Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Υψηλές εκπαιδευτικές υπηρεσίες από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου

Υψηλές εκπαιδευτικές υπηρεσίες από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου

Παιδιά & Γονείς | 26/08/2014 - 11:45
Υψηλές εκπαιδευτικές υπηρεσίες από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί ξεκινούν και οι εγγραφές στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου. Διαβάστε για τις μοναδικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, όπως τις αναλύει ο Μανόλης Μαυράκης, Διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου Κρήτης.

Αναλυτικά

Έχουμε την τιμή επτά χρόνια τώρα να ανήκουμε στην οικογένεια των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό – φροντιστηριακό όμιλο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια πλέον, με 38  φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα, τρία από τα οποία βρίσκονται στο νησί μας (Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαος, Ιεράπετρα). Τα σημαντικότερα οφέλη από αυτή τη συνεργασία για μας  προκύπτουν από το σύστημα ποιότητας που διαθέτουν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς και διατρέχουν όλες τις παρεχόμενες  εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες.
    
Συγκεκριμένα, διαθέτουμε σύστημα ποιότητας βασισμένο στο πρότυπο EN  ISO 9001 : 2008 αλλά και την ειδική για τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Τεχνική Προδιαγραφή ΕΛΟΤ 1433 : 2008. Και για τα δύο πρότυπα πιστοποιούμαστε (και ως μεμονωμένη φροντιστηριακή μονάδα) από το διεθνή φορέα TÜV HELLAS. Το σπουδαιότερο είναι ότι πιστοποιούμαστε όχι μόνο για την παροχή , αλλά κυρίως για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Αυτές  δίδονται μόνο σε επιχειρήσεις που διακρίνονται για τις υψηλότατες προδιαγραφές  δομής και οργάνωσής τους. Σπανίζουν ομολογουμένως τέτοιες διακρίσεις σε εκπαιδευτικούς φορείς.

Ενδεικτικά θα αναφέρω τρία μόνο  χαρακτηριστικά της λειτουργίας και της δομής μας, που συνιστούν όχι μόνο πρωτοποριακά αλλά και αποτελεσματικά μέσα για την επιτυχία του έργου  μας.

Μάθημα στο τραπέζι

Καταρχάς, η διδασκαλία πραγματοποιείται γύρω από ένα οβάλ, ειδικά σχεδιασμένο, τραπέζι. Στην αίθουσα δεν υπάρχει ούτε πίνακας, ούτε θρανίο! Όλοι, καθηγητής και μαθητές, αισθάνονται σαν μια ομάδα με κοινό στόχο και όραμα. Σ΄ αυτές τις μικρές και ομοιογενείς (ως προς το επίπεδο των μαθητών) ομάδες, εξασφαλίζεται η αμεσότητα και συ¬νεπώς η δημιουργική και αδιάλειπτη συνεργασία καθηγητή - μαθητών. Το διδακτικό αντικείμενο γίνεται περισσότερο εύληπτο και η ατμόσφαιρα διατηρείται “ζωντανή”. Με τη μέ¬θοδο αυτή, αποκαλύπτονται ευκολότερα οι ιδιαίτερες κλίσεις αλλά και οι αδυναμίες του κάθε μαθητή. Η μοναδική αυτή εκπαιδευτική πρόταση, για την οποία  οι καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, είναι πράγματι πολύ αποτελεσματική.

