Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Δήμος Ηρακλείου: Έτσι επανεκλέχτηκε ο Βασίλης Λαμπρινός

Δήμος Ηρακλείου: Έτσι επανεκλέχτηκε ο Βασίλης Λαμπρινός

Κρήτη | 03/06/2019 - 12:09
Δήμος Ηρακλείου: Έτσι επανεκλέχτηκε ο Βασίλης Λαμπρινός
Η αποχή του 52% και η “συμμαχία” των μικρών παρατάξεων στο αντίβαρο του Κουράκη χάρισαν τη νίκη στον επικεφαλής της “Δύναμης Πολιτών”

Η “χαλαρή” ψήφος της δεύτερης Κυριακής οδήγησε σε διπλασιασμό της αποχής και συσπείρωσε δυνάμεις που τις κατηύθυνε το λεγόμενο “αντί-”: δηλαδή στο Ηράκλειο ψήφισαν αντι-Κουράκη, στο Μαλεβίζι αντι-Μαμουλάκη, στο Μινώα Πεδιάδας αντι-Καλογεράκη, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο ψήφισαν αντι-Μητσοτάκη, που στήριξε ανοιχτά Παπαδογιάννη και Νίνο αντίστοιχα!

Έτσι, ο Γιώργος Μαρινάκης κατάφερε να διασωθεί μέσα στο διαχεόμενο αντι-κύμα που επικράτησε στην Κρήτη και ως φάνηκε με κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ να στρέφονται προφανώς υπέρ του!

Στο Ηράκλειο εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος ο Βασίλης Λαμπρινός, συγκεντρώνοντας 52,4% έναντι 47,6% του Γιάννη Κουράκη, με την αποχή να αγγίζει το δυσθεώρητο 52%, δηλαδή το εκλογικό αποτέλεσμα εκπορεύεται από τη μειοψηφία του εκλογικού σώματος του Ηρακλείου, δηλαδή το 48%! Από αυτό, ο Βασίλης Λαμπρινός έλαβε το 52,4%, πλειοψηφία που στις ψήφους του αντιστοιχεί στο 24,33% του όλου των εγγεγραμμένων, ενώ φάνηκε, όπως και το 2014, ο Γιάννης Κουράκης να χάνει στα εκλογικά τμήματα του λεγόμενου αστικού Ηρακλείου, σε κάποια στο κέντρο, στον Μασταμπά, στις Μεσαμπελιές κ.λπ. Οι κάλπες στις αστικές γειτονιές αποδείχτηκε για τον Κουράκη “αχίλλειος πτέρνα” και το 2014 και το 2019.

Μια πρώτη λοιπόν εξήγηση για την επανεκλογή του Βασίλη Λαμπρινού στον Δήμο Ηρακλείου είναι η εξής απλή αλλά πέρα για πέρα αληθινή: Επικράτησε το αντι-Κουράκη ρεύμα που ενίσχυσαν σημαντικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα εκφραζόμενα από την υποψηφιότητα της Λιάνας Σταρίδα, που εντέλει αποσύρθηκε, και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που εξέφρασαν το αντι-Κουράκη, προτιμώντας να ψηφίσουν την ομάδα Λαμπρινού με τους παραδοσιακούς νεοδημοκράτες, αντί για τις πιο προοδευτικές δυνάμεις που συσπείρωνε απ’ όλους τους χώρους η παράταξη του Γιάννη Κουράκη, έχοντας ακόμη και τους πιο κεντρώους από τη γαλάζια τάση που συντάχθηκε μαζί του.

