Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τούρτα αμυγδάλου με καφέ

Τούρτα αμυγδάλου με καφέ

Διατροφή | 08/02/2017 - 20:15
Τούρτα αμυγδάλου με καφέ
Ιδιαίτερο γλυκό που θα λατρέψετε.

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το παντεσπάνι

3 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουερ

3 αυγά

ελάχιστο αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για να μουσκέψετε το παντεσπάνι

3-4 κουταλιές της σούπας ρούμι

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα

Για την κρέμα

μερικές σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο (αυθεντική εσάνς)

1 φλιτζάνι τσαγιού στιγμιαίο καφέ

1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

2 αυγά

125 γραμμάρια βούτυρο

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Για την επικάλυψη

300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σαντιγί

Μισό κιλό κρέμα γάλακτος

30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και τη ζάχαρη.

Αναμειγνύετε το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και προσθέτετε το βούτυρο με το γάλα στο προηγούμενο μείγμα.

Το τοποθετείτε σε δύο στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. ελαφρώς βουτυρωμένα, και ψήνετε για 20-25 λεπτά.

Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Κάνετε τα ασπράδια μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Προσθέτετε τον καφέ, τα αμύγδαλα και τους κρόκους έναν έναν. Με προσοχή ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις.

Κόβετε το κάθε παντεσπάνι στα δύο, οριζοντίως. Βρέχετε το καθένα με γάλα, ρούμι και το άρωμα πικραμύγδαλου.

Βάζετε το ένα ως βάση σε πιατέλα και καλύπτετε με το ⅓ της κρέμας.

Επαναλαμβάνετε ώσπου να μπουν όλα τα παντεσπάνια και να τελειώσει η κρέμα.

Για τη σαντιγί

Αφήνετε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σταματάτε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Στη συνέχεια σκεπάζετε την τούρτα με σαντιγί και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου. Την αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.