Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΤιμητική βράβευση στην εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη από το Δ.Σ. Μαλεβιζίου

Τιμητική βράβευση στην εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη από το Δ.Σ. Μαλεβιζίου

Κρήτη | 07/08/2018 - 00:59
Τιμητική βράβευση στην εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη από το Δ.Σ. Μαλεβιζίου
Την οικογένεια Αλμπαντάκη και την εταιρεία Cretan Mill τίμησε στην σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, με αφορμή την εξαιρετική αναπτυξιακή πορείας της επιχείρησης, που έχει ως έδρα τα Καλέσσα.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, στο Δήμο Μαλεβιζίου έχουμε μάθει να τιμούμε τους ανθρώπους του τόπου μας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρνουν να ξεχωρίζουν, να διακρίνονται και να προβάλλουν το Μαλεβίζι σε Εθνικό ή και διεθνές επίπεδο. Και προσωπικά ανέκαθεν πίστευα, πως είναι υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής, να επιβραβεύει κάθε τέτοια, αξιόλογη προσπάθεια. Όχι μόνο γιατί αποτελεί ηθική μας υποχρέωση η απονομή "του δικαίου επαίνου" αλλά πρωτίστως, επειδή η επιβράβευση της αριστείας, αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία σωστών προς την κοινωνία προτύπων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επί των ημερών της δικής μας δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, έχει τιμήσει αρκετές φορές τους Αρίστους, σε όποιο τομέα και αν αυτοί εμφανίζονται: στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες, στην επιχειρηματικότητα.

Σήμερα, έχουμε την χαρά να επιβραβεύουμε μια ακόμα δική μας, τοπική επιχείρηση, μια ακόμα μεγάλη Κρητική εταιρεία: Την εταιρεία Cretan Mill της οικογένειας Αλμπαντάκη! Μια οικογένεια με μακρά παράδοση στον χώρο του ελαιολάδου, η ιστορία της ξεκινάει από το πολύ μακρινό 1866 με την πρώτη φάμπρικα ελαιολάδου με μποξάδες και ζωήλατα πιεστήρια και η οποία σήμερα, έχει δημιουργήσει ένα πανίσχυρο προφίλ, έχει πρόσβαση και θέση στις διεθνείς αγορές, αποτελώντας την Νο 1 κρητική εταιρεία σε εξαγωγές ελαιολάδου παγκοσμίως!

Την λαμπρή αυτή πορεία, έχουν συνοδεύσεις πολλές και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι με αυτό τον ζήλο, τις ικανότητες και την μεθοδικότητα τόσο της οικογένειας Αλμπαντάκη, όσο και των στελεχών της εταιρείας, το μέλλον της προδιαγράφεται ακόμα λαμπρότερο.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αξίζουν χωρίς καμία αμφιβολία τον έπαινο οι άνθρωποι μιας τέτοιας Επιχείρησης που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, επεκτείνεται, και κατακτά κάθε μέρα έναν - έναν τους στόχους της.

Αγαπητέ Μιχάλη σε καλωσορίζω στο Δήμο Μαλεβιζίου. Και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου σε συγχαίρω και μέσω εσένα όλη την ομάδα της Cretan Mill για τα έως τώρα λαμπρά πεπραγμένα σας στον επιχειρηματικό στίβο, και σας εύχομαι υγεία και δύναμη για τη συνέχεια!».

 

 

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια για την εταιρεία, τη δυναμική αλλά και το ανεπτυγμένο αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της μίλησε και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ. Σ. Μαλεβιζίου Μανόλης Γενναράκης, στο σημαντικό ρόλο των εργαζομένων αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Χουστουλάκης, ενώ ιδιαίτερα θερμά εκφράστηκαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι στις σύντομες τοποθετήσεις τους.

 

Από την πλευρά ο Μιχάλης Αλμπαντάκης ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναγνώριση, τονίζοντας την σκληρή προσπάθεια των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά και το γεγονός ότι οι πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας βασίζονται στα στελέχη και το προσωπικό της, καθώς και στην εμπιστοσύνη των χιλιάδων παραγωγών προς την οικογένεια Αλμπαντάκη.

