Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ξεκινά την Τετάρτη η κυνηγετική περιόδος

Ξεκινά την Τετάρτη η κυνηγετική περιόδος

Περιβάλλον | 18/08/2014 - 23:19
Ξεκινά την Τετάρτη η κυνηγετική περιόδος
Την Τετάρτη 20 Αυγούστου ξεκινά η κυνηγετική περίοδος, με την Πανελλαδική  Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ΖΩΦΟΡΟΣ Ηρακλειο Κρητης να ζητά συνεργασία των Κυνηγετικών Συλλόγων, της Δασικής Υπηρεσίας, των Αστυνομικών και Λιμενικών αρχών KΡΗΤΗΣ για την προστασία των κυνηγετικών σκύλων.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου 2014 θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνεργασία των Κυνηγετικών Συλλόγων, της Δασικής Υπηρεσίας, των Αστυνομικών και Λιμενικών αρχών KΡΗΤΗΣ , καθώς και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4039/12 & 4235/14 που αφορούν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων των κηδεμόνων κυνηγετικών σκύλων ώστε να τηρούνται οι κανόνες σωστής μεταφοράς , διαβίωσής τους & μη εγκατάλειψης τους.

 Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.4039/12 & το αρθ.47 του Ν.4235/14 για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και σύμφωνα με την ισχύουσα ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με αριθμό πρωτοκόλλου 1969/100521, ο κηδεμόνας κυνηγετικού σκύλου μεταξύ άλλων έχει την υποχρέωση:

-Να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου.

-Να εξασφαλίζει άνετο και κατάλληλο κατάλυμα στο σκύλο και να φροντίζει για την άσκησή του.

-Σε οποιαδήποτε μετακίνηση να έχει μαζί του ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας το οποίο να περιλαμβάνει και τον αριθμό ηλεκτρον. σήμανσης  και το αντιλυσσικό εμβόλιο.

-Να χρησιμοποιεί μεταφορικά μέσα κατάλληλα με επαρκή χώρο, φωτισμό και αερισμό που να ικανοποιούν τις φυσιολογικές ανάγκες του ζώου και να του επιτρέπουν να στέκεται όρθιο και να έχει πρόσβαση στο νερό όποτε αυτό το επιθυμεί.

-Να μην εγκαταλείπει το ζώο του.
 
Παράλληλα στο ίδιο άρθρο του Νόμου 4039/12 προβλέπεται ότι η αρμόδια αρχή αφαιρεί ή δεν εκδίδει ή δεν ανανεώνει άδεια κυνηγίου αν το ζώο δεν έχει ηλεκτρονική σήμανση.
 
Αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο ηλεκτρονικής σήμανσης και βιβλιαρίου των κυνηγετικών σκύλων σύμφωνα με τον  Ν.4235/14 είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δασική Υπηρεσία, τα Τελωνεία, οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) και το Λιμενικό Σώμα, οι οποίες επιβάλουν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.








Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.