Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus«Το Αμάρι στις φλόγες» καθήλωσε και συγκίνησε!

«Το Αμάρι στις φλόγες» καθήλωσε και συγκίνησε!

Κρήτη | 19/05/2017 - 15:20
«Το Αμάρι στις φλόγες» καθήλωσε και συγκίνησε!
Με πολλά συμβολικά μηνύματα η πρώτη επίσημη προβολή του νέου ντοκιμαντέρ των Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη

 Φρικτές μνήμες απ' την καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι ναζί στην «καρδιά» του νομού Ρεθύμνου «ζωντάνεψαν» το βράδυ της Πέμπτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε η παρθενική -σε πανελλαδικό επίπεδο- προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Το Αμάρι στις φλόγες» των Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη.

Τη νέα παραγωγή των δύο δημοσιογράφων, τη δεύτερη στη σειρά μετά από εκείνη για το Ολοκαύτωμα της Καλής Συκιάς, παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα εκατοντάδες άνθρωποι που γέμισαν την αίθουσα «Καστελλάκη», ερχόμενοι -αρκετοί εξ αυτών- για πρώτη φορά σε επαφή με τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξαν οι στρατιώτες του Γ' Ράιχ σε οκτώ χωριά στους πρόποδες του βουνού «Κέδρος».

«Το μαύρο πρόβατο του φασισμού υπάρχει και σήμερα» 

Την ανάγκη να γνωρίσουν λεπτομερώς οι νέοι άνθρωποι γεγονότα σαν κι αυτά που περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ, υπογράμμισε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Κώστας Φασουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε:

«Είναι μια εξαιρετική δουλειά που αναφέρεται σε μια δύσκολη, αλλά όχι μακρινή εποχή. Είναι υποχρέωση όλων να παρακολουθούμε, να μαθαίνουμε και να μην ξεχνάμε γεγονότα σαν κι αυτά. Κύριό μας μέλημα είναι η γνώση αυτών των γεγονότων να διαχυθεί και στους νέους. Γι' αυτό θα πρέπει να γίνουν καθολικές προβολές σε σχολεία».

Στο «μαύρο πρόβατο του φασισμού που υπάρχει και σήμερα», αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του ο γνωστός πανεπιστημιακός και συγγραφέας κ. Αντώνης Σανουδάκης.

«Το ντοκιμαντέρ είναι μια ζωντανή μαρτυρία για το μαύρο πρόβατο του φασισμού το οποίο υπάρχει και σήμερα. Μας διδάσκει να μην μισούμε την ιστορία, αλλά να την μαθαίνουμε», ήταν τα λόγια του κ. Σανουδάκη, που συνεχάρη τους δημιουργούς και ιδιαίτερα τον Μανόλη Παντινάκη, τον οποίο είχε μαθητή -ως πρωτοδιόριστος καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης- στο Γυμνάσιο Σπηλίου.

Λίγο πιο μετά ο  «μαθητής» (Μανόλης Παντινάκης) ευχαρίστησε θερμά τον «δάσκαλό» του(Αντώνη Σανουδάκη), λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκείνος του άνοιξε το δρόμο για την καταγραφή γεγονότων που αφορούν τη γερμανική Κατοχή στο νησί. Ο κ. Παντινάκης ακόμα πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη δουλειά είναι ουσιαστικά το πρώτο μέρος των καταγραφών, αφού όπως αποκάλυψε θα υπάρξουν γυρίσματα (κατ' επέκταση και νέο ντοκιμαντέρ) και στα υπόλοιπα χωριά του Αμαρίου που λεηλάτησαν οι ναζί.

«Η Μάχη της Κρήτης ήταν η αρχή της Ευρωπαϊκής Αντίστασης» 

«Η Κρήτη είναι βαμμένη με ολοκαυτώματα γι' αυτό είναι αξιέπαινη η καταγραφή όλων αυτών των γεγονότων», σημείωσε στη συνέχεια ο δήμαρχος του μαρτυρικού χωριού της Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, συμπληρώνοντας πως «και σήμερα, εξάλλου, ζούμε έναν ιδιότυπο πόλεμο: Χωρίς όπλα και σφαγές, αλλά με σκληρούς οικονομικούς όρους. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς για την εξαιρετική τους δουλειά».