Είναι πλέον σαφές ότι οι λοιπές παρατάξεις που διεκδίκησαν τον Δήμο Ηρακλείου στάθηκαν ως αντίβαρο απέναντι στον Κουράκη, ενισχύοντας στο ζύγι τον Λαμπρινό, ενώ στον βαθμό που κατάφεραν να κατευθύνουν τον κόσμος τους, η επιλογή ήταν με κριτήριο να μην επιστρέψει ο Κουράκης.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του Κουράκη είχαν μικρές απώλειες αποδιδόμενες στην αποχή. Αυτές από μόνες τους δεν ήταν ικανές να κλονίσουν το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αλλά αθροιστικά με τις δυνάμεις των υπόλοιπων παρατάξεων έδωσαν την πλειοψηφία ενός ισχνού μέρους του εκλογικού σώματος, που πήγε στην κάλπη στη “Δύναμη Πολιτών”. Το ερώτημα είναι γιατί δεν υπήρξε αποχή. Σε αυτό θα μπορούσε, μεταξύ των άλλων παραγόντων (καλός καιρός, αδιαφορία αφού ψήφισαν την προηγούμενη φορά), να προσμετρηθεί και το αίσθημα χαλαρότητας του εκλογικού σώματος που προτίμησε Κουράκη την πρώτη Κυριακή, εξαιτίας της σιγουριάς που απέπνεε το αποτέλεσμα του α’ γύρου και η υπεροχή που έδωσαν στην παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” οι έδρες της απλής αναλογικής της πρώτης Κυριακής, δίνοντας στην παράταξη Κουράκη τις 18 από τις 49. Τις υπόλοιπες έδρες μοιράζονται οι άλλες 8 παρατάξεις που εισέρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ενώ η παράταξη του εκ νέου δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού θα έχει μόνον 12!

Και το παράδοξο είναι ακριβώς εδώ: Οι αντιδημαρχίες στο Ηράκλειο είναι 9 με πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ αν λάβει κάποιος υπόψη τις προεδρίες, τις εταιρείες, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναζητήσει για να καλύψει τις έμμισθες θέσεις από άλλες παρατάξεις! Θεωρητικά θα ανταμείψει τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη, που δήλωσε υπέρ Λαμπρινού στον β’ γύρο, ενδεχομένως να αξιοποιήσει την Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιακή, με την οποία είχε μια σύντομη συνεργασία με το “ΔΙΑΖΩΜΑ” του Μπένου, όμως η αξιοποίηση προσώπου που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη είναι του Γιώργου Σισαμάκη. Μετρήστε τώρα και το ποσοστό του “αντι-”, για παράδειγμα η εμφάνιση της οικογένειας Παρασύρη στο πλευρό Λαμπρινού - θυμίζουμε άλλοτε συνεργατών Κουράκη και κουμπάρων αυτού - τότε δε χρειάζονται και πολλές μαθηματικές πράξεις, απλά μαθηματικά η εκλογή Λαμπρινού!

Με απλά μαθηματικά και αποχή εκλέχτηκε ο Λαμπρινός!

Έτσι, στο Ηράκλειο εξελέγη ο Βασίλης Λαμπρινός δήμαρχος, συγκεντρώνοντας 52,4% έναντι 47,6% του Γιάννη Κουράκη, με την αποχή να φτάνει το 52%. Οι εγγεγραμμένοι στο Ηράκλειο είναι 130.266 ψηφοφόροι, εκ των οποίων ψήφισαν οι 62.504. Τα άκυρα και τα λευκά ήταν 1.992 και τα έγκυρα 60.512. Από τα 60.512 έγκυρα, ο Βασίλης Λαμπρινός έλαβε 31.716, που αντιστοιχεί στο 1/4 του εκλογικού σώματος του Ηρακλείου.

Για την ακρίβεια, Λαμπρινό ψήφισε το 24,34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων του Δήμου Ηρακλείου, ενώ το 23,66% ψήφισε Κουράκη. Το 52% των ψηφοφόρων δεν πήγε καν να ψηφίσει, ουσιαστικά 68.000 ψηφοφόροι.

Την πρώτη Κυριακή, η αποχή έφτανε το 34,8%. Είχαν ψηφίσει 84.871 ψηφοφόροι, εκ των οποίων ο Γιάννης Κουράκης είχε λάβει 29.730 ψήφους, έναντι 19.535 του Βασίλη Λαμπρινού. Αν τώρα κάποιος δει σε απόλυτους αριθμούς τις ψήφους άλλων παρατάξεων και αθροίσει τις ψήφους της πρώτης Κυριακή των παρατάξεων Σισαμάκη (7.048), Κουκιαδάκη (3.441), Σχοιναράκη (2.804) και Βασιλάκη (1.949), θα παρατηρήσει ότι όλες μαζί δίνουν άθροισμα 15.242, συν ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ εκ της παρατάξεως Λυγερού, η οποία συνολικά είχε λάβει 9.848 ψήφους την πρώτη Κυριακή, υπολογίστε και την αποχή στο 52% και είναι εύκολα μαθηματικά πώς ο Λαμπρινός από 19,5 χιλιάδες ψήφους την πρώτη Κυριακή κάλυψε τις 10.200 ψήφους που έλειπαν και τις ξεπέρασε και κατά δύο χιλιάδες, για να φτάσει το 52,4%.

