Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χανιώτης ο ένας από τους 3 κριτές του MasterChef Junior! (φωτο)

Χανιώτης ο ένας από τους 3 κριτές του MasterChef Junior! (φωτο)

Κρήτη | 19/06/2018 - 11:07
Χανιώτης ο ένας από τους 3 κριτές του MasterChef Junior! (φωτο)
Μαζί με τους ταλαντούχους μικρούς υποψήφιους για τον τίτλο του MasterChef JUNIOR θα βρίσκονται τρεις κριτές για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις συναρπαστικές δοκιμασίες

MasterChef JUNIOR, η επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή διαγωνισμού μαγειρικής, που δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών, να επιδείξουν τις μαγειρικές ικανότητες και την αγάπη τους για το φαγητό, μέσα από μια σειρά νόστιμων και διασκεδαστικών προκλήσεων. 

Μαζί με τους ταλαντούχους υποψήφιους για τον τίτλο του MasterChef JUNIOR, για να τους καθοδηγούν και να τους κρίνουν στις συναρπαστικές δοκιμασίες, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, θα είναι η γαστρονόμος – και όχι μόνο - Ελένη Ψυχούλη, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και η Μάγκυ Ταμπακάκη, που αναδείχθηκε μέσα από το MasterChef 2, κερδίζοντας και το «Silver Award».

Μανώλης Παπουτσάκης

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και συστήνεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά.

Μεγάλωσε στην Κίσαμο Χανίων και εκεί έλαβε τη βασική σχολική του εκπαίδευση. Πέτυχε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου και πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και για ένα εξάμηνο βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Μετακόμισε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής πάνω στον Πλάτωνα. Στο Ρέθυμνο εργάστηκε ταυτόχρονα με τις σπουδές του για αρκετά χρόνια ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα.

Στο στρατό έλαβε τη βασική του εκπαίδευση ως μάγειρας και από τότε και μετά συνειδητοποίησε και αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του.

Στη Θεσσαλονίκη ανδρώθηκε μαγειρικά μέσα στην κουζίνα του κρητικού εστιατορίου «Μυρσίνη» και αφού πέρασε από τις κουζίνες άλλων εστιατορίων, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του Κρητικό εστιατόριο, το «Χαρούπι», του οποίου είναι και ο σεφ. Το εστιατόριο έχει ήδη διακριθεί  και έχει δώσει μια νέα δυναμική ανανέωσης στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Ταυτόχρονα έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη  Θεσσαλονίκης, φροντίζοντας καθημερινά για το φαγητό των εργαζομένων αλλά και των εκδηλώσεων του κέντρου.

Παράλληλα διδάσκει μαγειρική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Έχει διακριθεί σε πολλούς και σημαντικούς διαγωνισμούς μαγειρικής κερδίζοντας μάλιστα και τον τίτλο του «Greek Chef 2017» στην έκθεση EXPOTROF. Είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και έχει λάβει μέρος ως κριτής σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής.

Ελένη Ψυχούλη

Η ανατρεπτική και πολυσχιδής Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου, κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού, όπου έζησε για 10 χρόνια ενώ  εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις Λιβάνη.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν φανέρωνε πως τελικά η καλλιτεχνική της φύση και διαδρομή θα την οδηγούσε … στην κουζίνα αλλά όπως και η ίδια έχει δηλώσει «Δεν το επέλεξα εγώ αυτό το επάγγελμα. Αυτό ήρθε και με βρήκε. Το δοκίμασα, τα βρήκαμε και του χάρισα την ψυχή μου. Η μαγειρική είναι για μένα ζωή, ελπίδα, αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, ψυχανάλυση, μοίρασμα, γιορτή, αγάπη».

