Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στροφή ΣΥΡΙΖΑ-Καταδικάζει τώρα τις καταλήψεις!

Στροφή ΣΥΡΙΖΑ-Καταδικάζει τώρα τις καταλήψεις!

ΣΥΡΙΖΑ | 11/01/2013 - 17:10
Στροφή ΣΥΡΙΖΑ-Καταδικάζει τώρα τις καταλήψεις!
Η επέμβαση της αστυνομίας στη βίλα Αμαλίας αλλά και στη βίλα Μαρία Κάλλας, οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν στο σπίτι τους είτε το εγχειρίδιο του αναρχικού είτε καδρόνια και αντιασφυξιογόνες μάσκες αλλά και η χθεσινή δημοσκόπηση που έδειχνε ότι υπάρχει κάμψη στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει σήμερα τα πράγματα στη θέση τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το iefimerida.gr,  με μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm θέλησε να πάρει αποστάσεις από τα τελευταία γεγονότα και να σβήσει την εντύπωση ότι ο ίδιος και το κόμμα του υποστηρίζουν παράνομες ενέργειες, όπως η κατάληψη δημοσίων κτιρίων ή τα γκαζάκια σε δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στη βίλα Αμαλία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες που τελούσε υπό κατάληψη δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν και πρόσθεσε πως κι εκείνος δε γνώριζε ότι υπήρχαν κι άλλα κτίρια υπό κατάληψη.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν στηρίζει την ανομία και όπου υπάρχει, η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» είπε σε συνέντευξή του στον Real FM.
Χαρακτήρισε δε «απολύτως καταδικαστέα και ακατανόητη» την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. «Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις», τόνισε.

Καταδικάζει τα γκαζάκια σε δημοσιογράφους

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ανήσυχος, λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων και τις καταλήψεις σε γραφεία κομμάτων και ραδιοφωνικών σταθμών.
«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς (...) Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας. Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί για να καταδικάσει τα γκαζάκια στα σπίτια των δημοσιογράφων που μπήκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κάμψη στα γκάλοπ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue που δείχνει μια μικρή πολιτική στροφή και προβάδισμα της ΝΔ για πρώτη φορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης των 0,5 μονάδων, ο κ. Τσιπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάμψη στη δυναμική του κόμματός του.

«Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει στασιμότητα της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Αλέξης Τρίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και παραδέχτηκε ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ανατροπής του μνημονίου.

«Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση».

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο, η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη, παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης του κόμματός του ως προς το μνημόνιο, τονίζοντας ότι «οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι ασύμβατες» και δεσμεύτηκε για σκληρή σύγκρουση. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι από την πλευρά της καλλιεργεί ελπίδες, που όμως σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα υπάρξει ανατροπή της εικόνας.

«Δεν προσπαθούμε να αντιγράψουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου γιατί αυτό θα μας οδηγούσε σε δραματικές συνέπειες» είπε «απαντώντας» σε όσους κατηγορούν τον ίδιο και το κόμμα ότι «κοπιάρει» το ΠΑΣΟΚ του '80.

Είμαστε νοικοκυραίοι

Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι, δεν μας αφορά μόνο μια μικρή μειοψηφία αλλά απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, είπε κατά τη διάρκειά της συνεντευξής του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατέβαλε προσπάθειες να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς και όχι μιας μειοψηφίας.

Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δέχτηκε να τον συναντήσει στο Βερολίνο στις επόμενες ημέρες ο κ. Τσίπρας είπε:

«Θέλουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και επηρεάζουν τα ελληνικά πράγματα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στον ευρωπαϊκό χώρο και στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.