Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΤιμητική βράβευση στην εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη από το Δ.Σ. Μαλεβιζίου

Τιμητική βράβευση στην εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη από το Δ.Σ. Μαλεβιζίου

Κρήτη | 07/08/2018 - 00:59
Τιμητική βράβευση στην εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη από το Δ.Σ. Μαλεβιζίου
Την οικογένεια Αλμπαντάκη και την εταιρεία Cretan Mill τίμησε στην σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, με αφορμή την εξαιρετική αναπτυξιακή πορείας της επιχείρησης, που έχει ως έδρα τα Καλέσσα.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, στο Δήμο Μαλεβιζίου έχουμε μάθει να τιμούμε τους ανθρώπους του τόπου μας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρνουν να ξεχωρίζουν, να διακρίνονται και να προβάλλουν το Μαλεβίζι σε Εθνικό ή και διεθνές επίπεδο. Και προσωπικά ανέκαθεν πίστευα, πως είναι υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής, να επιβραβεύει κάθε τέτοια, αξιόλογη προσπάθεια. Όχι μόνο γιατί αποτελεί ηθική μας υποχρέωση η απονομή "του δικαίου επαίνου" αλλά πρωτίστως, επειδή η επιβράβευση της αριστείας, αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία σωστών προς την κοινωνία προτύπων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επί των ημερών της δικής μας δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, έχει τιμήσει αρκετές φορές τους Αρίστους, σε όποιο τομέα και αν αυτοί εμφανίζονται: στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες, στην επιχειρηματικότητα.

Σήμερα, έχουμε την χαρά να επιβραβεύουμε μια ακόμα δική μας, τοπική επιχείρηση, μια ακόμα μεγάλη Κρητική εταιρεία: Την εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη! Μια οικογένεια με μακρά παράδοση στον χώρο του ελαιολάδου, η ιστορία της ξεκινάει από το πολύ μακρινό 1866 με την πρώτη φάμπρικα ελαιολάδου με μποξάδες και ζωήλατα πιεστήρια και η οποία σήμερα, έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο προφίλ, έχει πρόσβαση και θέση στις διεθνείς αγορές, αποτελώντας την Νο 1 κρητική εταιρεία σε εξαγωγές ελαιολάδου παγκοσμίως!

Την λαμπρή αυτή πορεία, έχουν συνοδεύσεις πολλές και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι με αυτό τον ζήλο, τις ικανότητες και την μεθοδικότητα τόσο της οικογένειας Αλμπαντάκη, όσο και των στελεχών της εταιρείας, το μέλλον της προδιαγράφεται ακόμα λαμπρότερο.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αξίζουν χωρίς καμία αμφιβολία τον έπαινο οι άνθρωποι μιας τέτοιας Επιχείρησης που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, επεκτείνεται, και κατακτά κάθε μέρα έναν - έναν τους στόχους της.

Αγαπητέ Μιχάλη σε καλωσορίζω στο Δήμο Μαλεβιζίου. Και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου σε συγχαίρω και μέσω εσένα όλη την ομάδα της Cretan Mill για τα έως τώρα λαμπρά πεπραγμένα σας στον επιχειρηματικό στίβο, και σας εύχομαι υγεία και δύναμη για τη συνέχεια!».

 

 

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια για την εταιρεία, τη δυναμική αλλά και το ανεπτυγμένο αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της μίλησε και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ. Σ. Μαλεβιζίου Μανόλης Γενναράκης, στο σημαντικό ρόλο των εργαζομένων αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Χουστουλάκης, ενώ ιδιαίτερα θερμά εκφράστηκαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι στις σύντομες τοποθετήσεις τους.

 

Από την πλευρά ο Μιχάλης Αλμπαντάκης ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναγνώριση, τονίζοντας την σκληρή προσπάθεια των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το γεγονός ότι οι πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας βασίζονται στα στελέχη και το προσωπικό της, καθώς και στην εμπιστοσύνη των χιλιάδων παραγωγών προς την οικογένεια Αλμπαντάκη.