Όλα ξεκίνησαν το 1999 όταν ανέλαβε τη στήλη για το εστιατόριο, στο ένθετο  Symbol της εφημερίδας Επενδυτής. Από κει και μετά συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα περιοδικά και ένθετα εφημερίδων σε θέματα γαστρονομίας, ταξιδιού και lifestyle. Συνεργάστηκε σε μόνιμη βάση με το περιοδικό Olive από το πρώτο τεύχος της κυκλοφορίας του. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά» και το 2013 το δεύτερο βιβλίο της «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού» και άνοιξε δύο εστιατόρια, το BEE στου Ψυρρή και το ΠΙΡΟΥΝΙ στο Βόλο.

Από τη δεκαετία του ’90 συμμετέχει, παρουσιάζει και επιμελείται εκπομπές μαγειρικής και γαστρονομίας.  Έχει το δικό της site www.pirouni.gr και τα ELENI’S CONCEPTS σειρά με χειροποίητα είδη για το σπίτι και τη γυναίκα.

Μάγκυ Ταμπακάκη

Γεννήθηκε  στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε, αν και για  ένα διάστημα 5 χρόνων έζησε στην Αμερική. Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση και έχει μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Αν και θυμάται τον εαυτό της από πάντα να μαγειρεύει, η γνωριμία με τον Ιταλό σύζυγό της, η απόκτηση του γιου της  και η παραμονή της στην Ιταλία, έγιναν αφορμή για να ανακαλύψει τι σημαίνει ουσιαστικά μαγειρική, τι σημαίνει πάθος για την κουζίνα, αγάπη, δημιουργικότητα. Η κουζίνα έγινε ο ζωτικός της χώρος και το 2016 αποφάσισε να και παρακολουθήσει τα πρώτα της ερασιτεχνικά σεμινάρια  μαγειρικής ώστε αυτό το πάθος να το αξιοποιήσει.

Ο  καθηγητής της πίστεψε πολύ στις δυνατότητές της και συνεργάστηκε μαζί του στη διοργάνωση θεματικών dinner parties στο εστιατόριο του. Τον Απρίλιο του 2016 δήλωσε συμμετοχή στο ιταλικό MasterChef όπου και έφτασε μια ανάσα πριν την τελική 20αδα, ανάμεσα σε 25.000 συμμετοχές!

Ύστερα από αυτήν την εμπειρία, αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με τη μαγειρική και κάνει εγγραφή στην «Accademia Italiana Chef» όπου και πήρε το δίπλωμά της ως επαγγελματίας μαγείρισσα. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο εστιατόριο «Essenza», που βρίσκεται σε μια κωμόπολη έξω από τη Ρώμη και είναι στον οδηγό Michelin. Αυτή η εμπειρία της  έμαθε πολλά, όπως πως να  χειρίζεται με σεβασμό την πρώτη ύλη, πώς να συνδυάζει γεύσεις και υλικά φαινομενικά αταίριαστα, πώς να λειτουργεί σαν «στρατιώτης». Η άριστη  συνεργασία της με τον σεφ του «Essenza» όμως διακόπτεται καθώς για οικογενειακούς λόγους πρέπει να μετακομίσει στην Ελλάδα. Λίγο μετά την άφιξη της στην  Ελλάδα, βρίσκει δουλειά  στην εταιρία catering του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση μικρών private events στην Αθήνα και το εξωτερικό. 

Στη συνέχεια πήρε μέρος στο MasterChef 2, όπου και έδειξε τη δυναμική της σε μια επαγγελματική κουζίνα και το μαγειρικό της ταλέντο, κερδίζοντας μάλιστα για μια δημιουργία της το «Silver Award» και το έπαθλο των 10.000 ευρώ! Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς μάλιστα  ενθουσιάστηκε με τη γεύση του πιάτου της και ζήτησε την άδειά της για να το εντάξει στο μενού του εστιατορίου του.

