Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΔιχάζουν τα διόδια στον ΒΟΑΚ - Ποιοι συμφωνούν, ποιοι διαφωνούν;

Διχάζουν τα διόδια στον ΒΟΑΚ - Ποιοι συμφωνούν, ποιοι διαφωνούν;

Κρήτη | 11/02/2020 - 15:03
Διχάζουν τα διόδια στον ΒΟΑΚ - Ποιοι συμφωνούν, ποιοι διαφωνούν;
«Αναγκαίο... κακό» χαρακτηρίζονται τα διόδια στο νησί μας

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα και ποικίλες οι απόψεις του παραγωγικού και εμπορικού κόσμου του νησιού μας, με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα υπάρξουν διόδια στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ο οποίος θα κατασκευαστεί από Κίσσαμο μέχρι Σητεία, καθώς, όπως κάνουν σαφές, η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση θα έχει αντίκτυπο στην αλυσίδα της αγοράς και στον τελικό καταναλωτή.

Το... “μάρμαρο” των διοδίων που θα κληθούν να πληρώνουν όσοι χρησιμοποιούν τον ΒΟΑΚ για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να είναι το μικρότερο δυνατό για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, όπως σχολιάζουν οι επαγγελματίες στον χώρο των τουριστικών λεωφορείων και ταξί, με τους συνδικαλιστές να τονίζουν την ανάγκη πρόβλεψης ενός εναλλακτικού οδικού δικτύου για όσους επιθυμούν να γλιτώσουν το τίμημα των διοδίων.
«Οι Κρητικοί δεν πρέπει να πληρώνουν διόδια», επανέλαβε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, για τον οποίο ζητούμενο είναι η δημοπράτηση του έργου το 2021, καθώς, όπως σχολίασε, πέρα από τις καλές προθέσεις, θα πρέπει οι υπηρεσίες να “τρέξουν” τις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, για τις οποίες υπάρχει απίστευτη γραφειοκρατία έως και δύο χρόνων.


«Εφικτό»... εφόσον υπάρξουν «πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση», χαρακτήρισε το χρονοδιάγραμμα προκήρυξης του έργου του ΒΟΑΚ το 2021 ο περιφερειάρχης, ο οποίος, εξάλλου, αναφέρθηκε στο “τέρας” της γραφειοκρατίας. «Ζητούμενο είναι να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει το έργο», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.
«Δική μας θέση είναι οι Κρητικοί να μην πληρώνουν διόδια. Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, σε βάθος μιας δεκαετίας, σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα πολλά μπορούν να γίνουν. Άλλωστε βελτιώνεται και η οικονομική κατάσταση της χώρας. Το ζητούμενο, όμως, τώρα είναι να δημοπρατηθεί το έργο. Αν πάει το καλοκαίρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος, χρειάζονται έως δύο χρόνια για να μπορούν να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Μπορεί με την καθυστέρηση να φτάσουμε στο 2022 και να δημοπρατείται το έργο. Θεωρώ ότι είναι εφικτό, με την πίεση όμως όλων, και του ίδιου του πρωθυπουργού», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Εν αναμονή

Η επιβολή διοδίων στον ΒΟΑΚ, με την πρόβλεψη, ωστόσο, ότι θα υπάρξουν ευκολίες για τους μόνιμους κατοίκους, χωρίς όμως να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις σε ομάδες παραγωγών, εμπορικό κόσμο και επαγγελματίες, καθώς το κόστος, το οποίο δεν έχει αποσαφηνιστεί, αναμφίβολα θα μετακυλήσει σε παραγωγούς, καταναλωτές, επαγγελματίες, επιβάτες και κατ’ επέκταση στους κατοίκους. Φορείς χαρακτήρισαν γενικόλογες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον ΒΟΑΚ, έργο που αξίζει η Κρήτη εδώ και δεκαετίες, ενώ κυρίαρχο ζήτημα για τον τεχνικό κόσμο αποτελούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, η οριστική χάραξη του δρόμου και το κόστος, προκειμένου να πάρουν θέση.
«Το εύλογο και το καλύτερο θα ήταν να γίνει νέα χάραξη, αλλά εδώ και 50-60 χρόνια μιλάμε για καινούργιο οδικό δίκτυο και ακόμα δεν έχουμε μια επίσημη δήλωση για αυτό, με χρονοδιαγράμματα. Καλό θα ήταν να υπάρξει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να δούμε την οικονομική επιβάρυνση που θα υπάρχει, και τι μπορεί να γίνει για να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρύ το τίμημα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Στράτος Μαγκουσάκης.

