Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!

Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!

Κρήτη | 28/02/2018 - 10:53
Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!
Η Κέλλυ Κυδωνάκη πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε, στο Sochi της Ρωσίας, μόλις στα 17 της κατάφερε μια σπουδαία επίδοση ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης

Δυναμική, επίμονη στους στόχους της και αφοσιωμένη ολοκληρωτικά στο καράτε, η 17χρονη αθλήτρια υποσχόμενη πολλά είναι έτοιμη να κατακτήσει τα μεγάλα σαλόνια αλλά και τις καρδιές όσων αγαπούν τον αθλητισμό.

Η Κέλλυ Κυδωνάκη και ο προπονητής της, Χαράλαμπος Σταυρουλαντωνάκης, μίλησαν στο Capitano.gr σχετικά με την πρόσφατη επιτυχία τους, το καράτε αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια εξομολογείτε ότι δεν ξέρει τι ήταν αυτό που την τράβηξε στο καράτε, όμως το ζητούσε από τους γονείς της ήδη  από τριών ετών με εκείνους τελικά να την πηγαίνουν στη σχολή όταν ήταν τεσσάρων. Ο προπονητής που την γνωρίζει πολύ καλά, πρόσθεσε ότι: «Εξαιτίας του δυναμικού της χαρακτήρα τα πράγματα πήραν τη φυσική τους ροή. Με βάση το εκρηκτικό της ταπεραμέντο διάλεξε ένα άθλημα το οποίο την εκφράζει. Είναι θέμα χαρακτήρα και μέσα στην προπόνηση και στην εξωτερική της ζωή ξέρω ότι είναι ένας μαχητής της αρέσει η επίτευξη ενός δύσκολου στόχου και νομίζω ότι αυτό όλο το προσφέρει το καράτε».


Σε ερώτηση μας για το πως θα χαρακτήριζε την Κέλλυ ως αθλήτρια απαντά ότι:«Η Κέλλυ είναι ένα παιδί πολύ πεισματάρικο, ένα παιδί που δεν θα τα παρατήσει ποτέ στη ζωή του όσο μεγάλος και δύσκολος και να είναι ο στόχος που προσπαθεί να επιτύχει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει όλους τους θεμιτούς και μόνο τρόπους για να πετύχει θυσιάζοντας ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο όλα εκείνα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ή να ζήσει όπως ένα παιδί της ηλικίας της».

Για πως καταφέρνει να συνδυάσει σχολείο και πρωταθλητισμό η 17χρονη αθλήτρια αναφέρει: «Είναι αρκετά δύσκολο γιατί και η πίεση του σχολείου είναι αρκετή, αλλά όταν θέλεις γίνετε να τα συνδυάσεις όλα», ενώ ο κ. Σταυρουλαντωνάκης πρόσθεσε: «η Κέλλυ είναι αρκετά οργανωμένο άτομο, έχει τις προτεραιότητες της. Έχει θυσιάσει άλλα πράγματα που ζουν παιδιά της ηλικίας της και έχει αφιερώσει τη ζωή της πάνω στο καράτε χωρίς να παραμελεί τα μαθήματά της ενώ είναι μια άριστη μαθήτρια».

Για την εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Κέλλυ ενθουσιασμένη απαντά ότι :«Ήταν πραγματικά τέλειο. Τέτοιες εμπειρίες πιστεύω ότι μένουν σε όλα τα παιδιά που ήταν στην αποστολή και θα τα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή γιατί δεν συμβαίνουν συχνά. Υπήρχε ομαδικότητα μεταξύ των συναθλητών μου και με τους προπονητές, κάτι που έφερνε ένα χαρούμενο κλίμα σε όλο το ταξίδι. Περάσαμε υπέροχα και ζήσαμε φανταστικές στιγμές». Ο προπονητής από την πλευρά του, είπε: «Εγώ δεν ήμουν μαζί με την Κέλλυ στη Ρωσία. Όπως γνωρίζετε η Εθνική ομάδα απαρτίζεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές που την συνόδευαν και αποτελούσαν και το προπονητικό τιμ. Είναι πραγματικά ένα πρωτόγνωρο γεγονός και φανταστείτε ότι ελάχιστοι αθλητές γνωρίζουν μια τέτοια διάκριση. Η Κέλλυ στα 17 της την έχει γνωρίσει ήδη και κατάφερε να βρεθεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια και να φέρει το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα από το 2013 είχε να γνωρίσει μια τέτοια διάκριση».

