Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Βροχερή Μεγάλη Παρασκευή - Φτιάχνει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Βροχερή Μεγάλη Παρασκευή - Φτιάχνει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Περιβάλλον | 29/04/2016 - 08:16
Βροχερή Μεγάλη Παρασκευή - Φτιάχνει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο
Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι επίσης συννεφιασμένος με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 25 βαθμούς στην Ήπειρο, από 15 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 με 31 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι , ενισχυόμενοι το βράδυ στο Μυρτώο σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν σε μέτριους. 

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένοι όμβροι, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο ιόνιο έως 6 μποφόρ από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. σταδιακή βελτίωση. άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.'   

Κυκλάδες, Κρήτη καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα καιρός: αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αττική καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. ΕΜΥ, καιρός, πρόγνωση Το Μεγάλο Σάββατο 30/04/2016 και την Κυριακή του Πάσχα 01/05/2016 (μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες) σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες και μόνο στα βόρεια ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου. Οι άνεμοι δε θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου. Από τις απογευματινές ώρες πάντως της Κυριακής του Πάσχα και από τα βορειοδυτικά αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.