Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα

Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα

Διατροφή | 15/01/2017 - 20:20
Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα
Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι την απολαμβάνετε το ίδιο όλες τις ώρες, από το πρωί έως το βράδυ παρέα με μια σαλάτα. Ιδανική και για τις εκδρομές και το τάπερ για το σχολείο ή το γραφείο.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200γρ. φέτα

200γρ. ανθότυρο ολόπαχο

100γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

2 αβγά

μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

άφθονο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία

Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη φέτα και τον ανθότυρο και πιέζετε με ένα μεγάλο πιρούνι να διαλυθούν τα τυριά και να αναμιχθούν. Ρίχνετε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε σχολαστικά. Χτυπάτε σ' ένα μπολάκι τα 2 αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι, τα αδειάζετε στο μίγμα των τυριών και ανακατεύετε δυνατά. Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου, ρίχνετε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, μ' ένα πινέλο το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια και το αφήνετε να περιμένει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Σε λεία επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας, απλώνετε ένα φύλλο και το λαδώνετε ελαφρά. Στρώνετε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και με ένα κουτάλι απλώνετε γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγετε να γίνει ένας λεπτός σωλήνας και το ακουμπάτε στα τοιχώματα του ταψιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, βάζοντας δίπλα τον επόμενο σωλήνα από φύλλο και συνεχίζετε μέχρι να σχηματιστεί ένας “σαλίγκαρος” και να γεμίσει το ταψί μέχρι το κέντρο.

Αφού γεμίσετε όλο το ταψί, το περιχύνετε με άφθονο ελαιόλαδο, απλώνοντάς το με ένα πινέλο να πάει παντού. Ψήνετε την τυρόπιτα στο φούρνο, σκεπασμένη με μια λαδόκολλα για να μην αρπάξει και με το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου για να ψηθεί καλά από κάτω. Προσοχή, μην το ακουμπήσετε στον πάτο του φούρνου, αλλά βάλτε τη σχάρα μια σκάλα πιο πάνω. Σε 45 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και αφήνετε την τυρόπιτα να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή.

Αν το ταψί σας είναι ευπαρουσίαστο, το μεταφέρετε στο τραπέζι και σερβίρετε την τυρόπιτα κομμάτι κομμάτι από εκεί.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.