Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δυνατότητα να συνδυαστούν η αναστολή σύμβασης κ΄η τηλεργασία-τι πληρώνει ο εργοδότης κ΄τι το κράτος

Δυνατότητα να συνδυαστούν η αναστολή σύμβασης κ΄η τηλεργασία-τι πληρώνει ο εργοδότης κ΄τι το κράτος

Οικονομία | 30/03/2020 - 08:14
Δυνατότητα να συνδυαστούν η αναστολή σύμβασης κ΄η τηλεργασία-τι πληρώνει ο εργοδότης κ΄τι το κράτος
Νέα ΚΥΑ υπουργείου Οικονομικών κ΄ Εργασίας

Την δυνατότητα στους εργοδότες που πλήττονται και υπολειτουργούν βάσει κύριων ή δευτερεύοντων ΚΑΔ να απασχολούν με τηλεργασία τους εργαζόμενους που έχουν θέσει στον “πάγο” - δηλαδή σε αναστολή σύμβασης – παρέχει η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19 σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr .

Σε μια ιδιόμορφη εξαίρεση, η ΚΥΑ επιτρέπει τον συνδυασμό αναστολής συμβάσεων εργασίας και τηλεργασίας για τον ίδιο εργαζόμενο και ταυτόχρονα, κατόπιν συμφωνίας εργοδότη – εργαζόμενου. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται "επιμίσθιο" αναλογικό του μισθού, όχι αυστηρά προσδιορισμένο αλλά για "πρόσκαιρες ανάγκες της επιχείρησης".

Όπως αναφέρεται, αυτή η αμοιβή θα πρέπει να δίδεται από τον εργοδότη επιπλέον των 800 ευρώ και θα υπολογίζεται “αναλογικά, με βάση τις καταβαλλόμενες μικτές αποδοχές του εργαζομένου”. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζόμενους κατά το 45ήμερο της αναστολής, καταβάλλοντας ένα αναλογικό "επιμίσθιο", το οποίο θα μπορεί αθροιστικά με τα 800 ευρώ να φτάνει έως και το συνολικό ύψος (το 100%) του μεικτού μισθού τους. Ο μηχανισμός αυτός μπαίνει σε εφαρμογή κατόπιν συμφωνίας με τον εργαζόμενο και αφού πρώτα αυτός έχει τεθεί σε αναστολή σύμβασης από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί δικαιούχος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

 Ειδικοί εργατολόγοι επισημαίνουν διάφορα ζητήματα για την εφαρμογή στην πράξη του εν λόγω μέτρου όπως :

- η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ αντιστοιχεί σε 45 ημερολογιακές ημέρες όπως ρητά αναφέρεται στην εν λόγω ΚΥΑ – δηλαδή ενάμιση μήνα – ενώ οι καταβαλλόμενες μεικτές αποδοχές του εργαζόμενου έχουν περίοδο αναφοράς το μήνα, δηλαδή 25 ημέρες ασφάλισης κατά τεκμήριο

 - ζητούμενο είναι πως θα εφαρμοστεί η επιπλέον αμοιβή σε περίπτωση τηλεργασίας για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, δεδομένου ότι οι μηνιαίες καταβαλλόμενες μεικτές αποδοχές τους μπορεί να πέφτουν κάτω από τα 500 ευρώ.

 Σύμφωνα με τον δικηγόρο – εργατολόγο, Γιάννη Καρούζο μια μέθοδος που θα μπορούσε να υιοθετηθεί για τον υπολογισμό της επιπλέον αμοιβής σε μια πρώτη ανάγνωση του μέτρου είναι η αναγωγή της έκτακτης αποζημίωσης των 800 ευρώ σε μηνιαία βάση ώστε να προκύπτει συγκρίσιμο μέγεθος.

Με αυτή την λογική:

- το ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα από την ειδική αποζημίωση είναι 533 ευρώ

- το ποσό που αντιστοιχεί στο 15ήμερο από την ειδική αποζημίωση είναι 267 ευρώ

Με την ίδια λογική, όπως αναπτύσσεται από τους ειδικούς εργατολόγους, προκύπτουν τα ακόλουθα παραδείγματα:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο 

Μισθωτός με μηνιαίο καταβαλλόμενο μεικτό μισθό 1.000 ευρώ και σύμβαση πλήρους απασχόλησης.