Στη ερώτηση μας για το πόσο ανταγωνιστικές ήταν οι αθλήτριες που αντιμετώπισε η Κέλλυ απάντησε ότι: «Ήταν αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Ας μη γελιόμαστε ήταν οι καλύτερες της χώρας τους άρα ήταν οι κορυφαίες και κάθε αγώνας ήταν  πάρα πολύ δύσκολος και πολύ δυνατός και δεν ήξερες μέχρι που θα προχωρήσεις». Ο προπονητής της υπερήφανος υπογράμμισε: «Σε αυτό το επίπεδο σε ένα ευρωπαϊκό ή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ούτε ένας εύκολος αγώνας. Κάθε αγώνας είναι και ένας τελικός. Κάθε φορά που η Κέλλυ απέκλειε και ένα αθλητή- μια χώρα, εμείς πανηγυρίζαμε σαν να ήταν ένας τελικός. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να περάσεις στον επόμενο γύρο και η Κέλλυ έκανε πέντε αγώνες μέχρι τον τελικό για να καταφέρει να φτάσει σ’ αυτόν τον θρίαμβο».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. . Σταυρουλαντωνάκη σχετικά με το πόσο τους στηρίζει το ελληνικό κράτος μας απάντησε: «Ας μη γελιόμαστε. Αυτό που λέμε οικονομική κρίση και έχει κατακλύσει τους πάντες έχει περάσει και στον αθλητισμό και στις ομοσπονδίες. Και επειδή γνωρίζω και πως ήταν πιο παλιά η ελληνική ομοσπονδία του καράτε και πως είναι σήμερα μπορώ να σας πω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία προσπαθεί να είναι διπλά μας όσον το δυνατό αυτό είναι εφικτό και της το επιτρέπουν και τα δικά της οικονομικά. 

Δεν σας κρύβω ότι ο κύριος όγκος των οικονομικών καλύψεων μέχρι τώρα επιβάρυνε εμάς τους γονείς και όλους τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που πολύ ευγενικά και πολύ απλόχερα πρόσφεραν τη βοήθεια τους σε εμάς. Από εδώ και στο εξής φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, γιατί ανοίγεται ένας καινούριος δρόμος μια μεγάλη πόρτα και ο ορίζοντας της Ολυμπιάδας για την Κέλλυ κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παίρνει αυτομάτως και το εισιτήριο για την ολυμπιάδα που θα γίνει φέτος το 2018 στο Μπουένος Άιρες, της Αργεντινής. 

Ένα ελληνόπουλο, είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχει σε ένα τέτοιο ακόμη πιο μεγάλο θεσμό, δεν νομίζω να αφήσει ασυγκίνητη ούτε την πολιτεία ούτε την ομοσπονδία μας, γενικά οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό και να μας χορηγήσει τα απαραίτητα. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω μόνο τα απαραίτητα».

Όταν επέστρεψε από το πρωτάθλημα οι συμμαθητές της, της είχαν ετοιμάζει μια ευχάριστη έκπληξη για να την υποδεχτούν με τη Κέλλυ να αναφέρει ότι: «Ξαφνιάστηκα για να πω την αλήθεια. Δεν περίμενα τόσο θερμή υποδοχή. Ενθουσιάστηκα όταν τα είδα όλα αυτά γιατί από το πουθενά που ήμουν ήρεμη, βλέπω τα παιδιά με τα πανό να μου φωνάζουν συγχαρητήρια να με αγκαλιάζουν. Μου έφεραν λουλούδια, εκείνη τη μέρα είχα και τα γενέθλια μου και μου έκοψαν και τούρτα». Ο προπονητής της πρόσθεσε: «Όλη η ζωή της Κέλλυς είναι συνδεδεμένη με το καράτε αν θα σας δινόταν η ευκαιρία να μπείτε στο δωμάτιο της μέσα θα καταλάβετε πως κινείτε όλος ο κόσμος γύρω από το καράτε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Όλος ο κόσμος είναι καράτε για την Κέλλυ».

