Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Την Κυριακή τα μεσάνυχτα  λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων!

Την Κυριακή τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων!

Εκλογές 2014 | 23/04/2014 - 19:41
Την Κυριακή τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων!
Την προσεχή Κυριακή 27 Απριλίου τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μάη.

Για τον λόγο αυτό το Πρωτοδικείο Ηρακλείου θα παραμείνει ανοιχτό όλο το Σαββατοκύριακο για να εξηπυρετήσει τους συνδυασμούς.

Επίσης ανοιχτό θα είναι και το Δικαστικό Μέγαρο, το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις  7 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο το Σάββατο 3 Μαΐου, θα διενεργηθεί η ανακύρηξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο (με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, άρθρο 20, παρ. 1 του ν. 3852/2010)

Πληροφορίες για την δήλωση των συνδυασμών

Η δήλωση του Συνδυασμού συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου, που υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτελούν, και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο:

- Για τους Έλληνες πολίτες:

α) Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,

β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου, με την οποία θα δηλώνεται ότι: α) δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, β) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/ 2010150 και γ) αποδέχεται την υποψηφιότητά του.

γ) Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το ποσό των 50 ευρώ.

- Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος τηςτοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.

- Σημειώνεται ότι με το άρθρο 33, παρ. 1 του ν. 4255/ 2014 έχει καταργηθεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, προκειμένου για τον υποψήφιο σύμβουλο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, ότι είναι κάτοικος της περιφέρειας της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, στην οποία είναι υποψήφιος.

- Στις ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον τούτο δεν προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις, ως εκ τούτου οι ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν υπάγονται στις γενικές προβλέψεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Εκλογές 2014

Βιογραφικό Κώστα Φασουλάκη

O κ.Κώστας Φασουλάκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ηρακλείου με τον συνδυασμό \"Κρήτη Πρώτη Δύναμη\" με επικεφαλής τoν κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Το ερχόμενο Σάββατο ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του…

Ανοιχτή  εκδήλωση – συζήτηση για τις ευρωεκλογές,  θα πραγματοποιήσει ο ΣΎΡΙΖΑ  το Σάββατο, 10 Μαΐου και ώρα 7:00 μμ, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.