Η σύμβασή του τίθεται σε αναστολή από 1η Απριλίου και για 45 ημέρες μέχρι 15 Μαΐου. Για το 45ήμερο αυτό δικαιούται να λάβει την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Εφόσον ο εργοδότης τον απασχολεί κατ εξαίρεση με τηλεργασία μπορεί να του καταβάλλει επιπλέον αμοιβή με “πλαφόν” το ύψος του μισθού του, αφαιρουμένης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Δηλαδή:

 - Για τον Απρίλιο μπορεί να λάβει κατ΄ ανώτατο από τον εργοδότη του 467 ευρώ. Δηλαδή 533 ευρώ από την αποζημίωση και 467 από τον εργοδότη – σύνολο 1.000 ευρώ.

- Για τον Μάιο μπορεί να λάβει κατ΄ ανώτατο από τον εργοδότη του 733 ευρώ. Δηλαδή 267 ευρώ από την αποζημίωση και 733 από τον εργοδότη – σύνολο 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει το σύνολο του μισθού του εργαζόμενου προκειμένου να τον απασχολήσει με τηλεργασία. Σύμφωνα με την ΚΥΑ “η παρεχόμενη τηλεργασία” κατά το διάστημα της αναστολής, πρέπει να είναι “αμειβόμενη από τον εργοδότη αναλογικά, με βάση τις καταβαλλόμενες μικτές αποδοχές του εργαζομένου του”. Η αναλογία που θα καταβάλλεται προσθετικά με τα 800 ευρώ του κράτους δεν μπορεί να υπερβαίνει το σύνολο του προβλεπόμενου μισθού. Δηλαδή ο μισθός χρησιμοποιείται ως “πλαφόν” του αθροίσματος της ειδικής αποζημίωσης και του επιμισθίου.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο

Μισθωτός με μηνιαίο καταβαλλόμενο μεικτό μισθό 1.100 ευρώ και σύμβαση πλήρους απασχόλησης. Η σύμβασή του τίθεται σε αναστολή από 1η Απριλίου και για 45 ημέρες μέχρι 15 Μαΐου. Για το 45ήμερο αυτό δικαιούται να λάβει την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Εφόσον ο εργοδότης τον απασχολεί κατ’ εξαίρεση με τηλεργασία μπορεί να του καταβάλλει επιπλέον αμοιβή αναλογικά, με βάση τις καταβαλλόμενες μικτές αποδοχές του. Ο ημερήσιος μισθός του εν λόγω υπαλλήλου είναι 44 ευρώ (1.100 ευρώ : 25 μέρες = 44 ευρώ). Έστω πως με την τηλεργασία εργοδότης και εργαζόμενος συμφωνήσουν πως ο μισθωτός θα απασχολείται 2 ημέρες την εβδομάδα. Ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει :

 - Για τον Απρίλιο 352 ευρώ (44 ευρώ * 2 = 88 ευρώ την εβδομάδα * 4 = 352 ευρώ το μήνα).

- Για το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου κι εφόσον η τηλεργασία συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, 176 ευρώ (44 ευρώ * 2 = 88 ευρώ την εβδομάδα * 2 = 176 ευρώ)

 - Σύνολο υποχρέωσης εργοδότη για το 45ήμερο : 528 ευρώ. Συν 800 ευρώ κρατική αποζημίωση = συνολικές αποδοχές 1.328 ευρώ για το 45ήμερο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3ο 

Αν ο ίδιος μισθωτός συμφωνήσει με τον εργοδότη του πως μέσω τηλεργασίας θα απασχολείται 4 ημέρες την εβδομάδα, ο εργοδότης θα πρέπει να υποχρεούται να καταβάλλει το υπόλοιπο μέχρι τη συμπλήρωση του συνολικού μισθού των 1.100 ευρώ. Κι αυτό, πιθανότατα με την εξής λογική :

 - Για τον Απρίλιο 567 ευρώ (44 ευρώ * 4 = 176 ευρώ την εβδομάδα * 4 = 704 ευρώ + 533 της αποζημίωσης = 1.237.

