Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Το παραμύθι του Αιγαίου»: 25 Φεβρουαρίου του 2016 με 18 Φεβρουαρίου του 2017

«Το παραμύθι του Αιγαίου»: 25 Φεβρουαρίου του 2016 με 18 Φεβρουαρίου του 2017

Ηράκλειο | 19/02/2017 - 08:00
«Το παραμύθι του Αιγαίου»: 25 Φεβρουαρίου του 2016 με 18 Φεβρουαρίου του 2017
Του Ανδρέα Τσιλογιάννη *

Εισαγωγή. 

Το συγκεκριμένο άρθρο, γράφτηκε πέρυσι τέτοιες μέρες, στην ουσία αποτέλεσε την αρχή μιας πορείας που κέρδισε αρκετούς από εσάς, σας ευχαριστώ από καρδιάς, μέσα από τις αναγνώσεις σας, αλλά και  αποτέλεσε «το χτίσιμο» της συνεργασίας με το www.mignatiou.com και τον Μιχάλη Ιγνατίου. 

Κείμενο, με σκοπό να αποτυπώσει «το παραμύθι στο Αιγαίο», εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και  συγχρόνως να αποτελέσει φόρο τιμής για έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς της πατρίδας μας ο οποίος χάθηκε άδοξα σε ένα τροχαίο ακριβώς ένα χρόνο πριν. 

Η ζωή του Παντελή Παντελίδη, αποτέλεσε ένα γρήγορο παραμύθι ως προς την επιτυχία, με ένα ακόμα πιο γρήγορο «success story» στην δύσκολη Ελλάδα, με τέλος, όμως, άδοξο και με τραγικό, δυστυχώς, τρόπο, που δεν αξίζει σε κανέναν, πόσο μάλλον στον αδικοχαμένο αγαπημένο της νεολαίας τραγουδοποιό. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που αναδημοσιεύω κείμενό μου, αλλαγμένο ως προς τους χρονικούς προσδιορισμούς, προσθέτοντας τη σημερινή κατάσταση, όμως, όπως θα διαπιστώσετε είναι ακόμα επίκαιρο.

 Κάλλιστα, μετά από ένα χρόνο, το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να είχε γραφτεί σήμερα και όχι πέρυσι, ακριβώς με τις ίδιες λέξεις και τα ίδια γεγονότα, μακάρι κάποια από αυτά να ήταν διαφορετικά. Γυρίζοντας τον χρόνο ένα ακριβώς χρόνο πίσω, συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου 2016, «έγραφα»… «Το παραμύθι του Αιγαίου» Ηράκλειο, 25 Φεβρουαρίου 2016 …« Παραμυθιάζομαι, ξέρω πολύ καλά τι θα συμβεί και όμως νοιάζομαι θέλω η ελπίδα ακόμα και τώρα να μας  βρει το πρωί, παραμυθιάζομαι… μιας νύχτας όνειρα η χώρα αυτή…». Στίχοι, παραφρασμένοι – προσαρμοσμένοι στη πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη, λαϊκού τραγουδιστή  της νεολαίας, ο οποίος αναπάντεχα, πριν ακριβώς ένα χρόνο, άφησε σε τροχαίο αυτό τον κόσμο για το μεγάλο ταξίδι. 

Ο ελληνικός λαός νιώθει παραμυθιασμένος, από το παραμύθι το οποίο ειδικά η γενιά μας “τρώει “από τους “κυβερνώντες“, οι οποίοι “τάζουν“ στα πλαίσια της χρόνιας ρουσφετολογικής λογικής τα πάντα στους ανθρώπους που βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας αλλά στο τέλος διορίζουν συγγενείς τους. Θυμωμένος, από το παραμύθι των αριθμών των ποσοστών ανεργίας και της αποτύπωσης αυτών όταν η χώρα παρουσιάζει δείκτη ανεργίας της τάξης του 27%, χωρίς σ `αυτό το ποσοστό να συμπεριλαμβάνονται  τόσο το εργατικό δυναμικό που έχει επιλέξει να εργασθεί εκτός των ελληνικών ορίων όσο και το «εργατικό δυναμικό» που δουλεύει σε καθεστώς μαύρης εργασίας. 

