Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χανιώτης ο ένας από τους 3 κριτές του MasterChef Junior! (φωτο)

Χανιώτης ο ένας από τους 3 κριτές του MasterChef Junior! (φωτο)

Κρήτη | 19/06/2018 - 11:07
Χανιώτης ο ένας από τους 3 κριτές του MasterChef Junior! (φωτο)
Μαζί με τους ταλαντούχους μικρούς υποψήφιους για τον τίτλο του MasterChef JUNIOR θα βρίσκονται τρεις κριτές για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις συναρπαστικές δοκιμασίες

MasterChef JUNIOR, η επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή διαγωνισμού μαγειρικής, που δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών, να επιδείξουν τις μαγειρικές ικανότητες και την αγάπη τους για το φαγητό, μέσα από μια σειρά νόστιμων και διασκεδαστικών προκλήσεων. 

Μαζί με τους ταλαντούχους υποψήφιους για τον τίτλο του MasterChef JUNIOR, για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις συναρπαστικές δοκιμασίες, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, θα είναι η γαστρονόμος – και όχι μόνο - Ελένη Ψυχούλη, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και η Μάγκυ Ταμπακάκη, που αναδείχθηκε μέσα από το MasterChef 2, κερδίζοντας και το «Silver Award».

Μανώλης Παπουτσάκης

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και συστήνεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά.

Μεγάλωσε στην Κίσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και για ένα εξάμηνο βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Μετακόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής πάνω στον Πλάτωνα. Στο Ρέθυμνο εργάστηκε ταυτόχρονα με τις σπουδές του για αρκετά χρόνια ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα.

Στο στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και από τότε και μετά συνειδητοποίησε και αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του.

Στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στην κουζίνα του κρητικού εστιατορίου «Μυρσίνη» και αφού πέρασε από τις κουζίνες άλλων εστιατορίων, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του Κρητικό εστιατόριο, το «Χαρούπι», του οποίου είναι και ο σεφ. Το εστιατόριο έχει ήδη διακριθεί  και έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη  Θεσσαλονίκης, φροντίζοντας καθημερινά για το φαγητό των εργαζομένων αλλά και των εκδηλώσεων του κέντρου.

Παράλληλα διδάσκει μαγειρική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Έχει διακριθεί σε πολλούς και σημαντικούς διαγωνισμούς μαγειρικής κερδίζοντας μάλιστα και τον τίτλο του «Greek Chef 2017» στην έκθεση EXPOTROF. Είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και έχει λάβει μέρος ως κριτής σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής.

Ελένη Ψυχούλη

Η ανατρεπτική και πολυσχιδής Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου, κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού, όπου έζησε για 10 χρόνια ενώ  εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις Λιβάνη.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν φανέρωνε πως τελικά η καλλιτεχνική της φύση και διαδρομή θα την οδηγούσε … στην κουζίνα αλλά όπως και η ίδια έχει δηλώσει «Δεν το επέλεξα εγώ αυτό το επάγγελμα. Αυτό ήρθε και με βρήκε. Το δοκίμασα, τα βρήκαμε και του χάρισα την ψυχή μου. Η μαγειρική είναι για μένα ζωή, ελπίδα, αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, ψυχανάλυση, μοίρασμα, γιορτή, αγάπη».

Όλα ξεκίνησαν το 1999 όταν ανέλαβε τη στήλη για το εστιατόριο, στο ένθετο  Symbol της εφημερίδας Επενδυτής. Από κει και μετά συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα περιοδικά και ένθετα εφημερίδων σε θέματα γαστρονομίας, ταξιδιού και lifestyle. Συνεργάστηκε σε μόνιμη βάση με το περιοδικό Olive από το πρώτο τεύχος της κυκλοφορίας του. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά» και το 2013 το δεύτερο βιβλίο της «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού» και άνοιξε δύο εστιατόρια, το BEE στου Ψυρρή και το ΠΙΡΟΥΝΙ στο Βόλο.

