Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Το νέο επαναστατικό σύστημα τετρακίνησης της Ford

Το νέο επαναστατικό σύστημα τετρακίνησης της Ford

Auto Plus | 05/02/2016 - 15:36
Το νέο επαναστατικό σύστημα τετρακίνησης της Ford
Ποιος είπε ότι τα τετρακίνητα αυτοκίνητα επιδόσεων είναι βαρετά στην οδήγηση; Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο και Ford επιχειρεί να τους διαψεύσει.


Το νέο Focus RS λανσάρει το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης AWD της Ford Performance με Δυναμικό Σύστημα Ανακατανομής της Ροπής (Dynamic Torque Vectoring). Το σύστημα αυτό ανεβάζει τον πήχη στους τομείς οδικής συμπεριφοράς και οδηγικής απόλαυσης, συνδυάζοντας εξαιρετική ελκτική πρόσφυση και κράτημα με απαράμιλλη ευελιξία και ταχύτητα στις στροφές.

 

Το Ford Performance AWD βασίζεται σε δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες, εκατέρωθεν του πίσω διαφορικού. Αυτοί διαχειρίζονται την κατανομή ροπής εμπρός / πίσω και παράλληλα ελέγχουν την κατανομή ροπής μεταξύ των δύο πίσω τροχών (torque vectoring), γεγονός που επηρεάζει θεαματικά την οδική συμπεριφορά και στην ευστάθεια του οχήματος στις στροφές.

 

Η μονάδα ελέγχου του πίσω διαφορικού μεταβάλει συνεχώς την κατανομή ροπής εμπρός – πίσω και μεταξύ των πίσω τροχών σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες, λαμβάνοντας  δεδομένα από πολλαπλούς αισθητήρες 100 φορές το δευτερόλεπτο. Η κατανομή ροπής στον πίσω άξονα μπορεί να φτάσει το 70%, ενώ μέχρι και το 100% αυτής μπορεί να κατανεμηθεί σε κάθε τροχό, ανάλογα με την περίσταση. Η μονάδα ελέγχου του πίσω διαφορικού μπορεί να μεταβάλλει την κατανομή ροπής σε μόλις 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου (0,06 δευτ.)

 

Σε μία στροφή, η  μονάδα ελέγχου του πίσω διαφορικού κατανέμει προληπτικά τη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό βάσει δεδομένων όπως η γωνία του τιμονιού, η πλευρική επιτάχυνση, το ποσοστό περιστροφής αμαξώματος ως προς τον κατακόρυφο άξονα (yaw rate) και η ταχύτητα του οχήματος. Αυτή η μεταφορά ροπής ωθεί το αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της στροφής, επιτυγχάνοντας βελτιωμένη κατευθυντικότητα και ευστάθεια, εξαλείφοντας την υποστροφή.

 

Τα σύστημα τετρακίνησης AWD έχει ρυθμιστεί από τους μηχανικούς της Ford ώστε να προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση – με πλευρική επιτάχυνση πάνω από 1g –κορυφαίο στρίψιμο αλλά και επιτάχυνση κατά την έξοδο από μία στροφή. Με ουδέτερη συμπεριφορά στο όριο, και ελεγχόμενη υπερστροφή ισχύος στην πίστα με το Drift Mode, το νέο Ford Focus RS προσφέρει την υπέρτατη οδηγική εμπειρία.

 

Σύμφωνα με την Ford αυτό το σύστημα τετρακίνησης είναι μία επαναστατική τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα στις στροφές και κράτημα σε οριακή οδήγηση. Καταρρίπτει την άποψη ότι τα τετρακίνητα hatchback στερούνται οδηγικής απόλαυσης παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο που αιφνιδιάζει ευχάριστα και παράλληλα ανταμείβει τον οδηγό του.

 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.