Η αμοιβή με την αποζημίωση υπερβαίνει το μηνιαίο μισθό των 1.100 ευρώ και συνεπώς η αμοιβή πρέπει να διαμορφωθεί στα 567 ευρώ).

- Για το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου κι εφόσον η τηλεργασία συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, 283 ευρώ (44 ευρώ * 4 = 176 ευρώ την εβδομάδα * 2 = 352 ευρώ + 267 ευρώ κρατική αποζημίωση = 619 ευρώ συνολικές αποδοχές που πρέπει να διαμορφωθούν στα 550 ευρώ ως το ήμιση των 1.100).

 - Σύνολο υποχρέωσης εργοδότη για το 45ήμερο : 850 ευρώ. Συν 800 ευρώ κρατική αποζημίωση = συνολικές αποδοχές 1.650 ευρώ για το 45ήμερο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4ο

Μισθωτός με μηνιαίο καταβαλλόμενο μεικτό μισθό 1.250 ευρώ και σύμβαση πλήρους απασχόλησης. Η σύμβασή του τίθεται σε αναστολή από 1η Απριλίου και για 45 ημέρες μέχρι 15 Μαΐου.

Για το 45ήμερο αυτό δικαιούται να λάβει την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Εφόσον ο εργοδότης τον απασχολεί κατ΄ εξαίρεση με τηλεργασία μπορεί να του καταβάλλει επιπλέον αμοιβή “αναλογικά, με βάση τις καταβαλλόμενες μικτές αποδοχές του”.

Το ωρομίσθιο του εν λόγω υπαλλήλου είναι 7,5 ευρώ (1.250 ευρώ : 25 μέρες = 50 ευρώ * 6 μέρες = 300 ευρώ εβδομαδιαίος μισθός : 40 ώρες = 7,5 ευρώ ωρομίσθιο).

 Έστω πως με την τηλεργασία εργοδότης και εργαζόμενος συμφωνήσουν πως ο μισθωτός θα απασχολείται 2 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα. Ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει :

 - Για τον Απρίλιο 360 ευρώ (7,5 ευρώ * 2 = 15 ευρώ την ημέρα * 6 = 90 ευρώ την εβδομάδα * 4 = 360 ευρώ το μήνα).

- Για το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου κι εφόσον η τηλεργασία συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, 180 ευρώ (7,5 ευρώ * 2 = 15 ευρώ την ημέρα * 6 = 90 ευρώ την εβδομάδα * 2 = 180 ευρώ το μήνα

- Σύνολο υποχρέωσης εργοδότη για το 45ήμερο : 540 ευρώ. Συν 800 ευρώ κρατική αποζημίωση = συνολικές αποδοχές 1.340 ευρώ για το 45ήμερο.

Η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα πρέπει αυστηρά να περιοριστεί στην διάρκεια της κρίσης. Διαφορετικά θα μπορούσε να δημιουργήσει αντιφατικά δεδομένα στην αγορά, με εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας αλλά χρειάζεται να εργαστούν χωρίς αυστηρά καθορισμένο χρονικό περιορισμό, κάτι που ως μέτρο, αν υπήρχε στη φαντασία του νομοθέτη σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο, θα μπορούσε να καταλήξει σε εργαζόμενους δυνητικής 24ωρης απασχόλησης”, δηλώνει ο δικηγόρος – εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος.

Οι Προϋποθέσεις

- Τη δυνατότητα συνδυασμού αναστολής σύμβασης και τηλεργασίας έχουν μόνο οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει κύριων ή δευτερευόντων ΚΑΔ (λίστα υπουργείου Οικονομικών) 

 -Η τηλεργασία επιτρέπεται στους εργαζόμενους με αναστολή μόνο κατόπιν συμφωνίας μαζί τους. Όπως αναφέρεται “κατ‘ εξαίρεση οι επιχειρήσεις-εργοδότες, που πλήττονται σημαντικά δύνανται να συμφωνήσουν με τους εργαζόμενούς τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, την παροχή εργασίας με τηλεργασία, μόνο για πρόσκαιρες ανάγκες της επιχείρησης”.