Την πάγια, διαχρονική και (κυρίως) υφέρπουσα εκδικητική στάση των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες ανέδειξε και τεκμηρίωσε ο Δρ. Αριστομένης Συγγελάκης. 

Ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπενθύμισε πως «η Μάχη της Κρήτης ήταν η αρχή της Ευρωπαϊκής Αντίστασης. Οι Γερμανοί είχαν τη διάθεση να εκδικηθούν την Κρήτη και τους Κρητικούς για την Αντίσταση που προέβαλαν. Διότι, δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτά που ήθελαν στην Κατοχή». 

Εν συνεχεία ο κ. Συγγελάκης υποστήριξε πως «και το  σύγχρονο γερμανικό κράτος βγάζει μια αντίστοιχη εκδικητικότητα προς την Ελλάδα», γι' αυτό «δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Πρέπει να τους πιέσουμε να πληρώσουν όσα τους αναλογούν. Γιατί με το αίμα και τις λεηλασίες που προκάλεσαν στη χώρα μας άνθισαν οικονομικά». 

Η κατακλείδα του συγγραματέα του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, περιελάμβανε εγκωμιαστικά λόγια για τους δημοσιογράφους Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη, αλλά και μία πολύ μεγάλη κουβέντα:  «Το ντοκιμαντέρ αυτό μας διδάσκει ότι είναι προτιμότερο να θυσιάζεις το σώμα σου παρά την τιμή και την αξιοπρέπειά σου. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους».

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του δημάρχου Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Δημοσθένης Σαρτζετάκης, παρατηρώντας μεταξύ άλλων πως «οι δημοσιογράφοι - δημιουργοί κατάφεραν να αναδείξουν την ιστορική αλήθεια και να αφήσουν μια σημαντική παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές». 

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Αμαρίου αλλά και η ολιγομελής παρουσία της πολυπληθούς  αμαριώτικης παροικίας του Ηρακλείου.

Ένας απ' τους Αμαριώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Παραδεισανός  παρευρέθη στην εκδήλωση. Όντας φορτισμένος συναισθηματικά, ανέβηκε στο βήμα, πήρε το λόγο και είπε: «Ηχούν ακόμα στ' αυτιά μου οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν τα εγκλήματα των ναζί. Η Ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται όταν τη λησμονούμε. Το ντοκιμαντέρ που παρακολουθήσαμε είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για τους νέους. Γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε. Εκ μέρους των Αμαριωτών θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μανόλη τον Παντινάκη και τον Γιάννη τον Κανελλάκη» 

Το «παρών» στην πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Αμάρι στις φλόγες» έδωσαν επίσης: Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Βιάννου, κ. Αριστομένης Συγγελάκης, ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Σαρρής, ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Παυλιδάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας, κ. Γιώργος Σαρρής, η εκπρόσωπος των θυμάτων Δαμάστας, κ. Πόπη Λιαδάκη, καθώς και αρκετοί κληρικοί.

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ παρακολούθησαν και υποψήφιοι έφεδροι αξιωματικοί από τη ΣΕΑΠ.

Η προβολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους ήρωες της ιστορικής Μάχης της Κρήτης.

Το έργο και οι συντελεστές του

Το ντοκιμαντέρ - ντοκουμέντο έχει διάρκεια 37 λεπτών και αναφέρεται στα Ολοκαυτώματα των 8 χωριών στου πρόποδες του βουνού «Κέδρος», ένα στο δήμο Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου (Κρύα Βρύση) και 7 στο δήμο Αμαρίου (Άνω Μέρος, Δρυγιές, Βρύσσες, Σμιλές, Καρδάκι, Γουργούθοι, Γερακάρι) και στις εκτελέσεις 164 αμάχων και ανυπεράσπιστων κατοίκων στις 22 Αυγούστου 1944 από τις δυνάμεις κατοχής των Γερμανών. 