Η Ελένη, ο Μανώλης, η Μάγκυ θα είναι κοντά στους μικρούς  -και πολλά υποσχόμενους- σεφ, ώστε να μαγειρέψουν σαν επαγγελματίες αλλά και για να τους διδάξουν μαγειρικά κόλπα και μυστικά, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μια νέα σειρά διαγωνισμού μαγειρικής  για παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών, που αγαπούν να δημιουργούν  και να μαγειρεύουν  υπέροχα πιάτα με φαντασία!

Τα πιο μικρά μεγάλα ταλέντα βάζουν ποδιά από το φθινόπωρο στο Star!

flashnews.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

Διαμάχη μεταξύ μαθητών - Βγήκε... νυχοκόπτης

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Xανίων

«Το Διαδίκτυο και τα Παιδιά μας - Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης»

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 6:30 μμ, Σπίτι Πολιτισμού, Ρεθύμνου

Υπόθεση Γιακουμάκη: Το δικαστήριο αθώωσε τον πατέρα του…

Σε βάρος του είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Δίνουν κρέας για τα Χριστούγεννα σε.. όποιον έχει ανάγκη

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Σεισμοί στην Κρήτη: 4 σε διάστημα δύο ωρών

Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στα Χανιά καθώς νωρίς το μεσημέρι συνέβη ένας ακόμη στην Δυτική Κρήτη

Στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ 17μηνών κοριτσάκι που στραβοκατάπιε το…

Νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή

Στο εδώλιο ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη

Για την επίθεση στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

Κρητικός ναυτικός 81 μέρες «όμηρος» σε πλοίο στο Τζιμπουτί

Κραυγή 5 Έλλήνων ναυτικών που ζουν με ελάχιστα τρόφιμα και ανάμεσα σε σκουπίδια

Η πρόγνωση του καιρού: Πέφτει η θερμοκρασία και στην Κρήτη

Τι προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έτσι θα «θωρακιστεί» η Κρήτη – «Έρχονται» τάγμα και Σινούκ

Όλο το σχέδιο για που μετατρέπει την Κρήτη σε ''αστακό'

«Ανάσα» για δανειολήπτη: Από 24 χιλιάδες ευρώ χρέος, θα πληρώσει…

Πέτυχε την ρύθμιση αλλά και το «κούρεμα» του χρέους

Ο καιρός στην Κρήτη: Που και πότε θα βρέξει - Η προειδοποίηση…

Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι στο νησί

Οι αγρότες επιβιώνουν μέσω… επιδοτήσεων

Μεγάλη εξάρτηση του Έλληνα παραγωγού από τις ενισχύσεις, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ

Ερρίκος Αλεξανδράκης: Ο Κρητικός υποψήφιος για Grammy που…

Μέσω Twitter, έταξε... λάδι στην συνυποψήφια του, Μισέλ Ομπάμα

Καιρός: Έρχονται θυελλώδεις βοριάδες και βροχές στην Κρήτη

Χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας

22 χρόνια αγρότισσα και όμως… το σύστημα δεν την αναγνωρίζει…

Δεν την αναγνωρίζουν για τα επιδόματα, την αναγνωρίζουν όμως για τους φόρους

Κρήτη: Έστησε απάτη με «άπορη οικογένεια» που ζούσε με……

Χρησιμοποίησε φωτογραφίες παιδιών από το Ίντερνετ

«Λουκέτο» σε σχολείο της Κρήτης μετά τον σεισμό – Κρίθηκε…

Με απόφαση δημάρχου Γιώργου Μυλώνακη κλείνει το λύκειο Κισσάμου

Έλλειψη στα κρητικά λεμόνια: Εισαγωγή από την… Τουρκία…

Μαζικές εισαγωγές από την Τουρκία για να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς

Thomas Cook: «Σκληρό πόκερ» για την κάλυψη των τουριστικών θέσεων…

Αισιοδοξία στους ξενοδόχους του νησιού

Εξετάσεις οδήγησης και το Σάββατο στο Ηράκλειο

"Πονοκέφαλος" για τις σχολές οδηγών και την Περιφέρεια η τεράστια λίστα των υποψηφίων οδηγών που περιμένουν να εξεταστούν

