Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Με τους δασκάλους του Ρεθύμνου συναντήθηκε ο Ξανθός

Με τους δασκάλους του Ρεθύμνου συναντήθηκε ο Ξανθός

Πολιτική | 12/09/2013 - 18:33
Με τους δασκάλους του Ρεθύμνου συναντήθηκε ο Ξανθός
Συνάντηση του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός συναντήθηκε την Δευτέρα 9/9/2013 με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) Νομού Ρεθύμνου και με εκπαιδευτικούς που πλήττονται από  τον περιορισμό των φετινών αποσπάσεων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ ανέφερε ότι με τις περιορισμένες αποσπάσεις δημιουργούνται πολλαπλά κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς με την αναγκαστική μετακίνηση τους σε διαφορετικές πόλεις. Συγχρόνως, οι μηδενικοί διορισμοί και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών (μόνο 378 πανελλαδικά και 10 στο Ρέθυμνο) έχουν ως συνέπεια την δημιουργία τεράστιων λειτουργικών κενών, τόσο στο νομό Ρεθύμνου όσο και πανελλαδικά.

Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά καταργώντας τον δάσκαλο του ολοημέρου με αποτέλεσμα να καταργηθούν τα κλασσικά ολοήμερα δημοτικά σχολεία και να υποβιβαστεί η παιδαγωγική λειτουργία των ΕΑΕΠ.

Η εκτίμηση των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών για αύξηση των μαθητών ανά τμήμα κατά 10%, επιβεβαιώθηκε με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Ωστόσο μετά από παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία αποσύρθηκε. Έτσι ενώ αποτράπηκε μια ακόμα προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, παρ’ όλα αυτά χρειάζεται να γίνουν οι αναγκαίοι διορισμοί για να λειτουργήσουν εύρυθμα τα σχολεία.

Ο κ. Α. Ξανθός επαναβεβαίωσε την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των εκπαιδευτικών, δεσμεύτηκε για κοινοβουλευτική παρέμβαση και τόνισε την ανάγκη οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στην διαλυτική για το Δημόσιο Σχολείο πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και με τους γονείς των μαθητών σε ένα κοινό μέτωπο υπεράσπισης της Δημόσιας Παιδείας με στόχο την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης, την ακύρωση του καταστροφικού μνημονιακού πλαισίου και την ανασυγκρότηση της Παιδείας και των κοινωνικών αγαθών από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτική

Μ. Συντυχάκης: "Να καθαριστεί ο ποταμός Γιόφυρος στο Ηράκλειο"

Στη βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που…

Τη στήριξή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος, εξέφρασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.