Τουρισμός

«Τα διόδια νομίζω ότι θα δημιουργήσουν ένα κόστος στη διακίνηση τόσο του τουρισμού όσο και των εμπορευμάτων. Θα ήταν καλύτερα το κράτος να φτιάξει από κρατικά και εθνικά κονδύλια έναν τέτοιο δρόμο», είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, και πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης. «Πρώτα από όλα δε θα έπρεπε να περιστραφεί η συζήτηση γύρω μόνο από τα διόδια, αλλά γύρω από το έργο. Θα πρέπει να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης θα έπρεπε να γίνει μια παρουσίαση για την οριστική χάραξη και για το κόστος. Επίσης, πάρα πολύ χρήσιμο θα ήταν το να χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή, ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος το οποίο θα καλείται να επιβαρυνθεί ο Κρητικός πολίτης», είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μιχάλης Χωραφάς.

Χάραξη και εναλλακτικές διαδρομές

Τα νέα δεδομένα σε σχέση με τα διόδια προκαλούν ανησυχία, ωστόσο μερίδα φορέων χαρακτηρίζουν ρεαλιστικό τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, καθώς, όπως σχολίασαν, με τις παρούσες συνθήκες δε θα μπορούσε το αναπτυξιακό αυτό σχέδιο να υλοποιηθεί χωρίς διόδια, κάνοντας σαφές ότι το... τίμημα θα πρέπει να είναι το μικρότερο δυνατό.
«Δίκαιο μπορεί να μην είναι, αλλά, εάν θέλουμε να επιλέξουμε και να γλιτώσουμε τα πολλά ατυχήματα που έχουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Η επιβάρυνση λογικά θα υπάρχει και σε εμάς. Το κόστος αυτό θα το αναλάβει ο επιβάτης, όπως γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο οδηγός ταξί θα επιβαρυνθεί σχετικά με ένα παραπάνω κόμιστρο στο ταξίμετρο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί, Λευτέρης Πετράκης.
Τεχνικός κόσμος και εμπλεκόμενοι φορείς, πάντως, αναμένουν απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήματα, τα οποία δεν απαντήθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, όπως ποια θα είναι η τελική χάραξη, το συνολικό κόστος του έργου, το ύψος των διοδίων και κυρίως για το αν υπάρξει εναλλακτική διαδρομή για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τα διόδια στον ΒΟΑΚ.

Iκανοποίηση στα Χανιά

Θετικά βλέπουν οι Αρχές των Χανίων τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ακόμη κι αν το έργο προϋποθέτει διόδια. Για έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό που δεν αφήνει πολλά περιθώρια εμπλοκής στην πορεία κατασκευής του έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, κ. Σπύρος Σοφιανός, χαρακτήρισε απόλυτα ρεαλιστικό το πλάνο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε και η απόφαση να περιληφθεί στο κυρίως έργο κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και το τμήμα Χανίων-Κισσάμου, το οποίο από την προηγούμενη κυβέρνηση είχε ενταχθεί σαν προαιρετικό και θα απαιτούσε πρόσθετη χρηματοδότηση. Σε σχέση με την προκήρυξη του έργου που χρονικά τοποθετήθηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο 2021, δεν υπήρξε δυσαρέσκεια, με την έννοια ότι οι χρόνοι εκπόνησης των μελετών, όπως έχουν εκτιμηθεί, δε δείχνουν νέες καθυστερήσεις μακροπρόθεσμα.


«Αυτό που περιμένουμε είναι η μελέτη για το τμήμα Κισσάμου-Χανίων να ανατεθεί άμεσα, μέσα στον επόμενο μήνα. Η λύση που επιλέγει αυτή η κυβέρνηση είναι διαφορετική από αυτή που είχε επιλέξει η προηγούμενη. Με βρίσκει σύμφωνο. Μπορεί να επιφέρει μια μικρή καθυστέρηση, ωστόσο κι ο παραχωρησιούχος θα πρέπει να ξέρει τι έργο θα εκτελέσει. Επομένως είναι πιο ξεκάθαρο το “παιχνίδι”. Επιπλέον θεωρώ ότι αποφεύγουμε και εμπλοκές στην πορεία του έργου», ήταν το πρώτο σχόλιο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή.


