Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!

Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!

Κρήτη | 28/02/2018 - 10:53
Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!
Η Κέλλυ Κυδωνάκη πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε, στο Sochi της Ρωσίας, μόλις στα 17 της κατάφερε μια σπουδαία επίδοση ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης

Δυναμική, επίμονη στους στόχους της και αφοσιωμένη ολοκληρωτικά στο καράτε, η 17χρονη αθλήτρια υποσχόμενη πολλά είναι έτοιμη να κατακτήσει τα μεγάλα σαλόνια αλλά και τις καρδιές όσων αγαπούν τον αθλητισμό.

Η Κέλλυ Κυδωνάκη και ο προπονητής της, Χαράλαμπος Σταυρουλαντωνάκης, μίλησαν στο Capitano.gr σχετικά με την πρόσφατη επιτυχία τους, το καράτε αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια εξομολογείτε ότι δεν ξέρει τι ήταν αυτό που την τράβηξε στο καράτε, όμως το ζητούσε από τους γονείς της ήδη  από τριών ετών με εκείνους τελικά να την πηγαίνουν στη σχολή όταν ήταν τεσσάρων. Ο προπονητής που την γνωρίζει πολύ καλά, πρόσθεσε ότι: «Εξαιτίας του δυναμικού της χαρακτήρα τα πράγματα πήραν τη φυσική τους ροή. Με βάση το εκρηκτικό της ταπεραμέντο διάλεξε ένα άθλημα το οποίο την εκφράζει. Είναι θέμα χαρακτήρα και μέσα στην προπόνηση και στην εξωτερική της ζωή ξέρω ότι είναι ένας μαχητής της αρέσει η επίτευξη ενός δύσκολου στόχου και νομίζω ότι αυτό όλο το προσφέρει το καράτε».


Σε ερώτηση μας για το πως θα χαρακτήριζε την Κέλλυ ως αθλήτρια απαντά ότι:«Η Κέλλυ είναι ένα παιδί πολύ πεισματάρικο, ένα παιδί που δεν θα τα παρατήσει ποτέ στη ζωή του όσο μεγάλος και δύσκολος και να είναι ο στόχος που προσπαθεί να επιτύχει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει όλους τους θεμιτούς και μόνο τρόπους για να πετύχει θυσιάζοντας ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο όλα εκείνα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ή να ζήσει όπως ένα παιδί της ηλικίας της».

Για πως καταφέρνει να συνδυάσει σχολείο και πρωταθλητισμό η 17χρονη αθλήτρια αναφέρει: «Είναι αρκετά δύσκολο γιατί και η πίεση του σχολείου είναι αρκετή, αλλά όταν θέλεις γίνετε να τα συνδυάσεις όλα», ενώ ο κ. Σταυρουλαντωνάκης πρόσθεσε: «η Κέλλυ είναι αρκετά οργανωμένο άτομο, έχει τις προτεραιότητες της. Έχει θυσιάσει άλλα πράγματα που ζουν παιδιά της ηλικίας της και έχει αφιερώσει τη ζωή της πάνω στο καράτε χωρίς να παραμελεί τα μαθήματά της ενώ είναι μια άριστη μαθήτρια».

Για την εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Κέλλυ ενθουσιασμένη απαντά ότι :«Ήταν πραγματικά τέλειο. Τέτοιες εμπειρίες πιστεύω ότι μένουν σε όλα τα παιδιά που ήταν στην αποστολή και θα τα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή γιατί δεν συμβαίνουν συχνά. Υπήρχε ομαδικότητα μεταξύ των συναθλητών μου και με τους προπονητές, κάτι που έφερνε ένα χαρούμενο κλίμα σε όλο το ταξίδι. Περάσαμε υπέροχα και ζήσαμε φανταστικές στιγμές». Ο προπονητής από την πλευρά του, είπε: «Εγώ δεν ήμουν μαζί με την Κέλλυ στη Ρωσία. Όπως γνωρίζετε η Εθνική ομάδα απαρτίζεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές που την συνόδευαν και αποτελούσαν και το προπονητικό τιμ. Είναι πραγματικά ένα πρωτόγνωρο γεγονός και φανταστείτε ότι ελάχιστοι αθλητές γνωρίζουν μια τέτοια διάκριση. Η Κέλλυ στα 17 της την έχει γνωρίσει ήδη και κατάφερε να βρεθεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια και να φέρει το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα από το 2013 είχε να γνωρίσει μια τέτοια διάκριση».

