Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017 δύο Δήμων της Κρήτης!

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017 δύο Δήμων της Κρήτης!

Τουρισμός | 26/12/2016 - 08:47
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017 δύο Δήμων της Κρήτης!
Δύο Δήμοι της Κρήτης προχώρησαν στην παρουσίαση του προγράμματος τους για την τουριστική προβολή τους το 2017!

Τα Χανια

Ο Δήμος Χανίων ενέκρινε το ετήσιο πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του για το έτος 2017.Στο πλαίσιο του προγράμματος σχεδιάζονται οι ακόλουθες δράσεις:

1. Δημιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού προβολής του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χανίων.Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία γενικών εντύπων, τουριστικών χαρτών και λοιπών θεματικών εντύπων με ενημερωτικό υλικό που θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου Χανίων και θα αναδεικνύει το ιστορικό, πολιτισμικό και φυσικό απόθεμα αυτού, σε τουλάχιστον δύο γλώσσες (ελληνική και αγγλική).Στόχος δράσης: Προσπάθεια βελτιστοποίησης της περιγραφόμενης δράσης και όπου αυτό καθίσταταιεφικτό, το έντυπο υλικό να υποκαθίσταται με ψηφιακό και με προοπτική μετάφρασης του σε τρίτες γλώσσες στο πλαίσιο της διείσδυσης σε νέες αγορές.

2. Βελτίωση και προώθηση της ψηφιακής εφαρμογής (application) τουριστικής πληροφόρησης και εμπλουτισμός τουριστικής διαδικτυακής πύλης (portal) του Δήμου Χανίων.Η δράση αυτή περιλαμβάνει την αξιολόγηση και βελτίωση υφιστάμενης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και σχετικής με τον τουρισμό διαδικτυακής πύλης του Δήμου, οι οποίες παρέχουν παράλληλα τη δυνατότητα στον επισκέπτη πρόσβασης σε πληθώρα πληροφορίας τουριστικού ενδιαφέροντος για το Δήμο Χανίων, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις σύγχρονες τεχνολογίες.Στόχος δράσης: Η πληρέστερη και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση των επισκεπτών του Δήμου Χανίων και παράλληλα η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων από τουριστικής άποψης του Δήμου.

3. Πληροφοριακή σήμανση αξιοθέατων και μνημείων του Δήμου Χανίων.Η δράση περιλαμβάνει τη σήμανση, κατεύθυνσης ή αποτύπωσης χρήσιμων πληροφοριών, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάδειξης και αξιοποίησης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, πλέον του γεγονότος ότι καλύπτει μια πάγια και εκπεφρασμένη ποικιλοτρόπως ανάγκη των κατά καιρούς επισκεπτών, στο πλαίσιο της ευρύτερης βελτίωσης αλλά και εμπλουτισμού των παρεχόμενων από μέρους του Δήμου Χανίων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.Στόχος δράσης: Η βελτίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης των επισκεπτών και η διευκόλυνση της μετακίνησής τους εντός του ιστού της πόλης αλλά και στις λοιπές περιοχές του Δήμου Χανίων.

4. Ξεναγήσεις ομάδων εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Χανίων.Η δράση περιλαμβάνει την παροχή από μέρους του Δήμου Χανίων υπηρεσίας που αφορά ξεναγήσεις ομάδων στην Παλιά Πόλη των Χανίων αλλά και σε άλλα σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Χανίων. Στόχος δράσης: Η γνωριμία των ενδιαφερόμενων με την ιστορία, τα μνημεία και τον πολιτισμό και την εν γένει φυσιογνωμία των Χανίων.5. Δημιουργία πολιτιστικού και εορταστικού στίγματος για την πόλη των Χανίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων με στόχο την αξιοποίηση εκδηλώσεων για την προσέλκυση επισκεπτών εκτός της προβλεπόμενης τουριστικής περιόδου.Η δράση αυτή στοχεύει στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της τουριστικής εκμετάλλευσης μεγαλύτερου χρόνου εκτός της προβλεπόμενης , αξιοποιώντας εκδηλώσεις που διαδραματίζονται την περίοδο αυτή.

6. Διοργάνωση εκδηλώσεων για τον τουρισμό.Στο πλαίσιο της προσπάθειας διάνοιξης νέων τουριστικών αγορών με ταυτόχρονη ανάδειξη των σχετικών περιοχών, χαρακτηριστικών ή/και πλεονεκτημάτων του τόπου, δημιουργεί την ανάγκη για πραγματοποίηση δράσεων και διοργάνωση εκδηλώσεων για την προώθηση του προϊόντος των Χανίων.

