Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τρεις παραστάσεις, μία συναυλία και μία... ακύρωση

Τρεις παραστάσεις, μία συναυλία και μία... ακύρωση

Πολιτισμός | 31/07/2015 - 14:29
Τρεις παραστάσεις, μία συναυλία και μία... ακύρωση
Πλούσιο το πολιτιστικό μενού στο Ηράκλειο και αυτές τις ημέρες.

Ο Ψαροτρομάρας στο ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»

Ο Γνωστός σε όλους πια Ψαροτρομάρας έρχεται για μία ακόμη εμφάνιση να ταράξει τα νερά..! Το «ΚΟΥ-ΚΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ» παρουσιάζει ένα έργο για παιδιά με τίτλο «Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ». Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30 σε μια παράσταση για παιδιά από 3 έως 93 χρονών! 

Είσοδος: 5€

 "Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με τη φίλη τους την Γοργόνα να τον..ψαρέψουν; Ένα έργο που μιλά για την δημοκρατία και την αλληλεγύη!" Το καλοκαιρινό έργο του Κου-Κλο Θεάτρου Κρήτης!

Συγγραφέας: Φρόσω Χατόγλου

Παίζουν οι: Αναγνωστάκης Γιώργος, Ειρήνη Σταυρουλάκη, Φραγκιαδάκης Μιχάλης

Η τραγωδία του Ευρυπίδη

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Χορός αρχαίου δράματος με μέλη κωφά και ακούοντα», υπό την

αιγίδα του ΥΠ. ΠΟ. με την χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης και την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη  «Τρωάδες» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο. “Το  κατ’  εξοχήν  αντιπολεμικό  κείμενο  του  Ευριπίδη, αγγίζει την ψυχή μέσα  στους αιώνες. Σκιαγραφεί  την ανθρώπινη πλευρά του πολέμου και τις συνέπειες για  τα  γυναικόπαιδα. Γιατί τα θύματα δεν έχουν πατρίδα. Η παράσταση εστιάζει  στις  πολλαπλές ερμηνείες και στον συγκερασμό πρόζας – μέλους.”

Πρωταγωνιστεί η Μαίρη  Βιδάλη και η  Ελένη  Ροδά.

Απόδοση:  Αλέξη  Μίγκα

Σκηνικά – κοστούμια:  Χάρη  Σεπεντζή                                               

Χορογραφίες:  Ελένης  Καβαζίδου                                                   

Φωτισμούς:  Γιώργου  Δανεσή                                                                       

και  μουσική  Λαυρέντη  Μαχαιρίτσα

«Πριν το χάραμα»

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ» παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 σε μια παράσταση γεμάτη από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε.

Είσοδος: 15€ | Φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων και Α.Μ.Ε.Α: 13€

  Πέρα από ένα αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, είναι παράλληλα μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών, τραγουδιών και φωνών.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι του τραγουδιού που ζουν με πάθος τα πάθη τους! Οι ιστορίες τους διατρέχουν την νεότερη ιστορία της Ελλάδας από την απελευθέρωση, στον Εμφύλιο, στην μεταπολεμική Ελλάδα και την δικτατορία. Ζωές γεμάτες κρυφές παγίδες, σκοτεινά μονοπάτια και μυστικούς γκρεμούς. Αγάπες απελπισμένες και ψυχές αγιάτρευτες μέχρι την τελευταία τους ώρα. Πάντα με πίστη στην αλήθεια της καρδιάς!

Η διανομή είναι πολυπρόσωπη, περισσότεροι από 20 καλλιτέχνες. Τους βασικούς ρόλους έχουν αγαπημένοι τραγουδιστές και καλοί ηθοποιοί: 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ):

Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, , Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Άννα Αθανασιάδη, Χρήστος Ζαχαριάδης, Λήδα Καπνά, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Σπύρος Κυριάκος, Δημήτρης Λέκκος, Αντιγόνη Νάκα, Γεράσιμος Σοφιανός, Ιούλιος Τζιάτας

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου..

Θεσσαλονίκη. Γερμανική κατοχή. Ο Ανέστης προσπαθεί να πιάσει δουλειά στο κέντρο του Κώστα Δραγούτσου, όπου παίζει μπουζούκι ο αδερφός του Λευτέρης και τραγουδούν οι γνωστοί Αρετή Λάμπρου, Νανά Βάλβη και Μανώλης Ναξιώτης. Παρά το γεγονός ότι είναι ερωτευμένος με την Δέσποινα, κόρη καλής κοινωνίας, την εγκαταλείπει μόλις αυτή μένει έγκυος. Ο δεσμός του με την Αρετή, τον βοηθά και επαγγελματικά, ιδιαίτερα όταν ο Μανώλης που διατηρεί θυελλώδη δεσμό με την Νανά Βάλβη τσακώνεται μαζί της και φεύγει από το μαγαζί. Στον εμφύλιο, τραμπούκοι καίνε το μαγαζί του Κώστα. Όλοι ξαναβρίσκονται στην Αθήνα, με άλλες ζωές, άλλες καριέρες, άλλους έρωτες και άλλα πάθη. Και άλλες ενοχές, καθώς οι επιλογές τους έχουν επηρεάσει με τρόπο τραγικό κάποιους από τους δικούς τους ανθρώπους. Οι ζωές τους αναμειγνύονται ξανά, σε εκρηκτικό μείγμα, στο όριο του έρωτα και του θανάτου.