Η έρευνα, το σενάριο και η παραγωγή είναι των δημοσιογράφων Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη, η σκηνοθεσία του Τάσου Μπιρσίμ, τα γυρίσματα έγιναν από τον εικονολήπτη Νίκο Σαράντο και τα κείμενα αφηγείται ο δημοσιογράφος Στέλιος Φωκάς

Δείτε το trailer


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6973045335.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Συνελήφθησαν τρεις για κλοπή, στα Χανιά

Συνελήφθησαν, χθες (21.07.2017) το βράδυ, στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τρεις ανδρες ηλικίας 30, 27 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας…

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου, με τα παρακάτω…

Τα σεισμικά κυματα από τα Δωδεκάνησα εφτασαν στην...Κρήτη-…

Μέχρι τα Χανιά έφτασαν τα σεισμικά κύματα από την ισχυρή δόνηση 6,6 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα. Το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στο οποίο στεγάζεται…

Ολονύχτια επιφυλακή για τον φόβο αναζωπυρώσεων στο Ρέθυμνο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κοξαρέ

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος live στα Χανιά και το Ρέθυμνο 27 & 28 Ιουλίου…

Μετά από ένα χρόνο, ο Πέτρος Θεοτοκάτος κατεβαίνει για περιοδεία στην όμορφη Κρήτη!

Σημαντικές αρχαιότητες βρέθηκαν στο κέντρο των Χανίων…

Σημαντικές αρχαιότητες από δύο περιόδους της Αρχαίας Κυδωνίας, βρέθηκαν στα Χανιά, κατά τη διάρκειας επίβλεψης από την αρχαιολογία, της εκσκαφής οικοπέδου που βρίσκεται…

Σεισμός νότια της Ιεράπετρας αναστάτωσε το νησί!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:36 το μεσημέρι της Παρασκευής και έγινε αισθητή στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Η Αστυνομία ξέρει τους χασισοκαλλιεργητές- Ερευνες για…

Οπως έγραψε χθες το CretePlus.gr ολοκληρώθηκε, αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποία εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Αυτοκίνητο ...γκρέμισε την κολώνα της ΔΕΗ

Σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που καρφώθηκε πάνω του οφείλεται η πτώση στύλου επί της οδού Ακρωτηρίου.

Πνιγμός: Ο κίνδυνος του καλοκαιριού και για την Κρήτη…

O πνιγμός αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου και σοβαρό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως, με τις Αρχές στην Κρήτη δυστυχώς να ασχολούνται με ουκ ολίγες περιπτώσεις που καταγράφονται…

Κανένα κρούσμα Xylella fastidiosa στη χώρα μας- Απαιτείται όμως...εγρήγορση…

Με ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ ενημερώνει ότι από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων των επισκοπήσεων προκύπτει ότι στον Ελλαδικό χώρο δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα…

Αίθριος ο καιρός, έως 32 βαθμούς η θερμοκρασία - Δείτε την…

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

«Συναγερμός» στην Π.Υ. αναστάτωσε την Κίσαμο

«Συναγερμός» σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης λόγω της ενεργοποίησης του συστήματος πυρασφάλειας ξενοδοχειακής μονάδας…

Οι βοσκοί γιορτάζουν στην Κριτσά

«Μαγειροτσικαλιάσματα βοσκών» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που πραγματοποιείται αυριο στις 9.30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Κριτσά.

Ξεκινά το 2ο Amari Green Festival

Ξεκινά αύριο (Παρασκευή 21 Ιουλίου) και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουλίου, το 2ο Amari Green Festival, στη Σχολή Ασωμάτων στο Δήμο Αμαρίου, Ρεθύμνου.

