Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα - Οι αλλαγές στα σχολεία

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα - Οι αλλαγές στα σχολεία

Κρήτη | 11/09/2019 - 17:01
Χτύπησε το πρώτο κουδούνι σήμερα - Οι αλλαγές στα σχολεία
Τι αλλάζει σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο

Κατακλείστηκαν οι σχολικοί προαύλιοι χώροι από παιδιά, νωρίς το πρωί!

Μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Μεγαλονήσου, από νωρίς το πρωί ήταν στα σχολεία τους.

Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ξενοιασιά, παιχνίδι, αλλά και χαλάρωση και ξεκούραση για εκπαιδευτικούς, ήρθε η στιγμή να επανέλθουν όλοι στη… θέση τους!

Εκατοντάδες πρωτάκια, καθώς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καλωσορίζουν τη νέα σχολική χρονιά, με τον αγιασμό να τελείται στις 9 το πρωί, με τις περισσότερες σχολικές μονάδες να δίνουν από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους τα βιβλία.

Ευχές για το "καλημέρα" της νέας σχολικής χρονιάς

Οι αιρετοί μας άρχοντες, τόσο στους Δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφτηκαν τα σχολεία των περιοχών τους, έχοντας μάλιστα από χθες εκδώσει και σχετικές ανακοινώσεις για να ευχηθούν στους μαθητές καλή σχολική χρονιά και φυσικά... υπομονή και επιμονή σε όλους. 

Όλα κύλησαν άψογα και στο 36ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου

Τι αλλάζει

Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία, ενώ οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν για πρώτη φάση, αναμένεται να είναι στις θέσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων για την πρώτη φάση θα αρκέσει για να καλύψει μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία, περίπου τα 2/3. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Όπως είχε ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων στα μέσα του καλοκαιριού, οι αλλαγές στις οποίες προβαίνει για την τρέχουσα σχολική χρονιά αποτελούν βελτιωτικές κινήσεις και όχι ριζικές αλλαγές, που θα αιφνιδίαζαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στο δημοτικό, δεν αλλάζει κάτι, πέραν της πρόθεσης του υπουργείου να επαναφέρει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ήδη από την 28η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της την περασμένη Πέμπτη.

Εξάλλου, θα συνεχίσει να ισχύει η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», με βάση την οποία για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, οι τσάντες των μαθητών με τα διδακτικά τους βιβλία θα παραμένει στο σχολείο.

Για το λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το σύστημα εισαγωγής που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου παραμένει στους βασικούς του άξονες:

Οι εξετάσεις θα γίνουν σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα ίδια ακριβώς μαθήματα τόσο για το απολυτήριο, όσο και για τις πανελλαδικές. Αντί των Λατινικών, οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων θα είναι 6 την εβδομάδα.

Οι Ομάδες Προσανατολισμού θα είναι τέσσερις, όσα και τα επιστημονικά πεδία.

Ωστόσο, οι αλλαγές που φέρνει η νέα ηγεσία είναι:

Κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».

Μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα: Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και Αρχαία

Μείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση, στο 15% του συνολικού βαθμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι όσοι απόφοιτοι του 2019 επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν στις Πανελλαδικές 2019.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι καλύπτονται τα κενά που εντοπίζονται σε επίπεδο Κρήτης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη. Μια χρονιά γεμάτη όνειρα και προσδοκίες για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους.

Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχόμαστε καλή αρχή σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Κρήτης».

Όλοι στην θέση τους και στο 15ο δημοτικό σχολείου Ηρακλείου

Ευχές από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Αγγελάκη

Ακολουθεί η δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς Νίκου Αγγελάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια αφετηρία δρόμου που οδηγεί στην επίτευξη στόχων από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φορείς, αρχές και υπηρεσίες του Τομέα της Παιδείας. Οι στόχοι αυτοί είναι συνιστώσες σε μία συνισταμένη: Μία αποτελεσματική σχολική χρονιά.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς αποσκοπεί, σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, να απομακρύνει ή να βοηθά να απομακρυνθούν τα εμπόδια που θα παρουσιάζονται στον δρόμο αυτό. Να αμβλύνει, δηλαδή, όσο είναι δυνατόν, τα μεγάλα θέματα λειτουργίας και λειτουργικότητας των  σχολείων των δύο πρώτων βαθμίδων εκπαίδευσης. Επίσης, σκοπεύουμε να συνδράμουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και με τις δυνάμεις που έχουμε, στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, μέσω δράσεων και ενεργειών που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Εύχομαι στους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Μια χρονιά που η αγάπη που θα δείξουν για το σχολείο τους, θα τους ανταποδοθεί με αποτελέσματα που θα τους προσφέρουν μεγάλη χαρά»!

Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Γουλιδάκης, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε χθες ότι αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή. Και συνέχισε: «Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους μαθητές του νομού Λασιθίου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλή πρόοδο, δύναμη και υγεία. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή.

Εύχομαι ολόψυχα, στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους κηδεμόνες, σε αυτή τη νέα, δύσκολη αλλά και συνάμα συναρπαστική πορεία για γνώση και μόρφωση, να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη αλλά και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους.

Ως αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δώσει λύσεις σε όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Είμαι πάντα κοντά σας! Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους»!

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης θα παραστεί σήμερα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην τελετή αγιασμού στο 1ο και το 2ο ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου.

Μήνυμα του κ. Καρτσωνάκη σε παιδιά και εκπαιδευτικούς

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, απευθύνει χαιρετισμό για τη νέα σχολική χρονιά, καλωσορίζοντας τους μαθητές και της μαθήτριας της Α’ τάξης όλων των βαθμίδων.

«Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα φροντίσουμε, οι δάσκαλοι και καθηγητές σας αλλά και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές σας να γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του μηνύματος του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης:

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι γονείς,

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργική διάθεση για πρόοδο στην Παιδεία.

Μια Παιδεία στην υπηρεσία του ανθρώπινου προσώπου και όχι του απρόσωπου συστήματος.

Όραμα όλων μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός σχολείου που θα προσφέρει στα παιδιά μας όχι στείρες γνώσεις αλλά μια ολόπλευρη εκπαίδευση. Το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου καλείται να στηρίξει και να εμπνεύσει ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν εντιμότητα, υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας.

Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης όλων των βαθμίδων. Σας υποδεχόμαστε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα φροντίσουμε, οι δάσκαλοι και καθηγητές σας αλλά και οι συμμαθητές και συμμαθήτριές σας να γίνουν η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας.

Παράλληλα, απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Είναι αλήθεια πως πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους με πολλές αντιξοότητες, χωρίς παρόλα αυτά να χάνουν ούτε μια στιγμή την αίσθηση και τη σπουδαιότητα των ηθικών αξιών, ως εφόδια για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Συμπαραστάτες και αρωγοί όμως είναι και οι γονείς που δίνουν από την πλευρά τους τον δικό τους αγώνα, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που θα οδηγήσουν τα παιδιά τους στην πρόοδο και την επιτυχία. Και σ ‘ αυτούς λοιπόν θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και κουράγιο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης βρίσκεται στο πλευρό σας. Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η διαρκής και αγαστή συνεργασία με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, έτσι ώστε να επιλύονται τυχόν προβλήματα αλλά και να προωθούνται σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!».

Ο Αγιασμός τελέστηκε και στο 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να ανταλλάσουν ευχές για μία καλή σχολική χρονιά. 

 

Ευχές Βασίλη Λαμπρινού

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς:

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία.

Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης».

Ευχές Στ. Ζερβάκη για τους μαθητών του νομού Χανίων

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων κ. Στέλιος Ζερβάκης σε γραπτό μήνυμά του εύχεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του νομού Χανίων μία δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά.

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα του κ. Ζερβάκη:

«Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων

Το νέο μας ταξίδι ξεκινάει σήμερα! Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νομού μας, μια όμορφη, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά!

Το σχολείο είναι ο οδηγός για τη γνώση, καλλιεργεί την ψυχή, διαπλάθει την προσωπικότητα, είναι αρωγός και συνοδοιπόρος στην υλοποίηση των προσδοκιών και των ονείρων! Προϋποθέτει όμως σεβασμό, ευαισθησία και κυρίως μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί η δυνατότητα στο σχολείο να αποδώσει τους καρπούς του.

Το δικό μας το χρέος είναι να δημιουργούμε και να προσφέρουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν όχι μόνο την καλύτερη δυνατή μόρφωση μέσα στο σχολείο, αλλά παράλληλα να φροντίζουμε η πορεία τους αυτή να είναι γεμάτη από χαρά και αγάπη για τη γνώση, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μαθητές εκπαιδευτικοί, γονείς, πολιτεία, φορείς να συμβάλλουμε στην πυροδότηση των ονείρων μας!

Κι ας μας συνοδεύει και σ’ αυτό το φετινό μας ταξίδι η ρήση του Πλούταρχου: «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει».

«Η νέα χρονιά ας γίνει αφετηρία ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης για τη πόλη μας»

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τον σημερινό αγιασμό στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας η Συν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου, εύχεται στους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και στους γονείς μια παραγωγική και δημιουργική χρονιά και πάνω από όλα υγεία σε όλους.

«Ειδικότερα σε όλα τα «πρωτάκια» τους πρωταγωνιστές της σημερινής έναρξης ευχόμαστε καλό ξεκίνημα και να διατηρήσουν  άσβεστη την αγάπη για τη γνώση . Τους ευχόμαστε να κρατήσουν ασίγαστη τη δίψα για το νέο και το ωραίο και να βάζουν ψηλά το πήχη για τα προσωπικά και τα συλλογικά τους όνειρα σαν μελλοντικοί ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου. 

Σε ό,τι αφορά τους εμπλεκόμενους υποστηρικτικούς  φορείς (Κράτος ,Δήμος, Περιφέρεια) θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, ότι τα ζητήματα της παιδείας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για όλους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατρέπονται  σε  χώρο άσκησης αντιπολίτευσης και πειραματισμών, αφού το κεφάλαιο της παιδείας είναι και πρέπει να παραμείνει Εθνική Υπόθεση.

Τέλος θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ειδικά σχολεία, για τα παιδιά μας με αναπηρίες που, στην πόλη μας έχουν τεράστιες ανάγκες σε υλικοτεχνικό επίπεδο αλλά και σε στελέχωση ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν με τους καλύτερους όρους να συμμετέχουν στο γίγνεσθαι της πόλης και της κοινωνίας.

Καλή αρχή και καλούς αγώνες για όλους»!

Ευχές από τον Δήμαρχο Κισσάμου  

Ο δήμαρχος Κισσάμου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά με υγεία. Να έχετε πίστη, υπομονή και επιμονή να πετυχαίνετε τους στόχους σας  και τα όνειρά σας.

Επίσης, εύχομαι σε κάθε εκπαιδευτικό, γονέα και κηδεμόνα, υπομονή, ψυχική δύναμη και κουράγιο για να στηρίζει κάθε προσπάθεια των μαθητών.

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά!».  

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!».

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.