Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας

Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας

Παιδιά & Γονείς | 06/03/2015 - 13:48
Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας
Ανάλυση του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Πανεπιστήμιο Πειραιά

Περιγραφή

Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας έχει σκοπό την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την ανάδειξη στελεχών στην επιστήμη της Διοίκησης της Παραγωγής, με έμφαση στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στα συστήματα παραγωγής. Στόχος του Τμήματος είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με τη γνώση της επιστημονικής μεθοδολογίας που απαιτείται για την ανάλυση, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την οργάνωση κατάλληλων συστημάτων, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολύπλοκων προβλημάτων τα οποία ανακύπτουν από τις αλληλεξαρτήσεις ανθρώπινου παράγοντα, πρώτων υλών ή υλικών, μέσων παραγωγής και σύγχρονης τεχνολογίας στη λειτουργία της παραγωγής.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα είναι τα εξής:
Μαθηματικά, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Οικονομική, Κοινωνιολογία, Εμπορικό Δίκαιο, Φυσικές Επιστήμες, Ξένη Γλώσσα, Διαχείριση Δεδομένων και Γλώσσες Προγραμματισμού, Στατιστική, Διοικητική Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, Στοιχεία Τεχνικής Μηχανικής, Στοιχεία Μηχανών και Τεχνικές Κατεργασίες, Βιομηχανικές Φυσικές και Χημικές Διεργασίες, κ.ά.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»


Εργασιακά

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του τμήματος, οι απόφοιτοι του τμήματος μπορεί να απασχοληθούν, κατ’ αρχάς, σε οποιοδήποτε τομέα της επιχείρησης και ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής. Πέρα από αυτό, μπορούν να απασχοληθούν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας. Μπορούν επίσης να απασχοληθούν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ως στελέχη παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος δεοντολογικός κώδικας ή νομοθετική ρύθμιση για τους πτυχιούχους του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, ούτε για το επάγγελμα του διοικητικού στελέχους, που μπορούν να εξασκήσουν, όμως τα διάφορα επαγγελματικά επιμελητήρια οριοθετούν κανόνες, δικαιώματα και προϋποθέσεις κατά περίπτωση.
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι για την άσκηση του επαγγέλματος του διοικητικού στελέχους απαιτείται η λήψη πτυχίου Πανεπιστημίου οικονομικής κυρίως κατεύθυνσης (από τμήμα οικονομικής επιστήμης, διοίκησης επιχειρήσεων ή χρηματο-οικονομικών σπουδών). Για ορισμένες επιχειρήσεις ή τμήματα οργανισμών, το πτυχίο πολυτεχνικής σχολής, η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή η προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση θεωρούνται πιο σημαντικά προσόντα.
Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν το δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του οικονομολόγου ή του λογιστή, αν επιθυμούν.
Τέλος, οι απόφοιτοι εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 09, Οικονομολόγων και μπορούν να διοριστούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητές. Οι απόφοιτοι του τμήματος εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο Π.Ε. στο διαγωνισμό του 2008.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Στο τμήμα λειτουργούν και τρία εργαστήρια: α) Σύγχρονων Τεχνολογιών Παραγωγής και Ελέγχου, β) Προσομοίωσης Βιομηχανικών Διεργασιών και γ) Πληροφοριακών Συστημάτων Παραγωγής
     Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Economic Chamber of Greece), Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ. 10563, Αθήνα, Τηλ.: 210 52.02.250-260-270, Φαξ: 210 52.29.167, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.oe-e.gr/, e-mail: oee@oe-e.gr

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 579 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2015»


  Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2015 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.