Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και πατάτες

Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και πατάτες

Διατροφή | 02/08/2015 - 12:19
Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και πατάτες
Στις μέρες μας τα τηγάνια δεν προορίζονται να μαγειρεύουν αποκλειστικά και μόνο τηγανητά φαγητά.

Όπως αντιλαμβάνεστε, μιλάμε για σύγχρονα σκεύη μαγειρικής με αντικολλητικές επιστρώσεις, μέσα στα οποία μπορούμε να ψήσουμε και να μαγειρέψουμε πολύ γρήγορα και με ελάχιστη λιπαρή ουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνταγή που σας προτείνουμε παρακάτω…

Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου (olivemagazine.gr)

Υλικά

1.000-1.200γρ. πανσέτες χοιρινές

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κιλό πατατούλες με λεπτή φλούδα

Για τη σάλτσα

2 σκελίδες σκόρδο

χυμό από 2 πορτοκάλια

1 φλιτζανάκι του καφέ μηλόξιδο

1 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι

λίγο θυμάρι ξερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και βουρτσίζετε καλά τις πατατούλες. Τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται καλά με ένα πιρούνι.

Βήμα 2

Στο μεταξύ αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες και τις πασπαλίζετε με θυμάρι. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση και ροδίζετε τις πανσέτες και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε στην άκρη.

Βήμα 3

Ρίχνετε στο τηγάνι το σκόρδο. Πριν μαυρίσει σβήνετε με το μηλόξιδο και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι, το ροζ πιπέρι και το δεντρολίβανο. Βράζετε για 5 λεπτά τη σάλτσα και ξαναρίχνετε μέσα τις πανσέτες να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Βήμα 4

Προσθέτετε τότε στο τηγάνι τις βρασμένες πατατούλες, σκεπάζετε με καπάκι να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί με τις πανσέτες και τη σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρετε σε πιάτα χωρίς καθυστέρηση!


Μερίδες:

Χρόνος προετοιμασίας: 25' 

Χρόνος μαγειρέματος: 50' 

Έτοιμο σε: 1:15 '

 


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Aντωνία Κατή


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.