Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Θέμα CretePlus.gr: Το τυχερό ΕΚΗ που βγάζει...Βουλευτές. Από τον Κουράκη στο Βαρδάκη (pics)

Θέμα CretePlus.gr: Το τυχερό ΕΚΗ που βγάζει...Βουλευτές. Από τον Κουράκη στο Βαρδάκη (pics)

Θέμα CretePlus.gr: Το τυχερό ΕΚΗ που βγάζει...Βουλευτές. Από τον Κουράκη στο Βαρδάκη (pics)
Η εκλογή του προεδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλειου κ Σωκράτη Βαρδάκη, αποτελεί την τρίτη κατά σειρά μετακίνηση ανθρώπου του ΕΚΗ, στα έδρανα της Βουλής!

Πρόκειται για έναν φορέα, ο οποίος φαίνεται πως αποδεικνύεται γούρικος, μιας και δεν είναι λίγο πράγμα, στελέχη του να μεταπηδούν από τα καθήκοντα που μπορεί να έχουν, με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο, σε μια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Βαρδάκης είναι ο τρίτος κατά σειρά που ακολουθεί αυτή την πορεία. Είχαν προηγηθεί ο κ. Γιάννης Κουράκης, αλλά και ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης!

Ο κ. Κουράκης πριν ακολουθήσει την πορεία του στην πολιτική για να καταλήξει τελικά στο Δήμο Ηρακλείου, όπου παρέμεινε πολλά χρονια, είχε διατελέσει πρόεδρος του ΕΚΗ. Ενώ και ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης ειχε διατελέσει γραμματέας.

Αυτή είναι και η πορεία των τριών ανδρών ως τα έδρανα της Βουλής

Μιχάλης Κριτσωτάκης


Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.  Είναι έγγαμος και έχει 2 κόρες. Είναι εκπαιδευτικός με πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εκλέγεται βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
Mέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας.
Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, γενικός γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών των ΤΕΙ επί τρεις θητείες, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝ επί σειρά ετών στο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ και με ενασχόληση σε κεντρικό επίπεδο σε θέματα Παιδείας.
Είναι αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης «Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας» και στις προτελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλέχτηκα νομαρχιακός σύμβουλος.
Έχει ασχοληθεί με τοπικά και περιφερειακά θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος, με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Από την αρχή δραστήριο μέλος στις πρωτοβουλίες για το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το «Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς» και το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι η Ενότητα της Αριστεράς είναι αίτημα και ζητούμενο για κάθε αριστερό και ανάγκη για την Αριστερά και τον τόπο μας.

Γιάννης Κουράκης



Ο Γιάννης Κουράκης γεννήθηκε στην Τύλισσο Ηρακλείου Κρήτης στις 6.10.1955. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσή Μουζουράκη και έχουν δύο παιδιά: τη Βασιλική, που είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών και τον Αντώνη. Μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτής εργαζόταν στη ΔΕΗ.

Εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993, 1996 και του 2000. Ως βουλευτής συμμετείχε στις Διαρκείς Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Μετά τις εκλογές του 2000 εξελέγη Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Συμμετείχε σε διάφορους Τομείς Εργασίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εισηγητής πολλών Νομοσχεδίων κυρίως στα θέματα Κοινωνικής Φροντίδας και Εργασίας.

Διετέλεσε:
Υφυπουργός Πολιτισμού σε θέματα Αθλητισμού.
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου από το 1987 έως το 1994.
Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ 1992 έως το 1993.
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου.
Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου 1990 έως το 1994
 Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης από το 2003
Δήμαρχος Ηρακλείου 2010-2014


Σωκράτης Βαρδάκης

ekh1

Γεννήθηκε στον Αμιρά Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης, το 1962. Τελείωσε το Λύκειο στο Ηράκλειο και ακολούθησε στο Επαγγελματικό Λύκειο τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και το Τμήμα Βοηθών Ιατρικών Βιολογικών Εργαστηρίων.

Από το 1983 υπηρετει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Από πολύ νέος στρατεύτηκα στο συνδικαλιστικό κίνημα και στα κοινά, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Βιάννου.

Επίσης διετέλεσε Ταμίας, Αντιπρόεδρος και 10 χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων των Ελληνικών Ταχυδρομείων Νομού Ηρακλείου.

 Από το 2005 εκλέγεται στην Διοίηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στη θέση του αναπληρωτή ταμία, όπου το 2007 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ από το 2011 μεχρι και πριν από λίγα 24ωρα ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.