Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



To συγκινητικό γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που δεν έλαβε ο Άγιος Βασίλης

To συγκινητικό γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που δεν έλαβε ο Άγιος Βασίλης

To συγκινητικό γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που δεν έλαβε ο Άγιος Βασίλης

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε στολισμένο ένα γράμμα ενός μικρού κοριτσιού. Έχοντας καταλάβει ότι ο μπαμπάς της είναι βαριά άρρωστος, η μικρή μας φίλη εναπόθεσε όλες της τις ελπίδες στον Άγιο Βασίλη και του ζήτησε να κάνει τον μπαμπά της καλά!

«Αγαπητέ Άη Βασίλη…

Θα ήθελα να με θυμηθείς αυτά τα Χριστούγεννα και να με θυμάσαι κάθε Χριστούγεννα. Και να μ’ αγαπάς για πάντα. […] Πέρσι με ξέχασες, αλλά φέτος σε παρακαλώ να με θυμηθείς. Το δώρο που θέλω να μου κάνεις είναι να κάνεις καλά τον μπαμπά μου, εμένα, την αδελφή μου και όλο τον κόσμο».

gramma1

gramma1

Ένα γράμμα που ευτυχώς δεν το έλαβε ο Άγιος Βασίλης, γιατί θα είχε στεναχωρηθεί πολύ!

Το κοριτσάκι που έγραψε το γράμμα έχει κοιλιοκάκη, αυτοάνοση διαταραχή που δεν της επιτρέπει να τρώει ότι τρώνε τα άλλα δύο αδέρφια της. Για τη διατροφή της απαιτούνται αρκετά χρήματα, αφού όλα τα προϊόντα που πρέπει να τρώει είναι χωρίς γλουτένη. Την κατάσταση προσπαθεί να σώσει η γιαγιά, με το εποχιακό της επάγγελμα, η οποία φτάνει στο σημείο να μην πληρώνει λογαριασμούς για να μπορεί να βοηθάει, έστω αγοράζοντας κάποια από τα τρόφιμα της μικρής! Στην ουσία σωστή δίαιτα σε μόνιμη βάση δεν γινόταν γιατί δεν το επέτρεπε η τσέπη τους!

Έτσι λοιπόν, η Εθελοντική Ομάδα Ηρακλείου «Give», μέσα απ’ το Facebook αποφάσισε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μπορέσουμε να δώσουμε όλοι χαρά σε αυτό το σπίτι!

«Μακάρι να είχαμε το μαγικό ραβδί για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία της μικρής! Σκοπεύουμε να εστιάσουμε κυρίως στα παιδιά! Να τραβήξουμε την προσοχή τους πάνω από την ασθένεια! Συζητώντας μαζί τους διαπιστώσαμε ότι έχουν τρομερή όρεξη για εξωσχολικές δραστηριότητες! Τα δύο κοριτσάκια θέλουν να μάθουν Κρητικούς χορούς, η μικρή θα ήθελε και τραγούδι! Ο αδερφός τους θα ήθελε να ξεκινήσει polo!», αναφέρει σε ανάρτησή της η Εθελοντική Ομάδα Ηρακλείου «Give», που μας καλεί να «βάλουμε τα δυνατά μας να βρούμε στα παιδιά δωρεάν σχολές», αφού «θέλουμε τον χαμόγελο τους πίσω!»

Για τη διατροφή της μικρής, εκπρόσωποι της ομάδας επικοινώνησαν με την εταιρεία Χαλκιαδάκης, η οποία για ακόμη μια φορά έδωσε τη λύση: Θα αναλάβει το παιδί στη διατροφή του παρέχοντάς του κάθε μήνα τα τρόφιμα που χρειάζεται!

 «Άλλη μια κίνηση που μας συγκίνησε πάρα πολύ και θέλουμε να την αναφέρουμε, από μια κοπέλα που εργάζεται στα κεντρικά του Χαλκιαδάκη: Έμαθε για το πρόβλημα της μικρής και όταν σχόλασε έκατσε και έψαξε στο ίντερνετ συνταγές μαγειρικής χωρίς γλουτένη έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη ποικιλία και φαντασία στα φαγητά του παιδιού! Αυτή η κίνηση δείχνει πάρα πολλά!», λέει στη συνέχεια η Εθελοντική Ομάδα «Give».  «Ο κάθε ένας μας είτε μέσα από τη δουλειά του είτε έξω από αυτήν έχει κάτι να προσφέρει, μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία! Δίνει το παρών με το νοιάξιμο και την αγάπη του που είναι ότι ωραιότερο που κουβαλάει ο άνθρωπος!

Όσοι φίλοι θα θέλατε να προσφέρετε σε αυτό το σπίτι κρέας, φρούτα και λαχανικά είναι ευπρόσδεκτα!», καταλήγει η ομάδα των Εθελοντών.

 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Χριστούγεννα στο Ηράκλειο Κρήτης

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.