Ενοχλητικά τηλεφωνήματα των εισπρακτικών στους οφειλέτες

Ενημερώθηκε για το θέμα ο αρμόδιος Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέα Καταναλωτή

Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και… έγιναν Κρητικές

Οι ιστορίες δύο γυναικών από την Ολλανδία και τη Γερμανία που έκαναν πατρίδα τους την Κρήτη, για τους συζύγους τους

ΓΝΑΝ: Τελική ευθεία για το κτίριο της Μονάδας Τεχνητού…

Πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Αλλάζει χέρια η Creta Farms ύστερα από 50 χρόνια

Εντός την ημέρας οι αδερφοί Δομαζάκη πιθανόν να μάθουν τον επόμενο ιδιοκτήτη της εταιρείας που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Δεικτάκη

Στις 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά η νεκρώσιμος ακολουθία

Καταστράφηκε ολοσχερώς μονοκατοικία στην Ιεράπετρα

Δεν βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι

Έπεσε με το αγροτικό του από γκρεμό 30 μέτρων

Ο 66χρονος είναι αδερφός γνωστού κρητικού καλλιτέχνη

Αγρότες: Πριν τα Χριστούγεννα οι επιδοτήσεις

Στόχος της κυβέρνησης τα χρήματα να έχουν καταβληθεί στις 20 Δεκεμβρίου

Κρητικός χρεώθηκε 50 ευρώ επειδή… κόπηκε το ρεύμα

Κάλεσε τη ΔΕΔΔΗΕ και ήταν… 70 λεπτά σε αναμονή

Πένθος για τον θάνατο γνωστής γιατρού

Συλλυπητήρια από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Λάδι Κρήτης: Λιγότερο κατά 30.000 τόνους - 110 εκατομμύρια €…

Η παραγωγή - η οποία φέτος στην Κρήτη αναμενόταν γύρω στους 90.000 τόνους- εκτιμάται πλέον μειωμένη κατά 30% (30.000 τόνους) και η αξία της αποτιμάται συνολικά σε περίπου 80 εκατομμύρια…

Απειλούν τις μέλισσες τα φυτοφάρμακα - Ποια η σωστή χρήση

Εσπερίδα για τις μέλισσες και τα φυτοφάρμακα

Στο πένθος τα Χανιά από τον άδικο χαμό του 22χρονου

Αναβάλλονται εορταστικές εκδηλώσεις στο χωριό Μουρνιές

Κρητικός γυμναστής γίνεται viral

Κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Αυτά είναι τα ενεργειακά “έξυπνα” ελληνικά νησιά – Μεταξύ…

Aιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια στην Κρήτη

Προφυλακίστηκαν δύο για την άγρια δολοφονία στο Τυμπάκι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι

Τσελέντης: Σεισμός μέχρι και 7 Ρίχτερ μεταξύ Κυθήρων - Κρήτης…

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό και μεγάλα ρήγματα - Γεγονός που προβληματίζει τους σεισμολόγους

Γιατρός με «φακελάκι» – Αναβλήθηκε η δίκη για το καλοκαίρι…

Ο χειρουργός είχε ζητήσει από τον άνδρα με καταγωγή από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου “φακελάκι” με περιεχόμενο περίπου 2.000 ευρώ

Σε δημοπράτηση με 1,68 δις ευρώ η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης

Δημοσιεύθηκαν στην ευρωπαϊκή εφημερίδα δημιοσίων συμβάσεων τα τεύχη δημοπράτησης

Κρήτη:Συναγερμός από την εξαφάνιση 84χρονης

Σήμερα ζητήθηκε η συνδρομή των αρχών

Πρωτιά της Κρήτης στις ριπές του ανέμου “έδωσε” ο “Γηρυόνης”

Μεγάλα ύψη βροχής - 11600 κεραυνοί - Πλημμύρες και υλικές καταστροφές

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.