Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Χρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 για να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα»

«Χρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 για να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα»

Απόψεις | 12/09/2017 - 12:53
«Χρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 για να πετάξει την τρόικα έξω από την Ελλάδα»
Άρθρο του Νότη Μαριά:

Στις 3 Σεπτέμβρη 1974, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήγγειλε την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα, του ΠΑΣΟΚ.

Εκατό τριανταένα χρόνια, όμως, πριν από αυτό το πολιτικό γεγονός, στις 3 Σεπτέμβρη 1843, η Ελλάδα σύσσωμη στάθηκε μπροστά στο ανοιχτό βιβλίο της Μοίρας και έγραψε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης πολιτικής ιστορίας της.

Αυτό που έχει καθορίσει την 3η Σεπτέμβρη, δεν είναι η μεγάλη κίνηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως η 3η Σεπτέμβρη του 1843.

Αναρωτιέται κανείς γιατί, ενώ θα έπρεπε, όλοι σήμερα, να μιλάμε για τη σημασία αυτού του κορυφαίου γεγονότος, το οποίο συμβολίζει την αντίσταση του Ελληνικού λαού στην απολυταρχία και στην τότε «μνημονιακή» πολιτική, ο κ. Τσίπρας αντιθέτως αξιοποιώντας φιλικά, προς αυτόν ΜΜΕ προωθεί επικοινωνιακά, τη σύγκριση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Αν δεν γονάτιζε η γκαμήλα, δεν θα την φορτώνανε», λέει μια παροιμία του λαού μας και προφανώς οι «νεοταξικοί» πολιτικοί που έφεραν και διατηρούν τα μνημόνια, δεν θέλουν ο Ελληνικός λαός να θυμάται τις περήφανες μέρες και να πολυσκέφτεται ότι σήμερα η τρόικα και τα φερέφωνα της στην Ελλάδα, θέλουν τον λαό μας γονατιστό, για να συνεχίσουν να τον φορτώνουν με δήθεν χρέη και να τον απομυζούν.

Η Ελλάδα το 1833, δέκα χρόνια πριν την επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 είχε πάρει από τους Ρότσιλντ δάνειο 60 εκατ. γαλλικών φράγκων, με την εγγύηση των τριών «προστάτιδων» δυνάμεων, προκειμένου να ξεπληρώσει τα δάνεια της Επανάστασης του 1821.

Επειδή, λοιπόν, ο Όθωνας δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και καθώς η χώρα μας έφτασε στα πρόθυρα της πτώχευσης, οι δυνάμεις των δανειστών και η τρόικα των «προστάτιδων» δυνάμεων επέβαλλαν «μνημόνιο» και τον ανάγκασαν να κάνει σκληρή οικονομική πολιτική με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές μισθών κλπ. Ο Ελληνικός λαός τότε εξεγέρθηκε κατά της τρόικας και των δανειστών και βεβαίως κατά του Όθωνα και των Βαυαρών που ασκούσαν αυταρχική διακυβέρνηση και διεκδίκησε Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, απαιτώντας Συντακτική Συνέλευση και Σύνταγμα.

«Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης», έγραφε στα απομνημονεύματα του ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ήρωας του 1821 και εκ των ηγετών της Επανάστασης που διεκδίκησε και κέρδισε ένα από τα πιο δημοκρατικά Συντάγματα της εποχής, αφού ήταν ένα από τα πρώτα, στον κόσμο που καθιέρωσε την καθολική ψηφοφορία (των ανδρών), ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος.

Την 3η Σεπτέμβρη 1843 ο Λαός εκτός των άλλων, έλεγξε, πρώτον το νομισματοκοπείο και δεύτερον την Εθνική Τράπεζα η οποία τότε ήταν η Τράπεζα με το εκδοτικό δικαίωμα νομίσματος, γιατί δεν υπήρχε η Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικράτειας να επικυρώσει την ειρηνική εξέγερσή του.

Τέτοιες περήφανες και αποτελεσματικές δράσεις, όπως η Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη 1843 δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονταν μέσα στην ιστορία του Έθνους μας, δεν ήταν και η στερνή. Είμαστε ένας λαός μαχητικός που δεν ανέχεται την ξένη εξάρτηση και μάλλον γι’ αυτό σήμερα ο κ. Τσίπρας «περί άλλων τυρβάζει» και προωθεί επικοινωνιακά τρυκ «μεταξύ πουκάμισου και ζιβάγκο». Όμως ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο τα επικοινωνιακά τρυκ, την υποκρισία, τα ψέματα, τις αναποτελεσματικές πολιτικές και τους δήθεν μονόδρομους που οδηγούν στην εξαθλίωση. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι υπάρχει για την ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

H Ευρώπη των τοκογλύφων δανειστών θέλει να αρπάξει τα πάντα. Ο κ. Μακρόν κατέφθασε στη χώρα μας, με 30 επιχειρηματίες, προκειμένου να συμμετάσχει στην λεηλασία της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας, την ώρα που η ΕΕ από το τρίτο δανειακό πακέτο μας οφείλει 24,7 δις τα οποία δεν μας δίνει και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα διεκδικεί.

Δυστυχώς ζούμε στη νέα περίοδο των μνημονίων κατά την οποία οι τοκογλύφοι δανειστές συνεχίζουν να αρπάζουν τη δημόσια περιουσία. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια νέα αφαίμαξη των Ελλήνων. Επιβάλλεται, επιτέλους, η αντίσταση του λαού μας.

Μας χρειάζεται:

Μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 απέναντι στους δανειστές και στην σημερινή τρόικα, στους Ρότσιλντ και στους υπόλοιπους, οι οποίοι καταπιέζουν για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό.

Συντακτική Συνέλευση λοιπόν, με τον λαό στην εξουσία, για να πετάξει την τρόικα και τους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας, για να ανακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Απόψεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.