Συνεπώς, το σενάριο που όλοι έβλεπαν, της πολυδιάσπασης δυνάμεων ως αντίβαρο στον Κουράκη, που φαινόταν να έχει σαρωτική ορμή κατά την επιστροφή του, πέτυχε στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα! Θα σκεφτεί κάποιος εύστοχα αν ο Κουράκης έλαβε ή όχι τη δεύτερη Κυριακή παραπάνω δυνάμεις. Είναι σαφές ότι έχασε από την τεράστια αποχή, αλλά κέρδισε από άλλες δυνάμεις μετακινούμενες σε αυτόν, διατηρώντας τον στα ίδια επίπεδα με την πρώτη Κυριακή. Δηλαδή, η μεγάλη αποχή τού έκοψε, έλαβε από νέες δυνάμεις, αλλά δεν ξεπέρασε τις δυνάμεις της πρώτης Κυριακής! Φαίνεται ότι μαζί του πήγαν κάποιοι εκ της παράταξης Βασιλάκη, το υπόλοιπο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε Λυγερό, και όχι αυτό που είχε ενσωματωθεί στους “Ενεργούς Πολίτες” από τη διάλυση της παράταξης Σταρίδα και μέρος της παράταξης του Πέτρου Ινιωτάκη.

Το πρώτο “κρας τεστ” στον Δήμο Ηρακλείου

Στη νέα θητεία που θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου θα αποτελέσει το ακριβές παράδειγμα του πειράματος της απλής αναλογικής που εισήγαγε ο “Κλεισθένης”. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν με απλή αναλογική. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε ο Κουράκης, που κατόρθωσε να εκλέξει μαζί με τον εαυτό του 18 συμβούλους (δε θα εκλεγεί τελικά η Ελένη Αγγελάκη, που ήταν η 18η στην κατάταξη, καθώς εκλέγεται ως δημοτικός σύμβουλος ο επικεφαλής).

Η παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” του Γιάννη Κουράκη θα έχει 18 έδρες, ενώ δήμαρχος θα είναι ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος έχει κερδίσει από τον α’ γύρο 12 έδρες. Τα ποσοστά από τις συνεργασίες προεκλογικά φαίνεται ότι απέδωσαν, αφού εξελέγη όμως μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα πράγματα δε... βγαίνουν! Ο κ. Λαμπρινός με 12, ο κ. Σισαμάκης με 4, ο κ. Κουκιαδάκης και η κ. Σχοιναράκη από 2 και ο κ. Βασιλάκης μόνος του δεν του δίνουν πλειοψηφία στις έδρες, καθώς φτάνει βία τις 21! Θα χρειαζόταν ακόμη και τον κ. Ινιωτάκη με άλλες 2 έδρες για να φτάσει τις 25, που είναι η απόλυτη πλειοψηφία. Είναι σαφές ότι πλέον χρειάζεται και τον κ. Ινιωτάκη, με τον οποίο “χώρισαν” όχι πολύ καλά στις αρχές του 2019, αλλά και τον κ. Λυγερό με 6 έδρες. Ειδάλλως, αν σε μια ψηφοφορία συνταχθούν Κουράκης- Λυγερός- Ινιωτάκης, τότε την απόλυτη πλειοψηφία θα έχουν οι τρεις αυτές παρατάξεις. Μάλιστα, ο Γιάννης Κουράκης με τις 18 έδρες ουσιαστικά έχει τη σχετική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Το πρώτο “κρας τεστ” αναμένεται να είναι η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού για το 2020 του Δήμου Ηρακλείου.  

