Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!

Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!

Κρήτη | 28/02/2018 - 10:53
Το «χρυσό» κορίτσι της Κρήτης μας μαθαίνει... καράτε!
Η Κέλλυ Κυδωνάκη πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε, στο Sochi της Ρωσίας, μόλις στα 17 της κατάφερε μια σπουδαία επίδοση ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης

Δυναμική, επίμονη στους στόχους της και αφοσιωμένη ολοκληρωτικά στο καράτε, η 17χρονη αθλήτρια υποσχόμενη πολλά είναι έτοιμη να κατακτήσει τα μεγάλα σαλόνια αλλά και τις καρδιές όσων αγαπούν τον αθλητισμό.

Η Κέλλυ Κυδωνάκη και ο προπονητής της, Χαράλαμπος Σταυρουλαντωνάκης, μίλησαν στο Capitano.gr σχετικά με την πρόσφατη επιτυχία τους, το καράτε αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια εξομολογείτε ότι δεν ξέρει τι ήταν αυτό που την τράβηξε στο καράτε, όμως το ζητούσε από τους γονείς της ήδη  από τριών ετών με εκείνους τελικά να την πηγαίνουν στη σχολή όταν ήταν τεσσάρων. Ο προπονητής που την γνωρίζει πολύ καλά, πρόσθεσε ότι: «Εξαιτίας του δυναμικού της χαρακτήρα τα πράγματα πήραν τη φυσική τους ροή. Με βάση το εκρηκτικό της ταπεραμέντο διάλεξε ένα άθλημα το οποίο την εκφράζει. Είναι θέμα χαρακτήρα και μέσα στην προπόνηση και στην εξωτερική της ζωή ξέρω ότι είναι ένας μαχητής της αρέσει η επίτευξη ενός δύσκολου στόχου και νομίζω ότι αυτό όλο το προσφέρει το καράτε».


Σε ερώτηση μας για το πως θα χαρακτήριζε την Κέλλυ ως αθλήτρια απαντά ότι:«Η Κέλλυ είναι ένα παιδί πολύ πεισματάρικο, ένα παιδί που δεν θα τα παρατήσει ποτέ στη ζωή του όσο μεγάλος και δύσκολος και να είναι ο στόχος που προσπαθεί να επιτύχει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει όλους τους θεμιτούς και μόνο τρόπους για να πετύχει θυσιάζοντας ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο όλα εκείνα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ή να ζήσει όπως ένα παιδί της ηλικίας της».

Για πως καταφέρνει να συνδυάσει σχολείο και πρωταθλητισμό η 17χρονη αθλήτρια αναφέρει: «Είναι αρκετά δύσκολο γιατί και η πίεση του σχολείου είναι αρκετή, αλλά όταν θέλεις γίνετε να τα συνδυάσεις όλα», ενώ ο κ. Σταυρουλαντωνάκης πρόσθεσε: «η Κέλλυ είναι αρκετά οργανωμένο άτομο, έχει τις προτεραιότητες της. Έχει θυσιάσει άλλα πράγματα που ζουν παιδιά της ηλικίας της και έχει αφιερώσει τη ζωή της πάνω στο καράτε χωρίς να παραμελεί τα μαθήματά της ενώ είναι μια άριστη μαθήτρια».

Για την εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Κέλλυ ενθουσιασμένη απαντά ότι :«Ήταν πραγματικά τέλειο. Τέτοιες εμπειρίες πιστεύω ότι μένουν σε όλα τα παιδιά που ήταν στην αποστολή και θα τα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή γιατί δεν συμβαίνουν συχνά. Υπήρχε ομαδικότητα μεταξύ των συναθλητών μου και με τους προπονητές, κάτι που έφερνε ένα χαρούμενο κλίμα σε όλο το ταξίδι. Περάσαμε υπέροχα και ζήσαμε φανταστικές στιγμές». Ο προπονητής από την πλευρά του, είπε: «Εγώ δεν ήμουν μαζί με την Κέλλυ στη Ρωσία. Όπως γνωρίζετε η Εθνική ομάδα απαρτίζεται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές που την συνόδευαν και αποτελούσαν και το προπονητικό τιμ. Είναι πραγματικά ένα πρωτόγνωρο γεγονός και φανταστείτε ότι ελάχιστοι αθλητές γνωρίζουν μια τέτοια διάκριση. Η Κέλλυ στα 17 της την έχει γνωρίσει ήδη και κατάφερε να βρεθεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια και να φέρει το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα από το 2013 είχε να γνωρίσει μια τέτοια διάκριση».

