Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



  Τι κάνουμε όταν τρακάρουμε με ανασφάλιστο όχημα

Τι κάνουμε όταν τρακάρουμε με ανασφάλιστο όχημα

Auto Plus | 08/11/2015 - 11:15
Τι κάνουμε όταν τρακάρουμε με ανασφάλιστο όχημα
Στους δρόμους της Κρήτης κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα οχήματα και η πιθανότητα εμπλοκής σε ατύχημα με κάποιο από αυτά είναι αυξημένη. Αν βρεθείτε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, θα πρέπει να ακολουθήσετε μία συγκεκριμένη διαδικασία για μην βρεθείτε ζημιωμένοι.

Η πρώτη ενέργεια είναι να καλέσετε την τροχαία για να καταγράψει το συμβάν. Ακόμη και αν ο οδηγός του ανασφάλιστου οχήματος έχει φύγει, είναι απαραίτητο να έρθει η τροχαία. Μόνο έτσι η ασφαλιστική σας εταιρεία ή το επικουρικό κεφάλαιο θα αναγνωρίσει το συμβάν και θα σας αποζημιώσει.

Στη συνέχεια θα καλέσετε τη φροντίδα ατυχήματος. Πρόκειται για υπηρεσία της ασφαλιστική σας. Το τηλέφωνο της φροντίδας αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η φροντίδα ατυχήματος καταγράφει τις ζημιές που προκλήθηκαν και έτσι θα αποζημιωθείτε πιο εύκολα.

Πώς αποζημιώνεστε

Αν στο ασφαλιστήριο σας προβλέπετε κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα, τα πράγματα είναι απλά. Θα αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας. Προσέξτε όμως, η παραπάνω κάλυψη δεν είναι στις υποχρεωτικές καλύψεις αστικής ευθύνης άρα θα πρέπει να ζητήσετε ο ίδιος να συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο σας.

Ο δεύτερος τρόπος να αποζημιωθείτε είναι να απευθυνθείτε στο Επικουρικό Κεφάλαιο. Η ασφαλιστική σας εταιρεία θα σας δώσει τα σχετικά έντυπα και αιτήσεις που θα συμπληρώσετε. Αυτή η διαδικασία είναι όμως χρονοβόρα και είναι πιθανό να ταλαιπωρηθείτε.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από το 2014 τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πρέπει να ανανεώνονται πριν τη λήξη τους. Έτσι ακόμη και αν έχουν περάσει λίγες ώρες μετά τη λήξη του συμβολαίου σας, το όχημα σας θεωρείται ανασφάλιστο. Προσέξτε λοιπόν μην έχετε εσείς το ανασφάλιστο όχημα που έχει εμπλακεί σε ατύχημα!

 

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Αναθεωρήσεις Διπλωμάτων Οδήγησης Ηράκλειο Κρήτης
Όλοι οι ειδικοί του Ηρακλείου που ασχολούνται με τις αναθεωρήσεις διπλωμάτων οδήγησης, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Αντιπροσωπείες Μοτοσυκλετών Ηράκλειο Κρήτης
Αναζητήστε την επόμενη μοτοσυκλέτα σας σε μια από τις αντιπροσωπείες του Ηρακλείου. Θα τις βρείτε όλες στον κατάλογο του creteplus.gr.
Ασφάλειες Αυτοκινήτων Ηράκλειο Κρήτης
Όλοι οι επαγγελματίες του Ηρακλείου, που ασχολούνται με τις ασφάλειες αυτοκινήτων, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Αυτοκίνητα Ηράκλειο Κρήτης
Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα του Ηρακλείου που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα, βρίσκονται στον κατάλογο του creteplus.gr.
Διπλώματα Μοτοσικλέτας Ηράκλειο Κρήτης
Βρείτε σε ποια σχολή οδηγών του Ηρακλείου, μπορείτε να βγάλετε δίπλωμα μοτοσικλέτας, ψάχνοντας τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.