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής

Την Δευτέρα 03 Αυγούστου το Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» υποδέχεται το εννεαμελές μουσικό σχήμα Doxaries του Δημήτρη Αντωνακάκη και την Ελένη Λεγάκη  Κονιτοπούλου με το μουσικό της σχήμα σε μια φιλική της συμμετοχή. Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει Πολιτιστικός σύλλογος Δειλινών, ξεκινάει στις 21:30 και περιέχει τραγούδια από την Κρήτη και της Κυκλάδες. 

Είσοδος: 8 €.

Βιογραφικό του Δημήτρη Αντωνακάκη..

Ο Δημήτρης Αντωνακάκης γεννήθηκε στις Καμάρες Ηρακλείου Κρήτης. Ο πατέρας του ο Κώστας,  έπαιζε πολλά παραδοσιακά όργανα, η μητέρα του η Γαλάτεια, ήταν καλλίφωνη και άριστη μαντιναδολόγος. Στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ακούγοντας τον αδελφό του να παίζει λύρα και τον πατέρα του Ασκομαντούρα και Πυροχάμπλιονο, θέριεψε το ενδιαφέρον του για την μουσική. Μεγαλώνοντας και έχοντας μουσικά ηχοχρώματα της Κρήτης αποφασίζει να ακολουθήσει επαγγελματικά τη μουσική. 

 Διδάχτηκε Βυζαντινή Μουσική από τον καθηγητή Γιάννη Δαμαρλάκη και είχε την τύχη να συνεργαστεί και να ζήσει από κοντά τον αείμνηστο και μεγάλο δάσκαλο της Κρητικής Μουσικής Θανάση Σκορδαλό. Κοντά του ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, το χρόνο στο παίξιμο, το ρόλο του λαούτου όταν συνοδεύει τη λύρα, τον τρόπο έκφρασης και ερμηνείας στο τραγούδι. 

Συνεργασίες:

Λυράρηδες:  Ροδάμανθο Ανδρουλάκη, Μανώλη Αλεξάκη. Δημήτρη Γιαννούλη βιολί, Μανώλη Καρπουζάκη, Μαρίνο Κολοβό, Αντώνη Λίτινα, Ζαχαρία Μελεσανάκη, Στέλιο Μπικάκη, Νίκο Πετρουγάκη.

Λαουτιέρηδες:  Αντώνης Αποστολάκης, Νίκος Καδιανός, Νίκος Μανιάς, Γιάννης και Βαγγέλης Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Παπατσαράς, Δημήτρης Φουκάκης, Μιχάλης Μαραγκομιχελάκης κιθάρα, Γιώργος Παπουτσάκης κιθάρα.

Δισκογραφία:

Ο Δημήτρης Αντωνακάκης έχει γράψει τρεις προσωπικούς δίσκους. Στην τελευταία του δισκογραφία με γενικό τίτλο « Σ’αναζητώ» συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι : Λεωνίδας Κλάδος, Μάρκος Μακρυδάκης, Βαγγέλης και Γιάννης Μαρκογιαννάκης, Ζαχαρίας Μελεσανάκης, Βαγγέλης Πηλιχός (βιολί), Σπύρος Σηφογιωργάκης, Θανάσης Σκορδαλός, Γεράσιμος Σταματογιαννάκης, και η Έλενα Γιαννακάκη στο 

τραγούδι. Συνεχίζει με πάθος, ετοιμάζοντας την καινούργια δισκογραφική δουλειά του, με την μουσική του μπάντα που αποτελείται από εννέα καταξιωμένους καλλιτέχνες ταξιδεύει το κοινό του σε ένα μουσικό «Φεστιβάλ Κρητικής μουσικής». με το λαούτο και τη μαντόλα του, ερμηνεύοντας εξαιρετικά τραγούδια από το προσωπικό του cd, «Σ’ αναζητώ», τα οποία έγραψε και συνέθεσε μουσικά ο ίδιος. Ερμηνεύει επίσης με απόλυτο σεβασμό τραγούδια των μεγάλων δασκάλων της κρητικής μουσικής.

Βιογραφικό Ειρήνης Κονιτοπούλου Λεγάκη.