Στη ερώτηση μας για το πόσο ανταγωνιστικές ήταν οι αθλήτριες που αντιμετώπισε η Κέλλυ απάντησε ότι: «Ήταν αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Ας μη γελιόμαστε ήταν οι καλύτερες της χώρας τους άρα ήταν οι κορυφαίες και κάθε αγώνας ήταν  πάρα πολύ δύσκολος και πολύ δυνατός και δεν ήξερες μέχρι που θα προχωρήσεις». Ο προπονητής της υπερήφανος υπογράμμισε: «Σε αυτό το επίπεδο σε ένα ευρωπαϊκό ή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ούτε ένας εύκολος αγώνας. Κάθε αγώνας είναι και ένας τελικός. Κάθε φορά που η Κέλλυ απέκλειε και ένα αθλητή- μια χώρα, εμείς πανηγυρίζαμε σαν να ήταν ένας τελικός. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να περάσεις στον επόμενο γύρο και η Κέλλυ έκανε πέντε αγώνες μέχρι τον τελικό για να καταφέρει να φτάσει σ’ αυτόν τον θρίαμβο».

Όταν ρωτήσαμε τον κ. . Σταυρουλαντωνάκη σχετικά με το πόσο τους στηρίζει το ελληνικό κράτος μας απάντησε: «Ας μη γελιόμαστε. Αυτό που λέμε οικονομική κρίση και έχει κατακλύσει τους πάντες έχει περάσει και στον αθλητισμό και στις ομοσπονδίες. Και επειδή γνωρίζω και πως ήταν πιο παλιά η ελληνική ομοσπονδία του καράτε και πως είναι σήμερα μπορώ να σας πω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία προσπαθεί να είναι διπλά μας όσον το δυνατό αυτό είναι εφικτό και της το επιτρέπουν και τα δικά της οικονομικά. 

Δεν σας κρύβω ότι ο κύριος όγκος των οικονομικών καλύψεων μέχρι τώρα επιβάρυνε εμάς τους γονείς και όλους τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που πολύ ευγενικά και πολύ απλόχερα πρόσφεραν τη βοήθεια τους σε εμάς. Από εδώ και στο εξής φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, γιατί ανοίγεται ένας καινούριος δρόμος μια μεγάλη πόρτα και ο ορίζοντας της Ολυμπιάδας για την Κέλλυ κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παίρνει αυτομάτως και το εισιτήριο για την ολυμπιάδα που θα γίνει φέτος το 2018 στο Μπουένος Άιρες, της Αργεντινής. 

Ένα ελληνόπουλο, είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχει σε ένα τέτοιο ακόμη πιο μεγάλο θεσμό, δεν νομίζω να αφήσει ασυγκίνητη ούτε την πολιτεία ούτε την ομοσπονδία μας, γενικά οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό και να μας χορηγήσει τα απαραίτητα. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω μόνο τα απαραίτητα».

