σήμερα στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, οι οποίοι ενδεχομένως ανησυχούν για το μέλλον της εργασίας τους. Θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων, δεν πρέπει να ανησυχούν από τις εξελίξεις, δεδομένου ότι η ΔΕΗ θα τους έχει ανάγκη και στο μέλλον. Πρέπει να απαιτήσουμε, εν προκειμένω, γραπτή δέσμευση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις.

Καταλήγοντας, οφείλω να εκφράσω την άποψη πως, αν ο ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων δεν διαλυθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καλωδιακής σύνδεσης του νησιού μας, δεν πρόκειται να απομακρυνθεί ποτέ.

 ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σήμερα, ο Δήμος Μαλεβιζίου ζητά τη συμπαράσταση και βοήθεια των βουλευτών μας, ώστε να γίνουν σεβαστές οι θέσεις μας από τα αρμόδια υπουργεία, από τον ΑΔΜΗΕ, τη ΔΕΔΔΥΕ, τη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ. Ζητούμε από τους βουλευτές μας να μεσολαβήσουν για να κλειστούν ραντεβού των εκπροσώπων του Δήμου μας με τους αρμόδιους υπουργούς και τους διοικητές – προέδρους των προαναφερομένων φορέων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη τους για τις αναγκαίες διορθώσεις και συμπληρώσεις του μεγάλου έργου της καλωδιακής διασύνδεσης.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Στο αυτόφωρο για άσκοπους πυροβολισμούς

Εντοπίστηκαν κάλυκες στην αυλή του

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.