Στη ερώτηση μας για το πόσο ανταγωνιστικές ήταν οι αθλήτριες που αντιμετώπισε η Κέλλυ απάντησε ότι: «Ήταν αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Ας μη γελιόμαστε ήταν οι καλύτερες της χώρας τους άρα ήταν οι κορυφαίες και κάθε αγώνας ήταν  πάρα πολύ δύσκολος και πολύ δυνατός και δεν ήξερες μέχρι που θα προχωρήσεις». Ο προπονητής της υπερήφανος υπογράμμισε: «Σε αυτό το επίπεδο σε ένα ευρωπαϊκό ή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ούτε ένας εύκολος αγώνας. Κάθε αγώνας είναι και ένας τελικός. Κάθε φορά που η Κέλλυ απέκλειε και ένα αθλητή- μια χώρα, εμείς πανηγυρίζαμε σαν να ήταν ένας τελικός. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να περάσεις στον επόμενο γύρο και η Κέλλυ έκανε πέντε αγώνες μέχρι τον τελικό για να καταφέρει να φτάσει σ’ αυτόν τον θρίαμβο».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. . Σταυρουλαντωνάκη σχετικά με το πόσο τους στηρίζει το ελληνικό κράτος μας απάντησε: «Ας μη γελιόμαστε. Αυτό που λέμε οικονομική κρίση και έχει κατακλύσει τους πάντες έχει περάσει και στον αθλητισμό και στις ομοσπονδίες. Και επειδή γνωρίζω και πως ήταν πιο παλιά η ελληνική ομοσπονδία του καράτε και πως είναι σήμερα μπορώ να σας πω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία προσπαθεί να είναι διπλά μας όσον το δυνατό αυτό είναι εφικτό και της το επιτρέπουν και τα δικά της οικονομικά. 

Δεν σας κρύβω ότι ο κύριος όγκος των οικονομικών καλύψεων μέχρι τώρα επιβάρυνε εμάς τους γονείς και όλους τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που πολύ ευγενικά και πολύ απλόχερα πρόσφεραν τη βοήθεια τους σε εμάς. Από εδώ και στο εξής φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, γιατί ανοίγεται ένας καινούριος δρόμος μια μεγάλη πόρτα και ο ορίζοντας της Ολυμπιάδας για την Κέλλυ κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παίρνει αυτομάτως και το εισιτήριο για την ολυμπιάδα που θα γίνει φέτος το 2018 στο Μπουένος Άιρες, της Αργεντινής. 

Ένα ελληνόπουλο, είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχει σε ένα τέτοιο ακόμη πιο μεγάλο θεσμό, δεν νομίζω να αφήσει ασυγκίνητη ούτε την πολιτεία ούτε την ομοσπονδία μας, γενικά οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό και να μας χορηγήσει τα απαραίτητα. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω μόνο τα απαραίτητα».

Όταν επέστρεψε από το πρωτάθλημα οι συμμαθητές της, της είχαν ετοιμάζει μια ευχάριστη έκπληξη για να την υποδεχτούν με τη Κέλλυ να αναφέρει ότι: «Ξαφνιάστηκα για να πω την αλήθεια. Δεν περίμενα τόσο θερμή υποδοχή. Ενθουσιάστηκα όταν τα είδα όλα αυτά γιατί από το πουθενά που ήμουν ήρεμη, βλέπω τα παιδιά με τα πανό να μου φωνάζουν συγχαρητήρια να με αγκαλιάζουν. Μου έφεραν λουλούδια, εκείνη τη μέρα είχα και τα γενέθλια μου και μου έκοψαν και τούρτα». Ο προπονητής της πρόσθεσε: «Όλη η ζωή της Κέλλυς είναι συνδεδεμένη με το καράτε αν θα σας δινόταν η ευκαιρία να μπείτε στο δωμάτιο της μέσα θα καταλάβετε πως κινείτε όλος ο κόσμος γύρω από το καράτε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Όλος ο κόσμος είναι καράτε για την Κέλλυ».