 

 

Η ιστορία της CRETAN MILL by ALMPANTAKIS FAMILY

 

Η ιστορία της οικογένειας Αλμπαντάκη, ως ελαιοκαλλιεργητές, ξεκινάει το 1866 με την πρώτη φάμπρικα ελαιολάδου με μποξάδες και ζωήλατα πιεστήρια. Το 1978 λειτουργεί με φυγοκεντρικά μηχανήματα και το 1992 προστίθεται δεύτερη μονάδα παραγωγής, εφοδιασμένη με όλα τα τεχνολογικά μέσα της εποχής.

Το 2006 αποτελεί έτος-σταθμό για την ιστορία της επιχείρησης, καθώς το ελαιοτριβείο εκσυγχρονίζεται πλήρως με μοντέρνα μηχανήματα, πιστοποιείται με HACCP 22000, ενώ προστίθενται νέες σειρές παραγωγής και δημιουργείται μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ελαιολάδου. Το 2012 τη διοίκηση αναλαμβάνει ο Μιχαήλ Αλμπαντάκης, ενώ δημιουργείται και ένα υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο ελαιολάδου.

Η εταιρεία αποκτά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο προφίλ που συνοδεύεται από νέες επενδύσεις, νέα εμπορικά brands. Τις επόμενες χρονιές ακολουθεί περαιτέρω εκσυγχρονισμός του εμφιαλωτηρίου, και η αγορά δύο ακόμα ελαιουργείων  στην περιοχή της Ροδιάς και του Πετροκέφαλου ενισχύει τη δύναμη της εταιρείας. Το 2017 ξεκίνησε να λειτουργεί ο πρώτος σταθμός κοινής άλεσης στο Γάζι και φέτος θα λειτουργήσουν 2 ακόμη νέοι σταθμοί στον Κρουσώνα και τον Άγιο Μύρωνα.

Επιπλέον, από το 2017, η εταιρεία κάνει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επένδυση του Ομίλου, εξαγοράζοντας το Πυρηνελαιουργείο στην Ιεράπετρα, η οποία την καθιστά ως τη μοναδική πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα.

 

Σήμερα, η CRETAN MILL by ALMPANTAKIS FAMILY διαθέτει δυναμική παρουσία σε 40 χώρες σε όλον τον κόσμο, αποτελώντας τη Νο 1 κρητική εταιρεία σε εξαγωγές ελαιολάδου παγκοσμίως.

Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, η εταιρεία συνεχίζει το έργο της, έχοντας πάντα τον ίδιο στόχο: την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και εκλεκτής γεύσης.

Η συλλογή της CRETAN MILL by Almpantakis Family περιέχει μια πλούσια σειρά προϊόντων ελαιολάδου που έχουν κατακτήσει πάνω από 40 διεθνή βραβεία. Πρόκειται για μια πλούσια σειρά παρθένων, εξαιρετικά παρθένων, βιολογικών και αρωματικών ελαιολάδων με υπέροχες γεύσεις, σε πολλά διαφορετικά δοχεία και μεγέθη.

 

Ενδεικτικά, παρατίθενται κάποιες από τις πιο πρόσφατες σημαντικές διακρίσεις όπως:

 

1.                        το Βραβείο ανώτερης γεύσης 2018 από το Διεθνές Ινστιτούτο Ποιότητας και Γεύσης (iTQi) για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα «Κρητικοί ελαιώνες» και «ΠΟΠ ΣΗΤΕΙΑ»

2.                        το ειδικό βραβείο «BEST OF CRETE» για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρητικοί Ελαιώνες» στον Διεθνή Διαγωνισμό Terraolivo 2018 (Ισραήλ)

3.                        την πλατινένια διάκριση της εταιρείας για τα 152 χρόνια λειτουργίας της στα «ΑΙΩΝΟΒΙΑ BRANDS – ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ – Από γενιά, σε γενιά… σε γενιά… 2018»

