Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Το τεστ που θα βελτιώσει τις οδηγικές σου ικανότητες

Το τεστ που θα βελτιώσει τις οδηγικές σου ικανότητες

Auto Plus | 04/05/2016 - 14:46
Το τεστ που θα βελτιώσει τις οδηγικές σου ικανότητες
Κάνοντας το παρακάτω απλό τεστ θα ανακαλύψεις έναν τρόπο για να βελτιώσεις την ικανότητά σου στην οδήγηση.

Το αυτοκίνητο (και η μοτοσικλέτα) πηγαίνει εκεί που κοιτάζει ο οδηγός του, γι αυτό όταν οδηγείς πρέπει να βλέπεις μακριά αφήνοντας την περιφερειακή όραση να ελέγξει όσα συμβαίνουν δίπλα σου. Όσο πιο μακριά κοιτάζει ο οδηγός τόσο πιο αργά διαδραματίζονται όλα και τόσο πιο μεγάλο γίνεται το «χωνί» της περιφερειακής του όρασης.

Όταν οδηγείς μέσα στην πόλη μην εστιάζεις στο πίσω μέρος του προπορευόμενου αυτοκινήτου αλλά όσο πιο μακριά (μέσα στο δρόμο) μπορείς. Κάτι ανάλογο κάνε και στην εθνική οδό. Σημάδεψε με το βλέμμα σου το πιο μακρινό σημείο του δρόμου το οποίο αλλάζει συνεχώς όπως κινείται το όχημα σου και άσε χέρια και πόδια να συντονιστούν με τα μάτια.

To τεστ των πιλότων

Το κερασάκι στην τούρτα στο άφησα για το τέλος. Με αυτό το τεστ θα καταλάβεις γιατί δεν πρέπει να εστιάζεις το βλέμμα σου σε ένα σημείο αλλά να το αφήνεις να ταξιδεύει μαζί με το όχημα σου.
Κοίταζε επίμονα την πράσινη κουκίδα που αναβοσβήνει στο κέντρο και μετά από μερικά δευτερόλεπτα οι κίτρινες κουκίδες που υπάρχουν γύρω της θα εξαφανιστούν. Αυτό συμβαίνει γιατί εστιάζοντας το βλέμμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο ο εγκέφαλος δεν δέχεται τα ερεθίσματα από την περιφερειακή όραση.

Αντίθετα όταν κινείς το βλέμμα σου έχεις πλήρη αντίληψη της εικόνας. Αξίζει να μάθεις ότι αυτό το τεστ δεν είναι ένα απλό παιχνιδάκι, το κάνουν πιλότοι τη πολεμικής και πολιτικής αεροπορίας, ακριβώς για να εκπαιδεύσουν το βλέμμα τους να κινείται.


Συντάκτης: Μάνος Καστρινάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.