Οι αδελφοί Μαζωνάκη παρουσιάζουν την αναδρομική και…

Στο Γιαλί Τζαμισί στο Παλιό Λιμάνι από 21 Ιουλίου 2017, οι αδελφοί Μαζωνάκη παρουσιάζουν την αναδρομική δουλειά τους στην φωτογραφία, στο σχέδιο και σε ιδιαίτερες συνθέσεις…

«ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια»

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την ίδρυση συλλογικότητας «ATTACK στην Ανεργία και την Επισφάλεια» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στο χώρο του Κοινωνικού…

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 το πρωί, μέλη του νέου Διοικητικό Συμβούλιου της Αδελφότητας Μικρασιατών…

Βραβέυτηκαν οι μαθητές που ξεχώρισαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας!…

Σεμνή τελετή βράβευσης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων – Εικονοληπτών Κρήτης (ΣΕΦΕΚ) την Τετάρτη 28 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν…

150.000 ευρώ στον Δήμο Μυλοπόταμου για έργα αποκατάστασης…

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ενισχύεται ο Δήμος Μυλοπόταμου, Νομού Ρεθύμνης, με 150.000 ευρώ αποκλειστικά για έργα αποκατάστασης των ζημιών από…

Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης…

Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 19 Ιουλίου, η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, τα μέλη του οποίου αναδείχτηκαν με εκλογική…

Νέος πνιγμός σήμερα το μεσημέρι στην Κρήτη!

Συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, σήμερα το μεσημέρι, τραγικό θάνατο βρήκε ένας 71χρονος Ισλανδός.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: Κονδυλάκεια 2017 - Αφιέρωμα στο…

Με μια βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Κονδυλακεια 2017 στον Δήμο Βιάννου.

Μυλοπόταμος: Άφησαν τη ....φυτεία και έφυγαν να γλιτώσουν…

Ολοκληρώθηκε, αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποία εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου - Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες…

Υπογραφή συνεργασίας 7ης Υ.ΠΕ. και Ο.ΚΑ.ΝΑ

Υπογράφηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της 7 ης Υγειονομικής περιφέρειας και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ).

«Μαγειροτσικαλιάσματα» βοσκών» στη Κριτσά με την στήριξη…

Εκδήλωση με τίτλο «Μαγειροτσικαλιάσματα βοσκών» οργανώνει ο πολιτιστικός-μορφωτικός- αναπτυξιακός σύλλογος Κριτσά με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνεργασία Ανωγείων με Εθνική Λυρική Σκηνή και Καραγκιόζη…

Με την «Επιστροφή του Καραγκιόζη στην πατρίδα», μια μοναδική Όπερα Σκιών, εγκαινιάζουν ο Δήμος Ανωγείων και το Φεστιβάλ Κιθάρας Ανωγείων τη συνεργασία τους με την Εθνική…

Ολονύκτια «μάχη» με τις φλόγες για τους πυροσβέστες!

Περισσότερα από 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έχει κάψει η πυρκαγιά στην περιοχή της Ζήρου στο δρόμο προς τον Ξηρόκαμπο που ξέσπασε χθες στις 8.00 το βράδυ.

Χωρίς θύματα το τροχαίο, βγήκε εκτός πορείας το φορτηγό…

Ευτυχώς δεν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός του οδηγού μετά την ανατροπή του οχήματος του που έγινε το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου στις 10. Το όχημα φορτωμένο με σακιά ζωοτροφών…

Ρέθυμνο: Δωρεά ιματισμού στο νοσοκομείο από τη Γερμανία-…

Πράξη αλληλεγγύης, προσφορά αγάπης χωρίς σύνορα, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Φωτιά ξέσπασε ξανά στο Λασίθι – Σε εξέλιξη η επιχείρηση…

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά στην περιοχή Ξερόκαμπος Ζήρου στη Σητεία.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει και διασώθηκε την τελευταία…

Ένα περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας αποτράπηκε την τελευταία στιγμή στην Ιεράπετρα, όταν ένας νεαρός Ρουμάνος περίπου 35 ετών είχε ανέβει σε ταράτσα διόροφης πολυκατοικίας…

Είχε στην κατοχή του 2 κιλά παράνομο καπνό

Συνελήφθη, χθες (18.07.2017) το απόγευμα στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής…

Σκύλος τρόμαξε ζευγάρι τουριστών!

