Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



10 βιβλία για να τρώνε σωστά τα παιδιά μας - Προτάσεις από το βιβλιοπωλείο Κυριάκης

10 βιβλία για να τρώνε σωστά τα παιδιά μας - Προτάσεις από το βιβλιοπωλείο Κυριάκης

Παιδιά & Γονείς | 10/12/2013 - 10:54
10 βιβλία για να τρώνε σωστά τα παιδιά μας - Προτάσεις από το βιβλιοπωλείο Κυριάκης

Η διατροφή ενός παιδιού είναι ένας από τους σημαντικότερους  παράγοντες  της  σωστής  ανάπτυξής του.

Πολύ συχνά όμως τα πράγματα με την υγιεινή  διατροφή του παιδιού δεν είναι τόσο εύκολα..Παιδιά που θέλουν κυνηγητό για  να φάνε, παιδιά που δεν τρώνε λαχανικά και όσπρια, παιδιά που τρώνε παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται ή και  μωράκια που ξεκινούν τώρα να τρώνε.

Αυτή τη βδομάδα το Βιβλιοπωλείο Κυριάκης  προτείνει βιβλία με πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, βιβλία-παραμύθια  για να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας ώστε  να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες  και να θέσουν τα θεμέλια για καλή υγεία όπως επίσης και βιβλία μαγειρικής  για  να μαγειρέψετε μαζί τους, κάτι που θα αποτελέσει  ένα επιπλέον δυνατό κίνητρο για να αγαπήσουν τις υγιεινές τροφές.

1. Γεύματα για βρέφη και νήπια, μετάφραση Έφη Γαλανού.  Μαλλιάρης Παιδεία, 2008.
kiriakis_1
Το πιο σημαντικό πράγμα για τους νέους γονείς είναι η σιγουριά ότι το παιδί τους τρέφεται σωστά. Με τις συμβουλές διατροφολόγων και παιδιάτρων  έχουν συγκεντρωθεί  συνταγές για τα πρώτα γεύματα του μωρού  από διάφορα είδη πουρέ μέχρι κρέμες, πολτούς και γεύματα για μεγαλύτερα παιδιά, όπως και γευστικά και ισορροπημένα γεύματα για νήπια, συμπεριλαμβανομένης  και μιας ευρείας  ποικιλίας πιάτων που ανταποκρίνονται σε όλη την οικογένεια. Σκοπός του βιβλίου  είναι να προετοιμαστεί  το παιδί  μέσω της σωστής διατροφής για μια υγιή ανάπτυξη.

2. Annaert - Hebey, Laura. Τι θα φάει σήμερα το μωρό μου; : Πρωτότυπες γευστικές απολαύσεις για μωρά από 0-2 ετών, Lector, 2005.

kiriakis_1

Τρυφερό και πρωτότυπο, το «Τι θα φάει σήμερα το μωρό μου;» είναι ένα σύγχρονο βιβλίο με συνταγές για παιδιά από 0 έως 2 ετών.

Περιέχει πρακτικές συμβουλές, λύσεις και ιδέες για να κάνει ευχάριστη τη ζωή των γονιών και των παιδιών.

Πρωτοποριακό έργο, προτείνει μια γκάμα από προϊόντα που διευρύνεται από μήνα σε μήνα, και απαριθμεί μια σειρά από σκεύη, τρόπους μαγειρέματος ή συντήρησης που θα σας βοηθήσουν να βγείτε κερδισμένοι σε χρόνο και γεύση. Με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα, το βιβλίο σάς δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε εκ νέου τα φυσικά προϊόντα, τα γλυκά μπαχαρικά ή τα αρωματικά. Είναι το πρώτο βιβλίο με συνταγές για πολύ μικρά παιδιά που λαμβάνει υπόψη το πρόγραμμα της μητέρας αλλά και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.

3. Παλλίδης, Σίμος Γ. Σύγχρονη διατροφή για παιδιά : Από τη βρεφική μέχρι την εφηβική ηλικία, Σαββάλας, 2009.

kiriakis_1

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από  γιατρό , με πολυετή εμπειρία στην παιδιατρική και την παιδοκαρδιολογία δε γράφτηκε με το σκεπτικό να αποτελέσει ακόμη ένα βιβλίο συνταγών για φαγητά. Είναι πρωτότυπο καθώς  καλύπτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σχετικά με τη διατροφή ενός παιδιού από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Γίνεται αναφορά στη χρησιμότητα, την επικινδυνότητα και τη θρεπτική αξία συστατικών που περιέχονται σε ένα μεγάλο φάσμα τροφών και παρουσιάζονται πίνακες ενδεικτικοί του τρόπου χορήγησης των διαφόρων γευμάτων, οι οποίοι ακολουθούνται από επιλεγμένες συνταγές.

Ιδιαίτερα τονίζονται  θέματα όπως η άρνηση του παιδιού να φάει ορισμένα φαγητά ή να κάτσει στο τραπέζι, η συμπεριφορά των γονιών απέναντι σε ένα δύστροπο παιδί και γενικότερα η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που έχουν σχέση με το φαγητό. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται υπεύθυνα και επιστημονικά ένα βασικό μέρος της σύγχρονης παιδιατρικής, έτσι ώστε να τεθούν οι σωστές βάσεις για τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

4. Συλλογικό έργο. Ό,τι τρώω... τρώγεται; Ό,τι τρώγεται... το τρώω;,  Γρηγόρη, 2009.
kiriakis_1
Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό θα είναι ένα χρήσιµο εργαλείο για όλους τους εµπλεκόµενους στη µαθησιακή διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί θα βρουν ιδέες και προτάσεις  για την υλοποίηση σχεδίων εργασίας στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης. Οι γονείς θα μεταφέρουν στα παιδιά τους παίζοντας, τις βασικές γνώσεις για τη σωστή διατροφή και τη σχέση της µε την υγεία. Οι µαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες και να υιοθετήσουν στάσεις, ώστε να γίνουν ικανοί  να  εργαστούν ατοµικά και συλλογικά για τη διατήρηση µιας δυναµικής ισορροπίας µεταξύ της ποιότητας ζωής και της ποιότητας του περιβάλλοντος.  