7. Φιλοξενία τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων, σε συνεργασία με φορείς του Νομού.Η δράση περιλαμβάνει τη φιλοξενία, σίτιση ή/και μεταφορά τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων, που σχετίζονται με την προώθηση του τουρισμού, σε συνεργασία με άλλους φορείς του τουρισμού της περιοχής, στο πλαίσιο της εν γένει τουριστικής προβολής του Δήμου. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα συνδιοργανωθούν κοινές θεματικές δραστηριότητες με όμορους Δήμους και περιοχές με κοινά χαρακτηριστικά για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και βέλτιστης σχέσης κόστους – οφέλους.Στόχος δράσης: Δημιουργία ιδίας εμπειρίας και απόλαυσης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, των ηθών, εθίμων και παραδόσεων της περιοχής καθώς και των παρεχόμενων ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών, με σκοπό να γίνουν κοινωνοί της διεθνούς προώθησης του Δήμου Χανίων και να λειτουργήσουν από μέρους τους καταλυτικά στη διάδοση των Χανίων ως τουριστικού προορισμού στους χώρους επιρροής τους.

8. Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.Η δράση περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Δήμου Χανίων σε θεματικές εκθέσεις τουρισμού, εθνικές και διεθνείς, για το έτος 2017, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου και ταυτόχρονα συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Χανίων με λοιπούς φορείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου για την αποτελεσματική προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα γεωγραφικά όρια του Δήμου και ανάδειξης νέων επιλογών για τους επισκέπτες.

9. Δράσεις διείσδυσης σε νέες τουριστικές αγορές.Η τουριστική προβολή και διαφήμιση του Δήμου Χανίων, η μεγιστοποίηση των περιθωρίων ανάπτυξης εναλλακτικών ειδών τουρισμού με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η επικοινωνία προς τους ενδιαφερόμενους των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ενδοχώρας του Δήμου, και παράλληλα η ανάδειξη τοπικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης της διαχεόμενης ωφέλειας προς τη μεγαλύτερη δυνατή μερίδα της τοπικής κοινωνίας.Στόχος δράσης: 

H ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η ανάπτυξη των νέων segment της Τουριστικής Αγοράς που θα απευθύνονται σε target group ποιοτικού τουρισμού μεσαίων και υψηλών εισοδημάτων και παράλληλα θα βοηθάει στη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η σηματοδότηση φυσιολατρικών και ειδικών διαδρομών στις Δημοτικές ενότητες των παρακάτω ενοτήτων:Ακρωτηρίου, Βενιζέλου, Θερίσσου, Κεραμειών, Σούδας, Νέας Κυδωνίας και Χανίων.Η σύντομη περιγραφή και ελκυστική απεικόνιση των κυριότερων τουριστικού ενδιαφέροντος σημείων που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Χανίων, ώστε μέσω του υλικού αυτού να παρέχεται στον εν δυνάμει επισκέπτη το απαραίτητο ερέθισμα που θα το οδηγεί να τα επισκεφθεί.

10. Προγραμματική σύμβαση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), για την τουριστική προβολή των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισσάμου, Καντάνου- Σελίνου, Σφακίων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.Η προγραμματική σύμβαση αφορά στην υλοποίηση ενεργειών, εκδηλώσεων, δράσεων και συμμετοχή σε προγράμματα, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική ανάπτυξη των περιοχών των συμβαλλόμενων μερών.Στόχος δράσης: Αφενός η ανάδειξη και προβολή αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορίας γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Νομού Χανίων και αφετέρου των τοπικών προϊόντων που αποτελούν μέρος της τοπικής και ιστορικής παράδοσης ως μέρος του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.Η υλοποίηση του Ετήσιου Προγράμματος θα γίνει από ιδίους πόρους.

Στην Ιεράπετρα

Ο Δήμος Ιεράπετρας ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του προορισμού για το 2017.Το πρόγραμμα ύψους 10.000 ευρώ περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

α. Δημιουργία και έκδοση εντύπων και ψηφιακού-οπτικού-ηχητικού υλικού

1. Σχεδίαση – έκδοση αναλυτικού τουριστικού οδηγού περιοχής Δήμου Ιεράπετρας σε Social Media (Youtube – Instagram, Twitter, Facebook) (ψηφιακό – οπτικό – ηχητικό υλικό ) (video)

2. Σχεδιασμός, έκδοση τουριστικού εντύπου περιοχής Δήμου Ιεράπετρας (ελληνικά, αγγλικά) για διανομή σε επισκέπτες της περιοχής. Ο οδηγός αυτός θα υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για κάθε αξιοθέατο, φωτογραφίες, video, ωράριο λειτουργίας, εκδηλώσεις, προτάσεις για περιήγηση, καθώς και χάρτη και οδηγίες πρόσβασης προς άλλα αξιοθέατα.

β. Σχεδιασμός και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων & χαρτών σε κύρια σημεία της περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας

1. Πινακίδες – χάρτες (με σήμανση QRcode)Θα σχεδιασθούν, κατασκευασθούν και τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες –χάρτες με πληροφορίες για τις παραλίες και οικισμούς, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, Αστυνομικό Τμήμα, Κέντρο Υγείας κλπ.), με γραμμωτό κωδικό (barcode) δύο διαστάσεων (QRcode). Ο κωδικός αυτός μπορεί να σαρωθεί από κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone .

γ. Αξιοποίηση Διαδικτυακών Τεχνολογιών

1. Συνέχιση της ενημέρωσης των λογαριασμών στα Social Media, (Facebook, Instagram, Twitter) προβάλλοντας ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του Δήμου.

δ. Σχεδίαση και έκδοση υλικού για ανάπτυξη των ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών ΤουρισμούΕφ΄ όσον υπάρξει οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσει παράλληλα προσπάθεια για σχεδίαση - έκδοση υλικού για εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως περιπατητικός / φυσιολατρικός, θρησκευτικός, γαστρονομίας.

1. Σχεδίαση – έκδοση αναλυτικού θεματικού τουριστικού οδηγού περιοχής σε Multimedia - παραγωγή DVD (Ψηφιακό – Οπτικό – Ηχητικό Υλικό) 

(Ορειβατικά Μονοπάτια Ε4 και Σαρακίνας, Μοναστήρια και Εκκλησίες, γαστρονομία και αγροτικά προϊόντα)2. Σχεδιασμός και οργάνωση, έκδοση εντύπων με κατεύθυνση τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού του θεματικού τουριστικού οδηγού (Ορειβατικά Μονοπάτια Ε4 και Σαρακίνας, Μοναστήρια και Εκκλησίες, γαστρονομία και αγροτικά προϊόντα).

ε . ΕκδηλώσειςΟργάνωση ή συνδιοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, παραδοσιακών εκδηλώσεων, αθλητικών οργανώσεων (τουρνουά ποδοσφαίρου, ιστιοπλοϊκούς αγώνες WINDSURF, κλπ) μουσικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, εικαστικών εκθέσεων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων που προάγουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουρισμός

Τουριστικό και αεροπορικό «φιλέτο» η Ελλάδα για Γερμανία

Πρώτη σε αύξηση αεροπορικής κίνησης η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ όλων των προορισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Destatis για το εντεκάμηνο…

Κρήτη και Ρόδος, «πρωταθλήτριες» σε έσοδα και κρατήσεις…

Κρήτη και Ρόδος αναδείχθηκαν το 2017, σε «πρωταθλήτριες» από πλευράς αύξησης εσόδων και κρατήσεων, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει…

Κουντουρά: Για πρώτη φορά μετεκπαίδευση εργαζομένων…

Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου…

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης συναντήθηκε με το Βασιλικό…

Στη Μαδρίτη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR, για την προώθηση…

Παρουσίαζονται οι Μελετες για την Πρότυπη Οικολογική…

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Δήμαρχοι Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, Πλατανιά, Ιωάννης…

Η οικογένεια της Βαγγελιώς Σχοιναράκη μετέτρεψε το «κονάκι…

Μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου και μάλιστα το σπίτι ενός αγά επί τουρκοκρατίας, είχε η οικογένεια της πρώην νομάρχη και βουλευτή του…

Ημερίδα «The Tourism of Tomorrow»

Το πρόγραμμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT (American College of Thessaloniki), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «The Tourism of Tomorrow» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου…

Κρήτη: Ένα παλάτι ... για λίγους στην Eλουντα- Πόσο κοστίζει…

Το Eclectic Living, όπως είναι το όνομα αυτού του «ανακτόρου», βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια απομονωμένη παραλία στο νησί της Κρήτης. Οι πανέμορφοι κήποι του ακινήτου με την…

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για κορυφαία ξενοδοχειακή…

Το Cactus Royal Spa & Resort στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης έλαβε το διεθνούς κύρους αναγνωρισμένο βραβείο TUI Environmental Champion Award “TUI Umwelt Champion” για το έτος 2018.

Eνα «διαμάντι» στην Κρήτη: Ολοκληρωμένη απάντηση για…

Η υπόσχεση που δίνει στον επισκέπτη του το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Λασιθίου για διαμονή υψηλών απαιτήσεων επιβεβαιώνεται σε όλα τα επίπεδα: πολυτελείς εγκαταστάσεις,…

Mouzenidis Travel: Πτήσεις προς Χανιά από τη Μόσχα τη θερινή περίοδο…

Πτήσεις προς τα Χανιά από τη Μόσχα με την Ellinair για τη θερινή περίοδο του 2018 ανακοίνωσε το Mouzenidis Travel, διατηρώντας πλήρως το πρόγραμμα πτήσεων προς Ηράκλειο.

H Airbnb ετοιμάζει συγκρότημα διαμερισμάτων

Το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων ειδικά σχεδιασμένο για ενοικιαστές που θέλουν να υπομισθώσουν τις μονάδες τους σε βραχυπρόθεσμους πελάτες ετοιμάζεται να ανοίξει…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.