Αναφορικά με την ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης το έργο να γίνει με διόδια, ο κ. Καλογερής τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι τόσο μεγάλη η δίψα όλων για έναν δρόμο σύγχρονο και ασφαλή που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις, ώστε τα διόδια είναι αποδεκτά». Διευκρίνισε πάντως ότι ήδη σε συνάντηση εκπροσώπων της Περιφέρειας και των Δήμων της Κρήτης στο υπουργείο Υποδομών, στην Αθήνα, τέθηκε ως αίτημα η Κρήτη να μην αντιμετωπιστεί όπως άλλες περιφέρειες της χώρας, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει το δίκτυο της.


«Για μας στα Χανιά δε θα υπάρχει εναλλακτική σε πολλά σημεία, γι' αυτό και ζητάμε να μην αντιμετωπιστεί η Κρήτη όπως αντιμετωπίστηκαν άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία ή η Ήπειρος, καθώς υπάρχει ένας βασικός άξονας πάνω στον οποίο καταλήγουν όλοι οι κάθετοι. Δε ζητάμε να θεωρηθούμε πολίτες πρώτης κατηγορίας, ωστόσο δικαιούμαστε μιας ευνοϊκής αντιμετώπισης», υπογράμμισε ο κ. Καλογερής.
Με καλό μάτι είδε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και η διοίκηση του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. «Το να μην έχει διόδια ο ΒΟΑΚ είναι το επιθυμητό. Προφανώς όλοι θα θέλαμε έναν δρόμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ίσως να ήταν εφικτό στις εποχές που οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορούσαν τέτοιου είδους υποδομές. Αυτή τη στιγμή, όμως, βάσει της οικονομικής κατάστασης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται ο τελευταίος μεγάλος οδικός άξονας που έχει μείνει χωρίς να έχει υλοποιηθεί, η ρεαλιστική λύση λέει ότι θα μιλήσουμε για διόδια», επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ κ. Σπύρος Σοφιανός. Ο κ. Σοφιανός έθεσε και το ζήτημα του ύψους των διοδίων και της δυνατότητας ύπαρξης εναλλακτικών διαδρομών που να ενώνουν τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο κάποια χωριά. «Περιμένουμε πλέον την τήρηση των χρονικών ορίων που έθεσε ο πρωθυπουργός. Ξέρουμε, αν και δεν έχουμε μπροστά μας σχέδιο χάραξης, ότι σε έξι μήνες θα έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούμε να συζητήσουμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας ως εξαιρετικά σημαντικό για τα Χανιά το γεγονός ότι ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης θα φτάνει μέχρι το Καστέλι Κισσάμου και δε θα σταματά στα Χανιά.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Σε καλή κατάσταση τα δύο νέα κρούσματα στην Κρήτη – Ένας…

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους

Φαρμακεία Ρεθύμνου: Μέσα από τα κλειστά ρολά στο εξής η…

Δεδομένου των σοβαρών ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας

Μεσσαρά: Γέννησε δίδυμα… στο σπίτι!

Τα μωρά ήταν …βιαστικά.

Κορωνοϊός – Κρήτη: 120 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση

Στη 2η θέση η Κρήτη πανελλάδικά

Καλά στην υγεία του ο 58χρονος ιερέας - αρνητικοί στον ιό…

Σε καλή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο για τον κορωνοϊό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο 58χρονος Ιερέας που μόλις χθες επιβεβαιώθηκε οτι είναι θετικός…

Κορωνοϊός - Κρήτη: Τουρισμός δύο μηνών στο καλό... σενάριο…

Τεράστιο το πλήγμα για τη βαριά βιομηχανία του νησιού από την πανδημία

Κρήτη: Xωρίς τροχαία δυστυχήματα – Τα θετικά της απαγόρευσης

Τι δείχνουν τα στατιστικά του περυσινού Μάρτη με τον φετινό

Κορωνοϊος: Δύσκολες ώρες για την 63χρονη γυναίκα- Διασωληνωμένη…

Πήρε εξιτήριο ο 20χρονος που επέστρεψε από τη Μεγάλη Βρετανία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 113 παραβάσεις στην Κρήτη – Δεύτερη…

Σε 1.143 ανήλθαν σε όλη την Ελλάδα - 9 οι συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων

Μια 23χρονη, το 11ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην…

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λασιθίου: Το πρόγραμμα των…

Λόγω Covid19 πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα τακτικά ραντεβού