Σύμβουλος Καθηγητής Τμήματος
    
Ο «Σύμβουλος Καθηγητής Τμήματος» αποτελεί ένα θεσμό αποτελεσματικό στην υπηρεσία του κάθε μαθητή. Είναι ο άνθρωπος που παρακολουθεί συστηματικά και πολύ στενά την πορεία του μαθητή με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος που τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς έχουν αναπτύξει. Ο Υπεύθυνος Καθηγητής Τμήματος συνεργάζεται καθημερινά με τους καθηγητές του τμήματος, αναλύει στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών και παρακολουθεί την πορεία καθενός από τους μαθητές του. Η παρακολούθηση της πορείας του μαθητή ( μέσα από ειδικά «Τετράδια Εκπαιδευτικής Πορείας») επιτρέπει τη βελτίωση της επίδοσης και την επίτευξη των στόχων του, μέσω κατάλληλων παρεμβάσεων, όπως , πρόσθετα μαθήματα, ενισχυτικές ώρες κάλυψης κενών, υποστήριξη σε διαγωνίσματα σχολείου και άλλα. Αναλαμβάνει επίσης τη συστηματική ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων για την πρόοδο των μαθητών, γεγονός σημαντικό, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα στη συνδρομή τους.

Προσομοίωση εξετάσεων

Στο σύνολο των φροντιστηρίων μας πραγματοποιούνται στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 28  διαγωνίσματα προσομοίωσης σε κάθε τάξη. Ακολουθούμε  όλοι μας τον ίδιο προγραμματισμό. Οι μαθητές διαγωνίζονται  στα ίδια διαγωνίσματα, στα ίδια θέματα (!),  για τα οποία φροντίζει το ακαδημαϊκό τμήμα του ομίλου.  Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές μας εξοικειώνονται με την εξεταστική φιλοσοφία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ανεκτίμητης αξίας δε είναι οι πληροφορίες που έρχονται μετά από κάθε διαγώνισμα σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών σε όλα τα φροντιστήρια Πουκαμισάς ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για αναλυτικά στατιστικά δεδομένα, από τα οποία εξάγουμε πολύτιμα συγκριτικά συμπεράσματα για τα επιδόσεις των μαθητών μας και παρεμβαίνουμε ανάλογα.

Φύλλα Εργασίας

Τα φύλλα εργασίας αποτελούν μια σημαντική καινοτομία της εκπαιδευτικής μας πρότασης. Η συστηματική συμπλήρωση τους πραγματοποιείται την παραμονή κάθε διαγωνίσματος, με καθοδήγηση και εποπτεία από τους καθηγητές. Με «ανοιχτά βιβλία» τις περισσότερες φορές και συνεργατικό πνεύμα, η εξάσκηση μέσω των φύλλων εργασίας προάγει την αυτενέργεια των μαθητών μας και διευκολύνει την εμπέδωση της ύλης. Στόχος η πληρέστερη προετοιμασία στην ύλη του διαγωνίσματος.

Διαρκής Εκπαίδευση Καθηγητών

Πρωτοποριακή αλλά και σημαντική για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας έργου, είναι και η διοργάνωση και παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων και συνελεύσεων  για  τους εκπαιδευτικούς μας (μέσω τηλεδιάσκεψης) , τα οποία έχουν  στόχο την επιμόρφω¬ση τους σε θέματα κυρίως διδακτικών προσεγγίσεων του γνωστικού τους αντικειμένου. Η σχεδίαση και διοργάνωση τους γίνεται από το Ακαδημαϊκό Τμήμα του Ομίλου στον Πειραιά, που απαρτίζεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς και σπουδαίους επιστήμονες. Το περιεχόμενο των σεμιναρίων αλλά και των συνελεύσεων ειδικότητας για κάθε μάθημα (περισσότερα από 60 σεμινάρια κάθε έτος) περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
• Ανάλυση της διδακτέας ύλης (θεωρίας) του εν λόγω μαθήματος και επισημάνσεις σε κρίσιμα σημεία της ύλης.
• Παρουσίαση της μεθοδολογίας ασκήσεων - εφαρμογών της αντίστοιχης θεωρίας και όπου κρίνεται απαραίτητο υποδειγματική επίλυσή τους.
• Διαδραστική επεξεργασία της θεωρίας και των ασκήσεων μέσω του διαλόγου που αναπτύσσεται μεταξύ των καθηγητών, της ανταλλαγής απόψεων και σχολιασμών και λοιπά.
    
Η καινοτομία, η οργάνωση και η διαρκής προσπάθεια για αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών ήταν και παραμένει στόχος όλων μας.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.