Το λάδι της Κρήτης ενθουσίασε τους επισκέπτες στην Anuga- Τι δηλώνει Ηρακλειώτης επιχειρηματίας
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται - όπως έγραψε χθες το CretePlus.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) το κρητικό λάδι, ο «χρυσός» του νησιού μας και της Μεσογείου -γενικότερα-, που ξεχωρίζει για τις σπουδαίες και ευεργετικές ιδιότητές του, όντας η βάση της πιο υγιεινής διατροφής στον πλανήτη: της μεσογειακής!
Μια απ' τις επιχειρήσεις που έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια είναι η «Cretan Olive Mill» του κ. Μιχάλη Αλμπαντάκη, ο οποίος σε νεα του επικοινωνία με το CretePlus.gr δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. «Οι επισκέπτες των περιπτέρων μας, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιάζονται από τις γεύσεις και την ποιότητα του ελαιολάδου μας. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον το οποίο ελπίζουμε να μετουσιωθεί και σε συμφωνίες για τη χώρα μας και τις επιχειρήσεις», επισημαίνει ο κ. Αλμπαντάκης.
Σημειώνεται ότι η Διεθνής Έκθεση " Anuga" είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο και προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών.
«Σε ότι αφορά τις συμμετοχές πιο συγκεκριμένα, η Κρητική συμμετοχή και αυτή της Πελοποννήσου διοργανώθηκε απο την Great στο Hall 5.1 που είναι τα οργανικά προϊόντα και τα delicatessen. Μαζι με την Great ειναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Κρήτης, ηTerra CRETA και άλλες 13 Κρητικές επιχειρήσεις. Σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης είχε μία εκδήλωση γευσιγνωσίας με εκατοντάδες επισκέπτες να δοκιμάζουν τα ποιοτικά μας προϊόντα», επισημαίνει ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης μιλώντας στο CretePlus.gr.
Η έκθεση της Anuga
Η Anuga είναι η μεγαλύτερη επιρροή και το πιο αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε δεύτερη χρονιά στον εκθεσιακό χώρο COLOGNE EXHIBITION CENTRE με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, όπου προβάλλεται το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.
Ειδικότερα η έκθεση εκτείνεται σε 10 διακριτούς τομείς/αίθουσες: Fine Food, Frozen Food (κατεψυγμένα προϊόντα), Meat (κρεατικά-κρεατοσκευάσματα), Chilled & Fresh food (προϊόντα συντήρησης-νωπά προϊόντα), Dairy (γαλακτοκομικά), Bread & Bakery, Hot beverages (προϊόντα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, ζεστά ροφήματα), Drinks (ποτά), Organic (βιολογικά προϊόντα), Retail Tec (τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου) και Food Service (προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης).
Σημειώνεται ότι η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2015, στην Κολωνία της Γερμανίας έως 14 Οκτωβρίου 2015 συνοδεύεται από το γεγονός πως η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα (Partner Country).
Το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής είναι “Invest in Taste”, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα, επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζην», ταυτόχρονα όμως είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον αγροτο-διατροφικό τομέα της χώρας μας.