Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



To Ράλι Ακρόπολις διατηρεί το όνομα του – Και ξανά προς τη δόξα τραβά;

To Ράλι Ακρόπολις διατηρεί το όνομα του – Και ξανά προς τη δόξα τραβά;

Auto Plus | 22/11/2014 - 00:00
To Ράλι Ακρόπολις διατηρεί το όνομα του – Και ξανά προς τη δόξα τραβά;

Πολλά σενάρια ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ονομασία και γενικότερα την ταυτότητα του εθνικού μας αγώνα. Δυστυχώς η κρίση και κάποιοι λάθος χειρισμοί υποβάθμισαν το Ράλι Ακρόπολις από αγώνα του Παγκοσμίου, σε αγώνα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενώ τελευταία στιγμή φέτος απεφεύχθησαν και τα χειρότερα.

Μέχρι πριν από ένα μήνα ο εθνικός μας αγώνας απειλούνταν με αποκλεισμό από της διεθνής διοργανώσεις. Με ανακούφιση τον είδαμε να φιγουράρει - έστω - στο προσωρινό καλεντάρι του ERC, με άλλο όνομα, Rally of Greece και σε... αδόκιμη ημερομηνία, αρχές Οκτωβρίου.

Με ανακοίνωση της η ΕΛΠΑ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όσον φορά τουλάχιστον στην ονομασία. Η ελληνική λέσχη αυτοκινήτου γνωστοποίησε ότι προτίθεται να παραχωρήσει το όνομα "Ράλι Ακρόπολις" για τη διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα.

Πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης που ίσως αποτελέσει την απαρχή της σύσφιξης των σχέσεων με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος που τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμα διαταραγμένες. 'Αλλωστε μόνο αν οι δύο φορείς τα βρουν μεταξύ τους έχει ελπίδες ανάκαμψης το σπορ στην Ελλάδα.

1509093_10153523875370656_693414168077012327_n

Η ανακοίνωση της ΕΛΠΑ

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες από διαφόρους κύκλους ως προς το Ράλι Ακρόπολις και τις προθέσεις της ΕΛΠΑ και συγκεκριμένα ότι δήθεν η ΕΛΠΑ δεν προτίθεται να παραχωρήσει το όνομα Ράλι Ακρόπολις στη διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα το 2015, αναγκαζόμαστε σαν οι μόνοι έγκυροι να γνωρίζουμε αυτές τις προθέσεις να ανακοινώσουμε προς κάθε κατεύθυνση και ενδιαφερόμενο τα παρακάτω:

Η ΕΛΠΑ έχοντας το Pouvoir Sportif της FIA συνηγορεί προκειμένου το αναφερθέν στο προσωρινό πρόγραμμα του E.R.C. για το 2015 Rally of Greece να πάρει την ονομασία που είχε πάντα ο εθνικός μας αγώνας, ACROPOLIS RALLY OF GREECE.

Η ΕΛΠΑ δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να συνεργαστεί με την Ο.Μ.Α.Ε. εάν αυτή θελήσει να αναλάβει το promotion του αγώνα ούσα και εμπλεκόμενη λόγω και της συμμετοχής Λέσχης Μέλους της.

Η ΕΛΠΑ διαθέτει όπως κάθε χρόνο όλο της το υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να διεξαχθεί χωρίς πρόβλημα ο παραπάνω αγώνας. Είναι δε η μόνη στην Ελλάδα που διαθέτει τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το να εκβιάζεται η μεταβίβαση του Pouvoir Sportif για λόγους και αιτιάσεις ανυπόστατες αδικεί κατάφωρα το κύρος, την ιστορία και τον κυρίαρχο ρόλο της ΕΛΠΑ επί 90 χρόνια στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα».


Συντάκτης: Μάνος Καστρινάκης


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.