 

 

Η ιστορία της CRETAN MILL by ALMPANTAKIS FAMILY

 

Η ιστορία της οικογένειας Αλμπαντάκη, ως ελαιοκαλλιεργητές, ξεκινάει το 1866 με την πρώτη φάμπρικα ελαιολάδου με μποξάδες και ζωήλατα πιεστήρια. Το 1978 λειτουργεί με φυγοκεντρικά μηχανήματα και το 1992 προστίθεται δεύτερη μονάδα παραγωγής, εφοδιασμένη με όλα τα τεχνολογικά μέσα της εποχής.

Το 2006 αποτελεί έτος-σταθμό για την ιστορία της επιχείρησης, καθώς το ελαιοτριβείο εκσυγχρονίζεται πλήρως με μοντέρνα μηχανήματα, πιστοποιείται με HACCP 22000, ενώ προστίθενται νέες σειρές παραγωγής και δημιουργείται μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ελαιολάδου. Το 2012 τη διοίκηση αναλαμβάνει ο Μιχαήλ Αλμπαντάκης, ενώ δημιουργείται και ένα υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο ελαιολάδου.

Η εταιρεία αποκτά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο προφίλ που συνοδεύεται από νέες επενδύσεις, νέα εμπορικά brands. Τις επόμενες χρονιές ακολουθεί περαιτέρω εκσυγχρονισμός του εμφιαλωτηρίου, και η αγορά δύο ακόμα ελαιουργείων  στην περιοχή της Ροδιάς και του Πετροκέφαλου ενισχύει τη δύναμη της εταιρείας. Το 2017 ξεκίνησε να λειτουργεί ο πρώτος σταθμός κοινής άλεσης στο Γάζι και φέτος θα λειτουργήσουν 2 ακόμη νέοι σταθμοί στον Κρουσώνα και τον Άγιο Μύρωνα.

Επιπλέον, από το 2017, η εταιρεία κάνει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επένδυση του Ομίλου, εξαγοράζοντας το Πυρηνελαιουργείο στην Ιεράπετρα, η οποία την καθιστά ως τη μοναδική πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα.

 

Σήμερα, η CRETAN MILL by ALMPANTAKIS FAMILY διαθέτει δυναμική παρουσία σε 40 χώρες σε όλον τον κόσμο, αποτελώντας τη Νο 1 κρητική εταιρεία σε εξαγωγές ελαιολάδου παγκοσμίως.

Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, η εταιρεία συνεχίζει το έργο της, έχοντας πάντα τον ίδιο στόχο: την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και εκλεκτής γεύσης.

Η συλλογή της CRETAN MILL by Almpantakis Family περιέχει μια πλούσια σειρά προϊόντων ελαιολάδου που έχουν κατακτήσει πάνω από 40 διεθνή βραβεία. Πρόκειται για μια πλούσια σειρά παρθένων, εξαιρετικά παρθένων, βιολογικών και αρωματικών ελαιολάδων με υπέροχες γεύσεις, σε πολλά διαφορετικά δοχεία και μεγέθη.

 

Ενδεικτικά, παρατίθενται κάποιες από τις πιο πρόσφατες σημαντικές διακρίσεις όπως:

 

1.                        το Βραβείο ανώτερης γεύσης 2018 από το Διεθνές Ινστιτούτο Ποιότητας και Γεύσης (iTQi) για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα «Κρητικοί ελαιώνες» και «ΠΟΠ ΣΗΤΕΙΑ»

2.                        το ειδικό βραβείο «BEST OF CRETE» για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρητικοί Ελαιώνες» στον Διεθνή Διαγωνισμό Terraolivo 2018 (Ισραήλ)

3.                        την πλατινένια διάκριση της εταιρείας για τα 152 χρόνια λειτουργίας της στα «ΑΙΩΝΟΒΙΑ BRANDS – ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ – Από γενιά, σε γενιά… σε γενιά… 2018»