4.                        την επιχειρηματική διάκριση στα βραβεία Diamonds of the Greek Economy 2018 ως μία από τις πιο υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

5.                        το Χρυσό βραβείο ποιότητας για το προϊόν Ο.2 στο διαγωνισμό Olymp Taste Awards

6.                        το Χρυσό βραβείο ποιότητας για το προϊόν ZERO 2 GOLD στο διαγωνισμό Olymp Taste Awards

7.                        το Χρυσό βραβείο ποιότητας «Χρυσή Ελαία» για το βιολογικό ελαιόλαδο «Agrelia organic» στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου

8.                        τη 2η θέση που κατέκτησε η εταιρεία στα Greek Export Awards στην κατηγορία «η καλύτερη εξαγωγική εταιρία στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Με οδύνη το μνημόσυνο για τη Σούζαν Ίτον

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στη Γερμανία, στη χώρα που εργαζόταν

«Πως να δεχτούν την απώλεια του παιδιού τους;»:Το συγκλονιστικό…

Η Κατερίνα Μανιμανάκη περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν χτες οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Στις φλόγες αυτοκίνητο στον Κρούστα

Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από τους πυροσβέστες

Πατέρας Γιάννη Παρασκάκη: «Στο εξής κι εμείς θα πεθαίνουμε…

Η δημόσια «συγγνώμη» του πατέρα του καθ’ ομολογίας δολοφόνου της Σούζαν Ίτον

Νεκρός ο 18χρονος μετά το τροχαίο στα Χανιά - Στη ΜΕΘ ο δεύτερος…

Σοκαριστικός απολογισμός νεκρών μέσα σε μόλις λίγες ώρες

Λέντας - Λούτρα - Τράφουλας: Οι παραδεισένιες παραλίες στο…

Δείτε το μαγευτικό video με ένα... ταξίδι στα καταγάλανα νερά της Κρήτης

Η αρχόντισσα γιαγιά Φιλοθέα σέρνει το χορό & ξεσηκώνει…

Η 89χρονη Κρητικιά εντυπωσιάζει με το χορό και τη ζωντάνια της – Δείτε το video

Ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο για μεταφορά ΑμεΑ αποκτά ο δήμος…

Το πρώτο βήμα για την ηλεκτροκίνηση στις δημόσιες μεταφορές στα Χανιά επιχειρεί ο δήμος της πόλης,

Κρήτη: Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο κρατούμενος μετά…

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, ο ένας από τους τρεις αλλοδαπούς κρατούμενους, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της άγριας συμπλοκής…

Απίστευτο: Καλλιέργησε αγγούρι γίγας που είναι ίσο με...…

Δείτε φωτογραφίες από το ζαρζαβατικό που έχει μήκος πάνω από 1 μέτρο

Έσωσαν το σκυλάκι από τα μανιασμένα κύματα στον Καράβολα…

Κυνοκομοι που λειτουργούν ως εθελοντές διασώζουν φιλικό σκυλάκι που ήταν μέσα στα άγρια κύματα και στα βράχια στον Καράβολα που δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει μονό του!…

Κρήτη: Αιματηρή συμπλοκή στη φυλακ

Aιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στις φυλακές Αγιάς Χανίων.

Τιμή στον ταγματάρχη Χαράλαμπο Κοσμαδάκη: Θα δώσουν το…

Στα Κάτω Καλέσα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να τιμήσουν τον ταγματάρχη επ’ ανδραγαθία

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη σήμερα Κυριακή

Στην κατηγορία 3, δηλαδή υψηλός, θα βρίσκεται την Κυριακή 21 Ιουλίου

Περίοδος ωοτοκίας για τις Caretta caretta - Οι πρώτες φωλιές στην…

Η επιστροφή των θαλάσσιων χελωνών, που αφήνουν τα αβγά τους στις κρητικές ακτές, έχει ήδη ξεκινήσει σε μέρη της Κρήτης όπου καταγράφεται η αναπαραγωγική τους δραστηριότητα.…

Κρήτη: Βρήκαν νάρκη(;) σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή

Ένα αντικείμενο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι νάρκη, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Ζάκρου Σητείας.