5. Sullivan, Karen. Πως να βοηθήσετε ένα υπέρβαρο παιδί ,  Ψύχαλος, 2006
kiriakis_1

Αντιμετωπίζει το παιδί σας πρόβλημα βάρους;

Στις σελίδες του βιβλίου θα ανακαλύψετε  αν  το παιδί σας είναι υπέρβαρο, παχύσαρκο ή απλά φυσιολογικό για το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται, τους  πολλούς  λόγους  για τους οποίους παχαίνουν τα παιδιά, όπως οι μοντέρνες δίαιτες, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η έλλειψη σωματικής άσκησης, οι κοινωνικές πιέσεις και πολλά άλλα και  πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια που μαρτυρούν προβλήματα λαιμαργίας και κακές διατροφικές συνήθειες.

Η απόκτηση μιας καλής διατροφικής συμπεριφοράς, η τήρηση μιας πιο ενεργητικής και υπεύθυνης στάσης για τη ζωή, η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και η σωστή αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που μπορεί να επηρεάσουν την αύξηση του βάρους τους είναι μερικά από τα θέματα που αναλύονται σε αυτό το βιβλίο.

6. Συλλογικό έργο. Παιδιά, ελάτε, έτοιμο το φαγητό,  Ελληνικά Γράμματα, 2005.

kiriakis_1
Ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο θα βρείτε συνταγές που συγκέντρωσαν οι μαθητές των 13ου & 21ου Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου. Συνταγές που θα σας ανοίξουν την όρεξη και θα σας κάνουν να αγαπήσετε το μαγείρεμα.

Ε, τι κάθεστε! Βάλτε την ποδιά σας, πάρτε κουτάλες, κατσαρόλες και ταψιά και μαγειρέψτε με μεράκι και χιούμορ. Μαγειρέψτε και δοκιμάστε γλυκά και φαγητά από την παλιά καλή κουζίνα της γιαγιάς.

7. Μαθιουδάκη Ειρήνη, Χιλετζάκη Άννα, Ο Αφρατούλης στο λαχανόκηπο, Ίτανος 2013

kiriakis_1
Η συγγραφέας  Μαθιουδάκη  Ειρήνη και η ζωγράφος  Χιλετζάκη  Άννα μας ταξιδεύουν στο λαχανόκηπο του  παππού Μανόλη, όπου βρέθηκε ξαφνικά ένα κρουασάν, ο Αφρατούλης. Εκεί θα συναντήσει  τα άγνωστα μέχρι στιγμής σ’ αυτόν λαχανικά και θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Η τρυφερή αυτή ιστορία σκοπό έχει, με τον πιο ευχάριστο τρόπο, να εξοικειώσει τα μικρά παιδιά με την κρητική διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, όσπρια και ελαιόλαδο. Θα καταφέρουν τα λαχανικά να πείσουν τον

Αφρατούλη για την αξία και τη νοστιμιά της κρητικής διατροφής;

8. Ρουγγέρη, Κάρμεν. Παραμυθομαγειρική: Τα παρεξηγημένα : Ψαρικά, όσπρια, σούπες, ρύζι , Ψύχαλος, 2009.

kiriakis_1
Αν προσθέσεις  1kg  εμπνευσμένα  παραμύθια, 500gr. μοναδικές συνταγές μαγειρικής, 2 κουταλιές  του γλυκού  τρυφερή  εικονογράφηση και πολλά κιλά παιδικής φαντασίας  θα έχεις στο τέλος το καλύτερο μείγμα για την  πιο επιτυχημένη «Παραμυθομαγειρική».

Μια σειρά βιβλίων από τη μοναδική  Κάρμεν Ρουγγέρη που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με τον ευρηματικό συνδυασμό παραμυθιών και συνταγών μαγειρικής.

Για να μαθαίνουν τα παιδιά να τρώνε όλες τις τροφές με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

9. Head, Honor. Κρέας και ψάρι, Σαββάλας, 2007.

kiriakis_1 
«Μάθε να ξεχωρίζεις το κοτόπουλο από τη γαλοπούλα και τον τόνο από το σολομό. Μάθε, επίσης, γιατί το κρέας και το ψάρι μας κάνουν καλό και τι ρόλο παίζουν στη σωστή διατροφή. Βρες απίθανες ιδέες για γευστικούς συνδυασμούς με κρέας και θαλασσινά..». Από τη σειρά  «Μαθαίνω να Τρώω Σωστά» .

10. Παραδείση, Χρύσα, Η πρώτη μου μαγειρική, Καρακώτσογλου, 1990

kiriakis_1
Μια από τις σημαντικότερες  Ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών δημιούργησε ένα πλέον κλασικό βιβλίο μαγειρικής για παιδιά με πολλές φωτογραφίες, σκίτσα και αναλυτικά παραδείγματα.

Όλα τα παραπάνω βιβλία όπως και άλλα ανάλογης θεματικής  μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το
Βιβλιοπωλείο Κυριάκης
Έβανς 87(στο πλακόστρωτο)
Τηλ/φαξ: 2810285119
kiriakisbooks@gmail.com
fb: Βιβλιοπωλείο Κυριάκης


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.