Καταγγελία δεχτήκε το anatolh.com από ζευγάρι ξένων ότι το πρωί της Τετάρτης κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους ένας σκύλος στην περιοχή του Αμμουδίου. Στάθηκαν τυχεροί,…

Έκτακτη γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών…

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Λασιθίου κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της, πραγματοποίησε με επιτυχία έκτακτη Γενική Συνέλευση των…

Φωτιά ξέσπασε σε ξενοδοχείο στο Σίσι- Και δεύτερο περιστατικό…

Υλικές ζημιές έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε στις 4.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ξενοδοχείο Καλημέρα Κρήτη στο Σίσι. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη μονάδα πλυντηρίων…

Στο νοσοκομείο 17χρονη μετά από τροχαίο

Μία 17χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο πού σημειώθηκε στο Ρέθυμνο.

Κατάσχεση γερακίνας - Την είχαν φυλακίσει σε κλουβί

Κατάσχεση γερακίνας πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελίες πολιτών στο ΕΚΠΑΖ σχετικά με μια Γερακίνα που βρισκόταν σε κλουβί σε ταβέρνα κοντά στην Τρυπητή, ενημερώσαμε…

Μπήκε σε κατάστημα οπτικών στα Χανιά, «Άρπαξε» το ζευγάρι…

Στη λύση της δημοσιοποίησης ενός βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης προχώρησε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος οπτικών EyeWish στο κέντρο των Χανίων, προκειμένου να…

Διακοπές στην Κρήτη για τη Δέσποινα Βανδή, δοκιμάζοντας…

Στην Κρήτη για συναυλίες βρίσκεται η Δέσποινα Βανδή και δε θα μπορούσε παρά να τις συνδυάσει με διακοπές και να απολαύσει την κρητική κουζίνα!

«Φθινόπωρο» σήμερα στην Κρήτη - Δείτε την πρόγνωση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη στη χώρα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ηπειρωτικά ορεινά και στην Κρήτη.

Πηγε στο χωράφι και δε...γύρισε- Εντοπιστηκε νεκρή

Νεκρή βρέθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Σκορδίλου του Δήμου Σητείας μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Συγκέντρωση για την Ηριάννα στα Χανιά

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β. και τον Περικλή Μ. θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από φορείς, συλλογικότητες και τοπικές…

Επίσκεψη του νέου Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, δέχτηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, την επίσκεψη του νέου Κεντρικού Λιμενάρχη Χανίων, Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Αναστάσιου…

Πρωτάθλημα μπάσκετ Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας-Κύπρου…

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, του Δήμου Χανίων και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί το 10ο Πρωτάθλημα μπάσκετ Δικηγορικών…

«Διγενής Ακρίτας», σε δύο παραστάσεις

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου η Θεατρική Ομάδα της Μητροπόλεως παρουσιάζει για πρώτη φορά επί σκηνής το νέο θεατρικό έργο…

Ερχεται το 10ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας…

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Π.Ε. Χανίων, του δήμου Καντάνου-Σελίνου, η «Σκακιστική Ακαδημία Χανίων» οργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το «Διεθνές Σκακιστικό…

Έγκλημα στον Γέρακα: Ψάχνουν το κίνητρο για να βρουν το…

Τις τηλεφωνικές επαφές του 59χρονου Μανούσου Ριτζάκη και ενδεχόμενες απειλές που είχε δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάζουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης…

Amari Green Festival 2017!

Πενθήμερη γιορτή πολιτισμού 21-25 Ιουλίου

Στα Ανώγεια ο Χρίστος Τζιφάκις!

O δεξιοτέχνης της κιθάρας Χρίστος Τζιφάκις παρουσιάζει ένα δυναμικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα flamenco μ΄ επιρροές από τη jazz και την κρητική μουσική.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.