Από τη δεκαετία του ’90 συμμετέχει, παρουσιάζει και επιμελείται εκπομπές μαγειρικής και γαστρονομίας.  Έχει το δικό της site www.pirouni.gr και τα ELENI’S CONCEPTS σειρά με χειροποίητα είδη για το σπίτι και τη γυναίκα.

Μάγκυ Ταμπακάκη

Γεννήθηκε  στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, αν και για  ένα διάστημα 5 χρόνων έζησε στην Αμερική. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έχει μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Αν και θυμάται τον εαυτό της από πάντα να μαγειρεύει, η γνωριμία με τον Ιταλό σύζυγό της, η απόκτηση του γιου της  και η παραμονή της στην Ιταλία, έγιναν αφορμή για να ανακαλύψει τι σημαίνει ουσιαστικά μαγειρική, τι σημαίνει πάθος για την κουζίνα, αγάπη, δημιουργικότητα. Η κουζίνα έγινε ο ζωτικός της χώρος και το 2016 αποφάσισε να και παρακολουθήσει τα πρώτα της ερασιτεχνικά σεμινάρια  μαγειρικής ώστε αυτό το πάθος να το αξιοποιήσει.

Ο  καθηγητής της πίστεψε πολύ στις δυνατότητές της και συνεργάστηκε μαζί του στη διοργάνωση θεματικών dinner parties στο εστιατόριο του. Τον Απρίλιο του 2016 δήλωσε συμμετοχή στο ιταλικό MasterChef όπου και έφτασε μια ανάσα πριν την τελική 20αδα, ανάμεσα σε 25.000 συμμετοχές!

Ύστερα από αυτήν την εμπειρία, αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με τη μαγειρική και κάνει εγγραφή στην «Accademia Italiana Chef» όπου και πήρε το δίπλωμά της ως επαγγελματίας μαγείρισσα. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο εστιατόριο «Essenza», που βρίσκεται σε μια κωμόπολη έξω από τη Ρώμη και είναι στον οδηγό Michelin. Αυτή η εμπειρία της  έμαθε πολλά, όπως πως να  χειρίζεται με σεβασμό την πρώτη ύλη, πώς να συνδυάζει γεύσεις και υλικά φαινομενικά αταίριαστα, πώς να λειτουργεί σαν «στρατιώτης». Η άριστη  συνεργασία της με τον σεφ του «Essenza» όμως διακόπτεται καθώς για οικογενειακούς λόγους πρέπει να μετακομίσει στην Ελλάδα. Λίγο μετά την άφιξη της στην  Ελλάδα, βρίσκει δουλειά  στην εταιρία catering του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση μικρών private events στην Αθήνα και το εξωτερικό. 

Στη συνέχεια πήρε μέρος στο MasterChef 2, όπου και έδειξε τη δυναμική της σε μια επαγγελματική κουζίνα και το μαγειρικό της ταλέντο, κερδίζοντας μάλιστα για μια δημιουργία της το «Silver Award» και το έπαθλο των 10.000 ευρώ! Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς μάλιστα  ενθουσιάστηκε με τη γεύση του πιάτου της και ζήτησε την άδειά της για να το εντάξει στο μενού του εστιατορίου του.

Η Ελένη, ο Μανώλης, η Μάγκυ θα είναι κοντά στους μικρούς  -και πολλά υποσχόμενους- σεφ, ώστε να μαγειρέψουν σαν επαγγελματίες αλλά και για να τους διδάξουν μαγειρικά κόλπα και μυστικά, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μια νέα σειρά διαγωνισμού μαγειρικής  για παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών, που αγαπούν να δημιουργούν  και να μαγειρεύουν  υπέροχα πιάτα με φαντασία!

Τα πιο μικρά μεγάλα ταλέντα βάζουν ποδιά από το φθινόπωρο στο Star!

flashnews.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.