Όταν επέστρεψε από το πρωτάθλημα οι συμμαθητές της, της είχαν ετοιμάζει μια ευχάριστη έκπληξη για να την υποδεχτούν με τη Κέλλυ να αναφέρει ότι: «Ξαφνιάστηκα για να πω την αλήθεια. Δεν περίμενα τόσο θερμή υποδοχή. Ενθουσιάστηκα όταν τα είδα όλα αυτά γιατί από το πουθενά που ήμουν ήρεμη, βλέπω τα παιδιά με τα πανό να μου φωνάζουν συγχαρητήρια να με αγκαλιάζουν. Μου έφεραν λουλούδια, εκείνη τη μέρα είχα και τα γενέθλια μου και μου έκοψαν και τούρτα». Ο προπονητής της πρόσθεσε: «Όλη η ζωή της Κέλλυς είναι συνδεδεμένη με το καράτε αν θα σας δινόταν η ευκαιρία να μπείτε στο δωμάτιο της μέσα θα καταλάβετε πως κινείτε όλος ο κόσμος γύρω από το καράτε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Όλος ο κόσμος είναι καράτε για την Κέλλυ».

Σχετικά με τις προπονήσεις της με την Εθνική ομάδα υπογράμμισε: «Κάθε Σαββατοκύριακο έχουν τα παιδιά προπόνηση στην Αθήνα με την εθνική και προσπαθώ να την ακολουθώ όσο πιο πολύ γίνεται. Είμαι και στη σχολή καθημερινά. Είναι δύσκολο για ένα παιδί από τη Κρήτη να παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις της εθνικής αλλά το προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά γίνεται».

capitano.gr

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη την Τρίτη

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδίως με τις ενέργειές τους στην ύπαιθρο

Το… αντικριστό του γάμου παραλίγο να κάψει μοναστήρι και…

Άναψε φωτιά για να ψήσει αντικριστό για το γάμο της κόρης του και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους, πυροσβέστες και περιουσίες

Ξύρισε το μούσι του μετά από 50 χρόνια για τα παιδάκια με…

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την Ογκολογική Κλινική Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Κάηκαν εκατοντάδες στρέμματα γης στο Ρέθυμνο

Δύσκολη μέρα η Κυριακή για την πυροσβεστική

«Άρπαξε» φωτιά αυτοκίνητο

Στον Πλάτανο Κισσάμου

Που και πότε θα κοπεί το ρεύμα στην Κρήτη

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Μέχρι την Κρήτη ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Τουρκία

Εμφανής μέχρι και στην Ιεράπετρα ο καπνός από τη φωτιά στα Τουρκικά παράλια

Αλλαγή δρομολογίων για το «Πρέβελης»

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ρέθυμνο: Ελεύθερος ο 34χρονος που ξυλοκόπησε τη σύντροφο…

Μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών

Η Μονή Κουδουμά, η αποκαλούμενη και «Άγιο Όρος της Κρήτης»

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της κορυφής Κόφινας

Σοκ σε ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο: Βγήκε στο μπαλκόνι και βρήκε…

Νεκρός βρέθηκε ένας 60χρονος Βρετανός τουρίστας

Υποχωρεί το μελτέμι - Καλός και ζεστός ο καιρός στην Κρήτη

Ευνοεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες για χαλαρές βουτιές στη θάλασσα ωστόσο έντονη θα είναι κατά τόπους η αίσθηση δυσφορίας

Οι... κατάρες της Κρήτης - Τραγωδία στους δρόμους και τις…

Υγρός τάφος για 26 συνανθρώπους μας οι παραλίες και οι πισίνες του νησιού από την αρχή της σεζόν - 46 οι νεκροί της ασφάλτου

Σεισμός στην Κρήτη τα μεσάνυχτα

Νέα σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ

6 στρέμματα έγιναν στάχτη από τις 2 φωτιές στην Κρήτη

2 φωτιές σε Χανιά και Ρέθυμνο αντιμετώπισαν χτες οι πυροσβέστες του νησιού

Φωτιά σε εστιατόριο και σε σπίτι

Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές

«Στροφές»: Ταινία μικρού μήκους για την χρήση αλκοόλ από…

Η Κρήτη συγκαταλέγεται στις πιο αιματοβαμμένες περιφέρειες της Ευρώπης

Νεαρός έπεσε αναίσθητος από αλκοόλ στα Μισίρια

Το δριμύ «κατηγορώ» ενός πατέρα, μετά το περιστατικό της μεθυσμένης 14χρονης Γαλλίδας

