Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Το υπερσύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων της Nissan

Το υπερσύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων της Nissan

Auto Plus | 20/06/2016 - 23:25
Το υπερσύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων της Nissan
Δείτε το από το «τεστ των μουσώνων»

Πώς θα σας φαινόταν αν πλένατε το αυτοκίνητό σας σε ένα πλυντήριο πιάτων; Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο για τον κάτοχο ενός Qashqai, για την Nissan είναι εφικτό, καθώς στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της φίρμας υπάρχει ένα μεγάλο «πλυντήριο», όπου μπορεί να «πλυθεί» ένα μεγάλο αυτοκίνητο.

Ψεκάζοντας χιλιάδες λίτρα νερού στο εξωτερικό του αυτοκινήτου και από κάθε γωνία, η Nissan διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους για να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα και στην στεγανότητα των οχημάτων της. Η συγκεκριμένη δοκιμασία που είναι γνωστή και ως «τεστ των μουσώνων», πραγματοποιείται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κατασκευής όλων των αυτοκινήτων και φορτηγών που περιλαμβάνονται στην γκάμα της φίρμας.

Αρχικά, 24.000 λίτρα νερού πέφτουν στο αυτοκίνητο. Η πιο σημαντική φάση του τεστ έγκειται στα 15 λεπτά όπου συνολικά πέφτουν πάνω από 1.000 λίτρα νερού στο αυτοκίνητο, γεγονός που ισοδυναμεί με στάθμη νερού ενός μέτρου από βροχοπτώσεις.

Στις συγκεκριμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, το παραπάνω τεστ θα μπορούσε εύκολα να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο. Όμως, η αυστηρή φύση του προγράμματος ανάπτυξης των μοντέλων της Nissan, σε συνδυασμό με τις πολυποίκιλες καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανά την Υφήλιο, απαιτεί οι τεχνικοί της εταιρίας να «επιτίθενται» στο αυτοκίνητο, με ειδικά πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης νερού που φθάνουν τα 150 bar, όταν οι περισσότερες συσκευές του είδους λειτουργούν σε πίεση 110 bar.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας, το αυτοκίνητο δέχεται έως και 30.000 λίτρα νερού. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με αυτή που απαιτείται για πάνω από 2.000 πλύσεις σε ένα μέσο πλυντήριο πιάτων.

Εκτός των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση, συλλέγει το χρησιμοποιημένο νερό από αυτά τα τεστ, το φιλτράρει και το επαναχρησιμοποιεί, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο το υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης που διακατέχει την ιαπωνική εταιρία.

Video από το «τεστ των μουσώνων»:

Νίκος Τσάδαρης


Πηγή newsbeast.gr

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.