ΕΦΕΕΗ: Δυσκολευόμαστε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας…

Τι αναφέρει η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου

Παρατείνεται το ταμείο ανεργίας κατά 2 μήνες - Τι θα γίνει…

Ζητείται, παράλληλα, η παράταση της μετενέργειας για τις κλαδικές συμβάσεις

Απίστευτο κι όμως συνέβη: Μητέρα έβαλε το παιδί της στο…

Για να μην πληρώσει το πρόστιμο για τις άσκοπες μετακινήσεις

Γραμμή Βοήθειας για όλους όσοι έχουν ανάγκη

Παρέχει - μεταξύ άλλων - παράδοση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης

H απάντηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου στην καταγγελία του…

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Υψηλά ποσοστά βροχής στην Κρήτη

Τι κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοποείο Αθηνών

Άστεγος καταγγέλλεται ότι βίασε μία… άστεγη

Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία

Γιατί οι θρόμβοι στους πνεύμονες του 42χρονου Γερμανού…

Η παρατήρηση στην Κρήτη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Covid-19 στις ΜΕΘ

Σε σκουπίδια και χωματερές καταλήγουν τα κηπευτικά της…

Ο… κορωνοϊός «φρενάρει» την πώληση των κηπευτικών

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Δύο άνδρες 20 και 42 χρονών είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον καιρό του… κορωνοϊού

Χωρίς παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων – Με σημαίες στα μπαλκόνια ο εορτασμός

Δήλωση Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για την Εθνική…

"O φετινός εορτασμός για τη συμπλήρωση των 199 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 βρίσκει την πατρίδα μας αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερη και κρίσιμη κατάσταση"

Κορωνοϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το νέο ηχητικό μήνυμα…

Θα μεταδίδεται από τα περιπολικά σε 10 γλώσσες

Οι πρώτες… καμπάνες στην Κρήτη: 44 οι παραβάτες στο νησί

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο νησί

20χρονος το 8ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

Ένας 20χρονος είναι το 8ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Ο νεαρός άνδρας, αλβανικής καταγωγής, επέστρεψε από την Αγγλία, στην οικογένεια του στο Ηράκλειο.

Δείτε τα νέα Δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ

Από την Πέμπτη σε εφαρμογή

Με κλεμμένο φορτηγό έκλεψε 80 αρνιά

Η κλοπή έγινε στο Ρέθυμνο και ο δράστης συνελήφθη στο Ηράκλειο

Η Δημοτική Αστυνομία στη «μάχη» κατά του κορωνoϊού

Εντατικοί έλεγχοι, συστάσεις και πρόστιμα

Ανοιχτό κομμωτήριο και καφετέρια παρά την απαγόρευση

Κρήτη: Δύο υπάλληλοι που εργάζονταν παρά τα απαγορευτικά μέτρα που ισχύουν, συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται οι επιχειρηματίες.

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Έρχονται χιόνια, καταιγίδες & θυελλώδεις…

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη - Βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο

Κορωνοϊος: Στη ΜΕΘ ο Γερμανός Καθηγητής

Ήταν το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί- Σε καλή κατάσταση η 53χρονη από τη Σητεία

Κλαίει όλη η Παναγιά για την απώλεια του Γιάννη…

Συγκλονισμένο το χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδας από την απώλεια του Γιάννη Ταμιωλάκη

ΕΟΔΥ προς γιατρούς και νοσηλευτές: Αν δεν έχετε γάντια…

Ζητούν να αποσυρθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες

Απατεώνες εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δήμου για απολύμανση…

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ για για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους

Διασωληνωμένη και σε καταστολή η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου

Έχει ληφθεί ήδη δείγμα από την γυναίκα , το οποίο και έχει σταλεί για να διαπιστωθεί αν πάσχει από κορωνοϊό.

Τροχαίο στο ύψος του Αρίνα

Τραυματίστηκε δικυκλιστής

Ανάγκη για αίμα – Δείτε τα κέντρα αιμοληψιών στην Κρήτη

Θα λειτουργούν εκτός νοσοκομείων

Ιός της γρίπης: Δύο άτομα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας…

Κανένας θάνατος μέχρι στιγμής στο νησί

Κορωνοϊός: Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ψωνίζουν και…

Νέοι άνθρωποι προχωρούν σε μία άκρως συγκινητική κίνηση

Επανασύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι μάνας τριών παιδιών

Παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.