Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Το Cyberbullying στη ζωή των Κρητικών και οι συνέπειες του στους νέους - Ημερίδα στο Ρέθυμνο

Το Cyberbullying στη ζωή των Κρητικών και οι συνέπειες του στους νέους - Ημερίδα στο Ρέθυμνο

Παιδιά & Γονείς | 07/07/2015 - 01:03
Το Cyberbullying στη ζωή των Κρητικών και οι συνέπειες του στους νέους - Ημερίδα στο Ρέθυμνο
Φαινόμενο των καιρών είναι δυστυχώς η εμφάνιση του Cyberbullying στις ζωές και των Κρητικών, με τις συνέπειες πολλές φορές να είναι οδυνηρές.

Στις μέρες μας που το διαδίκτυο, τα κοινωνικά Μέσα δικτύωσης και οι υπολογιστές, έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, το Cyberbullying είναι ένα από τα προβληματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι κυρίως οι νέοι άνθρωποι.

Πολλές οικογένειες στο νησί μας καλούνται να προστατεύσουν τα παιδιά τους, τα οποία έχουν πέσει θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού. Περισσότρες όμως είναι εκείνες που δεν ξέρουν τι είναι το Cyberbullying

Ο όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyberbullying) αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από ομηλίκους τους

Για αυτό το λόγο ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ρεθύμνης διοργανώνει  ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο σημερα στις 18:30 στο "Σπίτι του Πολιτισμού" (Βερνάδου 12, παλιά πόλη), στο Ρέθυμνο, 

Στην ημερίδα συμμετέχει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων. 

Η εισήγηση για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και θα πραγματοποιηθεί από το διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ημερίδας, θα αναπτυχθούν οι εξής θεματολογίες: 

Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο. Το φαινόμενο του Cyberbullying. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών) και ηλεκτρονικό έγκλημα & νομοθεσία που εφαρμόζεται.

Οδυνηρές συνέπειες

Το φαινόμενο του Διαδικτυακού εκφοβισμού εγκυμονεί σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία του θύματος, αλλά και του θύτη. 

Η αυτοεκτίμηση του ατόμου που υφίσταται Διαδικτυακό εκφοβισμό πλήττεται έντονα τόσο ώστε σε μερικές περιπτώσεις συνδέεται με το αίσθημα της ενοχής.

Το άτομο αρχίζει να αναπαράγει αρνητικές σκέψεις και η επίδοση των κοινωνικών του ικανοτήτων μειώνεται σημαντικά. Κάποιες φορές, κυρίως κατά την εφηβική ηλικία η αποχή από το σχολείο και από τις παρέες των συνομηλίκων αποτελεί προσωρινό καταφύγιο, ενώ ταυτόχρονα η αυτοκτονία θεωρείται ως η μοναδική λύση στο πρόβλημα. Άτομα που δέχτηκαν έντονα Διαδικτυακό εκφοβισμό ενδέχεται στο μέλλον να παρουσιάσουν μεγαλύτερη αστάθεια στις διαπροσωπικές τους σχέσεις συνοδευόμενη από την κοινωνική απομόνωση.

Από την άλλη, οι εκφοβιστές τείνουν να είναι άτομα με έντονη αντικοινωνική συμπεριφορά, επιρρεπή στο αλκοόλ και απομονωμένα από τους συνομηλίκους. Μακροπρόθεσμα αντιλαμβάνονται ότι ο εκφοβισμός δεν αποτελεί μορφή ικανοποίησης και αναγνώρισης, βιώνοντας έτσι έντονη προσωπική απογοήτευση.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.