Προδομένος, από το διαχρονικό παραμύθι της κυβέρνησης προς μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, νέους επιστήμονες, επιχειρηματίες, ανέργους. Εξοργισμένος από το «παραμύθι» που συμβαίνει στο Ε.Σ.Υ. , με ανθρώπους να χάνουν τζάμπα τις ζωές τους, εξαιτίας , λαθών ιατρικών ενδεχομένως από έλλειψη έγκαιρης ιατρικής απόφασης, με επακόλουθο τη συγκάλυψη του άγραφου νόμου της  ιατρική«omerta» και τη μη απάντηση στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτά τα γεγονότα, σαν καλόγουστο παραμύθι συμβαίνουν στη  χώρα του τρίτου μνημονίου, η οποία βρέχεται από τα νερά μιας πανέμορφης θάλασσας του Αιγαίου Πελάγους, όπου ευτυχώς δεν ανήκει στα ψάρια του. Αιγαίο Πέλαγος, η θάλασσα του Αισώπου, αγαπημένου πλάστη παραμυθιών της αρχαιότητας, θάλασσα αγαπημένη ενός λαού που και στη σύγχρονη εποχή λατρεύει να διαβάζει παραμύθια, κυρίως όμως λατρεύει να ζει μέσα στο παραμύθι. Πέλαγος, στο οποίο ο ελληνικός λαός πλάθει όνειρα, επηρεασμένος από κάθε παραμύθι, την ώρα που αγναντεύει το  γαλάζιο στο πιο επικίνδυνο πέλαγος του κόσμου, περιμένοντας την ελπίδα σε συνθήκες κοινωνικής αδείας, ελπίδα η οποία αντιδρά και δεν έρχεται. Ένα πέλαγος παράξενο, ίσως το μοναδικό στον κόσμο, στο οποίο μέσα σε λιγότερο από εκατό χρόνια περνούν από τη μια ακτή στην άλλη εκατομμύρια προσφύγων. Πέλαγος περάσματος προσφύγων, όπου για πρώτη φορά κατά τη μικρασιατική καταστροφή  Έλληνες της Μικράς Ασίας, μετά το ολοκαύτωμα της Σμύρνης από τον κεμαλικό στρατό των Νεότουρκων, προσπαθούν με κάθε μέσο, χωρίς υπάρχοντα να περάσουν στη Μητέρα Ελλάδα με σκοπό να σωθούν από τις θηριωδίες και στη συνέχεια να χτίσουν τη νέα τους ζωή. 

Σήμερα, Σύριοι και άλλοι πρόσφυγες, βρίσκουν το Αιγαίο πέλαγος ως πέλαγος Ελπίδας, εάν φυσικά σωθεί η ζωή τους από το επικίνδυνο ταξίδι που οι Τούρκοι δουλέμποροι τους επιβάλλουν, ως το πέρασμα που θα τους δώσει το διαβατήριο για την δική τους ελπίδα, σε μια από τις προηγμένες χώρες της δυτικής ή βόρειας Ευρώπης. Με την εισροή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στα ακριτικά νησιά , οι κάτοικοι ξεπερνούν την κρατική ανοργανωσιά, δημιουργούν αυτοοργανώσεις αναδυόμενες από την κοινωνία, οι οποίες με τη συνεργασία των δομών του κράτους φιλοξενούν, περιθάλπουν και προσφέρουν φαγητό στους πρόσφυγες. Αυτοί οι ήρωες προτείνονται ως υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης στα πρόσωπα της 85άχρονης γιαγιάς Αιμιλίας Καμβύση, του 40άχρονου ψαρά Στρατή Βαλιαμού αλλά και της ξένης εθελόντριας ακτιβίστριας γνωστής ηθοποιού Σουζαν Σάραντον, την ώρα που η Τουρκία αρνείται την επαναπροώθηση  των προσφύγων στα εδάφη της, σπάζοντας στην ουσία την τριμερή συμφωνία. Όμως το παραμύθι του Αιγαίου έχει και άλλη όψη. Αρκετοί ξένοι οικονομικοί μετανάστες, εργαζόμενοι στο τουριστικό κλάδο ερωτευμένοι με τη χώρα μας, θέλουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην πατρίδα μας, δηλώνουν ως όνειρο ζωής την παραμονή στην Ελλάδα, όταν άλλοι μετανάστες ήρθαν για μια και καλά καλύτερη ζωή αλλά στα δύσκολα επέστρεψαν στις πατρίδες τους. 

