Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης

Παιδιά & Γονείς | 27/03/2015 - 09:54
Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης
Ανάλυση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πάντειο Πανεπιστήμιο

Περιγραφή

Οι στόχοι του τμήματος καθώς και ο εκπαιδευτικός και επιστημονικός προσανατολισμός του, προσδιορίζονται από τα γνωστικά αντικείμενα των Τομέων του, όπως αυτά αναλύονται στο πρόγραμμα σπουδών του. Ειδικότερα, η ερευνητική του δραστηριότητα εκτείνεται στη σπουδή και ανάλυση όλων των σύγχρονων προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και των υπηρεσιών της. Η προσπάθειά του εστιάζεται στην παροχή προς τους φοιτητές μιας ολοκληρωμένης εμπέδωσης όλων των βασικών πεδίων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και στον εφοδιασμό τους με εξειδικευμένες γνώσεις που θα τους αναδείξουν σε ικανά στελέχη σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων του σύγχρονου κράτους. Την ολοκληρωμένη κάλυψη των βασικών θεμάτων και μεθόδων που αφορούν τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, προσφέρει ακόμη ένας στόχος του τμήματος, η προώθηση των επιστημών οργάνωσης και λειτουργίας της πολιτείας.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα ακόλουθα:
Οικονομικά Μαθηματικά, Γενική Πολιτειολογία και Συνταγματικό Δίκαιο, Εισαγωγή στο Διοικητικό Δίκαιο, Χρηματοοικονομική Λογιστική, Εισαγωγή στη Διοικητική Επιστήμη, Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία, Μικροοικονομική, Αστικό Δίκαιο, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Ανάπτυξη, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Οικονομική Πολιτική, Έλεγχος Διοίκησης (Ευρωπαϊκά και διεθνή Πρότυπα), Ιστορία Οικονομικών θεωριών,  Δημόσια Οικονομική, Μακροοικονομική, Στατιστική, Θεμελιώδη Δικαιώματα, Λογιστική Τυποποίηση, Αναπαραγωγή και Εισοδηματικό Κύκλωμα, Οικονομικά Μαθηματικά, Μικροοικονομική, κ.ά.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης μπορούν να εργαστούν σε διοικητικές θέσεις του δημοσίου τομέα, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και άλλων οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Διευκρινίζουμε ότι οι διορισμοί στο Δημόσιο γίνονται πάντα μέσω εξετάσεων Α.Σ.Ε.Π.  Οι απόφοιτοι του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και μπορούν να εργαστούν ως οικονομολόγοι, λογιστές κ.ά.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. Αρ. 3Π/2008, Φ.Ε.Κ. 516, 08/10/2008) οι απόφοιτοι του τμήματος που έχουν λάβει το πτυχίο τους πριν το 1984 έχουν το δικαίωμα ένταξης στον Κλάδο Π.Ε. 13, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη «Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι υποψήφιοι που απέκτησαν το πτυχίο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου μετά τις 30/6/1984 (Γνωμοδοτήσεις Ν.Σ.Κ. 144/90 και 107/03)».
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»


Χρήσιμες πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του ως αυτόνομο τμήμα το 1983.
    Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Economic Chamber of Greece), Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ. 10563, Αθήνα, Τηλ.: 210 52.02.250-260-270, Φαξ: 210 52.29.167, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.oe-e.gr/, e-mail: oee@oe-e.gr


Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 160 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2015»


 Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2015 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.