Η ερμηνεύτρια Ελένη Λεγάκη Κονιτοπούλου, αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του νησιώτικου τραγουδιού. Με όνομα που φέρει το βάρος έξι γενεών στο νησιώτικο, αιγαιοπελαγήτικο τραγούδι, ήταν γραφτό να ακολουθήσει και αυτή την παράδοση της οικογένειας των Κονιτοπουλαίων, έχοντας την μητέρα της, την κορυφαία ερμηνεύτρια Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη, σαν πρώτη και μοναδική της δασκάλα.

  Γεννήθηκε και μεγάλωσε σ' ένα αγρόκτημα στον Αη Γιάννη Ρέντη (συνοικία του Πειραιά) με όλα τα ήθη και έθιμα της Νάξου, του τόπου καταγωγής της.

 Η Ελένη δείχνει από την αρχή το ταλέντο της στο τραγούδι. Τριών ετών προσπαθεί και θέλει να τραγουδήσει σε πρόβα τραγουδιών της μητέρας της, που γινόταν στο σπίτι τους, εισπράττοντας το θαυμασμό από τους μουσικούς και τη μεγάλη μας Δόμνα Σαμίου που είχε και την επιμέλεια των ραδιοφωνικών εκπομπών. Εννέα ετών, στο γάμο του θειου της Κώστα Κονιτόπουλο (εξαίρετου τραγουδιστή της οικογένειας) έπιασε το μικρόφωνο για πρώτη φορά και τραγούδησε το

"Να σ' αγαπώ ηντά 'θελα" όπου παίρνει και το πρώτο επιβραβεύσιμο χειροκρότημα κοινού. Με τη στήριξη του θείου της Γιώργου Κονιτόπουλου, μιας ξεχωριστής φυσιογνωμίας σ' αυτό το είδος της μουσικής, ξεπερνά τους όποιους δισταγμούς και αντιρρήσεις της μητέρας της για επαγγελματική πορεία (λόγο του νεαρού της ηλικίας της 13 ετών).

  Κυκλοφορεί ο πρώτος της δίσκος 45 στροφών με δυο λαϊκά τραγούδια "Τα παιδιά απ' τα λιμάνια" και το "Απ' τη ζωή στο θάνατο" (ζεϊμπέκικο), σε μουσική Γ. Κονιτόπουλου και στίχους Ουρανίας Λιαδράκη, που έμελλε να γίνει σταθμός στο ξεκίνημα της καριέρας της. Ακολούθησαν κι άλλοι μικροί δίσκοι 45 στροφών με λαϊκά τραγούδια διαφόρων συνθετών, όπως του Στέφανου Βαρτάνη, Μπάμπη Μπακάλη κ.α. Συμμετοχές στα ρεφραίν των τραγουδιών στους δίσκους της μητέρας της.

  Τραγούδησε σε πολλά μαγαζιά μαζί στο πλευρό της μητέρας της και του θείου της Γιώργου ώσπου το 1984 αποφάσισαν να ανοίξουν το θρυλικό «Αρμενάκι». Εκεί διασκέδαζε τον κόσμο με νησιώτικη μουσική μέχρι πρωίας έως και το 2008 όπου το Αρμενάκι κλείνει...

  Το πρώτο της ολοκληρωμένο LP κυκλοφορεί το 1985 με τίτλο «Αγάπη και θάλασσα». Ακολουθούν οι δισκογραφικές δουλείες: «Το καλοκαίρι στο νησί», «Γιάντα να μην θέλεις γιάντα», «Τα 12 καλύτερα τραγούδια από χρυσάφι», «Το γιατί το λέμε γιάντα», «Τα πάντα ρέι», «Ους ο θεός συνέζευξεν» (με παραδοσιακά τραγούδια του γάμου απ όλη την Ελλάδα), «Σαν όνειρο».

  Συμμετοχές έχει κάνει και με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα έχει συνεργαστεί με τους:

Διονύση Σαββόπουλο, Τζίμη Πανούση, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Αφροδίτη Μάνου.

Το1994 μαζί με τον Ηλία Κλωναρίδη και την Ελένη Βιτάλη κάνουν το "Όμορφο μου καλοκαίρι" του Βαγγέλη Σίμου. Το 1997 κυκλοφόρησε ο 6ος ατομικός δίσκος της «Θα δέσω τα καράβια» με νησιώτικα τραγούδια των Γιάννη Φακίρη και Ματθαίου Γιαννούλη. Με το Θανάση Περιστεράκη όπου συμμετείχε στο cd "Αλμύρα μου" το 2006. Στις αρχές του 2007 με την Πίτσα Παπαδοπούλου, Αργυρώ Καπάρου και Μαρία Καπάρου στο "Όνειρα γυναικών" του Βαγγέλη Σίμου. Με τον Στάθη Κουκουνάρι όπου συμμετείχε στο cd "Τ άστρα του Αιγαίου" το 2008.                                                                                                                                    

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ενορχήστρωση τραγουδιών: Νίκος Στρατηγός

Ακύρωση εκδήλωσης

 Από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι η θεατρική παράσταση «ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ» που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 21:30 ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ λόγω των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

      


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.