Το μήνυμα Λαμπρινού

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και αφού πλέον είχε φανεί ότι κερδίζει ο Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από στελέχη της “Δύναμης Πολιτών” κατήλθε τη λεωφόρο Δικαιοσύνης και έφτασε στο εκλογικό κέντρο, στην οδό Ίδης, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να τον συγχαρεί.

Σε δηλώσεις του ο Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και αυτούς που δε μας επέλεξαν, αλλά προσήλθαν στις κάλπες.

Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Απόψε υπάρχει ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για το καλό της πόλης μας. Και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Ευχαριστώ όσους εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιό μου κα περισσότερο αυτούς που δεν εκλέχτηκαν. Ευχαριστώ τους ανθυποψηφίους μου για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν και τον κ. Κουράκη γιατί συνέβαλε πάρα πολύ στη διατήρηση αυτού του κλίματος».

Η δήλωση Κουράκη

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο 3.7.5”, Γιάννης Κουράκης, προχώρησε αμέσως σε δηλώσεις ευχαριστίας των υποψηφίων και των ψηφοφόρων του, εκτίμησε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα καθόρισε η αποχή.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες που μας στήριξαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, τους συνεργάτες μας και όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να συγκροτήσουμε μια νέα δημοτική κίνηση με νέες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή η προσπάθεια ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας και αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η αποχή αναμφισβήτητα καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Συγχαίρω τον κ. Βασίλη Λαμπρινό για την επανεκλογή του.

Η δημοτική κίνηση “Ηράκλειο 3.7.5” αποτελεί την πρώτη δύναμη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με 18 έδρες και θα ασκήσει τα καθήκοντά της με γνώμονα το καλό της πόλης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής και σχεδιασμένη ανάπτυξη στον Δήμο μας, κινούμενοι στο πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, με πυξίδα τις αρχές του προγράμματός μας, που έτυχε γενικής αποδοχής κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών».

Τα συγχαρητήρια Λυγερού

Ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες κ.Ηλίας Λυγερός επικοινώνησε τηλεφωνικά και συνεχάρη τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό για το αποψινό αποτέλεσμα και την επανεκλογή του στο Δήμο Ηρακλείου. Του ευχήθηκε από καρδιάς καλή και δημιουργική θητεία.

Ανακοίνωση Σισαμάκη

Τα μεσάνυχτα, η παράταξη “Ηράκλειο για Όλους” του Γιώργου Σισαμάκη εξέδωσε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα της β' Κυριακής, τονίζοντας όμως και τις έδρες που κατανεμήθηκαν από την πρώτη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση Σισαμάκη αναφέρει: «Με την ολοκλήρωση και του β’ γύρου των εκλογών ως επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο για Όλους”, καθώς και τα μέλη της νέας δημοτικής ομάδας και της παράταξης συγχαίρουμε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό για την επικράτησή του. Από αύριο και όχι από την 1η Σεπτεμβρίου, όποτε και αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα δημοτική Αρχή, καθώς και η νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλουμε να αναλάβουμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την πρόοδο του Δήμου μας.

Σε ό,τι μας αφορά, επαναδιατυπώνουμε τη θέση που είχαμε εκφράσει μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου, σύμφωνα με τα οποία οι δημότες μάς κατέταξαν στην 4η θέση ανάμεσα στα 9 αυτοδιοικητικά σχήματα που κρίθηκαν στις κάλπες. Διαβεβαιώνουμε ότι θα βρεθούμε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στη βελτίωση του Δήμου μας και απέναντι σε κάθε επιλογή που προκαλεί προβλήματα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε οι εγγυητές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της προοδευτικότητας. Σε κάθε περίπτωση, η μικρή συμμετοχή των δημοτών θα πρέπει να μας προβληματίσει για την επόμενη ημέρα σε ό,τι αφορά την ενεργοποίησή τους και πάντα με γνώμονα τη θέση μας, “γίνε μέρος της αλλαγής που θέλεις”.

Εκτός από το αποτέλεσμα του β’ γύρου, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα του α’ γύρου, όπου και κατατάσσονται οι έδρες του Δημοτικού Συμβούλιου. Αυτό απαιτεί ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις. Θα πρέπει με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα όλοι μαζί να κοιτάξουμε το Ηράκλειο και τα προβλήματά του κατάματα».

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.