4.                        την επιχειρηματική διάκριση στα βραβεία Diamonds of the Greek Economy 2018 ως μία από τις πιο υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

5.                        το Χρυσό βραβείο ποιότητας για το προϊόν Ο.2 στο διαγωνισμό Olymp Taste Awards

6.                        το Χρυσό βραβείο ποιότητας για το προϊόν ZERO 2 GOLD στο διαγωνισμό Olymp Taste Awards

7.                        το Χρυσό βραβείο ποιότητας «Χρυσή Ελαία» για το βιολογικό ελαιόλαδο «Agrelia organic» στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου

8.                        τη 2η θέση που κατέκτησε η εταιρεία στα Greek Export Awards στην κατηγορία «η καλύτερη εξαγωγική εταιρία στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Πεζά

Mε την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Διπλή τραγωδία για τον σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη

Την ώρα που "οδηγούσε" στην εξόδιο ακολουθία την μητέρα του, πέθαινε και ο πεθερός του…

Το Κεντρικό λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Για την επικείμενη άφιξη της κακοκαιρίας

Καιρός στην Κρήτη: Χαλάζι σε Κουντούρα και Μεσοχωριό –…

Αναλυτικά ο καιρός - Σφοδρή χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ με τους κατοίκους της περιοχής να μιλούν για μία ακόμη θεομηνία μέσα σε διάστημα ενός μήνα

Λάδι: Φόβοι για «βαφτίσια» λαδιών ως Κρητικά – Οι χρυσοί…

Μέτρα για την προστασία του κρητικού ελαιολάδου ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου - Οδηγίες από τον ΣΕΒΙΤΕΛ- Τι πρέπει να προσέχουν παραγωγοί και τυποποιητές

“Λαμπάδιασε” η κουζίνα του σπιτιού

Φωτιά και σε κάδο απορριμμάτων

7 χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το ΕΚΑΒ και την…

Δεν ξεχνούν τον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη

Το Στάδιο Ελευθερίας αλλάζει όψη

Σημαντικές βελτιώσεις

Νέοι σεισμοί στην Κρήτη τα ξημερώματα

Τρεις σεισμικές δονήσεις στην Ανατολική Κρήτη

Σπουδαίο εύρημα – Εκκλησιαστικές εικόνες ενδέχεται να…

Στο χωριό Τσιβαράς Αποκορώνου Χανίων

Ευθύμιος Λέκκας: Καθησυχαστικός ο σεισμολόγος για τον…

Δεν συνδέεται με σεισμούς που προηγήθηκαν χρονικά

460.000 ευρώ στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης

Υπεγράφη σήμερα η απόφαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αύξηση τιμών σε όλα τα κρέατα

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γεωργικές προοπτικές

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων

Ανατριχιαστική υπόθεση στην Κρήτη: Πατέρας βίαζε επί 15…

Κρητικιά ζούσε την φρίκη από 12 χρονών στα Χανιά

Καιρός στην Κρήτη: Αναμένεται να πέσει και χαλάζι

Αναλυτικές οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες

Στο Νομό Λασιθίου η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Στο Γ.Ν. Ιεράπετρας και το Γ.Ν. Σητείας

Σεισμός: Σε «ρυθμούς» Ρίχτερ η Κρήτη - Μετά τα 5,3 Ρίχτερ,…

Τι αναφέρει ο Ευθύμης Λέκκας για τα 5,3 Ρίχτερ

Ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε στην Αλόννησο-Ανήκει…

Μετά από οικοδομικές εργασίες σε θεμέλια σπιτιού

Εικόνες σοκ και… θερμά επεισόδια για τον αντικαπνιστικό…

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV η ιατρική κοινότητα, μαζί με την εστίαση αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και έβαλαν…

Τροχαία ατυχήματα με εκτροπές στο Ηράκλειο και την «Δίδω»…

Ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους θα πρέπει να επιδείξουν οι διερχόμενοι οδηγοί-