 - Η παρεχόμενη αυτή εργασία, με τηλεργασία, πρέπει πριν την έναρξη πραγματοποίησης της να δηλωθεί στο έντυπο ειδικού σκοπού για την εξ αποστάσεως εργασία που τηρείται στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και να είναι αμειβόμενη από τον εργοδότη αναλογικά, με βάση τις καταβαλλόμενες μικτές αποδοχές του εργαζομένου του. Αν δεν δηλωθεί επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις

- Το ποσό των καταβαλλόμενων αποδοχών για την εργασία αυτή, μπορεί να φθάνει έως το ύψος των αποδοχών για την νομίμως παρεχόμενη εργασία τους, αφαιρουμένου του ποσού της δικαιούμενης αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

- Για τις αποδοχές που αντιστοιχούν στην παροχή της τηλεργασίας υποβάλλεται ΑΠΔ και οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο επιπλέον ποσό καλύπτονται από τον εργοδότη και αφαιρούνται από την υποχρέωση κάλυψής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι σε αναστολή κανονικά καλύπτονται στο 100% των εισφορών τους από το κράτος και στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

Εργαζόμενοι σε τηλεργασία που δεν είναι σε αναστολή

Οι εργαζόμενοι με τηλεργασία σε επιχειρήσεις - εργοδότες, που πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινομένου του κορωνοϊού COVID -19 βάσει ΚΑΔ κανονικά δεν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αλλά πρέπει να αμείβονται με τον μισθό τους όπως και πριν. Ειδικοί εξηγούν πως για την εφαρμογή της εξαίρεσης πρέπει λογικά να προηγείται η αναστολή και να έπεται η τηλεργασία για τις πρόσκαιρες ανάγκες της επιχείρησης.

Όπως πρόσφατα διευκρινίστηκε, με την Π.Ν.Π. της 11.3.2020 (ΦΕΚ Α' 55), ο εργοδότης δύναται με απόφασή του να καθορίζει ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο, στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται, με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι εφικτό, ώστε ο εργαζόμενος να μπορεί να συνεχίζει να παρέχει την εργασία του χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στον τόπο εργασίας. Σε αυτή την περίπτωση ο μισθός καταβάλλεται κανονικά στο 100%.

Η κυριότερη μορφή της εξ αποστάσεως εργασίας είναι η τηλεργασία και στην εν λόγω περίπτωση η επιλογή αυτής της μορφής απασχόλησης αποτελεί διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, το οποίο του δίνει την εξουσία να ρυθμίζει όλα τα θέματα που ανάγονται στην οργάνωση και λειτουργία της επιχειρήσεώς του για την επίτευξη των σκοπών της.

Επίσης προβλέπεται πως οι επιχειρήσεις - εργοδότες μπορούν να καταβάλλουν στους εργαζόμενούς τους, εφόσον αυτοί είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιπλέον ποσό και σε κάθε περίπτωση μέχρι του ποσού των μεικτών καταβαλλόμενων αποδοχών τους εξ ελευθεριότητας. Η εν λόγω πρόβλεψη δεν εμπεριέχει την προϋπόθεση της παροχής κάποιου είδους εργασίας από τον εργαζόμενο αλλά δεν συνιστά και υποχρέωση για τον εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση, για το επιπλέον ποσό αυτό, υποβάλλεται ΑΠΔ και καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο επιπλέον ποσό αυτό, οι οποίες αφαιρούνται από την υποχρέωση κάλυψής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Οικονομία

Δάνεια: Κουρεύονται οι δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες…

Το κράτος κάθε μήνα και για διάστημα εννέα μηνών θα καλύπτει μεγάλο μέρος της δόσης συνεπών δανειοληπτών