Χανιά: Στο παρά πέντε γλίτωσε από πνιγμό στη θάλασσα

Δύο ναυαγοσώστες έσπευσαν και βούτηξαν να τον βοηθήσουν

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

75 χρόνια από τα ανατριχιαστικά βασανιστήρια και τη σταύρωση…

Ο Σταύρος Ανδρεδάκης βασανίστηκε οικτρά και δολοφονήθηκε από τους ναζί

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα περιστατικά πνιγμών…

Το 16% των περιστατικών έχουν σημειωθεί στο νησί μας

Ονειρικός γάμος δίπλα στο κύμα στον Μύρτο

Το ερωτευμένο ζευγάρι Τσέχων ενθουσιάστηκε με το καρυδόμελο και το ρύζι!

ΣΗΜΕΤΑ:Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νέα σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Στο νοσοκομείο ανήλικη με συμπτώματα οξείας μέθης

Πραγματοποιήθηκε αναζωογόνηση στην ανήλικη τουρίστρια

Τροχαίο στην Εθνική: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό

Στο νοσοκομείο ένα άτομο

Επιχείρηση στην Κρήτη διέγραφε το 80% των αποδείξεων που…

ΑΑΔΕ: Λαβράκι έπιασαν οι ελεγκτές στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Καλοκαιρία σε όλη την Κρήτη σήμερα – Υποχωρούν οι βοριάδες

Η πρόγνωση του καιρού και στους τέσσερις νομούς του νησιού

Μονή Φανερωμένης: Αναστηλώνεται το ξακουστό μοναστήρι…

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα προκηρυχθεί το έργο αναστήλωσης του μοναστηριού

Λαγοκέφαλος, ο ύπουλος θαλάσσιος εισβολέας της Κρήτης

Σε συναγερμό οι νησιωτικές περιφέρειες της Ελλάδας, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού του Λαγοκέφαλου - Σκέφτονται ακόμα και την επικήρυξη του τοξικού

Σωτήρια η επέμβαση ναυαγοσωστών για πέντε άτομα

“Απαγορευτικό” στις περισσότερες παραλίες

Στιγμές χαλάρωσης για τον πρωθυπουργό στο Μαράθι

Απόλαυσε ένα πρωινό μπάνιο στη θάλασσα

Κυκλοφορούσε οπλισμένος στο … αεροδρόμιο

Είχε στην κατοχή του πιστόλι και φυσίγγια

Ισχυρός σεισμός σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της νότιας…

Πώς τον κατέγραψαν τα σεισμολογικά ινστιτούτα

Έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια στους δρόμους της Κρήτης,…

Αυξημένοι έλεγχοι στο ΒΟΑΚ και το Επαρχιακό Δίκτυο του νησιού

Τουρισμός: 44 υπερπολυτελή ξενοδοχεία στην Κρήτη μέσα σε…

11 νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων και 33 4 αστέρων στην Κρήτη

«Λουκέτο» σε καφέ - μπαρ και επιχειρήσεις στην Κρήτη μετά…

Μεγάλες φορολογικές παραβάσεις διαπίστωσαν ελεγκτές στα Χανιά

Περιπέτεια στη θάλασσα για πέντε τουρίστες

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητη

Έκανε τη βόλτα του και ξαφνικά κατέρρευσε

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία

Τι είναι Αλτσχάιμερ; 1 ταινία, 8 βιβλία και 7 γυναίκες… απαντούν

Η ταινία «Για θύμισέ μου» και 8 βιβλία 7 γυναικών, ευαισθητοποιούν, ενημερώνουν και μας μαθαίνουν τι είναι Αλτσχάιμερ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2019: Πότε «πέφτει»; - Που θα τη…

Οι δωρεάν εκδηλώσεις στην Κρήτη, με φόντο την Πανσέληνο του Αυγούστου

Σε γενική επιφυλακή το επόμενο τριήμερο η Πυροσβεστική

Με εντολή του Αρχηγού της Υπηρεσίας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.