Απίστευτες εικόνες με την “επέλαση” του δάκου στην ενδοχώρα

Aγωνία για το μέλλον της καλλιέργειας

Η Τουρκία θέλει να στείλει γεωτρύπανο στην Κρήτη

Στο επίκεντρο η Κρήτη, μετά τη μη νόμιμη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Σεισμοί στην Κρήτη: Μικρό ρήγμα σπάει σε κομμάτια

Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την αλληλουχία των Ρίχτερ που συνεχίζει να ταρακουνά τη Δυτική Κρήτη

Μαχαίρωσαν 19χρονο στα Χανιά

Αιματηρή συμπλοκή σε κεντρικό σημείο

Προσοχή: «Αλεξιπτωτιστές» και «μαϊμού» έμποροι εξαπατούν…

Έχουν σημειωθεί κρούσματα και στην Κρήτη

Προσφυγικό - Κρήτη: «Ναι» στη φιλοξενία - «Όχι» στη δημιουργία…

Στο Ρέθυμνο συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά την κάλπη η ΠΕΔ Κρήτης - Οι εξελίξεις στο προσφυγικό στην Ατζέντα των δημάρχων

Τζακ ποτ στο Τζόκερ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η κλήρωση και η διαλογή στην κλήρωση του Τζόκερ

Στη φυλακή ο γιος και ο φίλος του- Ελεύθερη η μάνα που φυλούσε…

Απολογήθηκαν για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους

Κρήτη: Για «σμηνοσειρά» σεισμών κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι…

24 δονήσεις σε τρεις ημέρες - Οι σεισμολόγοι, καθησυχάζουν τους πολίτες

«Διδώ»: Έντονη κακοκαιρία έρχεται στην Κρήτη

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Έφτιαξαν το αυτοκίνητο του... μέλλοντος στο Πολυτεχνείο!

Πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα με καύσιμο το υδρογόνο

Στα ύψη η τιμή του χοιρινού λόγω… πανώλης

Οι ελλείψεις ανεβάζουν τις τιμές στο χοιρινό κρέας και στην Κρήτη

Βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του

Αναστάτωση στις φυλακές Αγιάς Χανίων

Παρέα... θερμόαιμων προκάλεσαν επεισόδια σε 3 σημεία του…

«Έστειλαν» υπάλληλο καταστήματος στο νοσοκομείο - Στο νοσοκομείο 2 ακόμη άτομα

Διαμάχη μεταξύ μαθητών - Βγήκε... νυχοκόπτης

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Xανίων

«Το Διαδίκτυο και τα Παιδιά μας - Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης»

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 6:30 μμ, Σπίτι Πολιτισμού, Ρεθύμνου

Υπόθεση Γιακουμάκη: Το δικαστήριο αθώωσε τον πατέρα του…

Σε βάρος του είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Δίνουν κρέας για τα Χριστούγεννα σε.. όποιον έχει ανάγκη

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Σεισμοί στην Κρήτη: 4 σε διάστημα δύο ωρών

Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στα Χανιά καθώς νωρίς το μεσημέρι συνέβη ένας ακόμη στην Δυτική Κρήτη

Στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ 17μηνών κοριτσάκι που στραβοκατάπιε το…

Νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή

Στο εδώλιο ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη

Για την επίθεση στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

Κρητικός ναυτικός 81 μέρες «όμηρος» σε πλοίο στο Τζιμπουτί

Κραυγή 5 Έλλήνων ναυτικών που ζουν με ελάχιστα τρόφιμα και ανάμεσα σε σκουπίδια

Η πρόγνωση του καιρού: Πέφτει η θερμοκρασία και στην Κρήτη

Τι προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έτσι θα «θωρακιστεί» η Κρήτη – «Έρχονται» τάγμα και Σινούκ

Όλο το σχέδιο για που μετατρέπει την Κρήτη σε ''αστακό'

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.