Η εφορία «τιμωρεί» τις οικογένειες με 2 παιδιά

Η 2η χώρα με την υψηλότερη φορολόγηση για οικογένειες με παιδιά η Ελλάδα

Συντάξεις Ιουνίου: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής για Δημόσιο,…

Για αποφυγή συγχρωτισμού και αυτόν τον μήνα αναλυτικά πως θα πληρωθούν οι συντάξεις

Πανάκριβες οι χειρουργικές μάσκες – Πόσο θα κοστίσουν…

Ποιο είναι το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια την ημέρα ή τον μήνα

Πέφτει στο 30% το «ψαλίδι» στις συντάξεις

Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος για τις περικοπές συντάξεων των ετεροεπαγγελματιών αγροτών

Τα νέα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες: Τι ισχύει για τα φάρμακα…

Δείτε τα επιπλέον μέτρα για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων λόγω πανδημίας, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου

Δυνατότητα να συνδυαστούν η αναστολή σύμβασης κ΄η τηλεργασία-τι…

Νέα ΚΥΑ υπουργείου Οικονομικών κ΄ Εργασίας

Κορωνοϊός: Τρίμηνη αναστολή δόσεων δανείων για όσους λάβουν…

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών - Μέτρα στήριξης για τα φυσικά πρόσωπα

Κορωνοϊός: «Εναλλακτική» αντιμετώπιση στην έλλειψη αντισηπτικών

Κατασχεμένη αιθυλική αλκοόλη θα παραχωρήθει για την παρασκευή αντισηπτικών

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις…

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις από τους δικαιούχους για τα 700 ευρώ θα μοιράσει τις επόμενες μέρες το δημόσιο.

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοί δικαιούνται τα 700 ευρώ και ποιοί…

Κριτήριο το τεκμαρτό εισόδημα - Αναλυτικά οι προβλέψεις για το φετινό κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Πότε θα μπει η 5η δόση;

Πρόκειται για τη δόση για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Εγκρίθηκε η χορήγηση – Αναλυτικά…

Μεταξύ άλλων, φέτος για πρώτη φορά, θα λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης, που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα

Επίδομα παιδιού: Πότε θα δοθεί; - Τα σημεία SOS που πρέπει…

Τι πρέπει να κάνετε για να λάβετε το επίδομα παιδιού

Πτώχευση Thomas Cook: Ζημιά 315 εκατομμυρίων στα καταλύματα της…

Τι μπορεί να σωθεί από την φετινή τουριστική σεζόν- Σχέδιο για το «αύριο»

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού;

Πότε θα μπει "ζεστό" χρήμα στους λογαριασμούς

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

Αναλυτικά όλα τα ποσά για κάθε νοκοκυριό

1 στα 3 πρατήρια φοροδιαφεύγει ή κάνει λαθρεμπόριο

«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

Πως θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν την Καθαρά Δευτέρα;

Αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

«Θα αυξηθούν και τα 24 επιδόματα εργαζομένων» - Τι γίνεται…

Νέες δηλώσεις Αχτσιόγλου - Αντίδραση Βοργιά

Δεν ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Η πληρωμή του μερίσματος αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου

«Τσουχτερό» το πετρέλαιο θέρμανσης στην Κρήτη

Στα ύψη οι τιμές στην Κρήτη - Η φορολογία κρατά ψηλά τις τιμές στην Ελλάδα, παρά την πτώση του αργού πετρελαίου

Φόροι και φόβοι κατάσχεσης «ροκανίζουν» τις καταθέσεις

Μειώθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

Οι κατασχέσεις που απαγορεύεται να κάνει η εφορία

Κατά 40% αυξήθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια οι οφειλέτες που βιώσαν τον εφιάλτη των κατασχέσεων

Ακριβό μου πετρέλαιο... Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου…

Η τελική επιβάρυνση των καταναλωτών εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες, εάν ο χειμώνας θα είναι ήπιος ή βαρύς.