Σχετικά με τις προπονήσεις της με την Εθνική ομάδα υπογράμμισε: «Κάθε Σαββατοκύριακο έχουν τα παιδιά προπόνηση στην Αθήνα με την εθνική και προσπαθώ να την ακολουθώ όσο πιο πολύ γίνεται. Είμαι και στη σχολή καθημερινά. Είναι δύσκολο για ένα παιδί από τη Κρήτη να παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις της εθνικής αλλά το προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά γίνεται».

capitano.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Επέστρεψε το πλοίο για λόγους υγείας επιβάτη

Μισή ώρα μετά τον απόπλου ένας επιβάτης εκδήλωσε πρόβλημα υγείας

«Βόμβα» τα ληγμένα φυτοφάρμακα - Η βροχή τα μεταφέρει παντού

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Στις χωματερές και στα ρυάκια καταλήγουν τα “δηλητήρια” αφού δεν υπάρχει μηχανισμός ανακύκλωσης

Συννεφιασμένος ο καιρός στην Κρήτη

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Η «Κρήτη δίνει ζωή» και προζυμένια… κεράσματα

«Η Κρήτη δίνει ζωή»… στην παραδοσιακή Κρητική κουζίνα τα ήθη και έθιμα του τόπου και το έργο του συλλόγου

Κορεατικό κανάλι στην Κρήτη για την προώθηση του περιηγητικού…

Δημοσιογραφική αποστολή θα πραγματοποιήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου το Κορεατικό κρατικό κανάλι KBS στη Κρήτη με την υποστήριξη της Περιφέρειας για την τουριστική…

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών στις Γούρνες – Κοκκίνη…

Από το δήμο Χερσονήσου και την ΚΕΔΧ

Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης: Άρση της αδικίας στα κανάλια

Με τροπολογία στη Βουλή ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης μειώνεται στο 5% για όλα τα τηλεοπτικά μέσα

«Στάχτη» έγιναν 2 αυτοκίνητα - Τεράστια η ζημιά

Στις φλόγες τυλίχτηκαν δύο επιβατηγά οχήματα στο Καστέλι

Ορατό το ενδεχόμενο βροχοπτώσεων στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του σημερινού καιρού στο νησί

Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων στο Δήμο Πλατανιά

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι δείγμα πολιτισμού

Τα κουνούπια στην Κρήτη «οργιάζουν» - Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί. αύξησαν τα έντομα που... θα μας φάνε

Συγκλονίζει ο Νίκος Μαχλάς με την σοβαρή περιπέτεια υγείας…

Για πρώτη φορά, ο Νίκος Μαχλάς μίλησε δημόσια για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο γιος του Γιώργος και το οποίο είχε happy end μετά από αρκετά χρόνια.

Ημερήσια δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών ενόψει Πάσχα

Για να καλύψουν τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες

«Ρεκόρ» κλοπών και διαρρήξεων: 121 στο ενεργητικό του

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Θλίψη για την 20χρονη καπετάνισσα της ΑΝΕΚ, που έφυγε τόσο…

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος της 20χρονης Αφροδίτης Συλλιγνάκη, δόκιμης πλοιάρχου στην ΑΝΕΚ…

50 πυρομαχικά του Β' ΠΠ εντόπισε ψαροντουφεκάς στην Κρήτη

Δεν πίστευε στα μάτια του ιδιώτης υποβρύχιος αλιέας όταν βούτηξε σε αλιευτικό καταφύγιο

Φωτιά σε καμινάδα εστιατορίου: Τους βγήκε... ξινό το τζάκι…

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έτρεψε για να σβήσει τις φλόγες

Ντοκιμαντέρ στα βουνά της Κρήτης από Κορεάτικο κανάλι

Η δημοσιογραφική αποστολή έρχεται αρχές Μαΐου

Αισθητά βελτιωμένος ο καιρός σε όλη τη Κρήτη

Δείτε την πρόβλεψη και για τους τέσσερις νομούς

Βέτο για το όνομα «Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης» που…

«Όχι» από το Π.Κ. στην ονομασία που θα πάρει με τη μετεξέλιξή του σε Ανώτατο Ίδρυμα το ΤΕΙ

