Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Το ΣΔΟΕ ελέγχει τα οικονομικά του ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΣΔΟΕ ελέγχει τα οικονομικά του ΛΑ.Ο.Σ.

Πολιτική | 03/09/2013 - 16:58
Το ΣΔΟΕ ελέγχει τα οικονομικά του ΛΑ.Ο.Σ.
Σε εξέλιξη είναι έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τα οικονομικά του ΛΑ.Ο.Σ και ειδικότερα τη διαχείριση των πόρων του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης», σύμφωνα με απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στη Βουλή.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr η έγγραφη απάντηση του υφυπουργού διαβιβάστηκε στο κοινοβούλιο μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, όπου μεταξύ άλλων επικαλείτο καταγγελίες του πρώην προέδρου του Ινστιτούτου κ. Σαρατσιώτη, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποδόθηκαν στο Ινστιτούτο οι εκταμιευθέντες πόροι του Δεκεμβρίου 2012, τους οποίες και εισέπραξε ο ΛΑΟΣ.

Η κ. Χρυσοβελώνη ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών οποτεδήποτε μέσα στην τελευταία δεκαετία, και γενικότερα από ποιόν ελέγχεται το εικονικό ή μη των εκλογικών δαπανών που δημοσιεύονται στο τεύχος Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

«Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», απάντησε λακωνικά υφυπουργός Οικονομικών, ενώ απάντηση ήρθε και από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη προς τον οποίο επίσης απευθυνόταν η ερώτηση.

Στο ερώτημα αν έχει ελεγχθεί πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα που εισέρρευσε στα ταμεία του ΛΑΟΣ, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ο οικονομικός - λογιστικός έλεγχος των πολιτικών κομμάτων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά της Επιτροπής της Βουλής.

Οπως μάλιστα αναφέρει, για την εκπλήρωση της αποστολής της, η Επιτροπή αναθέτει τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι εξετάζουν λεπτομερώς τα βιβλία και τα παραστατικά των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.

Ειδικά για την τακτική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι με βάση τον νόμο, δόθηκε το 2012 σε τρεις τριμηνιαίες κατανομές ποσό συνολικού ύψους 23.160.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.868.244,78 ευρώ που αντιστοιχούσαν στον ΛΑ.Ο.Σ..


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτική

Μ. Συντυχάκης: "Να καθαριστεί ο ποταμός Γιόφυρος στο Ηράκλειο"

Στη βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που…

Τη στήριξή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία, στην πλατεία Συντάγματος, εξέφρασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας,…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.