Black Friday: Πότε «πέφτει» φέτος η Μαύρη Παρασκευή;

«Επιστρέφει» και φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»

Περικοπές στις συντάξεις: Καψόνια στους συνταξιούχους

Η παροχολογία του Μαξίμου ακυρώνει την διαπραγμάτευση Τσακαλώτου

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου

Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Εκτόξευση των συναλλαγών με κάρτες

Σε ευρωπαϊκά επίπεδα η χρήση πλαστικού χρήματος

Νέο πρόστιμο από 1η Οκτωβρίου: Θα το πληρώσουν εκατοντάδες…

πρόστιμο 150 ευρώ που θα γνωστοποιηθεί μέσω taxisnet

Ποιοι ξένοι τουρίστες είναι οι πιο… κουβαρντάδες

Καθηλωμένη κάτω από τα 500 ευρώ η μέση δαπάνη

Εντός της χρονιάς οι πυρόπληκτοι πρέπει να εξοφλήσουν…

Μπορούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις ως τις 30 Οκτωβρίου

Πλέον θα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Δείτε τί γίνεται σε περίπτωση ακινησίας του οχήματος

«Καίνε» τα τεκμήρια όσους αγοράζουν νέο Ι.Χ.

Σε κακά στενά όσοι θέλουν να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο.

Δουλεύουμε 198 μέρες το χρόνο για τους...φόρους

Η φορολογική επιβάρυνση της Ελλάδας είναι αντίστοιχη μ' εκείνη της Γερμανίας και μεγαλύτερη από τη Σουηδία ή τη Φιλανδία!.

Αυξάνεται το ποσό ανάληψης χρημάτων - Τι ισχύει από Δευτέρα;

Χαλαρώνουν τα capital controls έπειτα και έρχονται αλλαγές στην καθημερινότητα των συναλλασσόμενων.

Έγινε η φορολοταρία

Aποδείξεις του Απριλίου

«Ψαλίδι» στη σύνταξη αν κρατήσεις ανοικτή την επιχείρησή…

Διάταξη επιτρέπει στους συνταξιούχους να διατηρούν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους - Χάνουν το 60% της σύνταξης.

Τι θα ισχύσει φέτος για το αφορολόγητο και τις δαπάνες

Την ευκαιρία να καρπωθούν το αφορολόγητο όριο θα έχουν όλοι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες, καθώς θα μπορούν να δηλώσουν χάρτινες και e-αποδείξεις στις φορολογικές…

Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν την 25η Μαρτίου;

Οι ημέρες αργίας για κάποιους δεν είναι και μέρες που δε δουλεύουν.

Ποιοι γλιτώνουν από τα τεκμήρια της εφορίας

Δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο εισοδήματος

Ασφαλιστική ικανότητα αποκτούν πλέον οι μη μισθωτοί

Με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, οι μη μισθωτοί αποκτούν πλέον ασφαλιστική ικανότητα, εφόσον έχουν καταβάλει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης…

Δώρο Πάσχα: Πότε θα δοθεί και πώς υπολογίζεται

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν το Δώρο Πάσχα.

Ο κωδικός SOS που δεν πρέπει να ξεχάσετε στη φορολογική δήλωση

Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου 1.900 -2.100 ευρώ

Eπιδότηση κόστους σε νησιά λόγω ...ΦΠΑ

Σε ποια νησιά θα ισχύσει από τον Ιούλιο το μεταφορικό ισοδύναμο

Τι αλλάζει με τα αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία

Πότε οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν παράβολο 30 ευρώ

Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται αναδρομικά από 44 έως 507 ευρώ…

Αύξηση συντάξεων που ξεκινά από 44 ευρώ τον μήνα και φτάνει μέχρι 507 ευρώ τον μήνα έχει επιδικάσει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τους αποστράτους

Στα 2.300 ευρώ το μηνιαίο όριο ανάληψης μετρητών

Στα 2.300 ευρώ τον μήνα –από 1.800 ευρώ που ίσχυε μέχρι χθες– αυξάνεται από σήμερα 1η Μαρτίου το μηνιαίο όριο ανάληψης μετρητών από τα ATM ή τα τραπεζικά καταστήματα.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.