Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τσίπρας για συνεργασία με ΝΔ: Βαγγέλη, δεν σφάξανε! - «Μόνοι μας και όλοι τους»!

Τσίπρας για συνεργασία με ΝΔ: Βαγγέλη, δεν σφάξανε! - «Μόνοι μας και όλοι τους»!

Τσίπρας για συνεργασία με ΝΔ: Βαγγέλη, δεν σφάξανε! - «Μόνοι μας και όλοι τους»!
«Μόνοι μας και όλοι τους» , είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στο Αιγάλεω, όπου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του πρόεδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη!

Ξετυλίγοντας την προεκλογική του στρατηγική ο κ. Τσίπρας: Υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης που έκανε, υπερασπίστηκε την συμφωνία γιατί έχει και θετικά στοιχεία.

-Ζήτησε καθαρή και ισχυρή εντολή για να συνεχίσει να αγωνίζεται,

- Έβαλε το βασικό δίλημμα νέο ενάντια στο παλιό και στην διαπλοκή

-Επέλεξε ως βασικό του αντίπαλο τον πρόεδρο της ΝΔ

«Μόνοι μας και όλοι τους και όπως τους νικήσαμε στις 4 Ιουλίου στο δημοψήφισμα έτσι θα τους νικήσουμε και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Απέναντι του ο κ. Τσίπρας έβαλε τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης «το σύμπλεγμα των συμφερόντων που θέλησαν να τελειώνουν μία και καλή με την Αριστερά και με τον ΣΥΡΙΖΑ».

"Βέλή" σε  Μεϊμαράκη

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το protothema.gr, επικέντρωσε τα πυρά του στον κ. Μειμαράκη τον οποίο χαρακτήρισε «προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν ρωτούσατε κάποιον πώς θα ήταν ο παλαιοκομματισμός αν ήταν σε ένα πρόσωπο; Θα σας απαντούσε ότι είναι το πρόσωπο του κ. Μειμαράκη του υπηρεσιακού προέδρου της ΝΔ που συσπειρώνει ότι πιο παλαιοκομματικό και αντιδραστικό υπάρχει στον τόπο». Συνέχισε συνδέοντας το χθες και την διαπλοκή με τη ΝΔ: «Το χθες ανασυγκροτήθηκε, δεν παραδίδει τα όπλα και αντεπιτίθεται, τα βαποράκια των δανειστών με κύριο εκπρόσωπο τη ΝΔ και τον κ. Μεϊμαράκη.  Της Ρηγίλλης τα παιδιά δίνουν τα ρέστα τους για να τελειώσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στα σενάρια περί συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές απαντώντας όπως είπε στον κ. Μεϊμαράκη στην γλώσσα του: «Δεν σφάξανε.  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση κουρελού, κυβέρνηση ζόμπι με την συμμετοχή του κ. Βορίδη του κ. Βενιζέλου του κ. Πάγκαλου δεν θα κάνει».  Υποστήριξε ότι «θέλουν να μας στερήσουν την δυνατότητα να ξεμπερδέψουμε με το χθες».

Ξεκαθάρισε: Ζητάμε καθαρή και ισχυρή εντολή για να ξεκινήσουμε την μεγάλη πορεία να κερδίσουμε το αύριο. Η αντιδραστική παλινόρθωση δεν θα περάσει. Ο λαός έχει και κριτήριο και αισθητήριο.

Υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε τις διαπραγμάτευσης που έκανε μέχρι την συμφωνία: «Ο αγώνας μας δεν ήταν μάταιος, η Ευρώπη της λιτότητας γνώρισε την πρώτη μεγάλη της ήττα. Η Ευρώπη έχει υποστεί ρήγμα, που φέρει την ελληνική υπογραφή. Το αποτέλεσμα αντανακλά το δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων, δεν αντανακλά όμως την παράδοση και την υποταγή, είμαστε όρθιοι και θα παραμείνουμε για να υπερασπιστούμε τα δίκαια του ελληνικού λαού». Θέλοντας να τονώσει το ηθικό στελεχών και ψηφοφόρων είπε: «Σημασία έχει ακόμη και όταν πέσεις να μπορείς να σηκωθείς και να συνεχίσεις να παλεύεις. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε, θα δώσουμε νέες μάχες, δεν θα αφήσουμε το παλιό που ο λαός έδιωξε από την πόρτα να επιστρέψει από το παράθυρο. Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε με το παλιό και ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι,. Να βγάλουμε την οικονομία από την κρίση και να χτίσουμε την Ελλάδα».

Υπερασπίστηκε την συμφωνία

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε όμως και την συμφωνία που υπέγραψε λέγοντας ότι δεν θα κρύψει την αλήθεια και ότι έχει δύσκολα σημεία ωστόσο υποστήριξε ότι έχει και θετικά στοιχεία καθώς:

-Εξασφαλίζει σταθερότητα στην οικονομία για τρία χρόνια

-Βάζει το ζήτημα του χρέους για το οποίο οι προηγούμενοι έλεγαν ότι είναι βιώσιμο

- Τελειώνει οριστικά η πιθανότητα του grexit

- Εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας

-Αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και βάζει τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο

Απάντηση σε Λαϊκή Ενότητα

Ο κ. Τσίπρας έδωσε απάντηση και στην αριστερή κριτική που δέχεται για την συμφωνία που υπέγραψε λέγοντας: «Είμαι ο τελευταίος που θα κρύψω την αλήθεια ότι στην συμφωνία υπάρχουν δύσκολα σημεία που επέβαλλαν οι δανειστές. Αν όμως δεν ματώναμε έξι μήνες δεν ξέρω που θα βρισκόταν η πατρίδα και αν δεν είχαμε το θάρρος να βάλλουμε την ευθύνη της πράξης πάνω από το βόλεμα» και περιέγραψε μία κατάσταση όπου μισθοί, συντάξεις και αποταμιεύσεις θα εξαφανίζονταν ενώ εκείνοι που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό θα μπορούσαν να αγοράζουν μπιρ παρά τον τόπο.  Που θα βρίσκονταν όλοι εκείνοι που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους και που θα βρίσκονταν οι σαράντα χρόνια κλέφτες που θα αγόραζαν μπιρ παρά τον τόπο. Που θα βρίσκονταν οι μισθοί, τα δικαιώματα και που θα βρίσκονταν οι μαυραγορίτες και τα όρνεα, αν δεν βρίσκαμε την δύναμη να βάλλουμε την ευθύνη της πράξης πάνω από το βόλεμα.

Δίνοντας προσωπικό τόνο αναφέρθηκε «σε άγρυπνες νύχτες, συγκρούσεις, απειλές, προσβολές, για το μεγάλο και ηρωικό ΟΧΙ που δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Για όλους του συνεργάτες μας όσους έφυγαν και όσους έμειναν αισθάνομαι υπερήφανος. Είμαστε υπερήφανοι για το βάρος της ευθύνης, για τον συμβιβασμό που δεχθήκαμε για να αποφύγουμε την καταστροφή, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις».

Τέλος ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του και εναντίον της Λαικής Ενότητας και των 30 βουλευτών που αποχώρησαν για να κάνουν όπως είπε την Αριστερά σύντομη παρένθεση.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.