Έρχονται… ξένα λάδια στην Κρήτη

Έχουν «βαλτώσει» οι τιμές του κρητικού ελαιολάδου από 2,50 έως 2,70 ευρώ το κιλό

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τον Πολωνό περιηγητή –…

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Χαλάει πάλι ο καιρός – Έρχονται βροχές και καταιγίδες…

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Χανιά: Πέταξαν την ελληνική σημαία στο χώμα και ανέβασαν…

Τι αναφέρει δημοσίευμα του defenceline.gr για το περίεργο περιστατικό

Η «Πασιφάη» αποκαλύπτει από την Κρήτη πως δημιουργήθηκε…

Ένα πρωτοποριακό πείραμα στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα

Τσουχτερά πρόστιμα για τις ταμειακές μηχανές στους κρεοπώλες…

Τεχνικές δυσκολίες και έξτρα κόστος δυσχεραίνει την αναπροσαρμογή τους, λένε οι κρεοπώλες

Η Κρήτη χάνει τις ελιές της;

Οι δύο κίνδυνοι για το κρητικό ελαιόλαδο

Γιώργος Τριανταφύλλου: Τα τελευταία λόγια του στο καφενείο…

Η οικογένεια του δεν έχει σταματήσει τις έρευνες, με δεδομένο ότι ο 83χρονος Γιώργος Τριανταφύλλου πάσχει από άνοια

Σε μπισκότα και ζύμη έκρυβαν την κάνναβη

Συνέβη και αυτό στην Κρήτη

Στον…. Βραχόκηπο η κινητή μονάδα Μαστογραφίας

Την Μ. Τετάρτη – Σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης

1.000 € το μήνα για τα παιδιά των νεκρών από την κακοκαιρία…

Τι ζητούν βουλευτές της Κρήτης για τις οικογένειες των 5 νεκρών από την κακοκαιρία του περασμένου Φεβρουαρίου

«Έφυγε» ένας Χανιώτης μουσικός της κλασσικής ροκ σκηνής

«Πάλεψε» για πολλούς μήνες αλλά έχασε την μάχη σε ηλικία μόλις 50 ετών

Η Σκακιστική Κρήτη στη…. Χερσόνησο

Το τριήμερο 12-14 Απριλίου

Στη Κρήτη τρεις υπουργοί για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου

Υπογράφεται σήμερα ανάμεσα στον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Τάσο Βάμβουκα

Συννεφιασμένος ουρανός με την θερμοκρασία να αγγίζει τους…

Δείτε την πρόγνωση και για τους τέσσερις νομούς της Κρήτης

Εντυπωσιακοί καταρράκτες μετά τις δυνατές βροχές

Οι βροχές σταμάτησαν, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες έμειναν στην Ιεράπετρα

Κρήτη, Ρόδος και Κως στις πρώτες επιλογές των Αυστριακών

Για τέταρτη χρονιά η Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός στη συγκεκριμένη αγορά

Νέα ένταση στη δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ένας από τους μάρτυρες χαρακτήρισε «φιλικά πειράγματα» τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη

Σοβαρό τροχαίο στη Σητεία

Στο Παλαίκαστρο

Κρήτη: Μόνο για το μήνα Μάρτιο συνελήφθησαν 465 άτομα

Τι προκύπτει από το μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

2ος αγνοούμενος στην Κρήτη: «Έχω πέσει αλλά... δεν ξέρω που…

Εξονυχιστικές έρευνες από ΕΛΑΣ, Ερυθρό Σταυρό, εθελοντές του «Φίλιος Ζευς» και την οικογένεια

Κτηνωδία στην Ιεράπετρα: Άφησαν αβοήθητο άλογο να πεθάνει…

Πέντε μήνες δεν είχε αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του - 30.000 το διοικητικό πρόστιμο που του επιβλήθηκε

Ένταση στη δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη…

Μάρτυρας και εισαγγελέας προκάλεσαν αντιδράσεις

Αντιδρούν στο Λασίθι για την μετακίνηση του μοναδικού…

Για την μεταφορά του στο Ρέθυμνο

Εκλογικά «θρίλερ» που έγραψαν ιστορία στην Κρήτη

Η εκπομπή «Ώρα Αιχμής» ξαναθυμάται και περιγράφει… εκλογικές βραδιές για γερά νεύρα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.