Σχετικά με τις προπονήσεις της με την Εθνική ομάδα υπογράμμισε: «Κάθε Σαββατοκύριακο έχουν τα παιδιά προπόνηση στην Αθήνα με την εθνική και προσπαθώ να την ακολουθώ όσο πιο πολύ γίνεται. Είμαι και στη σχολή καθημερινά. Είναι δύσκολο για ένα παιδί από τη Κρήτη να παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις της εθνικής αλλά το προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά γίνεται».

capitano.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Θεαματική η έναρξη του Χανιώτικου Καρναβαλιού στη Σούδα…

Χαμός στην πλατεία της Σούδας απόψε! "Δυνατό" φέτος το Χανιώτικο Καρναβάλι

Η αναρρίχηση έκρυβε... παγίδες - Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε ο…

Φαίνεται πως τα... χρειάστηκε ο Ολλανδός τουρίστας

Διευρύνεται το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Σε εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης

Οι μπαλωθιές στο γλέντι τον οδήγησαν στο κρατητήριο

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και για υπόθαλψη εγκληματία

Περιπέτεια για ηλικιωμένο πεζοπόρο

Στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή του

Μ. Λέκκας: Πότε έρχεται η νέα κακοκαιρία στην Κρήτη

Από Σάββατο βράδυ αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με την θερμοκρασία να πέφτει ενώ αναμένονται και έντονες βροχές

Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία - Ήρθε η ώρα για…

Μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση οι ομάδες εργασίας

«Έχασα τον άνδρα μου από ένα ανισσόροπο» - Ευθύνες στον…

«Συγνώμη» ζήτησε ο 38χρονος αστυνομικός

Με Τόνι Σφήνο ξεκινά το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Η μεγαλύτερη γιορτή της Αποκριάς στην Κρήτη

Οδύνη και θρήνος στο Λασίθι για τη Ροδούλα και τον Κώστα

Βουβός ο πόνος στο “τελευταίο αντίο” για το ζευγάρι που χάθηκε πρόωρα

Καλός καιρός σήμερα στην Κρήτη – Μέχρι 17 βαθμούς η θερμοκρασία

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Αυτά είναι τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου στην…

Μετατρέπονται σε υγρούς τάφους για τους ανυποψίαστους οδηγούς

"Σήμερα ο Στάθης θα έκλεινε τα 40 και ακόμη να βρεθούν οι…

Σήμερα ο Στάθης Λαζαρίδης θα γινόταν 40 ετών και ο πατέρας του, ξέσπασε στο facebook, γράφοντας "μας καταστρέψατε τη ζωή"

Συγκλονίζει η μητέρα που πάλεψε 8 φορές για να αποκτήσει…

Καθηλωτικές εξομολογήσεις στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Παραμένει στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση…

Τοποθετήθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Καθηγητές και μαθητές του ΕΠΑΛ Πλατανιά δημιούργησαν το...…

Διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του και μπορεί με τοποθέτηση εξαρτήματος να φορτίσει κινητό

Θύελλα για την ηχογράφηση Στουρνάρα από Πολάκη

Ζητείται παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Άτομα με αναπηρία συγκλονίζουν στους «Ήρωες»

Παραπληγικοί, τετραπληγικοί και άτομα που έχουν ακρωτηριαστεί συγκλονίζουν στους Ήρωες μέσα από τα βιώματα, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην…

Καλός ο καιρός και σήμερα στην Κρήτη

Η πρόγνωση και για τους τέσσερις νομούς

Προσοχή! Αριστοτεχνική εξαπάτηση μέσω messenger στα Χανιά,…

Επιτήδειοι με απόλυτα πιστευτό τρόπο προσπαθούν να πάρουν χρήματα μέσω τραπεζιτικής υπηρεσίας σε ΑΤΜ

Είχε στο αγροτικό του το… όπλο

Στα χέρια των αρχών ένας 24χρονος

Γέμισε λύματα ο Αλμυρός - Μαύρα... ζουμιά στη θάλασσα της…

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις ο Αλμυρός ποταμός κατέβασε μαύρα ζουμιά μαζί με το νερό της βροχής - Στον εισαγγελέα Λασιθίου η υπόθεση μετά από καταγγελίες δημοτών στις…