Μετανάστες, προερχόμενοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διαφορετική κουλτούρα και αντίληψη οι οποίοι προβάλουν τη χώρα μας στα χρονολόγια που διαθέτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να κάνουν οικειοθελή διαφήμιση της Ελλάδας, με τον πιο απλό τρόπο προσελκύοντας αρκετούς συμπατριώτες τους στη χώρα μας ως τουρίστες. Πως, ως χώρα θα ανταμείψουμε αυτούς τους ανθρώπους ; Ανταμοιβή οι ίδιοι δε ζητούν, θέλουν να ξοδέψουν την υπόλοιπη ζωή τους στη χώρα μας δημιουργώντας μέσα από όνειρα που εδώ ονειρεύονται. Θεωρούν πως η λύση του προβλήματος της κρίσης έρχεται μέσα από μια λέξη. Την ανωνυμία. Χάνοντας αυτή, εξαιτίας της υπέρμετρης έκθεση με αλαζονικά στοιχεία η οποία οδηγεί στη φλύαρη επικράτηση της λογικής του μη μέτρου, φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση μη μπορώντας να αξιολογήσουμε αλλά και να αξιοποιήσουμε το απλό. Γίνεται να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση ; Δεν γίνεται ; «Γίνεται, γίνεται», αρκεί να αφήσουμε το δήθεν και την επωνυμία γυρνώντας στην ανωνυμία, όπως μας προτρέπει μια κοπέλα οικονομική μετανάστρια, εργαζόμενη στον τουρισμό της χώρας, «όνειρο ζει» και να δημιουργήσουμε μέσα από τα δικά μας όνειρα, σχεδιάζοντας το αύριο μέρα – μέρα, χωρίς να ψάχνουμε τη φυγή στο άγνωστο. Άλλωστε η Ελλάδα, όπως η οικονομική μετανάστρια τονίζει με κάθε τρόπο, έχει πολλά να μας δώσει. Μπορούμε την αλλαγή πορείας, έχοντας ως πρότυπο και τους οικονομικά μετανάστες που παλεύουν μαζί μας στην κρίση, αλλά και εμπνευσμένοι από τους  κατοίκους των νησιών μας που βοηθούν με αυταπάρνηση τους πρόσφυγες, ακόμα και από τους ίδιους τους πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να αφήσουν τον πόλεμο της πατρίδας τους και να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους σε καινούργια μέρη. Εύκολο να αλλάξουμε; Μπορούμε να πάμε παρακάτω; 

«Αντικειμενικά στο λέω», ναι, αρκεί να δώσουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για την πατρίδα μας ,την ίδια τη ζωή μας. Ώρα να πράξουμε το σωστό για την Ελλάδα μας, κοιτάζοντας το συλλογικό συμφέρον, χωρίς αύριο να λέμε πως τη καταστροφή στη χώρα « από αντίδραση και μόνο την κάναμε και αυτή ». Ώρα να σταματήσει το παραμύθι και να μιλήσουν τα τραγούδια. Καλό ταξίδι». File Photo: Ο υπουργός Εθνικής ’Aμυνας Πάνος Καμμένος, πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR «Το παραμύθι του Αιγαίου» Ηράκλειο, 18 Φεβρουαρίου 2017. Έχοντας περάσει ένας ακριβώς χρόνος, από την δημοσίευση του «παραμυθιού στο Αιγαίο», η κατάσταση στη χώρα παραμένει δύσκολη. Οι πρόσφυγες παραμένουν, η κατάσταση δεν άλλαξε ακόμα και με την επίσκεψη του Ποντίφικα Φραγκίσκου Α` στη Μυτιλήνη, μπορεί να μην έχουμε τις καταστάσεις που βλέπαμε στην Ειδομένη, αλλά τα προβλήματα μεγάλα στους χώρους φιλοξενίας. Δεν υπάρχει πολιτική απεγκλωβισμού των προσφύγων από την χώρα παραμονής, αλλά ούτε και σχέδιο αποσυμφόρησης με ταυτόχρονη προώθηση μεγάλου αριθμού του μετακινηθέντος ασιατικού πληθυσμού σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Το νησιά του Αιγαίου, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα, καθώς δεν τίθεται σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, με τον Σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί  την Ε.Ε., με διωγμό προς τα νησιά μας, μεγάλο αριθμό ροών προσφύγων – μεταναστών. 