Εντοπίστηκε οβίδα σε θάλασσα της Κρήτης

Περισυλλέχθηκε από άνδρες του λιμεναρχείου

Άνδρας έπεσε σε… χαντάκι βάθους τριών μέτρων

Επιχείρησε η πυροσβεστική

Πάλεψε για την ζωή της η Αμερικανίδα βιολόγος

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών – Αρκετές οι προσαγωγές

Πως σώθηκε από βέβαιο πνιγμό γυναίκα στην Ιεράπετρα;

Μεγάλη κινητοποίηση για την 70χρονη που παραλίγο να πνιγεί

Η νεκροψία θα αποσαφηνίσει τα αίτια του θανάτου της Suzanne…

Τα μέχρι τώρα στοιχεία στρέφουν τις αρχές στο ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας

Τους έκλεψαν τα αυτοκίνητα στη διάρκεια γαμήλιου γλεντιού

Οι γάμοι σε Σίσες Μυλοποτάμου και Ηράκλειο έληξαν άδοξα για δύο καλεσμένους

Τελευταίο μπάνιο για άντρα στον Άγιο Νικόλαο

Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Λήξη συναγερμού για την αγνοούμενη Κάθριν: Που εντοπίστηκε;

Η Γραμμή Ζωής επισημαίνει ότι η Βρετανίδα τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της

Καύσωνας: Γιατί απαγορεύονται οι ψεκασμοί του δάκου;

Το καλοκαιρινό σκηνικό των τελευταίων ημερών είχε θετική επίδραση

Πρώην πρύτανης στην Κρήτη ο νέος υφυπουργός Παιδείας Βασίλης…

Είχε ταχθεί κατά του Σχεδίου "Γαβρόγλου" για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κρήτη

Νέα υπόθεση εξαφάνισης: 10 ημέρες χωρίς σημείο ζωής από…

Χάθηκε από το Σίσι και αναζητείται

Τραγικό τέλος για την Αμερικανίδα βιολόγο – Εντοπίστηκε…

Εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα από το σημείο που εξαφανίστηκε

Ελεύθερος ο 18χρονος για το βιασμό της τουρίστριας

Από την πρώτη στιγμή δήλωνε αθώος

Καύσωνας στην Ιεράπετρα: Στους 44°C η αίσθηση - Τι πρέπει…

Ο υδράργυρος εκτοξεύεται και η Ιεράπετρα γίνεται «καμίνι» - Ποια είναι τα προληπτικά μέτρα πρόληψης που πρέπει να πάρετε

Αυτή είναι η νάρκη που εξουδετερώθηκε στη Χερσόνησο (φώτο)

Μία από τις πιο θανατηφόρες γερμανικές νάρκες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου

Ποιοι Κρητικοί μπαίνουν στη Βουλή

Οι υποψήφιοι βουλευτές που μπαίνουν στη Βουλή

Ηλιοφάνεια και ζέστη σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

«Μπούσουλας» για τις κάλπες - Πώς ψηφίζουμε την Κυριακή

Όλα έτοιμα για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκλογείς

Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Κρήτη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες για την…

Στην Κρήτη οι συγγενείς της – Δίνουν 50.000 ευρώ σε όποιον γνωρίζει κάτι

Αυτοκίνητα «άρπαξαν» φωτιά

Δύο περιστατικά κινητοποίησαν την πυροσβεστική

Καιρός: Στην Κρήτη 39°C στην Κρήτη και στην Θράκη... 4.500 κεραυνοί

Με το θερμόμετρο στα ύψη, αύριο στις κάλπες και μετά... παραλία

Έκλεψε ένα κολιέ αξίας 700 ευρώ αλλά… δεν πήγε μακριά

Στα χέρια των αρχών ένας 39χρονος

Σε ποια περιοχή της Κρήτης ο υδράργυρος έφτασε στο 40 και……

Δείτε τι δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Ο καιρός την ημέρα των εκλογών: «Καμίνι» η Κρήτη σήμερα…

Πώς θα προφυλαχθούμε από τον καύσωνα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.