Συγχωριανός της τη βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι της

Νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι εντοπίστηκε μία γυναίκα στα Χανιά

Στο εδώλιο οι «2» για τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη…

Ο κατηγορούμενος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Οκτώβριο του 2017

Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για αναλγησία σε άπορη

Σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης η "Ανταρσία στα Χανιά" καταγγέλει ότι η δημοτική αρχή Χανίων αρνήθηκε να βοηθήσει άπορη, αναξιοπαθούσα πολίτη.

Εξωτικοί παπαγάλοι από την Ασία και το Μεξικό φώλιασαν…

Και η Κρήτη έχει τους εξωτικούς παπαγάλους της, που πλέον έχουν αποκτήσει… ιθαγένεια

Πένθος για τον Μανούσο Γρυλλάκη: Πέθανε η αγαπημένη του…

Ο Μανούσος Γρυλλάκης ήταν ο φύλακας - άγγελος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ξεκινά η ενεργειακή μετάβαση με 26 νησιά της ΕΕ – Ανάμεσά…

Δείτε ποια άλλα νησιά της Ελλάδος είναι

Θρήνος για τους αγνοούμενους στις Αρχάνες – “Μουδιασμένοι”…

Πριν από λίγα χρόνια είχαν χάσει τον πατέρα της οικογένειας από ανακοπή

Θρίλερ με τους αγνοούμενους: Βρέθηκε εξάρτημα του «μοιραίου»…

Στο Τυμπάκι έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες

Ο καιρός στην Κρήτη: Οι βροχές «φεύγουν», ο ήλιος «έρχεται»

Ολοκληρώνεται η κακοκαιρία - Πως θα εξελιχθεί ο καιρός σύμφωνα με το Μανόλη Λέκκα;

Η1Ν1: Τι να προσέξουν οι εγκυμονούσες για τον ιό της γρίπης

Απλοί τρόποι για να προστατευτείτε από τον ιό της γρίπης

«Elounda Hills»: Τεράστια επένδυση με… ιδιωτική μαρίνα, ξενοδοχεία…

Με ενδιαφέρον, αλλά και επιφυλάξεις «έρχεται» στην Κρήτη το μεγάλο τουριστικό project

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου που…

Σε μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της βρίσκεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Άντας Παπαπάνου, που τα τελευταία…

Απίστευτη καταγγελία Αραβαντινού για τη μαφία των φυλακών…

Αποκαλύψεις με αφορμή τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας από μέλη της επονομαζόμενης «Μαφίας του Κορυδαλλού».

Προσοχή στα έντονα καιρικά φαινόμενα - «Άνοιξαν» οι ουρανοί…

Καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές και άνεμοι

Κόντεψαν να πνιγούν πρόβατα στον Γεροπόταμο - Καρέ - καρέ…

Μια διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στον Γεροπόταμο από κλιμάκια της 3ης ΕΜΑΚ - Γεννητούρια μεσολάβησαν κατά τη διάρκεια της διάσωσης - Χαρά και ικανοποίηση από τους…

Νέα επιδείνωση του καιρού - Έντονη ανησυχία μετά τις καταστροφές…

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται το πρωί του Σαββάτου. Σε επιφυλακή οι αρχές καθώς πρώτο μέλημα είναι η ανθρώπινη ασφάλεια

Φράγμα Αποσελέμη: Γεμίζει ο ταμιευτήρας από μέρα σε μέρα

Προσοχή στους επισκέπτες - Αυτές τις μέρες δεν πρέπει να πλησιάζουν στο σημείο

Ηλικιωμένος πνίγηκε ενώ έτρωγε

Υπέστη ανακοπή καρδιάς

Χανιά: Καταγράφονται οι ζημιές από την κακοκαιρία– Ευρεία…

Παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου -Ποια (λίγα) δρομολόγια…

Δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη

Φωτιά σε σταθμευμένο όχημα

Στον Άγιο Νικόλαο

Στην Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη

Θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.