Με αγωνία αναμένουμε το Τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017, συνέχεια του τουρκικού πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου του 2016, όπου ο Σουλτάνος Ερντογάν προτείνει Συνταγματικές Αλλαγές, οι οποίες αλλάζουν το Τουρκικό Πολίτευμα, μετατρέποντας την Τουρκική Δημοκρατία σε προεδρική με υπεραρμοδιότητες του Προέδρου – Σουλτάνου Ερντογάν. Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο πάντοτε συνεχείς με αυξημένες τάσεις παραβιάσεων και προκλήσεων επεισοδίων, είτε κατά την περίοδο που πλησιάζει η ημερομηνία της επετείου από την κρίση των Ιμίων, είτε μετά αυτής. Άλλωστε, το 2017, έχουμε ζήσει το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, ένα πραξικόπημα που αλλάζει τα χαρακτηριστικά της γειτονιάς του Αιγαίου. Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016, η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι αμετάβλητη, η κρίση βαθαίνει, καθώς η κυβέρνηση δεν κλείνει την αξιολόγηση, αλλά και την κοινωνία να ζει πιο δύσκολα από πέρυσι, με επαναφορά, μάλιστα, από παράγοντες των εταίρων – δανειστών των σεναρίων για ενδεχόμενο Grexit. Διαφορετικός είναι και ο υπόλοιπος κόσμος, στις ΗΠΑ πρόεδρος είναι πλέον ο κ. Ντόναλτ Τράμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα ανήκει στο παρελθόν, στην Ιταλία υπάρχει νέος πρωθυπουργός -με τα ίδια προβλήματα -, Γαλλία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, ετοιμάζονται για εκλογές με έντονο στοιχείο την άνοδο ή και την επικράτηση εθνικιστικών πολιτικών, ειδικά μετά την επανεκλογή Τραμπ. Ένα χρόνο ακριβώς από την άδικη απώλεια του τραγουδοποιού Παντελή Παντελίδη, η Ελλάδα που άφησε ο αγαπημένος της νεολαίας καλλιτέχνης, αδυνατεί να βγει από την κρίση, σχέδιο – όραμα δεν υπάρχει, η ελληνική νεολαία δεν ζει όνειρο, αλλά μια σκληρή πραγματικότητα. Σίγουρα από εκεί ψηλά, ο Παντελής και αρκετοί δικοί μας, θα μας βλέπουν γεμάτοι αγωνία για το μέλλον της χώρας μας, της νέας γενιάς, ειδικά όταν κάποιοι αδυνατούν να διαχειριστούν την διαμορφωμένη κατάσταση. 

Υστερόγραφο 1: Η γιαγιά Αιμιλία, ο Στρατής, η Σούζαν, αλλά και οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών μπορεί να μην βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ειρήνης του 2016, όμως αθόρυβα παρά τις οικονομικές δυσκολίες, χωρίς το Νόμπελ, συνεχίζουν να προσφέρουν εθελοντικά ώστε να κάνουν καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Για να μη παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι στις δράσεις των Μ.Κ.Ο. (θα ασχοληθούμε προσεχώς με δαύτες). 

Υστερόγραφο 2:  Φίλοι κοινοί, δεν σε γνώρισα, μου έχουν μιλήσει και μου μιλάνε με τα καλύτερα για σένα. Τίποτα τυχαίο. Καλά να είσαι όπου είσαι. Υστερόγραφο 3: «…και μην πιστέψεις σε σενάρια τρελά, ρομαντικά, ποτέ τις νύχτες δεν μεθάω, τυχαία εμείς πεθαίνουμε, πίστεψε και αυτό, στο κενό πηδάω…». Ναι, τελικά, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. 

Πηγή : MIGNATIOU 

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής Andreas.tsilogiannis@gmail.com 

Twitter:  @TsilogiannisAnd 

Facebook: Andreas Tsilogiannis


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.